این گیاه موجب سلامت کبد و کاهش کلسترول می‌شود

سلامت | کلسترول | گیاه
آفتاب‌‌نیوز :

“خار مریم” به عنوان درمانی طبیعی برای بیماری‌ها و مشکلات جسمی مختلف کاربرد دارد، اما آیا خواص آن برای سلامتی تایید شده است؟

 “سیلیمارین” ماده فعال در خار مریم است. خار مریم بیشتر برای درمان مشکلات کبدی توصیه می‌شود، اما برخی افراد معتقدند این گیاه می‌تواند کلسترول را نیز کاهش دهد و به کنترل دیابت نوع ۲ کمک می‌کند.

همچنین گروهی از افراد ادعا می‌کنند گیاه خار مریم در درمان بیماری سیروز کبدی، هپاتیت، یرقان و اختلالات کیسه صفرا موثر است.

سایت مدیکال نیوز تودی به توضیح برخی از خواص این گیاه پرداخته است:

۱- کمک به سلامت کبد: یکی از رایج‌ترین موارد کاربرد خار مریم درمان مشکلات کبدی است. مطالعه انجام گرفته در سال ۲۰۱۶ نشان می‌دهد این گیاه آسیب دیدگی کبدی ناشی از رژیم غذایی نامناسب را در موش‌ها بهبود می‌دهد. هرچند لازم است شواهد بیشتری به دست آید تا خواص خار مریم را برای کبد انسان تایید کند.

۲- بهبود سلامت پوست: مطالعه انجام گرفته در سال ۲۰۱۵ نشان داد استفاده از این گیاه روی پوست موش‌ها به بهبود بیماری‌های پوستی التهابی کمک می‌کند. همچنین خار مریم دارای تاثیرات ضد پیری و آنتی اکسیدان روی سلول‌های پوست انسان است که در بررسی‌های آزمایشگاهی به خواص آن پی برده شد.

۳- کاهش کلسترول: بالا بودن سطح کلسترول به بروز مشکلاتی در سلامت قلب و افزایش احتمال ابتلای فرد به سکته مغزی منجر می‌شود. مطالعه انجام گرفته در سال ۲۰۰۶ نشان داد خار مریم نقش حائز اهمیتی در پایین نگه داشتن سطح کلسترول بازی می‌کند.

۴- کمک به کاهش وزن: بررسی‌های اولیه روی حیوانات آزمایشگاهی در سال ۲۰۱۶ نشان داد ماده سیلیمارین موجود در خار مریم موجب کاهش وزن در موش‌ها می‌شود و به همین دلیل کارشناسان این طور عنوان کردند که گیاه خار مریم برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند مفید است.

۵- کاهش مقاومت به انسولین: بر اساس بررسی که روی تعدادی موش آزمایشگاهی انجام گرفت مشخص شد عصاره خار مریم به کاهش مقاومت انسولینی کمک می‌کند. مقاومت انسولینی مشکلی است که مبتلایان به دیابت نوع ۲ دچار آن هستند.

۶- بهبود علائم آسم آلرژیک: ماده فعال موجود در خار مریم در کاهش التهاب موثر است. در سال ۲۰۱۲ میلادی مطالعه‌ای انجام گرفت که نشان داد سیلیمارین به کاهش التهاب در مجرای تنفسی موش‌های مبتلا به آسم آلرژیک کمک می‌کند.

۷- محدود کردن پیشرفت سرطان: این گیاه می‌تواند از پیشرفت برخی انواع سرطان جلوگیری کند.

۸- کمک به حفظ سلامت استخوان‌ها: خار مریم نقش اساسی در حفظ سلامت استخوان‌ها بازی می‌کند. در سال ۲۰۱۶ آزمایشاتی انجام گرفت که نشان‌دهنده نقش این گیاه در جلوگیری از فرسایش استخوان بوده است.

۹- بهبود قدرت شناختی: نتیجه مطالعه انجام گرفته در سال ۲۰۱۵ حاکی از آن است که گیاه خار مریم مقاومت بدن در برابر استرس اکسیداتیو را افزایش می‌دهد. استرس اکسیداتیو عامل اصلی بیماری آلزایمر است.

۱۰- تقویت سیستم ایمنی: خار مریم واکنش ایمنی بدن را تقویت کرده و به مقابله با عفونت‌ها کمک می‌کند.

خروج از نسخه موبایل