راهکارهای بهبود زانو درد در سالمندان چیست؟

با افزایش سن تمام اجزای بدن ضعیف میشود و افراد ممکن است دردهای زیادی را تجربه کنند. یکی از شایعترین این دردها درد زانو میباشد که حتما در پدر بزرگ یا مادر بزرگهای خود مشاهده کرده اید. این زانو درد عوامل مختلفی میتواند داشته باشد ولی علت اصلی آن کار سنگین و وارد کردن فشار زیاد بر زانو در دوران جوانی است. در این مطلب میخواهیم عوامل ایجاد زانو درد در سالمندان، علائم و درمان آن را با هم بررسی کنیم.

ساختمان

زانو درد در سالمندان

زانو درد در افراد سالمند بیماری شایعی است که درصد زیادی از آنها را درگیر میکند. این بیماری علاوه بر سالمندان، ممکن است افراد جوانتر را هم درگیر کند، ولی عوارض و آزار آن به مراتب کمتر میباشد. نکته خوشحال کننده در خصوص زانو درد در سالمندان این است که این درد در صورتی که خیلی شدید نباشد، در بسیاری مواقع با برخی درمانها از بین میرود. البته گاهی هم این درد به عمل جراحی میکشد.

نوع راه پله نیز از دیگر مواردی است که باید ارزیابی شود. راه پله ها معمولاً یا صاف طراحی می شوند و یا به صورت مارپیچ هستند. در صورتی که وضعیت راه پله صاف باشد، قطعات و اتصالات کمتری نیاز است و این موضوع سبب می شود تا قیمت پله پیما کمتر شود.

در ساختمان هایی که دارای راه پله های پر پیچ و خم هستند معمولاً می بایست سطح مشخصی از اتصالات استاندارد رعایت شود. هزینه نصب پله پیما برای چنین فضایی بیشتر خواهد بود. در سبک های جدید پله رو سعی شده تا اتصالات پیوسته استفاده شود تا موقعیت قرار گیری صندلی مخصوص مشکلی ایجاد نکند.

علائم زانو درد در افراد مسن

از علائمی که معمولا به همراه درد در افراد سالمند بروز میکند عبارت اند از:

زانو درد (Knee Pain) چیست؟

زانو درد شکایت اصلی افراد جامعه بوده و عوامل مختلفی در بروز آن نقش دارند. در این بیماری مفصل بزرگ بدن به دلیل فشار مداومی که در طول فعالیت های روزانه به آن وارد می شود، بسیار آسیب پذیر است. برخی از بیماری ها نیز این قسمت از بدن را درگیر می کنند. زانو درد در افراد سالمند در داخل یا اطراف خود مفصل رخ می دهد.

درد زانو در انسان ناشی از پارگی رباط یا غضروف بیشتر رخ می دهد. زانو درد در سالمندان ناشی از بیماری های خاصی مانند آرتریت، نقرس و عفونت گزارش شده است. دانستن علائم و علل زانو درد در سالمندان می تواند به درمان آن کمک کند. مشغول بودن به کارهای سخت و سنگین، افراد چاق و دارای اضافه وزن، سابقه خانوادگی ابتلا به آرتروز، بالا و پایین رفتن مکرر از پله ها و افراد بی تحرک بیشتر در معرض این بیماری هستند.

علائم و نشانه های زانو درد

علت زانو درد در سالمندان

اعصاب پشت زانو که به ران، ساق پا و مچ پا می روند احساسات را به مغز منتقل می کنند. درد ناشی از آسیب عمیق در امتداد اعصاب روی سطح بدن احساس می شود، بنابراین علل زانو درد در افراد مسن می تواند از ناحیه زانو یا ران، مچ پا یا پشت باشد. به طور کلی زانو درد به دو دسته حاد و مزمن طبقه بندی می شود.

زانو درد حاد به دلیل آسیب یا عفونت های زیاد ایجاد می شود، در حالی که درد مزمن زانو معمولاً در اثر آسیب یا التهاب، مانند آرتریت، که می تواند ناشی از عفونت نیز باشد در سالمندان بروز می کند. از علت های زانو درد در سالمندان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- رگ به رگ شدن و پارگی رباط

یکی از دلایل زانو درد پارگی رباط هاست که در اثر رگ به رگ شدن شدید ایجاد می شود. مثل کسانی که در تصادف رانندگی پاهایشان به داشبورد می خورد.

از نشانه های این نوع عارضه درد هنگام راه رفتن، استفراغ و حالت تهوع، شنیده شدن صدای ” پاپ “ و احساس بی ثباتی هنگام راه رفتن را می توان نام برد.

از جمله شایع‌ترین بیماری‌های موجود در بین سالمندان، روماتیسم مفصلی می‌باشد؛ که یک بیماری مزمن بوده و در اثر اختلال سیستم ایمنی شکل می‌گیرد. این بیماری در سالمندان موجب حساسیت مفصل زانو شده و زانوی فرد سالمند دچار تورم و خشکی خواهد شد؛ که با گذشت زمان و عدم رسیدگی به آن، عارضه مزبور پیشرفت خواهد کرد‌.

کیست پشت زانو یا بیکر، یکی دیگر از دلایل زانو درد در سالمندان به شمار می‌رود. این عارضه در اثر جمع شدن مایع مفصلی در پشت زانو رخ می‌دهد. به طور معمول با افزایش سن و کارکرد بیش از حد مفصل زانو، مفاصل به هم سابیده شده و مایع مفصلی درون کیسه مفصل زانو افزایش می‌یابد و در این حالت، بیمار دچار درد و ناراحتی شدید و حتی تورم، در ناحیه مفصل خواهد شد.

بیماری التهاب مفصلی در سالمندان انواع مختلفی دارد، که یکی از شایع‌ترین آن‌ها، نقرس می‌باشد. اغلب این بیماری، مفاصل زانو، قوزک پا، انگشتان و آرنج را درگیر می‌کند. همچنین نقرس در سالمندان، نسبت به جوانان شیوع بیشتری داشته و در بیشتر مواقع، موجب درد شدید و ناگهانی در نواحی مفصل زانو می‌شود.

زانو درد در سالمندان علل مختلفی دارد، و آرتروز یکی از مهم‌ترین دلایل آن می‌باشد، که در نتیجه اصطکاک و ساییدگی غضروف کشکک زانو، یا استخوان‌های بین ساق و ران پا؛ ایجاد می‌شود. البته همه ما می‌دانیم که با گذر زمان و افزایش سن، تخریب و تحلیل رفتن غضروف‌ها، یک فرایند کاملاً طبیعی است، اما افرادی که در جوانی، شرایط سخت‌تری داشتند، بیشتر در معرض این حادثه قرار می‌گیرند. برخی از فعالیت‌هایی که موجب افزایش احتمال ابتلا به آرتروز و زانو درد در سالمندان می‌شوند، عبارتند از:

چنانچه سایر روش های درمانی برای بهبود زانو درد موثر نبود پزشک، عمل جراحی را توصیه می کند که آخرین روش درمانی دکتران می باشد، این عمل به این صورت است که دکتر متخصص آن قسمت زانو که دچار آسیب شده است را ترمیم و یا خارج می کند و از مفاصل مصنوعی برای بهبود وضعیت زانو و عملکرد آن استفاده می کند. لازم به ذکر است که اکثر این موارد 20 سال عمر می کند.

خروج از نسخه موبایل