آردواز مدلهای سقف شیروانی ساده

با استفاده و الهام گرفتن از یک مثلث ساده می‌توانیم فرم کلی و سبک معماری یک ساختمان را به طور شگفت‌انگیزی تغییر دهیم .هنگام طراحی یک خانه جدید یکی از نکاتی که بسیار مهم و قابل توجه است، سادگی بنا می‌باشد. سقف های شیروانی باتوجه به اینکه دارای سازه پیچیده‌ای نیستند، اما گاهی وقت‌ها طوری طراحی می‌شوند که ما را شگفت‌زده می‌کنند. اما با وجود این شگفت انگیزی باز هم مشتریانی هستند که علاقه‌ای به مدل ندارند و آن را پیش پا افتاده می‌دانند.

Ardawaz simple gable roof models

مدل سقف شیروانی ساده

سقف شیبدار یا شیروانی داری شکل ساده مثلثی می‌باشد. دو ورق یا پانل سقف در یک نقطه که در بالاترین قسمت سقف قراردارد به هم می‌رسند. این تلاقی باعث می‌شود تا یک فضای زیر شیروانی یا نیم طبقه نیز به فضای خانه اضافه شود .یکی از نکات برجسته که زیبایی بیشتری به سقف خانه ما می‌بخشد یک بوم خالی است که در دیواره خارجی ایجاد شده است.

که اگر این دیواره با متریال مناسب پر شود می‌تواند جذابیت و زیبایی دو چندانی را به خانه ببخشد.به طور مثال ما می‌توانیم در فضای ایجاد شده، پنجره‌هایی طراحی کنیم یا می‌توانیم در لبه‌های کار از برجستگی‌های خیره کننده استفاده کنیم .ما در این مقاله 5 سقف شیروانی ارزان قیمت را به شما معرفی می‌کنیم و ویژگی های معماری آن را بیان خواهیم کرد.

ارزانترین سقف های شیروانی

5 سقف ارزان شیروانی را به ترتیب معرفی می کنیم:

1- سقف ایرانیت

ها جزء اولین ها و قدیمی ترین پوشش های هستند. آنها ورق های موجداری هستند که از سیمان ساخته می‌شوند. در نتیجه به نسل اول آنها سیمانی گویند.یکی از مزایای ورق های ایرانیتی، محکم بودن آنهاست. هنگام نصب یا زیرسازی، فاصله پرلین ها را تا 1 متر و نیم هم در نظر می‌گیرند. در نتیجه با نصب آسان، سریع و قیمت بسیار مناسب، به یکی از ارزانترین سقف‌های شیروانی تبدیل شده است.فایبرگلاس یا پلاستیکی مدل جدید‌تر های سیمانی است که به صورت صاف و کرکره‌ای عرضه می‌شوند. آنها از رزین پلی استر، رنگ، شیشه و مواد دیگری ساخته می‌شوند؛ انعطاف پذیرتر و سبک ترند اما هزینه نصب بالاتری دارند.

معایب سقف سیمانی

2- ورق شیروانی گالوانیزه

ورق فولادی یا آهنی که که روی اندود شده‌ باشد را ورق گالوانیزه نامند. آنها ورق های فلزی بدون رنگ هستند. در نتیجه نسبت به حلب یا ورق رنگی فلزی قیمت پایین تری دارند.از میان انواع ورق های شیروانی گالوانیزه؛ ورق سینوسی (کرکره ای یا موجدار) ارزان ترین است. به این دلیل که در این ورق ها از آهن کمتری استفاده می‌شود. همچنین به هم پوشانی و اورلب زیادی جهت آب بندی سقف نیاز ندارد. از این نظر هم هزینه نصب و اجرای پایین تری خواهد داشت.عمر ورق های گالوانیزه تقریبا تا 30 سال است.

معایب ورق های گالوانیزه شیروانی :

3- سقف شیروانی UPVC

پلی وینیل کلراید یا PVC سخت شده، یک ورق انعطاف پذیر و سبک است. با UPVC می‌توانید هر مدل سقفی را پیاده سازی و اجرا کنید. این پوشش های سقفی در هر نوع آب و هوا قابلیت اجرا و نصب دارند.

مزایای پوشش

از یک طرف، با بیشتر کردن فاصله پرلین ها در قیمت زیرسازی سقف شما صرفه جویی می‌شود. (این کار به دلیل استحکام بالای ورق ها به راحتی انجام می‌شود). به دلیل وزن پایین ورق ها به اجرای سقف سبک شیروانی کمک می‌کند. باعث افزایش سرعت کار، کم تر شدن مصالح و وزن ساختمان از جمله آهن آلات، بتن و … شده در نتیجه باعث صرفه جویی در هزینه های ساختمان سازی می‌شود.

از طرف دیگر نصب ورق های یو پی وی سی یک پروسه بسیار ساده و ارزان است. پس از نصب خرپاها و پرلین ها، تنها کافیست ورق های UPVC را بر آنها سوار کنید و تمام.

همچنین این ورق ها قابلیت نصب بر روی سقف قبلی را نیز دارند. پس می‌توانید حتی بدون کندن سقف و با هزینه کم تر، سقف خود را بازسازی کنید.

یو پی وی سی نه تنها یک ارزان و شیک است، بلکه تا 50 سال هم عمر مفید دارد. پس دیگر نیاز نیست به هزینه‌های جانبی و قیمت تعمیر و نگهداری سقف خود در چند سال آینده فکر کنید.

4- سقف فلزی

همان طور که در بالا گفتیم به سقف فلزی رنگ خورده، ورق رنگی یا حلب گویند. این ورق های رنگی سقفی قیمتی بالاتر از سقف UPVC دارند و هزینه زیرسازی آنها تقریبا با نصب مشابه است.

