به احتمال زیاد هر کدام از شما سنگ آنتیک را به عنوان سنگی دکوری و تزیینی در منزل خود و یا دیگران مشاهده کردهاید. این سنگهای بسیار زیبا و در عین حال مدرن، هم به عنوان نمای ساختمان و هم برای دکوراسیون فضای داخلی مورد استفاده قرار میگیرند. بنابراین بهتر است بدانید که نصب سنگهای آنتیک روی سطوح مختلف نیاز به دقت فراوان دارد. در ادامه همراه ما باشید تا با نحوه نصب سنگ آنتیک و روش های آن آشنا شوید.
معمولا روشهای مختلفی جهت نصب و اجرای سنگهای آنتیک وجود دارد. تنوع در روشهای نصب این سنگها بستگی به نوع دیوار در دسترس و تجهیزات مورد نیاز، جهت نصب سنگهای آنتیک دارد. همچنین روشهای نصب این سنگ در نمای داخلی و خارجی ساختمان متفاوت است. مثلا برای نصب در نمای خارجی از سه روش استفاده میشود که این روشها متناسب با شرایط جوی و اقلیمی هر منطقه متفاوت خواهد بود.
روش اول: دوغاب کاری
در این روش ترکیب ملات یا دوغاب در پشت سنگهای آنتیک ریخته میشود. همچنین دوغاب ریخته شده باید به تمامی قسمتهای سنگ نفوذ کرده باشد تا بخوبی بر روی دیوار نصب گردد. برای این کار بهتر است به وسیله شی خاص، مانند چکش پلاستیکی بصورت یکنواخت بر روی سنگها ضربه بزنید. همچنین باید توجه کنید که بین سنگها هیچگونه فاصلهای وجود نداشته باشد. در صورت وجود فاصله و قسمت اضافه در سنگها، باید این قسمتها حتما تراشیده و صیقلی شوند. همچنین بهتر است بدانید که روش دوغاب کاری بیشتر برای مناطق مرطوب با بارندگی زیاد استفاده میشود.
روش دوم: چسب کاشی
در این روش سطحی که قرار است روی آن کار انجام شود، باید کاملا صاف و یکدست باشد. در این روش چسب کاشی به وسیلهی کاردک روی سطح مورد نظر مالیده میشود. سپس سنگها با دقت فراوان روی سطح نصب میگردند. همچنین فراموش نکنید که تنوع چسب کاشی بسیار زیاد است. مثلا اگر از چسبهای پودری استفاده میکنید، حدود نیم ساعت فرصت نصب و جابهجایی سنگ را خواهید داشت.
معمولا این روش برای مناطق کویوی و مناطقی که بارندگی بسیار کمی دارند بهترین گزینه محسوب میشود. زیرا چسبهای پودری در اثر بارندگی خاصیت چسبندگی خود را از دست داده و امکان خرابی و افتادن سنگها وجود دارد.
روش سوم: پیچ و رولپلاک کردن
روش رولپلاک روشی است که به دلیل نداشتن کثیف کاری طرفداران زیادی دارد. در این روش بدون نیاز به وسیلهی خاص سنگها بسیار سریع و در عرض چند دقیقه نصب میگردند. تنها نکتهی مهم این است که در این روش امکان شکستگی سنگها وجود دارد، پس بهتر ایست با دقت و ظرافت بالا انجام پذیرد.
نحوه نصب سنگ آنتیک در نمای داخلی ساختمان
اگر قرار باشد سنگ آنتیک روی کاغذ دیواری نصب گردد، برای این کار از چسب کاشی و یا رزین استفاده میشود. برای این کار رنگ چسب مورد نظر باید متناسب با رنگ کف و کاغذ دیواری شما انتخاب شود. همچنین اگر قرار باشدروی دیوار کچی اجرا شود، بهتر است بر روی دیوار از یک پرایمر مخصوص استفاده کنید. در واقع از پرایمر جهت آماده سازی سطح زیر کار استفاده شده و باعث یکپارچه شده سطح میشود.
مراحل اجرای سنگ آنتیک
برای اینکه نصب و اجرای سنگ آنتیک بسیار دقیق و با ظرافت انجام پذیرد باید به یک سری از نکات توجه شود. در این بخش از مقاله قصد داریم به چندین مرحله از کارهای اجرایی سنگ آنتیک بپردازیم.
