انواع سالاد با جوانه گندم

استفاده از سالادها در رژیم غذایی افراد به منظور حفظ سلامتی بدن به امری بسیار مرسوم تبدیل شده است. بسیاری از سالادها ترکیبی از گیاهان و صیفی‌جات حاوی فیبر بالا بوده که کمک بسیاری در هضم غذا می‌کنند. جوانه گندم یکی از ترکیبات بسیار مغذی برای بدن بوده که افراد تمایل بالایی برای استفاده از آن ندارند. متخصصان تغذیه برای رفع این مشکل توصیه می‌کنند این جوانه را در سالادهای مختلف امتحان کنید تا از فواید بی‌نظیر آن بی‌نصیب نمایید. در این مطلب شما را با چند سالاد جوانه گندم آشنا خواهیم کرد.

جوانه گندم چیست؟

جوانه گندم بخشی از هسته گندم است. جوانه گندم، همراه با پوسته، از محصولات گندم تصفیه شده – مانند محصولاتی که از آرد سفید استفاده می‌کنند – حذف می‌شود تا بتوان آن‌ها را برای مدت طولانی‌تری نگهداری کرد. جوانه گندم به برخی از گرانولا، غلات و نان ذرت اضافه می‌شود و حتی می‌توان به صورت خام نیز آن را یافت. این یک رویه محبوب برای آشپزی و استفاده در پای میوه، ماست، بستنی و انواع سالاد است. سالاد جوانه گندم یکی از محبوب‌ترین و پرخاصیت‌ترین انواع سالاد است. این جوانه می‌تواند جایگزین سالم‌تری برای آرد سوخاری در انواع کوفته، میت لوف و نان برای گوشت باشد.

فواید فوق‌العاده جوانه چیست؟

کارشناسان می‌گویند جوانه گندم بسته بندی شده به عنوان یک مکمل در غذاها ارزش غذایی بسیار خوبی دارد. این منبع عالی، حاوی پروتئین‌های گیاهی، فیبر و چربی‌های سالم و همچنین منبع خوبی از منیزیم، روی، تیامین، فولات، پتاسیم و فسفر است. جوانه گندم سرشار از و یک ماده مغذی و ضروری با خواص آنتی اکسیدانی است. تحقیقات نشان می‌دهد که آنتی اکسیدان، منبع بسیار مهم برای پیشگیری از بیماری‌هاست. وجود این ترکیب در جوانه به تقویت ایمنی شما، سلامت قلب و سیستم عروقی شما کمک کند. به گفته سازمان ایمنی غذای اروپا، شواهدی مبنی بر تاثیر روغن جوانه گندم بر کاهش سطح کلسترول بدن نیز یافت شده‌ است.

جوانه گندم به همراه بذر کتان، هر دو برای حفظ سلامت قلب در زنان یائسه استفاده می‌شوند. علاوه‌ بر این، برخی تحقیقات نشان می‌دهد که جوانه گندم نیز می‌تواند به درمان علائم یائسگی کمک کند. متخصصان تغذیه معتقدند یکی از بهترین روش‌ها برای بهره‌گیری از این فواید، استفاده و مصرف سالاد جوانه گندم در رژیم غذایی روزانه افراد است. جوانه گندم به عنوان یک مکمل در غذاها ارزش غذایی بسیار خوبی دارد.

آیا مصرف جوانه عوارض دارد؟

مکمل‌های حاوی جوانه گندم دارای هستند، به همین علت افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، باید از مصرف این جوانه خودداری کنند. همچنین افرادی که در رژیم خود باید از کربوهیدرات کم استفاده کنند، باید مراقب سهم جوانه گندم خود باشند، زیرا یک فنجان آن حاوی تقریبا 60 گرم کربوهیدرات است. روغن جوانه گندم سرشار از تری‌گلیسیرید است. افراد مبتلا به بیماری قلبی و همچنین افرادی که در معرض خطر بالای انواع بیماری قلبی هستند، باید میزان مصرف خود را کنترل کنند، زیرا سطوح بالای تری‌گلیسیرید با اثرات نامطلوب سلامتی مرتبط است. عصاره جوانه گندم در برخی افراد، عوارض جانبی خفیفی ایجاد می‎کند که شامل اسهال، حالت تهوع و سرگیجه است.

