افزایش بارش ها کام تشنه «الغدیر» و «کمال صالح» را سیراب نکرد

گردشگری

اینترنشنال نیوز/مرکزی سرپرست شرکت سهامی آب منطقه‌ای مرکزی با اشاره به افزایش میزان بارش ها در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل گفت: افزایش بارش ها تاکنون نتوانسته تراز آبی دریاچه سدهای کمال صالح و الغدیر را تکمیل کند.

حسین اسدی در گفت‌وگو با اینترنشنال نیوز، اظهار کرد: در حال حاضر حجم آب ذخیره شده در دریاچه سد ۲۷۷ میلیون متر مکعبی الغدیر ساوه ۲۵.۷۴ میلیون مترمکعب بوده و تنها ۹.۳ درصد مخزن سد، آب دارد. این در حالی است که حجم مخزن در زمان مشابه سال گذشته ۵۱.۸۳ میلیون متر مکعب بوده است.

وی افزود: هم اکنون میزان دبی ورودی به سدالغدیر ساوه ۲.۸ مترمکعب و دبی خروجی دو دهم و دبی خروجی زهکش نیز یک دهم مترمکعب است.

اسدی ادامه داد: همچنین حجم آب ذخیره شده در دریاچه سد ۹۵ میلیون متر مکعبی کمال صالح اراک ۲۳.۷۹ میلیون مترمکعب معادل ۲۵.۱ درصد مخزن سد است، در حالی که میزان آب ذخیره شده در مخزن سد کمال صالح در مدت مشابه سال گذشته بالغ بر ۴۲.۹ میلیون مترمکعب بوده است.

وی با اشاره به بارندگی های اخیر در قالب پوشش برف و باران و تاثیر آن بر میزان دبی ورودی سدهای استان گفت: از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه ۱۴۰۲) تا هشتم فروردین ماه ۱۴۰۳ بطور متوسط در استان مرکزی ۲۰۱.۴ میلیمتر باران باریده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل آبی تا این مدت ۹ درصد افزایش و نسبت به دراز مدت ۴۵ ساله ۱۵ درصد کاهش داشته است.

وی با اشاره به بارش های اخیر افزود: پیش بینی می‌شود علاوه بر به جریان افتادن منابع آبی متاثر از  بارش های اخیر و نیز تداوم بارش های بهاره،  میزان دبی وروری به سدهای استان افزایش یافته و در نتیجه حجم آب ذخیره شده در مخازن و دریاچه ها بیشتر شود. 

سرپرست شرکت سهامی آب منطقه‌ای مرکزی در پاسخ به این پرسش که آیا با وجود این میزان نزولات آسمانی در سال جاری مشکلی در تامین آب شرب مردم استان بوجود خواهد آمد، گفت: با برنامه ریزی صورت گرفته در سنوات گذشته بویژه در دولت سیزدهم طرح‌های مربوط به تامین و انتقال آب شرب و بهداشتی در اکثر شهر و روستاهای استان اجرا شده که در صورت مدیریت بهینه مصرف توسط مردم و نیز تداوم بارش رحمت الهی، با مشکلی در تامین مصارف شرب مواجه نخواهیم شد.

گفتنی است، سد الغدیر ساوه با ۲۶۵ متر طول تاج و حجم ۲۷۷ میلیون مترمکعب آب از نوع دو قوسی بتنی است که در سال ۷۲ با هدف تأمین برق و آب کشاورزی ۲۳ هزار هکتار از اراضی این شهرستان احداث شد.

این سد براساس اهداف چند منظوره شامل تنظیم آب کشاورزی، کاهش خطرات سیل، تولید انرژی الکتریکی، اشتغال‌زایی و ایجاد مراکز گردشگری احداث شده است و از ویژگی‌های مسیر انتقال آب در سد الغدیر این است که آب از طریق کانال اصلی به طول حدود ۱۰ کیلومتر به شبکه اصلی آبیاری منتقل می‌شود.

در پی وقوع سیل در فصل بهار ۹۸ و تکمیل شدن تراز آبی سد الغدیر ساوه، این سد در هشتم اردیبهشت ماه همان سال پس از ۲۲ سال، سرریز کرد.

سد کمال صالح  اراک نیز در جنوبی‌ترین  نقطه شهرستان شازند با ظرفیت و حجم ۹۵ میلیون مترمکعب ساخته شده و در اسفندماه سال ۹۷ سرریز کرد.

این سد تاکنون دو مرتبه در فصل بهار سرریز داشته است که این سرریز به سمت سد مروک در استان لرستان در ۱۰ کیلومتری سد کمال صالح هدایت می‌شود. این سد از نوع سنگ‌ریزه‌ای است، ارتفاع تاج سد به ۱۲ متر و ارتفاع سد به ۸۰ متر می‌رسد و در ۴۵ کیلومتری جنوب شازند و ۷۸ کیلومتری اراک واقع شده است.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل