در نخستین جلسه ستاد بزرگداشت دهه کرامت چه گذشت؟

نخستین جلسه ستاد بزرگداشت دهه کرامت پیش از ظهر امروز دوشنبه (۲۷ فروردین‌ماه) در محل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد.

بزرگداشت | دهه کرامت

به گزارش اینترنشنال نیوز، در ابتدای این جلسه حجت الاسلام والمسلمین کمال‌الدین خداداده -رئیس ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور- با بیان اینکه دهه کرامت با فتح الفتوح سربازان امام زمان(عج) آغاز شده که انشاءالله این پیروزی جبهه مقاومت را در دهه کرامت مستمرا شاهد باشیم در مورد برنامه‌های این دهه، گفت: دهه کرامت امسال از ۲۱ اردیبهشت ماه آغاز می شود و تا پایان ماه ادامه دارد و برنامه‌ها در طی این روزها عملیاتی می شود، البته بسیاری از برنامه ها در طول سال تمهیدات آن دیده و یا برگزار شده اند و فقط اختتامیه و یا افتتاحیه آن در دهه کرامت برگزار می‌شود، مانند جشن تکلیف دختران و یا جشنواره امام رضا(ع) که در طول سال برگزار و در این ایام خاص متبرکا افتتاحیه و یا اختتامیه آن برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه بیست و یکم اردیبهشت سالروز ولادت حضرت معصومه(س)، ۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت امامزادگان، بیست و ششم اردیبهشت روز بزرگداشت احمد بن موسی(ع) و سی و یکم اردیبهشت سالروز ولادت حضرت رضا(ع) است، افزود: صرفا برنامه های عادی دهه کرامت مد نظر ما نیست بلکه فلسفه وجودی این جلسات در شورای هماهنگی تبلیغات این است که ما بتوانیم با همراهی یکدیگر برنامه های مهم را در سطح کشور اجرایی کنیم، مانند جشن «خادم‌یاران» و ـبهترین دختر دنیا» و برنامه های دیگر که انتظار داریم علاوه بر موضوع مد نظر دستگاه ها در این برنامه ها چند برنامه شاخص دیگر را در کشور به صورت ملی اجرا کنیم.

خداداده با اشاره به اینکه در برخی آستان های امامزادگان، شخصیت های برجسته از بانوان جهان اسلام دفن شده‌اند، تصریح کرد: در کشور امامزادگانی که مدفن بانوان برجسته اسلام هستند، کم نداریم. حتما یک برنامه در طول دهه کرامت با محور این امامزادگان برگزار شود. نگاه ما به این اماکن باید نگاه تمدنی باشد و اولیای الهی مورد تکریم مرد و زن در جامعه اسلامی هستند.

وی یادآور شد: شخصیت هایی از جامعه بانوان که در تاریخ مورد احترام مردم هستند، برخی عارفه و محدثه بودند که در میان مردم بسیار مورد احترام هستند و این موضوع برگرفته از فرهنگ اسلامی است. در زمانی که زنان حق رای در جامعه نداشتند در جامعه اسلامی زن دارای جایگاه بلند و ارزشمندی بوده است.

محوریت آستان حضرت فاطمه معصومه(س) در برنامه‌های روز دختر

وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مقاومت و غزه خاطرنشان کرد: در برنامه‌های دهه کرامت حتما به شهدای مقاومت و غزه در برنامه ها تأکید شود. قطعاً برنامه های روز دختر با محوریت برنامه ریزی حرم حضرت معصومه(س) در این روز برگزار می شود.

حجت الاسلام خداداده در مورد شعار این دهه گفت: باید در اتاق فکر به شعارهای بهتری برسیم و اگر شعارهای بهتری مد نظر بود در سال های بعد از آن استفاده کنیم، به عنوان کار تشکیلاتی همه مقید به رعایت مصوبات ستاد کرامت باشیم تا جوان‌گرایی مد نظر رخ دهد.

