رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با تاکید بر اینکه ۹۹ درصد لوازم خانگی کالاهای خارجی در سطح عرضه قاچاق هستند، گفت: شرکتهای خارجی مثل ال جی و سامسونگ اردیبهشت امسال طی نامهای اعلام کردند کالاهایی که پنج سال از واردات آنها گذشته باشد، دیگر گارانتی نمیکنند، حتی اگر ضمانت شرکتی داشته باشد؛ پس اگر کالا پنج سال در انبار فروشنده بماند، ضرر میکند.
اکبر پازوکی در گفتوگو با اینترنشنال نیوز، از خریداران خواست قبل از خرید در سطح عرضه کالاها را شناسایی کنند که قاچاق یا تقلبی نباشد.
به گفته وی خریداران میتوانند با ارسال کد شناسه و کد رهگیری کالا به شماره #۴*۷۷۷۷* از اصالت دستگاه مطمئن شوند. همچنین اطلاعات تاریخ تولید شرکت و غیره نیز در دسترس خواهد بود. راه دوم استفاده از سامانه جامع تجارت و سامانه جامع گارانتی است. در سامانه گارانتی میتوان دید که گارانتی که فروشنده عرضه میکند اعتبار دارد یا خیر. همچنین در سامانه میتوانید لیست گارانتیهای غیرمعتبر را مشاهده کنید.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی همچنین هشدار داد که مردم مراقب باشند به ویژه در فضای مجازی کالای تقلبی یا بدون گارانتی نخرند.
وی در پاسخ به اینکه آیا هنوز هم کالای خارجی با گارانتی معتبر در بازار وجود دارد، تصریح کرد: ممکن است فردی چند سال پیش برای جهیزیه ماشین کالای خارجی خریده باشد و حالا با افزایش قیمتها تصمیم بگیرد آن را بفروشد و با پول آن چند قلم از کالاهای مرتبط با جهیزیه را بخرد.
البته به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، شرکتهای خارجی مثل ال جی و سامسونگ اردیبهشت امسال طی نامهای اعلام کردند کالاهایی که پنج سال از واردات آنها گذشته باشد، دیگر گارانتی نمیکنند، حتی اگر ضمانت شرکتی داشته باشد. چرا که کمپرسور پنج سال گارانتی داشته است. پس اگر کالا پنج سال در انبار فروشنده بماند، ضرر میکند.
او همچنین تاکید کرد که ۹۹ درصد لوازم خانگی کالاهای خارجی در سطح عرضه قاچاق هستند.
پازوکی با بیان اینکه در شرایطی که در فضای مجازی کالاهایی به مردم فروخته میشود که اصلا وجود خارجی ندارد، باید به مردم اطلاع رسانی شود، تصریح کرد: در مواردی هنوز نتوانستیم سلیقه مردم را تغییر دهیم که کالای ایرانی بخرند.
او همچنین با بیان اینکه در زمان ممنوع شدن واردات لوازم خانگی در سال ۱۳۹۶ همه کالاها تولید نمیشد، گفت: در این چند سال سرمایهگذاریهای زیادی انجام شد و در حال حاضر فقط در بعضی کالاها کمبود تولید هست. اما واردات خط تولید هم هزینههای بسیار زیادی دارد و تحریمها این هزینهها را سنگینتر هم کرده است.
گفتنی است واردات لوازم خانگی از سال ۱۳۹۷ ممنوع است و در حال حاضر عمده کالاهای خارجی موجود در بازار قاچاق هستند که با گارانتیهای تقلبی فروخته میشوند.
انتهای پیام