اختصاص اعتبارات جدید برای تملک «فلک‌الافلاک» و اجرای راه‌آهن؛ اهداف عملیاتی توسعه لرستان احصا شد – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

آهن | توسعه | لرستان

سمانه حسن‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار آنلاین با تأکید بر اینکه تمرکز ما برای اجرا و تکمیل پروژه‌های پیشران عمرانی و اقتصادی و همچنین پروژه‌های اولویت‌دار عمرانی و اقتصادی روی منابع دولتی نخواهیم گذاشت، اظهار داشت: هدف ما ایجاد سازوکارها و همراهی‌های لازم برای حضور و مشارکت‌بخش خصوصی برای ایجاد زیرساخت‌ها و توسعه اقتصادی استان است.

احصای اهداف عملیاتی توسعه لرستان

وی با بیان اینکه برای تحقق حضور بخش خصوصی در پروژه‌های عمرانی تنها در یک کار ابتدایی، ۱۳۸ صفحه، ظرفیت قانونی احصا و جمع‌بندی کرده‌ایم، عنوان کرد: این امر حتماً پیوست برنامه هفتم توسعه خواهد بود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی لرستان با اشاره به احصای اهداف عملیاتی توسعه لرستان، افزود: در این راستا ۱۵۸ شاخص توسعه را در حوزه‌های تولیدی، عمرانی و اجتماعی را برای ۲۹ دستگاه اجرایی استان احصا شده است.

حسن‌پور، بیان داشت: دستگاه‌ها باید در این راستا برنامه‌های از سال ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۷ را به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اعلام کنند.

وی با بیان اینکه برای برنامه‌های عملیاتی توسعه شهرستان‌ها نیز شاخص‌های مهمی احصا شده است، گفت: تأکید ما بحث توسعه شاخص‌های اقتصادی و زیرساختی در شهرستان‌ها است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی لرستان با اشاره به احصای طرح و پروژه‌های پیشران و اولویت‌دار شهرستان‌ها، ادامه داد: همچنین برنامه اشتغال و عملیاتی شاخص محور شهرستان‌ها نیز احصا شده است.

نیاز ۷۷ هزارمیلیاردی و ۵۹ هزارمیلیاردی برای تکمیل پروژه‌های عمرانی و اقتصادی پیشران لرستان

حسن‌پور در ادامه سخنان خود با اشاره به احصای ۵۳ پروژه پیشران عمرانی و همچنین ۵۲ پروژه پیشران اقتصادی در لرستان، گفت: برای ۵۳ پروژه عمرانی پیشران استان باید طی پنج سال آینده، ۷۷ هزار میلیارد تومان منابع مالی تأمین شود.

وی عنوان کرد: همچنین برای ۵۲ پروژه پیشران اقتصادی استان نیز باید ۵۹ هزار میلیارد تومان منابع مالی تأمین شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی لرستان با بیان اینکه ۲۳۰ طرح اولویت‌دار عمرانی در استان تعریف کرده‌ایم، تصریح کرد: این تعداد پروژه نیز ۱۷ هزار میلیارد تومان منابع مالی برای تکمیل نیاز دارند.

حسن‌پور، گفت: همچنین ۱۴۰ طرح اقتصادی اولویت‌دار در استان تعریف شده که اینها نیز دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارند.

تکمیل پروژه‌های لرستان نیازمند تلفیق اعتبارات دولتی و خصوصی است

وی با تأکید بر اینکه حتماً باید بخش خصوصی را برای تکمیل این طرح‌ها و پروژه‌ها پای‌کار بیاوریم، بیان داشت: حضور بخش خصوصی برای ارتقای بهره‌وری، مدیریت، کارایی و نشاط بیشتر توسعه اقتصادی استان کمک خواهد کرد، تلفیق اعتبارات دولتی و همچنین مشارکت‌بخش خصوصی موجب توسعه استان خواهد شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی لرستان در ادامه سخنان خود سدهای «معشوره»، «آبسرده»، پروژه راه‌آهن و… را از جمله پروژه‌های پیشران عمرانی استان برشمرد و گفت: همچنین ایستگاه پمپاژ «نیله»، ایستگاه پمپاژ «واشیان»، کمربندی‌های جنوبی خرم‌آباد و… از جمله پروژه‌های اولویت‌دار استان هستند.

اختصاص اعتبارات جدید برای تملک «فلک‌الافلاک» و اجرای راه‌آهن

حسن‌پور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه با پیگیری‌های صورت‌گرفته از سوی استاندار لرستان از طریق سازمان مدیریت، ۲۰۰ میلیارد تومان برای پروژه راه‌آهن لرستان تخصیص یافت، گفت: برای پروژه داران – دورود ۱۶۵ میلیارد تومان، ازنا – شازند ۳۰ میلیارد تومان، خرم‌آباد – پلدختر ۱۳۰ میلیارد تومان، پلدختر – اسلام‌آباد غرب ۴۰ میلیارد تومان، الیگودرز – مسجدسلیمان نیز ۶۰ میلیارد تومان اختصاص پیدا کرد.

وی افزود: در مجموع برای این چند پروژه راه‌سازی ۴۲۴ میلیارد تومان اعتبار اختصاص پیدا کرده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی لرستان، ادامه داد: همچنین برای ادامه تملک حریم قلعه تاریخی «فلک‌الافلاک» نیز ۱۰۰ میلیارد تومان تأمین شده است.