حسین سیاتیری، فلوشیپ قرنیه با بیان این مطلب افزود: عوامل آسیبرسان به سلامت چشم را می توان در دو دسته عفونی و غیرعفونی بررسی کرد که باکتریها، قارچها، ویروسها جزء عوامل عفونی و ضربه، مواد شیمایی اسیدی یا قلیایی و سوختگی و موارد مشابه در دسته دوم جای میگیرند.
بهداشت نیوز، وی ادامه داد: مواد قلیایی با چشم در صورت تماس به داخل نسوج چشم نفوذ میکنند؛ در حالی که مواد اسیدی طی واکنش هایی سد ایجاد میکنند. بنابراین تماس چشم با عوامل شیمیایی بازی (قلیاها) نگران کنندهتر است.
این فلوشیپ قرنیه در ادامه تأکید کرد: افرادی که به اقتضای شغل با برادههای آهن یا آتش سروکار دارند، باید از عینکهای محافظ استفاده کنند و ضروری است به متخصص چشم به طور مرتب مراجعه نمایند.
وی تصریح کرد: در صورت پاشیدن حلالهای نفتی و رنگ به داخل چشم، اولین اقدام، شست و شو با آب سالم و بهداشتی است و نیم ساعت بعد از آن حتماً به مرکز درمانی مراجعه شود.
سیاتیری با تأکید بر اینکه ماساژ موجب خراش قرنیه و ایجاد عوامل میکروبی ثانویه میشود، گفت: درد، سوزش، حساس شدن چشم، ناتوانی در باز کردن پلک و ترس از نور، از نشانههای عفونت به شمار میآیند که در این موارد، از ماساژ چشم بایستی پرهیز شود و شست و شو اقدام منطقیتر است.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا نباید قطرههای اشک مصنوعی یا نگه دارنده را زیاد مصرف کرد، تصریح کرد: در مورد استفاده از قطرههای اشک مصنوعی یا نگهدارنده محدودیت هست و نباید بدون حساب و کتاب داخل چشم ریخته شود.
این فلوشیپ قرنیه در ادامه افزود: در صورت ورود خرده شیشه به داخل چشم، بهتر است فرد به مرکز درمانی مراجعه نماید، زیرا خارج کردن شیشه از داخل چشم با چشم غیر مسلح کار آسانی نیست و ممکن است تلاشها بی نتیجه باشد. در ثانی شیشه یک ماده خنثی است و اگر وارد چشم شود، طوری که نتوانیم آن را خارج کنیم، نگران کننده است.
وی خشکی چشم را یکی از مشکلات شایع در میان بانوان دانست و ادامه داد: مسائل محیطی مثلاً کار زیاد با کامپیوتر یا مقدار ناکافی آب مصرفی ، در ایجاد خشکی چشم موثر است؛ و اشک مصنوعی درمان جایگزین برای این گونه افرادست.
سیاتیری در پاسخ به این سؤال که آیا تغذیه در بروز خشکی چشم نقش دارد، اظهارداشت: بله، برای پیشگیری از خشکی چشم توصیه میشود افراد مستعد، از غذاهای آبکی و میوهها استفاده کنند و مصرف غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا سه مانند ماهی را مدنظر قرار دهند .