ریسک‌ها و چالش‌های سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال

داشتن یک استراتژی مدیریت ریسک، یک بخش ضروری از معاملات ارزهای دیجیتال است. نوسانات شدید قیمتی در بازار رمزارزها می‌تواند  سرمایه شما را در یک  مدت زمان کوتاه، با ضررهای قابل توجهی روبرو کند. از این رو داشتن استراتژی‌هایی برای کاهش ریسک و زیان دارایی‌ها، از ملزومات ورود به این بازار جذاب اما پر ریسک است. معمولاً معامله‌گران ارزهای دیجیتال به خاطر ماهیت پرنوسان قیمت رمزارزها، تحمل ریسک بالایی دارند. با این حال، مدیریت ریسک تنها توجه به میزان سود و ضرر معاملات نیست، بلکه شامل تجزیه و تحلیل ریسک‌های سرمایه‌گذاری و یافتن بهترین راه‌ها برای به حداقل رساندن آنها است. در این مقاله می‌خواهیم چند نمونه از بهترین و در عین حال ساده‌ترین راه های مدیریت ریسک سرمایه گذاری در بازار رمزارزها را با هم بررسی کنیم.

ارز دیجیتال | ترید | رمز ارز

مدیریت ریسک در سرمایه گذاری

مدیریت ریسک در سرمایه‌گذاری تنها یکی از مهارت‌های لازم برای معامله و سرمایه‌گذاری است. مواردی شامل توانایی آنالیز نمودارهای قیمتی، تحقیق در مورد پروژه مورد نظر و کنترل هیجان در مواقع حساس، همه از مهارت‌های ابتدایی برای معامله‌گران است. آن‌ها از روش‌های خاصی مانند برای بررسی نقاط ورود و خروج خود به بازار استفاده می‌کنند. پس از آموختن این مهارت‌ها و کسب تجربه، لازم است یک استراتژی مدیریت ریسک خوب نیز انتخاب شود که بتواند آسیب‌پذیری دارایی‌ها در برابر ضرر را کاهش دهد. برای یافتن این استراتژی، شما ابتدا باید روش سرمایه‌گذاری فعلی‌تان، ریسک‌های آن و تاریخچه معاملات خود را تجزیه و تحلیل کنید. سپس اقدامات استراتژیک مناسب برای کاهش ریسک‌ها و محافظت از سرمایه‌تان را آغاز نمایید.

اهمیت مدیریت ریسک در بازار ارزهای دیجیتال

سرمایه‌گذاری روی آموزش رایگان ارزهای دیجیتال، همانطور که می‌تواند سودهای قابل توجهی به همراه داشته باشد، همواره ریسک بالایی نیز دارد. پروژه‌های رمزارزی گاهاً در زمان کوتاهی یک رشد قیمت چندبرابری را تجربه می‌کنند، گاهی نیز یک شبه تمام ارزش خود را از دست می‌دهند و دارایی سرمایه‌گذاران خود را نابود می‌کنند. این پروژه‌ها علی‌رغم نوآوری‌های فراوان، معمولاً از عدم ثبات قیمت رنج می‌برند و به همین دلیل است که میبینیم درک ماهیت غیرقابل پیش‌بینی بودن قیمت آن‌ها برای سرمایه‌گذاران جدید، سخت و چالش‌ برانگیز است.

اما این ریسک‌ها و نوسانات زیاد، هیچگاه باعث کاهش توجه جامعه به دنیای ارزهای دیجیتال نشده است. طوری که پلتفرم‌های معاملات رمزارزها به دنبال راه‌هایی برای قانونی کردن خدمات خود و گسترش تعداد کاربرانشان هستند. این مسئله داشتن استراتژی‌های مناسب برای ورود به این بازار را به امری ضروری تبدیل می‌کند که در ادامه به معرفی برخی از آن‌ها می‌پردازیم.

تعیین حد ضرر و حد سود

تعیین حد ضرر و حد سود به شما کمک می کند تا از چند طریق ریسک خود را مدیریت کنید. اول اینکه، می‌توانید آنها را از قبل تنظیم کنید. به این معنی که دیگر نیاز نیست که شما به طور مداوم قیمت دارایی را زیر نظر بگیرید و سفارش‌ها به صورت خودکار در قیمت‌های مشخص شده انجام می‌شود. به علاوه، به شما کمک می‌کند تا به محدودیت‌های سود و ضرر خود پایبند باشید و از طمع در مواقع سود و ترس در مواقع ضرر جلوگیری می‌کند.

قانون ریسک یک درصد

قانون 1% یک راه ساده اما کاربردی برای مدیریت ریسک سرمایه گذاری است. این قانون یعنی که نباید بیش از 1٪ از کل سرمایه شما در هنگام معامله، در معرض از دست رفتن قرار گیرد. فرض کنید 10 میلیون تومان دارید و می‌خواهید اجرای قانون 1% را تمرین کنید. چند رویکرد برای انجام این قانون وجود دارد.

گزینه اول این است که شما از تمام 10 میلیون تومان خود برای خرید (BTC) در یک صرافی استفاده کنید. سپس، یک دستور توقف یا حد ضرر تعیین کنید که در صورت کاهش قیمت بیت کوین به میزان یک درصد، آن را بفروشد. به این ترتیب، شما فقط 1٪ از کل سرمایه خود را از دست خواهید داد که برابر 100 هزار تومان است.

