رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) میگوید با توجه به سرعت بالای روند شهرنشینی در ایران، برگزاری نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند میتواند در توسعه تفکرات جدید و کمک به مدیریت شهری کشور، بسیار کمک کننده باشد.
به گزارش اینترنشنال نیوز، محمد حسن زاده اظهار کرد: جمعیت شهرنشین ایران از حدود ۳۲ درصد در اوایل دهه ۱۳۳۰ به حدود ۷۵ درصد تا پایان دهه ۱۳۹۰ رسیده است. این رشد نشان دهنده تغییراتی با شتاب همتراز یا بیشتر از روند جهانی به سمت شهرنشینی است. این در حالی است که حدود نیمی از جمعیت کشور در چند شهر پرجمعیت کشور زندگی می کنند. از سوی دیگر، با توجه به تغییر سریع و افزایش یکباره جمعیت شهرهای بزرگ چالشهای بسیار بیشتری از منظر زیرساخت، اسکان، اشتغال، و تعامل پیش روی شهرها به ویژه شهرهای بزرگ قرار می گیرد.
به گفته وی پاسخگویی به این چالش ها به توجه جدی به شهر هوشمند و بهره برداری از مزایای آن برای بهبود کیفیت زندگی و افزایش پایداری شهرها نیاز دارد. نمایشگاه ها و کنفرانس های ادواری به عنوان یک محمل ملی و بین المللی برای برجسته سازی اقدامات انجام شده و افزایش تعامل بازیگران شهر هوشمند در مسیر هم افزایی و همیاری در نظر گرفته می شود.
وی ادامه داد: چهارمین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند ایران که از ۱۱ تا ۱۳ تیرماه برگزار می شود، تلاش دارد تا فراهم آورنده بستر تعامل مناسب بین بازیگران شهر هوشمند، مدیران شهری، صنعتگران، اندیشمندان و صاحبنظران و همچنین مجموعه های دانش بنیان برای تکمیل پازل شهر هوشمند در کشور باشد. در این نمایشگاه و کنفرانس از یک سو فضا برای نمایش دستاوردها، فناوری ها، فنون و ابزارهای پیاده سازی شهر هوشمند وجود دارد، از سوی دیگر، امکان تحلیل عالمانه و معرفی جدیدترین روش شناسی ها، یافته های علمی و دیدگاه های دانشگاهی فراهم شده است. در این میان، توجه ویژه ای به ایده پردازی، استارت آپ ها، و نوآوری های نسل جوان به عمل آمده است. در واقع میتوان گفت که چهارمین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند ایران ترکیبی از علم و عمل را برای ایجاد نقطه عطفی مناسب برای توسعه مفهومی و عملیاتی شهر هوشمند در ایران به نمایش می گذارد.
رییس کمیته علمی کنفرانس شهر هوشمند ایران با اشاره به اهمیت استفاده از تمام ظرفیتهای داخلی کشور در این حوزه، بیان کرد: بهره مندی از دیدگاه های دانشگاهیان، آشنایی و معرفی ابتکارات و خلاقیت های نسل جوان نوآور، انتقال درس آموخته های شهرهای مختلف، معرفی و عرضه بهروش ها و تجربیات موثر کشورهای مختلف از جمله ویژگی های این رخداد ملی و بین المللی است. مسولیت علمی این رخداد به پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) محول شده است. پژوهشگاه در نظر دارد با ایجاد ارتباط وثیق با جامعه علمی و فناوری کشور فضای هم اندیشی و چاره جویی ملی برای چالش های مرتبط با شهر هوشمند فراهم کند. چالش هایی مانند یکپارچگی اقدامات، بلوغ فناوری، امنیت فیزیکی و معنایی داده ها، کاربرپسندی ابزارها و راه حل ها، چابکی و پاسخگویی ساختارها و فرایندها، آموزش و توانمندسازی مدیران و شهروندان، پروفایل شایستگی متناسب با شهر هوشمند، نقد و روش های انتخاب فناوری های مناسب و غیره در روزهای کنفرانس به بوته بررسی و تبیین گذاشته می شود.
حسن زاده افزود: دبیرخانه علمی زیر نظر شورای سیاستگذاری با دعوت از نخبگان جامعه علمی برنامه هایی را در قالب سخنرانی های تخصصی، میزگردهای تحلیلی، کارگاه های آموزشی، نقد و بررسی فناوری ها و ابتکارات، و ایجاد شبکه علمی تخصصی تدارک دیده است. در هرکدام از برنامه ها خوشه های مختلف همانند انرژی، حمل و نقل، مدیریت شهری، مراکز دانش و غیره با محوریت هوشمندسازی و بهره برداری از فناوری های هوشمند مورد توجه قرار می گیرد. روند برنامه ها به گونه ای طراحی شده است که نتایج هم اندیشی ها، تبیین ها، و نقد و نظرها به شکلی مناسب و سازماندهی شده در اختیار جامعه مدیریتی، اجرایی و علمی گذاشته شود. انتظار داریم که دستاوردهای دبیرخانه علمی به عنوان بخشی از کلیت نمایشگاه و کنفرانس در دستیابی به شهر هوشمند در ایران مفید و موثر واقع شود.
به گزارش اینترنشنال نیوز، چهارمین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند ایران از ۱۱ الی ۱۳ تیرماه سال جاری در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.
انتهای پیام