آیا قنادی جزو مشاغل سخت است؟

در این نوشته قصد داریم از ابعاد مختلف به بررسی و پاسخ به این سوال رایج و مهم بپردازیم که آیا قنادی جزو مشاغل سخت است؟ یا خیر؟! بسیار خوب! همانطور که همه ما اطلاع داریم، قنادی نوعی شغل است که فرد مشغول به آن (قناد) با استفاده از مهارت شیرینی پزی و کیک پزی به تهیه انواع شیرینی تر و خشک، کیک، شکلات و خوراکی‌های خوشمزه از این قبیل می‌پردازد.

مشاغل سخت

از آنجایی که علاقه به کیک و شیرینی در مردم سراسر جهان و تمام سنین مشاهده می‌شود، شغل قنادی از مشاغل پر درآمد بوده و در هر نقطه از جهان امکان راه اندازی آن وجود دارد. بسیاری افراد که به عنوان قناد یا کارگر قنادی قصد کار در قنادی را دارند، جدای از دغدغه تامین هزینه و تجهیزات اولیه کار، درگیر این سوال هستند که وضعیت و زمان بازنشستگی قناد چگونه است؟

آیا قنادی جزو مشاغل سخت به حساب می‌آید و مانند سایر مشاغل سخت و زیان اور، شامل بازنشستگی زود هنگام با سابقه بیمه زیر ۳۰ سال می‌شود؟ در حقیقت پاسخ این سوالات خیر! است.اگر قصد راه اندازی یک شیرینی فروشی ممتاز را دارید تهیه یخچال قنادی و شیرینی فروشی و نیز دستگاه های با کیفیت و قیمت مناسب لازمه کار شما می باشد.

بررسی سختی و زیان آور بودن شغل قنادی از ابعاد مختلف

نخستین نکته در مورد سختی شغل قنادی این است که سختی و آسانی هر شغل برای هر فرد متفاوت بوده و بر اساس پارامترهایی اعم از علاقه فرد به این کار، مهارت، خلاقیت، تیپ شخصیتی فرد و.‌.. تعیین می‌شود.

همچنین هر شغل با توجه به وظایف خاص خود، دشواری‌ها، استرس‌ها و مشکلات ویژه‌ای را دارد. به عنوان مثال این شغل در کنار مزایای خود مانند درآمد بالا، امکان راه اندازی و کسب درآمد از مهارت‌های آن در هر جا و…، دارای دشواری‌ها و معایبی اعم از استرس بالا، مدت طولانی کار، فراهم کردن تجهیزات اولیه جهت راه اندازی و…‌ نیز هست.

اما اگر بخواهیم از دیدگاه اداره کار و حقوق قانونی در این زمینه شغلی به موضوع سختی و زیان آور بودن یا نبودن این کار و حرفه بنگریم، با یک حساب و کتاب کوچک نیز مشخص است که شغل قنادی در برابر مشاغلی واقعا دشوار و زیانبار چون کار در معدن، استخراج، تخلیه و حمل مواد مذاب و.. سختی و زیان زیادی را متوجه فرد مشغول در این زمینه نمی‌کند و طبیعی است که قانون اداره کار مزایا و شرایط مشاغل سخت و زیان آور را برای آن در نظر نگیرد!

تعیین اینکه قنادی شغلی سخت و زیان آور است یا نه بر عهده کیست؟

در حقیقت تعیین اینکه آیا قنادی جزو مشاغل سخت و زیان آور است یا نه؟ بر عهده هیات تفکیک مشاغل سخت و زیان آور اداره کار است. در ماده ۸ آیین کارهای سخت و زیان آور آمده است: مهمترین مشاغل سخت و زیان آور عبارتند از:

۱.کار در معادن که ایجاب می‌کند کارگر در تونل‌ها و راهروهای سرپوشیده به عملیات استخراج بپردازد.

۲.کار استخراج که شامل عملیات جدا کردن و منفجر کردن سطح کار، حمل مواد و انجام اقدامات تاسیسات معادن می‌شود

۳.حفر چاه فاضلاب، حفر قنات و کار در مخازن سربسته

۴.تخلیه و حمل و نقل مواد مذاب از کوره به طوریکه در این عملیات فرد در معرض حرارت یا بخار مواد مذاب کوره باشد.
۵. حمل و دفن زباله‌های شهری، انجام کار در کارگاه‌های دباغی و گندآبروها

۶. کار مستمر در سالن‌های پرورش دام و طیور از جمله طویله و اسطبل

۷. فعالیت مستمر در فضای باز و موقعیتی با ارتفاع بیش از ۵ متر، دکل‌ها، اتاقک‌های متحرک، داربست و اسکلت سازه‌ها

۸. فعالیت مستمر بر خطوط و پست‌های انتقال برق بیش از ۶۳ کیلوولت

۹. شن پاشی، قیر پاشی، پلچ پاشی و ساخت آسفالت دستی همه شامل مشاغل سخت و زیان آور هستند.

۱۰. جوشکاری در مخازن و تانکرها

۱۱.فعالیت مستمر در معرض اشعه‌های خطرناک و اشعه رادیو اکتیو

۱۲. فعالیت در معرض فشار غیر طبیعی و بالا چون غواصی در فشار بالای اعماق آب

۱۳. فعالیت در موقعیت‌هایی که با وجود رعایت اصول و نکات ایمنی باعث اسیب‌های گوشی می‌گردد.

