استخر برای چه کسانی مضر است؟

شنا‌کردن و رفتن به استخر یکی از دلچسب‌ترین سرگرمی‌ها در گرمای تابستان است. اما در کنار لذت شنا کردن و بهره بردن از این ورزش مفرح یک نگرانی همیشگی هم وجود دارد و آن این‌که آلودگی احتمالی آب استخرها تا چه حد می‌تواند برای سلامتی مضر باشد. در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم.

For whom is the pool harmful?

بیماری های استخری

شنا کردن در فصل گرما در بین افراد زیاد می شود. اگر یک فرد بیمار در یک استخر شنا کند، آب را آلوده کرده و سایر افراد را بیمار می کند. آب آلوده استخر باعث بروز بیماری های مختلفی مثل اسهال، بیماری پوستی، عفونت گوش، عفونت چشم و عفونت دستگاه تنفسی فوقانی مثل حلق و بینی می شود. کودکان بیشتر آب را آلوده می کنند و بایستی یاد بگیرند در آب مدفوع نکنند.

احتمال دارد کودک مبتلا به اسهال بی اختیار در آب مدفوع کرده و آب استخر را به میکروب اسهال آلوده کنند. اگر این آب آلوده توسط فرد دیگری به طور تصادفی در حین شنا بلعیده شود، او را بیمار خواهد کرد. به علاوه برخی از میکروب ها مثل کریپتو که چند روز زمان می برد تا توسط کلر بمیرد، خطر انتقال بیماری ها را افزایش می دهند.خشکی پوست و حساسیت‌های پوستی شایع‌ترین بیماری‌های پوستی هستند که ممکن است در استخرها برای مراجعان ایجاد شود. در فصل تابستان به دلیل وجود املاح زیاد در دریا، احتمال بروز عوارض حساسیتی و خشکی پوست بیشتر می‌شود.

نکته:جهت تهیه و خرید بلیط موج های آبی مشهد با تخفیف میتوانید وارد وب سایت ما شوید.

بیماری های ناشی از استخر چقدر وخیم هستند؟

اسهال توسط میکروب های مختلفی ایجاد میشود و می تواند چند روز تا چند هفته ادامه داشته باشد. شناگرها ممکن است متوجه نشوند در اثر آب استخر دچار اسهال شده اند، زیرا بیماری چند روز تا چند هفته بعد از بلعیدن آب آلوده بروز می کند.اسهال ناشی از میکروب کریپتو (کریپتو اسپوریدیوم) به راحتی درمان نمی شود و می تواند خیلی شدید باشد. این نوع اسهال در کودکان و زنان باردار نیاز فوری به درمان در بیمارستان دارد، زیرا این افراد خیلی زود دچار کم آبی بدن می شوند. چنین افرادی باید از شنا کردن در استخرهای عمومی و پارک های آبی و کلا اماکن تفریحی آبی که نسبت به بهداشتی بودن آنها شک دارند خودداری نمایند.

عفونت ای کلای باعث بروز بیماری شدید می شود. در سال ۱۹۹۸ میلادی، آلودگی با ایکلای در یک پارک آبی باعث نارسایی کلیه در ۷ کودک و یک مورد مرگ شد. البته در استخرهایی که بهداشت را رعایت می کنند و به طور منظم کلر زنی می شوند  (مقادیر کلر آزاد در حد مناسب حفظ شود)، بیماری ناشی از ای کلای خیلی کم است.

استخر لاله یزد

یکی از مزیت‌هایی که یک استخر مطلوب باید داشته باشد، ساعت کاری مناسب است که تمام مراجعه کنندگان بتوانند بدون دغدغه به استخر مربوطه دسترسی پیدا کنند. به همین دلیل اگر تایم استخر به صورت برنامه ریزی نشده انتخاب شود، باعث می‌شود که کلی از مراجعه کنندگان استخر مربوطه را انتخاب نکنند. استخر لاله یزد این دغدغه مخاطبان را به درستی درک کرده و تایم‌های مناسبی برای مراجعین محترم در نظر گرفته است. به عنوان مثال بانوان محترم می‌توانند در روزهای زوج از ساعت 8 صبح به این صورت که هر سانس یک ساعتو نیم می‌باشد، توسط مجموعه لاله یزد مهیا شده است.

خارش پوست بعد از استخر

خارش شناگر در دریاچه، استخر و برکه های آب شیرین بیشتر رخ می دهد، ولی گاهی اوقات در آب شور هم اتفاق می افتد. خارش شناگر یک واکنش حساسیتی (آلرژیک) به انگل های میکروسکوپی است که در داخل پوست پنهان می شوند. اگرچه این مشکل ناراحت کننده است، ولی معمولا مدت کمی ادامه دارد. بثورات خارش دار پوست معمولا طی چند روز خود بخود از بین می روند.هر چقدر زمان بیشتری در آب آلوده به این انگل شنا یا بازی کنید، خطر ابتلای شما به خارش شناگر بیشتر می شود. کودکان بیشتر از بقیه در معرض ابتلا به این بیماری هستند، زیرا آن ها تمایل دارند در آب های کم عمق بازی کنند و بعد از شنا و آب بازی کمتر خودشان را با حوله خشک می کنند.

