دستگاه شیرینگ پک چیست؟

در ابتدای قبل از پرداختن به موضوع دستگاه شیرینگ پک ایتدا نیاز است در مورد نام این دستگاه توضیح مختصری داده شود. نام لاتین این دستگاه shrink pack می باشد. در کشور ما تلفظ این نام به اشتباه شیرینگ نامیده میشود که نام صحیح دستگاه شرینک می باشد. در اینجا shrink  به معنی جذب کردن و pack  همانطور که از نامش مشخص است به معنی بسته بندی می باشد. که از نام های دیگر این دستگاه ها شیرینگ حرارتی می باشد.

دستگاه شیرینگ پک

با پیشرفت صنایع مختلف نیاز به بسته بندی در محصولات مختلف روز به روز بیش از قبل مورد نیاز شد. دستگاه های مختلف با سبک و شیوه متفاوت عملکردی وارد بازار گردید. یکی از دستگاه هایی که به سرعت محبوبیت و استفاده فراوانی کسب کرد دستگاه شیرینگ پک می باشد.

این دستگاه علاوه بر بسته بندی محصولات استحکام خاصی در برابر رطوبت و گرد وغبار نیزبه آنها میبخشد. در صنایع تولید نوشیدنی ها که شاید بتوان به جرات گفت اصلی ترین قسمت بسته بندی را همین دستگاه های شیرینگ پک انجام میدهند.

بسته بندی در این صنایع معمولا بصورت تعداد 6 تایی انجام میگردد، بعد از چیدمان این بسته ها بر روی پالت توسط دستگاه دیگری بنام استرچ پالت سلفون پیچی میگردد. در صورت نیاز به شناخت و مطالعه بیشتر در مورد دستگاه های سلفون پیچ پالت میتوانید از محتوای استرچ پالت در وب سایت همت ماشین استفاده کنید.

مکانیزم و نحوه عملکرد شیرینگ پک

بطور کلی دستگاه شیرینگ پک از یک قسمت ابتدایی که در مدل ها مختلف امکان تفاوت دارد ساخته میشود. این قسمت ابتدایی محل قرار دادن محصول و انتقال آن به بعد از دوخت دستگاه می باشد، این فرآیند در مدل ها دستی توسط خود اپراتور و در مدل های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک توسط جک انجام میگیرد.

محصول بعد از عبور از زیر تیغه دوخت از 2 سمت توسط سلفون محصور میشود و به وسیله تیغه دوخت هر دو سمت نایلون شیرینگ دوخت میخورد. با ورود محصول به داخل کوره که تقریبا قسمت مرکزی و اصلی دستگاه می باشد از طریق حرارت نایلون جذب میشود.

قسمت بعد از کوره در دستگاه های شیرینگ پک فن خنک کننده می باشد، که توسط این فن گرمایی که در نایلون شیرینگ باقی مانده خنک میشود تا باعث بی کیفیت شدن بسته بندی و یا در صورت حمل سریع باعث پاره شدن نایلون نشود.

بنابراین بطور کلی اجزای این دستگاه های شیرینگ المنت دوخت، کوره اصلی، فن خنک کننده و نوار نقاله میباشند. مکانیزم این دستگاه هم در کل بر پایه حرارت و جذب نایلون انجام میگیرد.

انواع شیرینگ پک در صنعت

شیرینگ پک ها بصورت کلی به 2 دسته تقسیم میشوند:

  • شیرینگ پک کابینی.
  • شیرینگ پک تونلی.

همچنین هر کدام از این مدل ها از نظر مکانیزم عملکردی به دسته های زیر تقسیم میشوند:

  • شیرینگ پک اتوماتیک
  • شیرینگ پک نیمه اتوماتیک
  • شیرینگ پک دستی

از نظر نوع سوخت مصرفی نیز این دستگاه ها به 3 مدل برقی، گاز و دوگانه سوز تقسیم میشوند، البته لازم به ذکر است که این تقسیم بندی فقط در مورد قسمت کوره دستگاه می باشد.

شیرینگ پک تونلی

همانگونه که از نام این  دستگاه مشخص است مکانیزم کوره در دستگاه های شیرینگ تونلی بصورت مسیری می باشد که محصول از داخل آن عبور میکند. در این مدل یک کوره که از هر 2 سمت المنت ها ایجاد گرما کرده، در قسمت بالای کوره فن تعبیه شده باعث ایجاد سیرکوله در هوا میشوند.

