سازمان جهانی بهداشت (WHO) فراخوانی فوری برای توقف روند رو به افزایش مصرف الکل در اروپا صادر کرده است که در میان بالاترین میزان مصرف الکل در جهان قرار دارد.
به گزارش اینترنشنال نیوز، سازمان جهانی بهداشت گزارشی در مورد مصرف الکل در اروپا منتشر کرد که نشان داد سالانه منجر به مرگ تقریبا ۸۰۰ هزار نفر می شود و آن را به یکی از علل اصلی مرگ و میر در این منطقه تبدیل می کند.
بر اساس این گزارش، هر روز ۲۲۰۰ نفر در اروپا به دلایل مرتبط با الکل جان خود را از دست می دهند که تقریباً ۹ درصد از کل مرگ و میرها در این منطقه را شامل می شود.
مصرف الکل به طور قابل توجهی بر خشونت خانگی، تصادفات و مسائل مربوط به سلامت روان تأثیر می گذارد. با وجود این، بسیاری از مردم از خطرات ناشی از مصرف الکل بی اطلاع هستند.
با وجود خطرات سلامتی، اروپایی ها با میانگین مصرف سالانه ۹.۲ لیتر الکل در صدر فهرست جهانی قرار دارند.
بر اساس آخرین داده های سازمان جهانی بهداشت در اروپا مردان حدود چهار برابر بیشتر از زنان مشروب می نوشند. همچنین از هر سه بزرگسال، دو نفر الکل مصرف می کنند و از هر ۱۰ بزرگسال یک نفر الکلی محسوب می شود.
به گزارش آناتولی، پزشکان می گویند که مصرف الکل می تواند منجر به بیماری های قلبی عروقی، سرطان و سیروز کبدی شود. اما بیش از یک دهه است که هیچ کاهشی در مصرف الکل در کشورهای اتحادیه اروپا مشاهده نشده است.
این گزارش همچنین خاطرنشان می کند که کشورهایی مانند روسیه، اوکراین و ترکیه با افزایش مالیات بر الکل و کاهش دسترسی به آن، به اهداف کاهش الکل سازمان جهانی بهداشت دست یافته اند.
در همین حال، سازمان جهانی بهداشت اخیرا اعلام کرد که الکل سالانه نزدیک به ۳ میلیون نفر را میکشد و در حالی که میزان مرگ و میر در سالهای اخیر اندکی کاهش یافته است اما همچنان «بهطور غیرقابل قبولی» این آمار زیاد است.
در آخرین گزارش آژانس بهداشت سازمان ملل متحد در مورد الکل و سلامت آمده است که الکل از طریق رانندگی در حالت مستی، خشونت و سوء استفاده ها و بسیاری از بیماری ها و اختلالات، سالانه باعث مرگ و میر تقریباً یک نفر از هر ۲۰ نفر در جهان می شود.
در این گزارش آمده است ۲.۶ میلیون مرگ به دلیل مصرف الکل در سال ۲۰۱۹ میلادی ثبت شده است.
همچنین طبق این گزارش، تقریباً سه چهارم این مرگها در مردان بوده است.
در همین حال، «تدروس آدهانوم قبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: مصرف مواد به شدت به سلامت افراد آسیب میرساند، خطر ابتلا به بیماریهای مزمن و بیماریهای روانی را افزایش میدهد و به طرز غمانگیزی منجر به میلیونها مرگ قابل پیشگیری در سال میشود.
همچنین وی خاطرنشان کرد از سال ۲۰۱۰ میلادی تا حدی کاهش مصرف الکل و آسیب های مرتبط با آن در سراسر جهان وجود داشته است.
انتهای پیام