برخی افراد نسبت به خارش شناگر حساس تر از بقیه افراد هستند و هر بار که با انگل های مولد این بیماری تماس داشته باشید، حساسیت شما بیشتر می شود، یعنی حساسیت شما با افزایش دفعات تماس شما با این انگل، بیشتر می شود.خارش شناگر معمولا خود بخود طی چند روز برطرف می شود، اگرچه در برخی موارد بثورات پوستی تا یک هفته وجود دارند. شما می توانید با استفاده از داروهای آنتی هیستامین یا پمادهای ضد خارش مثل پماد کالامین، خارش پوست تان را کنترل کنید. اگر خارش شدید است، با مراجعه به پزشک دارو مصرف کنید.

مراقبت های پیش از شنا

روغن نارگیل

به علت اکسیداسیون مس توسط کلر، ممکن است موها کمی به رنگ سبز متمایل شود.برای جلوگیری از این کار، موها را به روغن نارگیل یا زیتون آغشته سازید.اینکار با ایجاد لایه ای محافظ برای حفظ رطوبت ، کوتیکول مو را هیدراته و آب رسانی کرده و مانع از نفوذ اسید بوریک و کلر به موها شده و از تغییر رنگ و توت سبز رنگ موهای بلوند و رنگ شده، جلوگیری خواهد کرد.

دوش گرفتن

همیشه قبل از ورود به آب استخر دوش بگیرید.اینکار علاوه بر مرطوب کردن موها، بلافاصله بالاترین لایه پوست را هیدراته کرده و در ضمن، از تاثیر مواد شیمیایی موجود در آب که باعث خشکی و آسیب موها می شوند،کم خواهد کرد.

لوسیون های خنثی کننده کلر

چنانچه پوست شما به کلر حساسیت نشان می دهد، پس از شنا بیشتر مستعد خارش خواهد بود.بنابراین قبل از شنا، از یک لوسیون خنثی کننده تاثیر کلر برای پوست بدن خود استفاده کنید. پوست خشک و آسیب دیده خود را با یک کرم مناسب ماساژ دهید. اینکار را به دنبال هر بار دوش گرفتن پس از شنا انجام دهید.

کرم محافظ

کلر و نمک موجود در آب استخر و دریا، دو عامل اصلی آفتاب سوختگی پوست هستند و در ضمن موجب تغییر رنگ، متورق و پوسته پوسته شدن و ترک پوست می شوند.اشتباه نکنید! نیازی نیست شنا کردن را کنار بگذارید.فقط کافی است علاوه بر رعایت نکات مراقبتی لازم، ضمن شنا، هر نیم ساعت، ۲ دقیقه برای استراحت از آب بیرون آمده و از یک کرم محافظ در برابر آفتاب برای پوست خود استفاده نمایید.

هیدراته بمانید

همیشه یک بطری آب همراه خود داشته باشید و هنگام شنا، جرعه جرعه بنوشید.همچنین می توانید درفصل گرم سال از نوشیدنی های خنک غیر الکلی هم استفاده کنید تا در تابستان علاوه بر خنک نگه داشتن بدن، هیدراته بمانید.

کلاه شنا

در هنگام شنا، کلاه شنا را هرگز فراموش نکنید.چرا که از صدمات ناشی از کلر برای موها جلوگیری خواهد کرد.

نکات مراقبتی پس از شنا

شستن موها

پس از شنا ،حتما دوباره دوش بگیرید و موها را شامپو بزنید تا مواد شیمیایی از روی موها کاملا شسته شود.

سرکه سیب

اضافه کردن سرکه سیب به آب ، در آخرین مرحله شستشوی موها کمک خواهد کرد تا هیچ گونه مواد شیمیایی بر روی موها باقی نماند. اینکار یک راه حلمجموعه:

چه کسانی نباید استخر بروند؟

فکرش را بکنید اگر همه شناگران بخواهند خودخواهی به خرج دهند و آرایش خود را پیش از ورود به آب پاک نکنند، چه اتفاقی می‌افتد؟ اگر تمایلی به استفاده از کلاه شنا نداشته باشند، چه؟ اگر حتی 10 درصد از افراد شناگر، تصمیم بگیرند دوش گرفتن و استحمام را به بعد از شنا موکول کنند،‌ چه خواهد شد؟ نمی‌دانید؟ فاجعه‌ای به‌نام آلودگی آب استخرها رخ خواهد داد و این فاجعه در مرحله اول، گریبان خود افرادی را که بهداشت را رعایت نمی‌کنند، خواهد گرفت.

ورود مواد شیمیایی موجود در لوازم آرایش، باکتری‌های مولد بو و حتی موهای رهاشده در سطح آب و زمین استخرها، می‌توانند عامل ایجاد بسیاری از بیماری‌ها و حساسیت‌های پوستی باشند. پس اگر قصد شنا دارید، برای حفظ سلامت در استخرها،‌ بهداشت فردی را فراموش نکنید. با این مقدمه، می‌خواهیم شما را  با تمام زیر و بم‌های بهداشتی درباره شنا و استخر آشنا کنیم.