وی از تشکیل کارگروه های این ستاد با همکاری آستان مقدس حضرت معصومه (س) مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) و آستان قدس رضوی خبر داد و گفت: تمام دستگاه‌ها در این کمیته‌ها حضور با نشاط داشته باشند و نسبت به شکل گیری ستادهای بزرگداشت دهه کرامت در استان ها نیز اهتمام داشته باشیم.

در معرفی شخصیت حضرت معصومه(س) غفلت نکنیم

در ادامه این جلسه، حجت‌الاسلام صفر فلاحی -مدیر آستان حضرت معصومه(س) – با بیان اینکه جایگاه حضرت معصومه(س) در حوزه فرهنگی و سیاسی در جهان اسلام بی نظیر است، گفت: حرم حضرت معصومه(س) خاستگاه انقلاب اسلامی بوده و نقش این بارگاه در تحکیم باورهای اعتقادی و نقطه اتصال به قرآن و اهل بیت(ع) بی نظیر است.

وی با بیان اینکه از نقش حضرت معصومه (س) در الگوگیری و تحکیم خانواده نباید غافل شویم، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب عفاف و حجاب را با ادبیاتی خاص مطرح کردند که یکی از بهترین شخصیت‌ها برای معرفی عفاف و حجاب در حوزه فرهنگی حضرت فاطمه معصومه (س) هستند. حرم این بانوی بزرگوار مرکز کرامت و ترویج علوم اهل بیت (ع) است و قطعا حکمتی بوده است که بزرگترین حوزه علمیه در کنار حرم حضرت معصومه (س) پایه گذاری شده است از ۱۱۰ کشور دانش آموز و دانش پژوه در جوار حرم حضرت معصومه (س) علم‌آموزی می کنند.

مدیر آستان مقدس حضرت معصومه (س) با بیان اینکه دهه کرامت از قم آغاز شده و به شایستگی در سراسر کشور گرامی داشته می شود، یادآور شد: درخواست ما از مجموعه های فرهنگی، مردمی، رسانه ای و غیرحاکمیتی این است که از برنامه های تبلیغی و فرهنگی در معرفی شخصیت حضرت معصومه (س) غفلت نکنند.

وی با اشاره به ارائه الگوی زیست عفیفانه با بهره گیری از زندگی حضرت معصومه(س)، تأکید کرد: از کارشناسان مربوطه در این حوزه استفاده کنیم و در برنامه جشن های کرامت با اولویت مردمی بودن این برنامه ها به الگوی زیست عفیفانه و معرفی شخصیت حضرت معصومه (س) پرداخته شود. ما زمانی در این برنامه ها موفق می شویم که مانند نیمه شعبان بیرقی به نام امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) بر سردر منازل آویخته شود و تنها به برگزاری برنامه های دهه کرامت در سطح ادارات و نمازخانه ها کفایت نکنیم که البته این گونه برنامه ها نیز ارزشمند هستند اما نباید از برگزاری این برنامه ها در سطح جامعه غافل بود.

گره‌گشایی از مردم به نام کریمه اهل‌بیت(ع)

وی از تولیدات عرصه فضای مجازی برای معرفی شخصیت حضرت معصومه(س) خبر داد و گفت: گره گشایی از کار مردم که سال های قبل با عنوان نذر شادی به نام حضرت معصومه (س) با موضوع آزادی زندانیان، کمک به ازدواج، کمک به بیماران و … برگزار شد، امسال نیز به این موضوع پرداخته می شود.

حجت الاسلام فلاحی با اشاره به برگزاری جشن های خانوادگی با معرفی شخصیت امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) گفت: در سال قبل در ۴۰ مسجد این برنامه برگزار شد که امسال نیز در مساجد مختلفی برگزار می شود.