معایب سقف فلزی

5- سقف آردواز

آردوازها به 3 دسته سیمانی، فلزی و آردواز UPVC سقفی استفاده می‌شوند و مزایا و معایبی دارند. مدل قدیمی تر آن یا آردواز سیمانی از ترکیب سیمان، الیاف معدنی، آزبست، الیاف مصنوعی و مواد شیمیایی تشکیل شده است. این ورق ها معمولا به صورت شیب دار یا پله ای روی نصب می‌شوند.

معایب سقف آردواز

آردواز سیمانی حاوی آزبست است. ماده ای شیمیایی و خطرناک برای سلامتی انسان و محیط زیست. به همین دلیل نسل آردوازهای فلزی روی کار آمد که البته آن هم معایب قابل توجهی دارد. از جمله صدای برخورد باران و تگرگ بر سقف، عدم مقاومت در برابر رطوبت، گرما و بادهای شدید، مشکلات زنگ زدگی سقف و …

آردواز یو پی وی سی

در مورد سقف های آردواز سیمانی و فلزی گفتیم. اما نسل جدید این ورق های سقفی، آردواز UPVC نام دارد. آنها از جنس پلی وینیل کلراید هستند و خواص سقف های یو پی وی سی را دارند که در شماره 3 ذکر شد. ماندگاری و دوام آردوازهای UPVC بیشتر است. عایق رطوبت بوده، به دلیل هم پوشانی مناسب ورق ها و آب بندی عالی، یک ورق سقف ضدخوردگی و ضدزنگ زدگی است. در نتیجه از آردواز UPVC در مدل های ویلاها در شمال استفاده زیادی می‌شود.

مزایای سقف شیروانی

اجرای سقف شیبدار یا شیروانی با معایب و مزایایی همراه است. بهتر است قبل از انتخاب این مدل سقفی به نکاتی توجه داشته باشیم:

انعطاف پذیری در این مدل از اجرا هنرمندانه نصاب سقف آردواز دیده می‌شود. جایی که نصاب ها با توجه به فضایی که دارند، توانسته‌اند در فضای ایجاد شده در سقف علاوه بر یک طبقه مجزا‌، یک نیم طبقه در فضای زیر شیروانی ایجاد کنند .این سقف با توجه به شیب تند و ستون بلندی که دارد، فضای داخلی وسیعی را در زیر خود ایجاد کرده است.

(معماران خوش ذوق با دیدی خوبی که داشته‌اند توانسته‌اند از فضای ایجاد شده کمال استفاده را ببرند) .از آنجایی که در این سازه ها هیچ دیوار و فضایی برای تعبیه پنجره موجود نیست، مهندسان طراح این خانه از دیوار نمای ساختمان به عنوان فضای نورگیر اتاق ها استفاده نموده‌اند.

با این کار علاوه بر تامین نور اتاق‌، جلوه زیبایی به نمای ساختمان بخشیده‌اند.می‌تواند طوری طراحی شود که نیازی به ستون میانی نداشته باشد. تحمل بار در این نوع سقف های شیروانی توسط تیرها و دیوارهای انتهایی بنا صورت می پذیرد. بدون ساخت ستون، فضای بیشتری در زیر سقف ایجاد می‌شود و سازندگان می‌توانند فضای داخلی را بر هر روکشی که دوست دارند دیزاین کنند. در عکس فوق تیرها توسط روکش چوبی انجام شده است. روکش چوبی پوشش طبیعی و مرسوم سقف های شیروانی می‌باشد.

با استفاده از یک ساده مثلثی می‌توان فضای داخل و بیرون خانه را به آسانی جدا کرد. در تصویر فوق پوشش های چوبی زیر سقف شیبدار را پوشانده است و خود سقف شیبدار وظیفه محافظت از فضای تراس را بر عهده دارد .در مدل طراحی سقف شیبدار فوق فضای زیر شیروانی به دو قسمت تقسیم شده است. قست اول فضای داخلی می‌باشد. این فضا توسط شیشه از قسمت تراس جدا شده است. دلیل استفاده از شیشه حفظ محیط داخلی خانه از عوامل جوی مانند باد و باران می‌باشد.

بخش دوم فضای شیروانی در محیط کاملا باز قرار دارد. در نتیجه این امکان را به صاحبان خانه می‌دهد که در محیط تراس که مسقف است از فضای آزاد استفاده کنند.

سقف های شیروانی می توانند روش جالبی برای اتصال دو ساختمان به یکدیگر باشد. همانطور که در عکس فوق مشاهده می کنید، طراحان این ساختمان با دید خاصی که داشتند فضای خالی بین دو ساختمان را توسط سقف شیبدار پوشانده و از این فضا بهترین استفاده را کرده‌اند.

شما می‌توانید به راحتی از سقف شیبدار برای جدا کردن این فضا استفاده کنید .این کار به صورتی انجام می‌گیرد که بخش اصلی ساختمان از طراحی متمایزی نسبت به دیگر نقاط ساختمان بهره می‌برد .در این کیس قسمت اصلی ساختمان توسط یک سقف شیبدار ساده که دارای رنگی تیره است از بقیه قسمت‌های ساختمان که دارای رنگ روشن می‌باشد جدا شده است .همانطور که می‌بینید سادگی در این طراحی ویژگی اصلی می‌باشد‌. همچنین شکل ساده در این طرح حفظ شده است‌. قسمت های دیگر ساختمان در این نوع اجرا توسط سقف های مسطح از قسمت اصلی متمایز شده‌اند.

 معایب سقف شیروانی

 

خروج از نسخه موبایل