- در وهلهی اول باید به متراژ محیطی که قرار است سنگ آنتیک بر روی آن اجرا شود توجه کنید. سپس با مشورت نصاب و متناسب به جنس دیوار مورد نظر خود، اقدام به خرید وسایل و تجهیزات لازم جهت نصب نمایید.
- در این مرحله برای نصب سنگ آنتیک سطوح مورد نظر را آماده سازی کنید. این مرحله برای نصب بهتر سنگ آنتیک و جلوگیری از وارد شدن آسیب به سنگها در گذر زمان انجام میشود. پس قبل از شروع، دیوار را از هر نوع آلودگی و گرد و غبار پاک کرده تا کار اجرای سنگ آنتیک به خوبی انجام پذیرد.
- در این مرحله سنگها براساس متراژ و ابعاد مورد نظر برش داده میشوند. عمل برش کاری توسط تجهیزات مخصوص، مانند دیسک برقی و الماس انجام میشود. همچنین قبل از برش برای تمییز کاری بهتر است آنتیک را شسته و خوب تمییز نمایید.
در این مرحله کار نصب و اجرای سنگ درپوش آغاز میشود. برای شروع بهتر است سنگ به خوبی به چسب آغشته گردد و از گوشهی طرح، کار اجرای آن صورت گرفته و به مناطق مرکزی نزدیک گردد. همچنین بعد اتمام کار میتوانید جهت تمیز کاری سنگ های مصنوعی انواع زیادی دارند. معمولاً کم وزن و سبک و در رنگبندی متنوعی هستند. معمولا از سنگ گرانیت ساخته می شوند و به صورت تکه ای برش داده می شوند. طریقه نصب سنگ مصنوعی روی دیوار روش های خاص خود را دارد که وبسایت چسب سنتر آنها را به شما آموزش خواهد داد.
با توجه به تنوع محصول، وزن سبک تر و هزینه کمتر، سنگ های مصنوعی معمولاً در اکثر خانه ها وجود دارند و سنگ طبیعی فقط در گران ترین خانه ها یافت می شود.
سنگ های مصنوعی برای نصب نیاز به مصالح خاص خود دارند و ممکن است به روشی که سنگ طبیعی را نصب میکنید نصب نشوند!
سنگ های مصنوعی در انواع مختلفی وجود دارد و مراحل آماده سازی و نصب دقیق بسته به محصول تا حدودی متفاوت است. در این مقاله تا جای ممکن روش های نصب سنگ مصنوعی روی دیوار را برای شما بیان میکنیم و در پایان بهترین روش را به شما معرفی خواهیم کرد.
برای نصب سنگ مصنوعی روی دیوار 3 روش اصلی وجود دارد که به ترتیب به تمامی آنها می پردازیم:
نصب سنگ مصنوعی توسط پیچ رول پلاک
به این نوع نصب نصب خشک نیز گفته می شود. پیچ رول پلاک به دلیل کاربردش بیشتر برای مناطق کویری استفاده می شود. این روش بیشتر برای سنگ هایی کاربرد دارد که اندازه مناسبی دارند و کوچک نیستند.
برای نصب دقیق پیچ رول پلاک ابتدا با دریل های مخصوص که اغلب چکشی هستند محل مورد نظر را سوراخ می کنند و سپس پیچ رول را داخل آن قرار میدهند و با چکش ضربه می زنند تا پیچ رول پلاک در جای خود قرار گیرد. پس از آن فقط کافیست پیچ را محکم کنیم.
به طور کلی در این روش سنگ مصنوعی را به وسیله صفحات فلزی که در پشت سنگ محکم شده است و با استفاده از پیچ و پلاک به دیوار متصل می کنند.
این روش کاربرد زیادی دارد و می تواند برای نصب سنگ های شکسته یا افتاده نما نیز کاربرد داشته باشد.
نصب سنگ مصنوعی با دوغاب
احتمالاً تمامی شما می دانید که و با حداقل نام آن را شنیده اید. دوغاب یکی از قدیمی ترین روش های نصب سنگ مصنوعی یا طبیعی است.
ما در مقاله به طور کامل مراحل این روش را توضیح داده ایم. این روش به دلیل اینکه برپایه سیمان است و در نهایت ترکیبی سنگین را تشکیل می دهد، دیگر طرفدار زیادی ندارد.
