عوارض بوی بد کفش بر روی محیط زیست

چرا پا عرق میکند؟

خوش بو کننده کفش نانوسان: پای هر انسان، بدون در نظر گرفتن درجه حرارت بدن او، یا فصلی که در آن قرار دارد، ممکن است عرق کند. این موضوع به سن یا جنسیت افراد نیز چندان مرتبط نیست. اما نوجوانان و زنان باردار بیشتر در معرض عرق زیاد و در نهایت هستند. دلیل این موضوع تغییرات شدید هورمونی بدن این گروه از افراد است. همچنین کسانی که به هر دلیل تحت فشارهای روانی زیادی قرار می‌گیرند، به بیماری تعریق بیش از حد بدن یا هایپرهیدروزیس مبتلا هستند، یا به دلیل ویژگی‌های شغلی یا سبک زندگی خود ساعات طولانی‌تری از روز را می‌ایستند، به احتمال زیاد بیشتر دچار می‌شوند. همچنین ورزش کردن نیز منجر به عرق کردن و در نهایت بو گرفتن پا می‌شود.

چرا پا بو میگیرد و بوی بد پا از چیست؟

اسپری پاک کننده چربی نانوسان: به هر حال اگر در اثر یکی از عوامل فوق، پای شما عرق کند، حتماً کفشتان خیس می‌شود. چنانچه فردا و روزهای بعد نیز از همین کفش استفاده کنید، پایتان حتماً بو می‌گیرد.

دلیل آن ‌که پای انسان در اثر عرق کردن بو می‌گیرد این است که، باکتری های موجود روی پوست پای انسان، قطرات عرق را بعد از نشست روی پوست، تجزیه می‌کنند. به همین دلیل است که پا، بو می‌گیرد.

بوگیر سطل زباله نانو: پای شما در تمام طول روز درون کفش‌هایتان عرق می‌کند. آنقدر که مرطوب می‌شود. باکتری‌ها در محیط مرطوب، تاریک و گرم کفش به‌خوبی رشد می‌کنند. سپس وقتی کفش خود را درمی‌آورید و آن را در یک کمد تاریک یا جا کفشی قرار می‌دهید، آن‌ها به رشدشان ادامه می‌دهند.

سپس روز بعد که کفش خود را می‌پوشید، حتی اگر قبل از آن حمام کرده باشید، پای خود را درون کفش مرطوبی کرده‌اید که شرایط مناسبی برای رشد باکتری‌ها داشته است. به همین دلیل است که پای شما بلافاصله بعد از پوشیدن کفش، حتی در ابتدای روز می‌گیرد و اغلب این چرخه معیوب پوشیدن کفش خیس، هرروز تکرار می‌شود.

به ‌هرحال پای انسان با داشتن 250000 غده تعریق فعال، یکی از مستعدترین قسمت‌های بدن برای عرق کردن و بو گرفتن است.

چگونه مانع بو گرفتن پای خود شویم؟

ما در ادامه این مطلب قطعاً به شما روش‌های ساده و کم هزینه‌ای برای رفع بوی بد کفش ارائه خواهیم کرد و به سوال برای رفع بوی پا و کفش چه کنیم پاسخ می دهیم. اما پیش از آن باید بدانید که مراقبت صحیح از پا، اصلی‌ترین مانع برای بو گرفتن آن است. بنابراین:

اگر احساس می‌کنید که پای شما به نسبت دیگر اعضای خانواده بیشتر بو می‌دهد، حتماً برای شستشوی پای خود از صابون آنتی باکتریال استفاده کنید. این صابون‌ها باکتری‌های موجود روی پا، که اصلی‌ترین عامل بو گرفتن پا هستند را از بین می‌برند.

هرگز دو روز پیاپی یک کفش را نپوشید. به دلیل آنچه پیش از این در ارتباط با تجمع باکتری ها در کفش خیس شرح داده شد، به شما توصیه می‌شود که حداقل دو کفش مناسب فصل داشته باشید تا مجبور نشوید هر روز یک کفش بپوشید.

به هر کفش حداقل 24 ساعت فرصت بدهید که در فضای باز به طور کامل خشک شود.

هرگز بعد از در آوردن کفش آن را بلافاصله در جاکفشی قرار ندهید.

جوراب های خود را از جنس نخ پنبه انتخاب کنید و هرگز از جوراب های نایلونی یا دیگر الیاف مصنوعی استفاده نکنید.

از جوراب های آنتی باکتریال استفاده کنید تا تولید باکتری های مولد بوی بد پا متوقف شود.

ناخن های پای خود را همیشه کوتاه نگه دارید. چرا که ناخن های بلند فضای بسیار مناسبی برای رشد باکتری های مولد بوی بد پا دارند.

پاهای خود را بعد از خروج از حمام به طور کامل خشک کنید.

لای انگشتان پای خود را به منظور نبود قارچ یا دیگر مشکلات پوستی رایج بررسی کنید.

هر از گاهی در حمام به پاهای خود بکشید.

اگر پاهایتان بیش از حد عرق می‌کند و بو می‌گیرد بهتر است از کفی‌های دارویی که خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارند برای کفش خود استفاده کنید.

کفش‌های چرمی بپوشید و هرگز تن به استفاده از کفش‌های پلاستیکی ندهید. حتی اگر مجبور باشید کفش کهنه پایتان کنید.

در فصول گرم سال صندل بپوشید.

وقتی در خانه هستید، پابرهنه راه بروید.

زیاد آب بنوشید. نوشیدن آب زیاد یکی از روش‌های رفع بوی بد عرق بدن است.