رویکرد دوم این است که شما تنها به اندازه 1% دارایی‌تان بیت کوین بخرید. در این صورت شما مجبور نیستید حد ضرر تنظیم کنید زیرا حتی اگر قیمت بیت کوین به صفر نیز برسد، شما حداکثر 1٪ از کل دارایی‌تان را از دست خواهید داد. بنابراین قانون 1٪ در مورد مقدار سرمایه‌گذاری شما نیست، بلکه به مقداری از کل سرمایه اشاره دارد که در یک معامله ممکن است از دست برود.

این قانون زمانی مؤثر است که قیمت یک ارز دیجیتال به سرعت و به مقدار زیاد تغییر کند. رسیدن به سودهای بزرگ در بازار رمزارزها ممکن است ساده به نظر برسد، اما برخی از افراد در این راه سرمایه زیادی را به خطر می اندازند و در انتها نیز ضرر زیادی متحمل می‌شوند.

همواره بدانید که چه زمانی باید از بازار خارج شوید

یکی از بهترین راه‌ها برای محافظت از دارایی، داشتن یک استراتژی خروج مناسب و پایبندی به آن است. معامله‌گران برتر می دانند چه زمانی باید جلوی ضرر بیشتر را بگیرند یا سود خود را از یک معامله خارج کنند. کنترل طمع در زمانی که معامله در وضعیت سود قرار دارد کار چندان راحتی نیست. بنابراین بهتر است قبل از ورود به معامله، مشخص کنیم که رسیدن به چه میزان سود برای ما رضایت‌بخش و کافی است. در نقطه مقابل برخی افراد نیز هستند که یک ارز دیجیتال را حتی زمانی که ارزش آن مدام در حال کاهش است، به امید برگشتن روند بازار به مدت طولانی حفظ می‌کنند و بخش زیادی از سرمایه‌شان را از دست می‌دهند. استراتژی خروج از بازار باعث می‌شود که احساساتی مانند طمع، هیجان یا وفاداری بیهوده به یک ارز دیجیتال خاص، بر انتخاب های شما تأثیر نگذارد.

سفارش‌های با قیمت مشخص (Limit Order) به شما کمک می کند تا استراتژی خروج و حتی ورود خود به بازار را دنبال کنید. این سفارش‌ها زمانی که قیمت به عدد تعیین‌شده شما برسد، به‌طور خودکار فعال می‌شوند و شما دیگر نیاز نیست در لحظات پرهیجان تصمیم‌گیری و عمل کنید.

عدم تمرکز روی یک دارایی خاص

تنوع بخشیدن به دارایی‌هایی که روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنید، خود یک استراتژی مدیریت ریسک بسیار خوب است. این برابر همان مثال “تمام تخم مرغ‌ها را در یک سبد نگذاشتن” است و شامل توزیع مناسب دارایی روی گزینه‌های مختلف به جای یک گزینه است. در این صورت اگر یکی از موارد سرمایه‌گذاری شما با ضرر بزرگ مواجه شود، کل دارایی شما تحت تاثیر آن مورد نخواهد بود و سرمایه شما از ضرر زیاد حفظ می‌شود.

استراتژی هِج کردن یا Hedging

استراتژی هج کردن یک روش قدیمی و معروف در بازارهای مالی است که به‌ عنوان روشی برای مدیریت ریسک معامله‌گران ارزهای دیجیتال عمل می‌کند و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا در شرایط نامطلوب بازار، ارزش دارایی خود را حفظ کنند. گفتیم زمانی که شما وارد یک معامله می‌شوید و معامله در وضعیت ضرر قرار می‌گیرد، می‌توانید برای جلوگیری از ضرر بیشتر معامله را ببندید. اما راه دیگری نیز برای مدیریت ریسک وجود دارد. شما می‌توانید با میزان مناسبی از دارایی خود، همزمان یک معامله فروش (Short sell) در خلاف جهت معامله قبلی باز کنید. این کار باعث می‌شود در صورت ریزش بازار، سود به دست آمده از معامله فروش، ضرر شما از معامله اول را جبران کند. این در واقع یکی از راه‌های هج کردن در معاملات است و فراموش نکنید که استفاده از این استراتژی نیازمند مهارت و تجربه بالاست.

معامله فروش یا Short Sell در صرافی‌ها، در قالب معاملات آتی (Futures) قابل انجام است و شما می‌توانید به کمک این نوع معاملات، از ریزش بازار نیز سود کنید. اما از آنجایی که صرافی‌ها به شما اجازه نمی‌دهند روی یک ارز دیجیتال خاص، به طور همزمان 2 معامله در خلاف جهت هم باز کنید، استراتژی Hedging معمولا در 2 صرافی متفاوت باید انجام شود.

البته باید به این توجه داشت که با مدیریت و کاهش ریسک، سود به دست آمده از معاملات نیز محدود می‌شود. در واقع شما با استفاده از استراتژی‌های کاهش ریسک، انتخاب می‌کنید که ضرر و سود شما از معامله متعادل‌تر شود.

خروج از نسخه موبایل