اما به هرحال هنوزهم هستند افرادی که استفاده از روش دوغاب را ترجیح می دهند.
در این روش باید ابتدا سطح کار را تمیز کنید و سپس مصالح را به پشت کار تزریق کنید. بهتر است اگر هرگونه کثیف کاری پیش آمد، قبل از خشک شدن مواد آن را تمیز کنید.
روش دوغاب بیشتر در مناطق مرطوب کاربرد دارد ولی در کل توصیه ما این است که از این روش استفاده نکنید!
نصب سنگ مصنوعی با چسب سنگ
چسب دسنگ یکی از معروف ترین چسب های ساختمانی است که امروزه طرفداران بسیاری پیدا کرده و افراد زیادی مایل به استفاده از آن هستند!
این نوع نصب نیز مانند پیچ رول پلاک به نصب خشک معروف است.
چسب های ساختمانی دو جزئی یا چسب اپوکسی دوام و کیفیت بسیار زیادی دارند و برای اکثر مناطق با هر دمایی مناسب هستند.
ما همچنین تمامی مراحل انجام کار را در مقاله ای با عنوان برای شما توضیح داده ایم که در صورت لزوم می توانید آن را مطالعه کنید.
چسب سنگ دارای سه مدل چسب سنگ پودری، چسب سنگ خمیری و چسب اپوکسی است که هرکدام از اینها نیز دارای زیر مجموعه ها و برندهای مختلفی هستند.
همانطور که از نامش مشخص است چسب سنگ پودری، محصولی پودر مانند است که خود شما باید آن را ترکیب کنید تا ترکیبی خمیری به دست آید و سپس با استفاده از کاردک مخصوص آن را به پشت سنگ اعمال کرده و سنگ را بچسبانید!
چسب سنگ خمیری به صورت خمیری و آماده توزیع می شود و دیگر نیازی به ترکیب آن با مواد دیگر نیست. طبیعتاً استفاده از این نوع چسب بسیار ساده تر از مورد قبلی است. همچنین این چسب ها در برابر نفوذ آب مقاوم هستند و می توانید از آنها در محیط های مرطوب نیز استفاده کنید.
اما موردی که ما آن را به عنوان بهترین روش نصب سنگ مصنوعی روی دیوار معرفی می کنیم، استفاده از چسب اپوکسی است!
نصب سنگ مصنوعی روی دیوار با چسب اپوکسی
چسب اپوکسی چسبی است که در برابر هرگونه تغییرات جوی و محیطی مقاومت بالایی دارد و می تواند سنگ ها را به طور مادام العمری به دیوار متصل نگه دارد.
به طور کلی، محصولات مبتنی بر اپوکسی شامل طیف گسترده ای از کاربردها، از جمله پوشش ها و رنگ ها، چسب ها و درزگیرها برای تعمیر سطوح فلزی و نصب انواع سنگ به دیوار، صفحات فلزی، بتن و … می باشد.
چسب های اپوکسی معمولاً پس از خشک شدن به طور کامل سفت می شوند و دیگر جدانخواهند شد.
زمان خشک شدن آنها از چند دقیقه تا چند ساعت متغیر است. به طور کلی، هرچه چسب ها سریعتر خشک شوند، استحکام نهایی آنها کمتر خواهد بود و بالعکس. اپوکسی های یک جزئی برای فعال شدن نیاز به گرما دارند و در عوض سرعت خشک شدن بیشتری نسبت به اپوکسی های دو جزئی دارند.
اما پیشنهاد ما استفاده از همان اپوکسی دو جزئی است.
سخن آخر
در این مقاله سه طریقه نصب سنگ مصنوعی روی دیوار را برای شما بیان کردیم.
همانطور که متوجه شدید بهترین روش نیز استفاده از چسب اپوکسی است که می توانید هر تعداد و هر مدل از آن را از فروشگاه چسب سنتر که یکی از معتبرترین فروشگاه های چسب ایران است تهیه کنید.
همچنین می توانید قبل از خرید محصول، از کارشناسان سایت درباره نحوه استفاده و انتخاب محصول مناسب راهنمایی بگیرید.
- از کیشه بندکشی نیز استفاده کنید.