مهندس بهزاد، ولی زاده در گفتگو با اینترنشنال نیوز، با اشاره به برگزاری آخرین جلسه بستهبندی استاندارد محصولات دخانی، توضیح داد: در مورد بستهبندی استاندارد محصولات دخانی مصوبه ستاد کشوری کنترل دخانیات وجود دارد و ما به دنبال این هستیم که این بستهبندیهای متنوعی که روی محصولات دخانی استفاده میشود، به یک فرمت استاندارد تغییر کند تا فضای تبلیغی برای محصولات دخانی کاهش یابد.
وی افزود: در حال حاضر بستههای متنوع و رنگی محصولات دخانی را در بازار میبینیم که مصرفکنندگان از جمله زنان و جوانان را ترغیب به خرید میکند و ما به دنبال ضابطهمند شدن این موضوع هستیم تا بستهبندی به صورت استاندارد و همانگونه که در ۲۲ کشور جهان، از جمله عربستان و عمان اجرایی میشود را دنبال کنیم.
وی یکی از مهمترین راهکارها برای کاهش مصرف دخانیات را استانداردسازی بستهبندی محصولات دخانی معرفی کرد و گفت: اکنون بر بستهبندی محصولات دخانی بویژه تنباکوهای قلیان، تبلیغات بسیار زیاد است؛ به شکلی که روی بستهبندی این تنباکوها تصاویر متعدد گمراه کننده نقش بسته است و فرد مصرف کننده فکر میکند اجزای تنباکو شامل همان تصاویر است. این در حالی است که باید موارد هشدار دهنده بر بستهبندی درج شود و تمام تعابیر گمراه کننده از روی آن برداشته شود.
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه دستورالعمل بستهبندی استاندارد محصولات دخانی تهیه شده است، اظهار کرد: سری جدید تصاویر هشدار دهنده بهداشتی مشتمل بر ۳۶ تصویر امتیازبندی شده که باید روی بستهبندیها درج شود، انتخاب شده و به زودی تصاویر هشدار دهنده روی پاکتهای سیگار و تنباکو تغییر خواهد کرد؛ چرا که سالها از تصاویر قبلی، گذشته است و این درحالی است که طبق دستورالعملها میبایست هر دو سال یکبار، تصاویر تغییر میکرد.
وی افزود: بر اساس توافقات صورت گرفته در یک زمان مشخصی به صورت پلکانی این پروتکل برای اجرا ابلاغ میشود. از وزارت صمت انتظار داریم که دستورالعمل تغییر تصاویر بستهبندیهای دخانیات به فوریت ابلاغ شود اما، باید یک بازه زمانی هم درنظر گرفته شود تا پاکتها و محصولات قبلی از بازار جمع شود.
ولی زاده در خاتمه تاکید کرد: این موضوع به شناسایی سیگارهای تقلبی و تاریخ گذشته هم کمک میکند. به طور کلی از زمان ابلاغ دستورالعمل تا جمعآوری بستهبندیهای قبلی حدودا شش ماه زمان لازم است.