اطراف کوره توسط پشم سنگ کامل از نظر تبادل دما عایق شده تا از هدر رفت انرژی و گرما جلوگیری گردد. به اینصورت داخل کوره یک هوای داغ یکنواخت ایجاد میشود. عبور محصول از این مسیر باعث جذب نایلون اطراف آن میگردد.

در این دستگاه ها هرچه دمای کوره ثابت و یکنواخت تر باشد کیفیت شیرینگ بالاتر میرود.

دستگاه های شیرینگ پک تونلی در مدل های تمام اتوماتیک، نیمه اتوماتیک و دستی از نظر عملکرد و از نظر نوع انرژی در مدل های شیرینگ گازی و برقی، شیرینگ دوگانه سوز تقسیم میشوند.

شیرینگ پک کابینی

شیرینگ پک کابینی یکی دیگر از انواع دستگاه های بسته بندی می باشد. محصول در این مدل دستگاه ها داخل یک محفظه قرار میگیرد، این دستگاه مناسب محصولات کوچک و با وزن کم می باشد. ورود و خروج محصول به داخل کابین توسط اپراتور انجام میگیرد.

دستگاه های شیرینگ پک کابینی در ابعاد مختلف از نظر سایز کابین ساخته میشوند، در کل باز هم محدودیت های وزنی و ابعادی بسیار زیادی نسبت به تونلی دارند.

تفاوت شیرینگ پک گازی با شیرینگ پک برقی

بطور کلی انرژی مصرفی در این دستگاه های برق می باشد. این تنوع در نوع انرژی مصرفی فقط جهت تغذیه کوره دستگاه می باشد. بعضی مواقع به درخواست مشتری و به دلیل کاهش مصرف برق از سوخت گاز استفاده میگردد. در صورت در دسترس بودن گاز شهری هزینه گاز نسبت به برق بصرفه تر می باشد.

مدل های دوگانه سوز هم وجود دارد که بنابر تجربه به دلیل تجمع بیش از حد المنت های برقی و گازی سیرکوله مناسب هوا انجام نمیگیرد.

تفاوت بین دستگاه شیرینگ پک و استرچ پالت

معمولا در بسیاری از صنایع مواد غذایی این 2 دستگاه بصورت مشترک استفاده میشوند. دستگاه شیرینگ وظیفه بسته بندی محصولات بصورت تک یا بصورت چند عدد کنار هم را دارد. این دستگاه بر پایه نایلون و حرارت که باعث جذب میشود کار میکند، به اینصورت محصولات هم در مقابل عوامل فیزیکی استحکام پیدا میکنند و هم شکل زیباتری میگیرند.

دستگاه استرچ پالت بر پایه سفون و کشش کار بسته بندی را انجام میدهد، این دستگاه جهت بسته بندی تعداد بالایی از محصولات که بر روی یک پالت چیده شده اند کاربرد دارد. دراین دستگاه هیچ گونه کوره یا در کل دخالت گرما وجود ندارد. بسته به نوع سلفون کششی بین 400% تا 700% ایجاد میشود که باعث منسجم تر شدن محصولات بر روی پالت میشود.

عوامل موثر در تعیین قیمت دستگاه شیرینگ پک

دستگاه شیرینگ پک در مدل های متنوعی از نظر مکانیزم، ابعاد محصول و همچنین تعداد مورد نیاز بسته بندی در ساعت محصول ساخته میشوند. این 3 مورد از اصلی ترین عوامل تاثیرگذار در قیمت دستگاه می باشد، البته با فرض استفاده از قطعات با کیفیت و معتبر در بازار.

هر چه ابعاد محصول بزرگتر باشد متریال مورد استفاده نیز افزایش پیدا میکند. از نظر کیفیت  طراحی در ساخت نیز شرکت هایی در این زمینه فعال میباشند.در ادامه جهت شناخت بیشتر وبسایت یکی از این شرکت ها ذکر میگردد. این شرکت فعالیت گسترده ای در زمینه طراحی و ساخت این دستگاه ها دارد دستگاه شیرینگ پک همت ماشین از محصولات با کیفیت بازار صنایع می باشد.

https://machinesazan.com/shrink-pack/

دیدگاهتان را بنویسید