۱۴. سمپاشی باغ، مزرعه و مکان‌های پرورش دام و طیور

۱۵. تولید و ترکیب انواع سم و حشره کش

۱۶. خبر نگاری

۱۷. کار در ندامتگاه و زندان

۱۸. کار در بیمارستان‌های روانی و…

این موارد همه از مهمترین مشاغل سخت هستند که برای افراد شاغل در این زمینه‌ها می‌توانند زیان آور باشند. به این منظور برای افراد شاغل در این حوزه‌ها از سوی قانون گذار اداره کار امتیازات و شرایط خاصی در نظر گرفته شده است. مهمترین این شرایط این است که افراد مشغول در مشاغل سخت و زیان آور می‌توانند مشمول بازنشستگی زود هنگام و پیش از ۳۰ سال سابقه بیمه باشند.

مزایای شغل قنادی

1. فراهم بودن امکان خلاقیت

یکی از مزیت‌های قنادبودن این است که می‌توانید در تولید محصولاتتان کاملا خلاق باشید. در نتیجه، اگر فردی خلاق هستید که دوست دارد چیزهای جدید را امتحان کند و مهارت‌های خود را بیشتر توسعه دهد، به احتمال زیاد شغل قنادی می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. مرکز خرید یخچال قنادی در کرج را میتوانید در گوگل سرچ کنید تا ادرس ان را برای شما نمایش دهد.

2. امکان مستقل شدن در آینده

اگر یاد بگیرید که چگونه شیرینی‌های خوشمزه درست کنید، می‌توانید بعد از چند سال قنادی خود را باز کنید. این نیز تا حد زیادی به شخصیت و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد.

در حالی که داشتن کسب و کار قنادی خود چالش برانگیزتر خواهد بود و همچنین به کاغذبازی زیادی نیاز دارد، شما رئیس خود خواهید بود و می‌توانید هر کاری را که می‌خواهید انجام دهید. همچنین باز کردن قنادی در بسیاری از کشورها بسیار آسان است.

۳. راه اندازی اولیه با سرمایه اندک

تنها چیزی که نیاز دارید یک فضای کاری، مقداری تجهیزات و مواد لازم برای شروع است. اگر می‌خواهید در دراز مدت به صورت خوداشتغالی کار کنید و به جای کار کردن برای شخص دیگری، رئیس خود باشید، بازکردن قنادی می‌تواند عالی باشد. با استفاده از یک نرم افزار حسابداری قنادی، می‌توانید به راحتی حساب دخل و خرج کسب و کارتان را داشته باشید.

۴. عدم نیاز به تحصیلات دانشگاهی

برای شغل قنادی به تحصیلات دانشگاهی نیاز ندارید. در حالی که بسیاری از مردم مجبورند به دانشگاه بروند تا شغل رویایی خود را پیدا کنند، شما می‌توانید از همان روز اول شروع به کسب درآمد کنید.

۵. آوردن لبخند بر لبان مردم

به عنوان صاحب یک قنادی شما در جایگاهی هستید که می‌توانید لبخند به لبان مردم بیاورید.مشتریان شما چه برای رویدادهای خاص و چه صرفاً برای میان وعدۀ خودشان، شیرینی سفارش دهند، به خاطر کاری که شما انجام می‌دهید، روحیه بهتری دارند. چه چیزی می‌تواند ارزشمندتر از تغییر مثبت روز یک نفر به این روش باشد؟

۶. کار پرتحرک

آیا می‌دانستید که نشستن طولانی مدت خطر ابتلا به فشار خون بالا، بیماری قلبی و سایر بیماری‌های جدی پزشکی را افزایش می‌دهد؟در حالی که برخی از مردم دوست دارند مشاغل اداری داشته باشند، اکثر مردم از آن متنفرند.

در واقع، کار کردن در یک دفتر در طول روز هیچ ارتباطی با طبیعت انسان ندارد. ما به عنوان انسان تکامل یافته‌ایم که در تمام طول روز در حال حرکت در اطراف، جستجوی غذا و ساختن چیزهای مختلف باشیم. بنابراین، در حالی که کارمندان مشاغل اداری باید در یک محیط نسبتاً مصنوعی کار کنند، شما فرصت‌های زیادی برای حرکت کردن در طول روز کاری خود دارید.

۷. فراهم بودن امکان کار در خانه

کار در داخل خانه در صورتی در شرایطی که هوا بارانی یا برفی است، بسیار عالی به نظر می‌رسد. با تبدیل شدن به یک قناد، این امکان را خواهید داشت که در آن شرایط نامساعد جوری در داخل خانه کار کنید. البته کار به صورت دورکاری نیاز به تجهیزات نرم افزاری مناسب دارد. برای مثال شما باید یک نرم افزار فروشگاهی داشته باشید که بتوانید با استفاده از اینترنت از هر مکانی به آن دسترسی داشته باشید.

سخن پایانی

در این نوشته سعی کردیم به طور کامل و کاربردی به مهمترین مسائل پیرامون سخت بودن یا نبودن شغل قنادی بپردازیم. در حقیقت هر شغل در کنار مزایای خود معایبی نیز دارد و سختی و زیان آور بودن کارها، امری کاملا نسبی است.

در قوانین اداره کار نیز سعی شده با توجه به فاکتورهای مختلف، تفکیک مشاغل سخت به خوبی و دقت انجام گیرد و تمامی افراد در مشاغل مختلف به صورت عادلانه از حقوق خود برخوردار شوند. با وجود این تعاریف قنادی جزو مشاغل سخت محسوب نمی شود.