طرز تهیه 3 سالاد فوق‌العاده با جوانه

جوانه گندم را می‌توان به صورت تازه در انواع سالاد و سوپ مورد استفاده قرار داد و یا اینکه آن را آسیاب یا پودر نموده و همراه با ماست یا شیر میل نمود. در ادامه قصد داریم شما را با طرز تهیه چند سالاد جوانه گندم آشنا کنیم که همگی سالاد سالم، سبک و بسیار خوشمزه هستند و شما می‌توانید مواد داخل آن را به سلیقه خود تغییر دهید. یکی از انواع سالادهای خوشمزه و سالم، سالاد جوانه گندم و قارچ بوده که بسیار ساده است و دارای مقادیر بالای سبزیجات و صیفی‌جات است. استفاده از جوانه گندم که سرشار از ویتامین‌های مختلف به همراه مواد مغذی فراوان است، این سالاد را کمی متفاوت کرده است.

  1. جوانه‌های گندم را به همراه برگ‌های بو و مقادیر لازم از آویشن و نمک داخل آب بریزید و گاز را روشن کنید تا آب به مرحله جوش آمدن برسد.
  2. در ظرفی جداگانه پیاز قرمز و حبه‌های سیر، به همراه رزماری و نمک را در روغن زیتون سرخ کنید. مدت زمان تفت برای پیاز 6 الی 7 دقیقه و برای سیر 2 الی 3 دقیقه خواهد بود.
  3. پس از مدتی آب مرغ را به همراه قارچ‌ها درون ظرف ریخته با مخلوط پیاز و سیر ترکیب کنید تا قارچ‌ها کامل پخته شود.
  4. سپس جوانه گندم را برای آماده شدن سالاد به ترکیب اضافه کرده و اجازه دهید آب آن به صورت کامل تبخیر شود.
  5. برای تزیین، جعفری خرد شده را به آن اضافه کنید.

ارزش غذایی سالاد جوانه گندم با قارچ در سایت دکتر بیز به این صورت بیان شده است : کل این سالاد حاوی 500 کالری است که اگر تقسیم بر 5 شود، هر نفر یک پنجم این میزان را دریافت می‌کند.

  1. ابتدا روغن زیتون به همراه سس خردل، سرکه بالزامیک، مقدار کمی نمک و مقادیر کافی فلفل در کاسه‌ای خوب مخلوط کنید.
  2. جوانه‌های گندم را بعد از شستن کامل، به همراه 8 لیوان آب داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید با حرارت بالا به جوش آید.
  3. سپس به مدت 20 الی 30 دقیقه اجازه دهید جوانه گندم به طور کامل پخته شود.
  4. بعد از خرد کردن کلم قرمز و پخته شدن جوانه گندم، آن‌ها را به ترکیب داخل کاسه اضافه کرده تا طعم‌ها به توازن برسند.

ارزش غذایی سالاد جوانه گندم با کلم : کل این سالاد حاوی 559 کالری است که اگر تقسیم بر 5 شود، هر نفر یک پنجم این میزان را دریافت می‌کند. سپس بقیه مواد شامل، پیازچه خرد شده، سرکه بالزامیک، برگ آویشن را با نمک به ترکیب اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. زمانی که می‌خواستیم در ، به سراغ یک دستور تهیه دیگر برای شما برویم، به دنبال غذایی بودیم که همه‌چیزتمام باشد. هم سلامت شما را تضمین کند، هم از طعم فوق‌العاده و متفاوت آن لذت ببرید و هم در کم‌تر از ۳۰ دقیقه آماده شود. با کمی‌جست‌وجو و ارزیابی کاندید‌های رنگارنگ، سالاد جوانه گندم، برنده نهایی این رقابت شد. این بلاگ، مخصوص دوست‌د‌اران غذاهای سالم، رژیمی، سریع و مفید است؛