از بین بردن بوی بد کفش

از بین بردن بوی بد کفش با نمک

همان‌طور که گفته شد، علاوه بر عرق کردن پا، خود کفش نیز در بو گرفتن پا نقش بسیار مؤثری بازی می‌کند. استفاده از برخی مواد می‌تواند عامل بو گرفتن کفش و پا را از بین ببرد. رفع بوی بد کفش با نمک یک روش از بین بردن بوی بد کفش است.

جنس پارچه‌ای که لایه داخلی کفش‌ها با آن دوخته می‌شود، اغلب کنفی است. این الیاف به شدت مستعد بو گرفتن هستند. با پاشیدن اندکی نمک به داخل کفش می‌توان مشکل بو گرفتن کفش را تا حد زیادی برطرف کرد.

فقط به خاطر داشته باشید که میزان نمکی که درون کفش خود می‌پاشید نباید آن‌قدر زیاد باشد که دفعه بعد که کفش خود را می‌پوشید، پایتان در اثر تماس و ساییدگی بانمک دچار خارش یا آسیب‌دیدگی شود.

از بین بردن بوی کفش با چای کیسهای

حاوی ماده‌ای به نام تانین است. این ماده در از بین بردن بوی کفش بسیار موثر عمل می‌کند. برای از بین بردن بوی کفش با چای کیسه‌ای کافی است دو عدد چای کیسه‌ای را به مدت 5 دقیقه درون آبی که در حال جوشیدن است بیندازید. سپس چای کیسه را از آب خارج کرده و اجازه دهید به طول کامل خشک شود.

بعد از آن می‌توانید کیسه چای خشک شده را درون کفش خود بیندازید. اجازه دهید کیسه چای به مدت 12 ساعت درون کفش باقی بماند. بعد از این مدت چای کیسه‌ای را خارج کرده و دور بیندازید. از بین بردن بوی کفش با چای کیسه‌ای روش بسیار ساده و مؤثری است. ضمنا که می‌توانید از چای کیسه‌ای که آن را برای نوشیدن استفاده کرده‌اید نیز، استفاده کنید.

توصیه می‌شود که چای کیسه‌ای را در قسمت جلوی کفش خود قرار دهید. این ناحیه کفش معمولا بوی بیشتری می‌گیرد.

از بین بردن بوی کفش با سیب زمینی

از سیب زمینی خام نیز می‌توانید برای از بین بردن بوی کفش خود استفاده کنید. کافی است یک سیب ‌زمینی کوچک را به دو قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را درون یکی از لنگه‌های کفش خود قرار دهید. بعد از یک ساعت می‌توانید سیب ‌زمینی‌های پلاسیده را از کفش خود خارج کنید.

رفع بوی بد پا و کفش با استفاده از سرکه سیب

استفاده زیاد از کفش در فصل گرم سال، موجب خواهد شد تا کفش شما محیط مناسبی را برای تولید و رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها به وجود بیاورد. در واقع روش‌های زیادی برای از بین بردن بوی کفش وجود دارند، اما مناسب‌ترین روش می‌تواند استفاده از سرکه سیب باشد. سرکه سیب به دلیل داشتن خاصیت آنتی باکتریال و ضد قارچ، می‌تواند در عرض چند ساعت، موجب شود تا از شر بوی بد کفش خلاص شوید.

شما می‌توانید با استفاده از نصف لیوان سرکه سیب به علاوه نصب لیوان آب، سرکه را رقیق کنید و سپس با اسپری کردن داخل کفش خود، باکتری‌ها را در عرض چند ساعت به‌صورت کامل از بین ببرید.

همچنین با قرار دادن پاها داخل محلول 50 درصد سرکه برای مدت 30 دقیقه، می‌توان از رشد ناخواسته قارچ‌ها و باکتری‌ها در بین انگشتان پا جلوگیری کرد و در نتیجه از شر بوی بد پا نیز خلاص شد.

رفع بوی بد کفش با استفاده از زغال

در واقع زغال خاصیت جذب بسیار بالایی دارد و به همین دلیل می‌توان برای کاهش بوی بد کفش از آن استفاده کرد. در گذشته نیز برای رفع بوی یخچال، چند تکه زغال را داخل یخچال قرار می‌دانند تا بوی بد یخچال را به خود جذب کند. به همین دلیل نیز شما می‌توانید زغال را به تکه‌های خیلی ریز دربیاورید و آن را داخل کفش خود قرار دهید. توجه کنید که زمان مناسب برای کاهش بوی کفش، در حدود 12 ساعت است.

رفع بوی بد کفش با استفاده از میخک

همچنین شما می‌توانید با استفاده از یک مشت میخک خشک شده و قرار دادن آن داخل کفش، پس از چند ساعت به‌صورت کامل بوی کفش را از بین ببرید. توجه کنید که هر چه بیشتر به میخک زمان دهید، نتیجه بهتری خواهید گرفت. نکته قابل ذکر در این زمینه، این است که حتماً میخک را به قسمت نوک کفش و جایی که نوک انگشتان پا قرار می‌گیرند، هل دهید، زیرا بیشتر بوی کفش از همین قسمت نشات می‌گیرد.

رفع بوی کفش با استفاده از نور خورشید

اگر هیچ کدام از موارد بالا را برای رفع بوی کفش در خانه ندارید، استفاده از نور مستقیم خورشید را امتحان کنید. با قرار دادن کفش در محیط باز و در معرض نور خورشید، در عرض کمتر از یک ساعت، بیشتر بوی کفش از بین خواهد رفت. دلیل اصلی آن نیز، این است که باکتری‌ها و قارچ‌ها از نور فراری هستند و بر اثر تابیدن نور خورشید، به سرعت از بین خواهند رفت. نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد، این است که از این روش نباید زیاد استفاده کرد، زیرا نور خورشید موجب فرسایش کفش خواهد شد

خروج از نسخه موبایل