برپایی جشن‌های دهه کرامت با هویت محلی، ملی و بین‌المللی

در ادامه این جلسه، عمار خسروجردی -نماینده آستان قدس رضوی در ستاد دهه کرامت- با بیان اینکه کنگره بین المللی امام رضا (ع) یکی از برنامه های این دهه است که برای اولین بار در سال ۶۳ برگزار شد، اظهار کرد: برای برگزاری این کنگره بیش از ۵۱ نشست با محوریت جریان سازی علمی و فرهنگی در فضای کشور برگزار شده که اختتامیه این جشنواره در دهه کرامت برگزار می شود. همچنین نقطه اوج جشن های دهه کرامت در خیابان امام رضا (ع) با هویت محلی، بین المللی و استانی برگزار می شود.

وی گفت: حرم مطهر امام رضا (ع) در ۱۰ شب دهه کرامت برنامه های مفصلی را پیش بینی کرده است که نقطه آغاز این جشن از حرم حضرت معصومه (س) در شهر مقدس قم است. در این جشن ها شاهد حضور شاعران و هنرمندان هستیم. همچنین برنامه های محوری دیگری نیز با حضور کاروان های زیر سایه خورشید با موضوع جاذبه اجتماعی و فرهنگی و همچنین حضور کاروان های خادمان امام رضا(ع) به همراه پرچم رضوی در استان های مختلف را پیش بینی کرده ایم.

خسروجردی در مورد برگزاری جشن های همزمان در کشور گفت: در مورد جشن های همزمان باید مدل برگزاری برنامه شیرخوارگان در سراسر کشور رقم بخورد تا به صورت تبلیغی و ترویجی این برنامه‌ها به نتیجه برسد.

جشن تکلیف برای ۳۲ هزار دختر از خانواده مددجویان

در بخش دیگری از این جلسه، حجت‌الاسلام عرفاتی -معاون علمی و فرهنگی آستان عبدالعظیم حسنی(ع) – با بیان اینکه مرکزیت برنامه‌های دهه کرامت را در آستان سیدالکریم(ع) قرار دهید، گفت: جشن ویژه تکلیف و تکریم دختران به صورت منظم در این مکان مقدس برگزار می شده که در دهه کرامت از جلوه ویژه ای برخوردار خواهد بود. پیش بینی کرده ایم جشن تکلیف برای چهار هزار دختر در مصلی ری برگزار شود. همچنین مراسم خادم یاران رضوی با کمک آستان قدس همزمان با روز تکریم امامزادگان واجب التعظیم برگزار می شود.

مولایی -نماینده کمیته امداد در ستاد دهه کرامت- نیز در این جلسه بیان کرد: با آستان قدس رضوی و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تفاهم شده تا خادمان امام رضا(ع) به همراه نماینده کمیته امداد در خانه مددجویان حضور یابند و جشن تکلیف دختران را برگزار کنند. در همین راستا بنا داریم جشن تکلیف ۳۲ هزار دختر را برگزار کنیم و شاهد برگزاری بزرگترین اجتماع دختران در حرم حضرت معصومه (س) هستیم که امیدواریم این مراسم با همکاری تمام نهادها و سازمان ها برگزار شود و تبلیغات رسانه ای خوبی برای این موضوع پیش بینی شود.

اجرای طرح «نسیم رحمت» در مدارس دخترانه

فتحی -نماینده آموزش و پرورش در ستاد دهه کرامت- نیز با اشاره به اجرای طرح «نسیم کرامت» در روز اول ذی القعده همزمان با روز دختر، گفت: این طرح با محور معرفی حضرت معصومه(س) به عنوان الگوی برتر در زندگی اجتماعی و فردی دانش آموزان اجرا می شود و بنابر داریم این جشن در سطح مدارس کشور اجرا شود.

غباروبی آستان امامزادگان در دهه کرامت

در بخش دیگری از این جلسه محرابی -نماینده سازمان اوقاف و امور خیریه- نیز ابراز کرد: در دهه کرامت آیین های غبارروبی از آستان امامزادگان با حضور اقشار مختلف در سراسر کشور برگزار می شود. همچنین شاهد برگزاری همایش بزرگداشت امامزادگان در این ایام نیز هستیم.

