وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ایران در مسیر ارتقای فرهنگ ایمنی و بهداشت کار، توانسته روند کاهشی نرخ آسیبهای شغلی در کارگاههای مشمول قانون کار را طی سالهای اخیر استمرار دهد گفت: در این مسیر شاهد کاهش ۱۵ درصد نرخ آسیب های شغلی هستیم. در خصوص شاخص تعداد کارگران فوت شده به ازای ۱۰۰ هزار کارگر در پایان سال ۱۴۰۰ کاهش نرخ حدود ۱۷ درصدی را شاهدیم.
به گزارش اینترنشنال نیوز، صولت مرتضوی در مراسم تبادل مقاوله نامه ایمنی و بهداشت شغلی که به صورت ویدیوکنفرانسی با مدیرکل آی. ال. او برگزار شد، ضمن عرض تسلیت به مردم ترکیه و سوریه که شمار زیادی از هموطنانشان در زلزله اخیر جان باختند گفت: بسیار مفتخرم که در ۴۴ سالگی پیروزی انقلاب و دهه مبارک فجر، استقرار، استقلال و دهه تاسیس نظام مقدس جمهوری اسلامی، اکنون در اتفاقی میمون و مبارک آیین رونمایی از الحاق جمهوری اسلامی ایران به مقاوله نامه ایمنی و بهداشت شغلی را خواهیم داشت.
وی افزود: ایران به تاسی از اصول و ارزشهای انسانی و الهی و با تکیه بر تاریخ و تمدن درخشان خویش، ضمن پاسداری از اصول و ارزش های خود، همواره کوشیده در تعامل با دولتها و جوامع بین المللی در جهت گسترش صلح، ثبات و همزیستی جهانی در برابر هر نوع از زورگویی، قدرت طلبی و یک جانبه گرایی برای تضییع حقوق مسلم دولتها و ملتها عزتمندانه بایستد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه امروز جمهوری اسلامی ایران در جهانی که برخی قدرتهای استکباری میکوشند با ابزار تهدید و تحریم منافع یک جانبه را بر ملتها تحمیل کنند، به الگویی برای مقاومت و آزادی خواهی برای ملتهای جهان تبدیل شده گفت: معتقدیم برای داشتن ایرانی سرشار از صلح و ثبات، بیش از پیش نیازمند ظرفیت سازی و بسترسازی برای مشارکت و تعامل همه بازیگران بین المللی به صورت برد – برد هستیم.
مرتضوی ادامه داد: چنین جهانی فقط رویا نیست، بلکه میتواند با تلاش و همکاری نهادهای بین المللی به عنوان الگویی، تعبیر به واقعیت گردد. خوشحالم که فرایند الحاق جمهوری اسلامی ایران به مقاوله نامه ایمنی و بهداشت شغلی پس از طی گام های قانونی به سرانجام رسید. دولت جمهوری اسلامی ایران متعاقب ارسال لایحه و تصویب قانون الحاق به مقاوله نامه مذکور در آبانماه سال ۱۴۰۰ در مجلس شورای اسلامی نسبت به تدوین آیین نامه در شورای عالی حفاظت فنی و ارائه برای تصویب در دولت اقدام کرده و اکنون در مراحل پایانی فرایند بررسی در کمیسیون دولت قرار دارد و به زودی به مرحله اجرا در سطح ملی میرسد.
وی با اشاره به اینکه اعلام سالانه حوادث شغلی وظیفه کشورهای عضو قلمداد میشود گفت: دولت در سنوات اخیر ضمن تدوین شیوه نامه جامع ثبت گزارش حوادث شغلی مرتبط با استانداردهای سازمان بین المللی کار، زمینه ایجاد رویه و ارائه تعاریف و طبقه بندی یکسان در زمینه حوادث شغلی در سطح ملی را محقق نموده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: سند مذکور در قالب مجلدی با عنوان دستورالعمل جامع گزارش دهی حوادث شغلی به ثبت رسیده است. ایران در مسیر ارتقای فرهنگ ایمنی و بهداشت کار، توانسته روند کاهشی نرخ آسیب های شغلی در کارگاههای مشمول قانون کار را طی سالهای اخیر استمرار دهد و در این مسیر شاهد کاهش ۱۵ درصد نرخ آسیبهای شغلی هستیم. درباره شاخص تعداد کارگران فوت شده به ازای ۱۰۰ هزار کارگر در پایان سال ۱۴۰۰ از کاهش نرخ حدود ۱۷ درصدی برخوردار بوده و این شاخص به رغم همه محدودیت های موجود و تحریمهای ظالمانه محقق شده است.
مرتضوی ادامه داد: این در شرایطی بود که برخی قدرتها از ورود فناوریهای ایمنی به کشور ممانعت کرده و عملا با ایجاد تروریسم ایمنی در کارگاهها، جان کارگران زحمتکش ایرانی را به مخاطره انداخته است. اقداماتی در دست انجام است که ایجاد سازمان یکپارچه بازرسی کار و ایمنی و بهداشت شغلی از این جمله است. ارتقای ایمنی کارگاههای کشور با استفاده از ظرفیت شوراهای صنفی در دستور کار قرار دارد. از سازمان آی ال او میخواهیم اقدام موثری بر برخورداری کارگران از فرصت کار شایسته و ایمنی به عمل بیاورد.
انتهای پیام