طرز تهیه سالاد جوانه گندم با پنیر

  1. آن کاسه مخصوص سالاد را بردارید و روغن زیتون، آب لیمو، سرکه، سیر، سماق و کمی نمک و فلفل را در آن بریزید و به‌خوبی مخلوط کنید.
  2. بازیگر اصلی یعنی جوانه‌های گندم را هم به ترکیب اضافه و یک‌بار دیگر کاملا مخلوط کنید.
  3. نعنا،‌ جعفری، پیاز قرمز، خیار، گوجه‌فرنگی و‌ کلم را در کاسه بریزید.
  4. پنیر فتا و گردوی برشته‌شده را خرد و به مواد دیگر اضافه کنید.
  5. برای راند نهایی،‌ مواد سالاد جوانه گندم را به‌خوبی هم بزنید تا طعم‌ها ترکیب شوند.
  6. ظرف سالاد را در یخچال قرار دهید تا برای سروشدن ‌آماده شود.

طرز تهیه جوانه گندم در خانه

جوانه‌زدن گندم، کار راحتی‌‌ست که می‌توانید خودتان در خانه انجام دهید و در انواع غذاهای لذیذ آن را به‌کار ببرید. پیش‌تر در مقاله‌ای جداگانه، تمام نکات جوانه‌زدن گندم‌ها را برای شما نوشتیم که می‌توانید مطالعه کنید. با این ‌حال، در همین مقاله به مسیر کلی آن اشاره می‌کنیم:

  1. هر مقدار که گندم می‌خواهید بردارید، به‌آرامی آن را بشویید و آبکش کنید.
  2. یک ظرف بردارید، گندم‌‌ها را در آن بریزید و آن‌قدر به آن آب اضافه کنید تا چند سانتی‌متر بالاتر از سطح گندم‌ها را بپوشاند. یک شبانه‌روز صبر کنید.
  3. گندم‌ها را آبکش کنید و به‌خوبی بشویید.
  4. یک ظرف شیشه‌ای را که حجمی دو برابر گندم‌ها داشته باشد انتخاب کنید و گندم‌ها را در آن بریزید.
  5. دهانه ظرف را با پارچه‌ای که آب و هوا از آن عبور کند، بپوشانید و ظرف را با کمی زاویه به‌نحوی قرار دهید تا آب اضافی آن خارج شود.
  6. روزی دو بار باید در ظرف را باز کنید و با ریختن آب و چرخاندن آن، جوانه‌ها را بشویید.
  7. به سراغ مرحله ۶ بروید.
  8. گندم‌ها در فاصله زمانی یک تا پنج روز، جوانه خواهند زد.

نکته‌های طلایی سالادی

سالاد جوانه گندم، از آن سالاد‌هایی‌ست که خودش را محدود به وعده خاصی نکرده است. می‌تواند پیش‌غذای ناهار، وعده اصلی شام یا یک عصرانه دل‌چسب برای شما باشد.  یک گزینه عالی هم برای زمان‌هایی‌ست که بی‌دلیل در یخچال را باز می‌کنید و به دنبال چیزی ناشناخته می‌گردید. دو دستور پخت سالاد جوانه گندم را هم برای شما نوشتیم تا بر اساس سلیقه خود، آن گزینه مطلوب را انتخاب کنید. نگران زحمت تهیه مواد اولیه هم نباشید؛ تا شما آستین بالا می‌زنید و مقدمات کار را فراهم می‌کنید، ما در ،‌ باکیفیت‌ترین مواد را جلوی در منزل،‌ به شما تحویل می‌دهیم.

خروج از نسخه موبایل