وی از برگزاری نمایشگاه جامع دستاوردهای بقاع متبرکه در کنار دستاوردهای نهاد وقف خبر داد و گفت: در ایام دهه کرامت کنگره علی‌بن‌محمدباقر(ع) در مشهد اردهال کاشان و همچنین مسابقه دهه کرامت نیز در بستر نرم افزار طنین وحی در دهه کرامت اجرا می شود.

برنامه‌های ورزشی دهه کرامت

تسلیمی -نماینده سازمان ورزش و جوانان در ستاد بزرگداشت دهه کرامت- هم از برگزاری برنامه پیاده روی خانوادگی در مسیر پنج کیلومتری در ۲۸ اردیبهشت ماه خبر داد و گفت: در طی این مسیر پنج‌کیلومتری برنامه های فرهنگی همراه با اهدای جوایز برای خانواده ها مد نظر قرار گرفته و در بیستم و بیست و یکم اردیبهشت ماه نیز در جوار حرم حضرت معصومه (س) با حضور وزیر ورزش و جوانان و مدیران ورزش بانوان در سراسر کشور برنامه دهه کرامت برگزار می شود. همچنین، در صبح روز جمعه برنامه پیاده روی حرم تا حرم از مسجد جمکران تا حرم حضرت معصومه(س) با حضور وزیر ورزش و مدیران ورزشی بانوان برگزار می شود.

تدارک مفصل برای زنان و خانواده

در این جلسه همچنین زهرا کوهساری -مدیرکل حوزه ریاست معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده- در ادامه این نشست، گفت: راه‌اندازی پویش کرامت معصومی برای جمع آوری کمک‌های مردمی با نام حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع)، تشکیل کمپین زیارت اولی ها برای اعزام زیارت اولی ها و شناساندن الگوهای دخترانه در هر دستگاه برای دختران با معرفی شخصیت حضرت معصومه (س)، حضرت رقیه (س) و حضرت سکینه (س) که جامعه ما آن گونه که باید این شخصیت های بزرگوار جامعه اسلامی را نمی شناسد از جمله برنامه های دهه کرامت است. همچنین برگزاری نشست های تخصصی حقوقی با موضوع حقوق بشر برای دختران، برگزاری کارگاه زیست عفیفانه، آزادسازی زندانیان جرایم غیر عمد از دیگر برنامه‌های این دهه است.

حجت الاسلام بهشتی‌پور، نماینده مرکز حوزه علمیه خواهران در ستاد دهه کرامت نیز با بیان اینکه حوزه علمیه خواهران با ۵۰۰ مدرسه علمیه در سطح کشور و ۱۵۰ هزار طلبه خواهر در دهه کرامت برنامه ریزی های خوبی را انجام داده است، گفت: در سال گذشته قریب به ۵۰۰ جشن و اردوی یک روزه در مدارس کشور برگزار شد که استقبال خوبی از سوی دختران را شاهد بودیم. امسال نیز این برنامه‌ها توسط طلاب خواهر در سراسر کشور پیش بینی شده است.

حجت الاسلام ذاکری، رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی قم در ادامه این نشست گفت: پیش بینی یک برنامه بین المللی برای تجلیل از دختران نمونه مسلمان به صورت همزمان از جمله تمهیداتی است که می توانیم با همکاری نهادها و سازمان های مختلف نسبت به برگزاری آن اقدام کنیم.

اجرای طرح «دختر ایران»

محمدمهدی سلیمی -نماینده اتحادیه دانش آموزان انجمن‌های اسلامی در ستاد بزرگداشت دهه کرامت- نیز در این جلسه از اجرای طرح دختر ایران در تمام مدارس با موضوع جهاد تبیین در خبر داد و گفت: در هفته بعد ۴۰۰ مربی در اردوگاه شهید باهنر برای این برنامه آموزش می بینند. این برنامه در مدارس متوسطه اول و دوم سراسر کشور با ارایه بسته زیست عفیفانه به دانش آموزان برگزار می شود.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل