طلاق از همسر معتاد به شیشه

بر طبق بند ۲ تبصره ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، قانونگذار به زن حق داده است که با شرایطی با اثبات اعتیاد شوهر (زوج) به مواد مخدر یا مشروبات الکلی از طریق عسر و حرج بتواند علی رغم مخالفت مرد، طلاق بگیرد. بند ۲ تبصره ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی: « اعتیاد شوهر به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلاء وی به مشروبات الکلی که به‌اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی‌که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است. ‌در صورتی که زوج به تعهد خود عمل ننماید و یا پس از ترک، مجدداً به مصرف‌ موارد مذکور روی آورد، بنا به درخواست زوجه، طلاق انجام خواهد شد.»

اما اگر زوج شروط چاپی سند ازدواج به خصوص شرط شماره ۷ را امضاء کرده باشد کار برای زوجه راحت تر است به این صورت که در شرط مذکور آمده است: “ابتلای زوج به هر گونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه بر اساس زندگی خانوادگی خلل آور و ادامه زندگی برای زوجه دشوار باشد.”

طلاق به دلیل اعتیاد و اثبات آن

همانطور که مشخص است صرف اثبات اعتیاد شوهر باعث به استفاده زن برای گرفتن نمی شود و لزوما اعتیاد باید به تشخیص دادگاه مضر باشد و به زندگی زناشویی خلل وارد کند تا رای دادگاه به طلاق به دلیل اعتیاد صادر شود.اما خوشبختانه در این شرط موضوع اعتیاد مشخص نشده است بنابراین ظاهر عبارت دلالت دارد بر هر نوع اعتیادی – به شرط اثبات آن – مثل مواد مخدر یا مشروبات الکلی، بازی های کامپیوتری، شبکه های اجتماعی و غیره … ولی نکته مشترک همه این اعتیاد ها مضر بودن آن ها برای زندگی زناشویی و ایجاد دشواری برای زوجه است.

برای اثبات اعتیاد زوج مرسوم است که دادگاه رسیدگی کننده به طلاق، زوج را به پزشکی قانونی به جهت آزمایش معرفی می کند اما متاسفانه با ترفندهای معتادین به مواد مخدر می توانند از مثبت بودن تست اعتیاد رهایی پیدا کنند که البته همه این ها را قضات محترم می دانند. لذا به غیر از تست اعتیاد، شهادت شهود نیز در خصوص اثبات اعتیاد زوج موثر است. بعضی از قضات به درستی از طریق مددکاری و یا کلانتری محل دستور تحقیق در مورد وضعیت اعتیاد زوج صادر می کنند.

بسیار اتفاق می افتد که نزدیکان شخص معتاد وی را به مراکز اعتیاد یا کمپ های مربوطه می فرستند و سوابق آن ها در این مراکز ثبت می شود، در این موارد با تقاضای زوجه از دادگاه، از مراکز مذکور استعلام به عمل می آید.

اگر زوج سابقه زندان برای جرایم مربوط به مواد مخدر داشته باشد، بسیار کار زن (زوجه) برای طلاق آسان می گردد. در این راستا دادگاه خانواده از دادگاه انقلاب در خصوص سوابق زوج استعلام می کند. وکلای گروه پارسای متشکل از چندین وکیل پایه یک دادگستری خانم و آقا متخصص در امور خانواده (وکیل طلاق) آماده مشاوره حقوقی و قبول وکالت در دعاوی خانوادگی می باشند اگر به دنبال وکیل خوب خانواده در تهران و همچنین بهترین وکیل خانواده در تهران می باشید با ما تماس بگیرید.

یکی از عللی که زن می تواند به استناد آن در دادگاه تقاضای طلاق کند اعتیاد مضر شوهر می باشد. در نوشته طلاق به دلیل اعتیاد شوهر به تفصیل به آن پرداخته شده است اما بسیار شاهد هستیم که زوج در مقام دفاع در دادگاه خانواده اظهار می کند که فلان مدت است که ترک کرده و اصطلاحا پاک است. حال جای سوال است که تکلیف دادگاه چیست و نتیجه چه می شود؟

رویه دادگاه ها به این صورت است که ادعای زوج مبنی بر ترک کردن را اقرار به جهت وجود اعتیاد قبلی محسوب می کنند و به صرف همین زوجه می تواند طلاق بگیرد و ترک اعتیاد شوهر موثر در این راه نیست.

یکی از شروط چاپی عقدنامه بند ۷ است که مقرر داشته: «ابتلاء زوج به هر گونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خلل آورد و ادامه زندگی برای زوجه دشوار باشد.» اگر زوج آن را امضاء کرده باشد با اثبات اعتیاد مضر از جانب او در دادگاه، زن وکیل شوهر در طلاق می شود به عبارت دیگر صرف اعتیاد شوهر این حق را به زوجه می دهد که وکیل شوهر برای طلاق باشد و اثبات ترک اعتیاد حق مکتسب زوجه را از بین نمی رود یا به تعبیر حقوقی ماهیت شرط مذکور شرط نتیجه است و با اثبات اعتیاد در دادگاه زن وکیل شوهر در طلاق می شود.

متاسفانه اعتیاد می‌تواند علاوه بر نابودی زندگی شخص فرد، آینده یک زندگی مشترک را نیز به شدت تحت تاثیر قرار بدهد. آمار بالای اعتیاد در کشور و به خصوص در بین جوانان باعث شده هر روز بیشتر از قبل دادگاه‌های خانواده شاهد زوج‌هایی باشد که زندگی‌شان را با عشق آغاز کردند اما اعتیاد ریشه این عشق را سوزانده است.یکی از موارد مصرف مهم مواد مخدر، شیشه یا کریستال است.

چطور باید تشخیص داد همسرتان به شیشه معتاد شده است یا خیر و در نهایت با توجه به چه مواردی باید تصمیم گرفت با همسری که مصرف کننده شیشه است رابطه را ادامه داد یا خیر؟ به راستی چه باید کرد؟ آیا راه نجاتی برای یک زندگی مشترک با وجود اعتیاد همسر وجود دارد؟ این مقاله این موضوع را در ابعاد مختلف از این لحاظ بررسی می‌کند.

شیشه چیست؟

شیشه که به نام کریستال هم شناخته ‌می‌شود یک ماده مخدر صنعتی است که از مت آمفتامین‌ها به دست می‌آید. دلیل نام گذاری آن به شیشه شکل ظاهری آن است که یک پودر  بی‌رنگ و بو است که شبیه به ذرات خرده شیشه می‌باشد. ترکیبات مت آمفتامین از طریق تحریک سیستم اعصاب مرکزی باعث ترشح هورمون‌های شادی‌آوری مثل دوپامین می‌شود که در فرد یک حس پرانرژی بودن و شادی کاذب ایجاد می‌کند. این ماده درصد اعتیاد بسیار بالایی دارد و به خاطر تغییراتی که در سیستم اعصاب مرکزی ایجاد می‌کند ترک کردنش می‌تواند دشواری‌های خاصی داشته باشد.

علائم مصرف شیشه

مصرف شیشه باعث بروز نشانه‌های مختلف و مشخصی در فرد می‌شود و تغییرات رفتاری و روانی مختلفی در او ایجاد می‌کند که می‌توانید برخی از را در زیر مشاهده کنید:

اگر هر کدام یا چندتا از نشانه‌های بالا را در همسرتان مشاهده کردید حتما با یک متخصص ترک اعتیاد صحبت کنید تا شما را برای عکس العمل سریع و صحیح نسبت به این موضوع راهنمایی کند.

3 نشانه مهمی که می‌گوید همسرتان به شیشه معتاد است

  1. بعد از مدتی از مصرف شیشه، فرد حس می‌کند با میزان قبلی به شادی و احساس لذتی که می‌خواهد نمی‌رسد و به مقدار بیشتری نیاز دارد.
  2. اگر شیشه را ترک کند یا کمتر از قبل مصرف کند علائم جسمی و روانی در او بروز پیدا می‌کند که به آن علائم ترک می‌گویند.
  3. زمان و هزینه زیادی را صرف تهییه شیشه می‌کنند.

مشکلات زندگی با یک همسر معتاد به شیشه

مشکلات جنسی

متاسفانه یکی از اثرات منفی اعتیاد به موادمخدر در زندگی مشترک است. این مشکل می‌تواند از عدم تمایل به برقراری رابطه جنسی باشد تا مشکلات مربوط به نعوظ، انزال و سایر مشکلات دیگر که ممکن است در نهایت باعث شود زن و شوهر رابطه جنسی نداشته باشند یا یسار محدود باشد.

مشکل در برقراری صمیمت

متاسفانه صمیمیت یکی از ابعاد مهم و اساسی رابطه سالم است و در زندگی مشترک با وجود اعتیاد شاید جزء اولین ابعادی باشد که آسیب می‌بیند. یکی از دلایل مهم این آسیب به صمیمیت این است که فرد معتاد قادر نیست به صورت معمولی در مورد احساسات همسر ادراک داشته باشد یا به موقع ابراز محبت و حمایت کند. دلبستگی یکی از عناصر مهم صمیمیت است و متاسفانه فرد معتاد این دلبستگی را به ماده مخدر دارد نه همسرش.

خروج از نسخه موبایل