کدام بیماران پوستی نباید استخر بروند؟

بین افراد مبتلا به بیماری‌های پوستی، برخی باید برای پیشگیری از انتشار بیماری یا تسریع روند درمان و بدتر نشدن اوضاع بیماری‌شان، تا بهبود کامل قید رفتن به استخر و شنا را بزنند. مهم‌ترین این بیماران و بیماری‌ها، در 8 مورد زیر خلاصه می‌شود:
1. اگر آکنه در حال درمان دارید و داروهایی مانند راکوتان یا ایزوترتینوئین مصرف می‌کنید و پوستتان بیش از اندازه خشک شده، رفتن به استخر می‌تواند پوستتان را خشک‌تر کند. از این رو، یا باید دور استخر رفتن را برای مدتی خط بکشید یا بعد از شنا و دوش گرفتن، تمام سطح پوست‌تان را با مرطوب‌کننده مناسب بپوشانید. ضمن اینکه استفاده از شوینده‌های ملایم غیرصابونی مانند پن‌ها بعد از شنا برای شما ضروری است. در غیر این صورت،‌ اندک لایه‌های چربی سطح پوست هم از بین می‌رود و خشکی پوستتان دوچندان می‌شود.

  1. اگر به بیماری ویروسی زگیل کف پا مبتلا هستید تا زمان بهبود و درمان کامل به استخر نروید. راه رفتن بدون دمپایی یا پوشیدن دمپایی‌های مشترک در استخرهای عمومی می‌تواند خطر ابتلا به زگیل کف پا را برای دیگران هم ایجاد کند. ضمن اینکه احتمال وجود ویروس در اطراف ضایعات زگیل درمان‌شده هم وجود دارد بنابراین‌ اگر زگیل کف پایتان کاملا هم درمان شد، بازهم شما از نظر اخلاقی موظف به استفاده از دمپایی شخصی و استفاده نکردن از دمپایی‌های مشترک در استخرها هستید.
  2. بیماری ویروسی مولوسکوم هم جزو دیگر بیماری‌های مسری است که در کودکان شایع‌تر از بزرگسالان است اما افراد بزرگسال هم می‌توانند به آن مبتلا شوند. اگر خود یا فرزندتان مبتلا به مولوسکوم هستید، به‌هیچ‌‌وجه قبل از بهبود کامل به استخر نروید زیرا بیماری شما یا فرزندتان می‌تواند به سرعت به دیگران منتقل شود.
  3. افرادی که به درماتوفیتوزیس یا قارچ‌های پوستی در نواحی مختلف بدن مانند کشاله ران یا تنه مبتلا هستند هم نباید پیش از درمان و بهبود کامل،‌ به استخر بروند تا زمینه ابتلای دیگران به این بیماری فراهم نشود. این بیماری معمولا در بین کشتی‌گیران که لباس‌های تنگ و پلاستیکی می‌پوشند، شایع‌تر است و باید توجه بیشتری به استخر رفتن خود داشته باشند.
  4. بیماری زردزخم هم جزو بیماری‌های عفونی مسری است که می‌تواند به‌سرعت از فردی به فرد دیگر، مخصوصا به بچه‌ها منتقل شود. بیماران مبتلا به این بیماری‌ هم از نظر اخلاقی نباید تا بهبود کامل بیماری‌شان به استخر بروند.
    6. پوست بیماران مبتلا به برخی بیماری‌های تاولی خودایمنی مانند پمفیگوس مقاومت کمتری در برابر عوامل عفونی دارد. به‌همین دلیل بهتر است برای پیشگیری از آلوده و عفونی شدن زخم‌ها و تاول‌ها از رفتن به استخرهای عمومی خودداری کنند.

استخر صبا گز برخوار اصفهان

یکی از بزرگترین و بهترین استخر صبا گز برخوار اصفهان در منطقه گز است. که یک شنا دلچسب و شیرین را با کادری حرفه ای و مجرب بامدیریت سرکار خانم عارفیان برای شما به ارمغان می آورد. رفتن به استخر در حال حاضر بسیار ساده‌تر از گذشته است چراکه دیگر نیازی نیست دقایق طولانی را در صف بلیت فروشی مجموعه منتظر بمانید. فرصتی را برایتان فراهم کرده است که بتوانید به سادگی و در عرض تنها چند ثانیه اقدام به رزرو آنلاین بلیط استخر کنید. تیم در تلاش است فرایند خرید بلیط استخر را برای علاقه‌مندان به شنا بسیار ساده کند تا دیگر دغدغه‌ای بابت تکمیل ظرفیت سانس‌های استخر و پیدا نکردن بلیط نداشته باشید. با رزرو استخر اصفهان از تخفیف ویژه‌ای برخوردار خواهید شد.

خروج از نسخه موبایل