زلزله ویرانگر ترکیه تا کنون سه فرودگاه این کشور را تعطیل کرده است اما بیشتر خطوط هوایی بینالمللی به پروازهای خود به ترکیه ادامه میدهند و زلزلههای پیدرپی پروازهای ترکیه را تحت تاثیر قرار نداده است.
به گزارش اینترنشنال نیوز، زلزله ۷.۸ ریشتری ترکیه و سوریه تاکنون بیش از هزاران کشته و دهها هزار مصدوم برجای گذاشته است، با این حال سفرهای هوایی در ترکیه برقرار است. فرودگاه استانبول، قطب اصلی این کشور برای پروازهای بینالمللی، به طور عادی کار میکند.
خطوط هواپیمایی بینالمللی به نشریه نشنال تایید دادهاند که پروازهای ترکیه فعلا تحت تأثیر این وضعیت قرار نگرفته است. هرچند شرکت هواپیمایی ملی ترکیه، تعدادی از پروازها، از جمله برخی پروازها به چند شهر را که نزدیک به کانون اصلی زلزله در جنوب شرقی ترکیه بودهاند، لغو کرده است. این شرکت هواپیمایی برای کمک به تلاشهای جستوجو، عملیات نجات را در اولویت قرار داده است.
شرکت هواپیمایی ملی ترکیه گفت: اولویت عملیاتی ما برای تحویل تیمهای نجات و تیمهای متخصص، مواد کمکی و تجهیزات لازم به منطقه برنامهریزی شده است. همچنین، هواپیماهای باری ترکیه در سراسر کشور برای نیروهای امدادی و امنیتی به همراه تدارکات، به جاهایی که بیشتر به آنها نیاز است، پرواز میکنند.
فرودگاه استانبول، که مرکز اصلی بیشتر مسافرانی است که به ترکیه میرسند یا از ترکیه میروند و یکی از بزرگترین قطبهای مسافرت هوایی جهان، پس از زلزله همچنان باز است و به طور عادی کار میکند، اما برخی از فرودگاههای داخلی ترکیه پروازهای خود را در پی این حادثه به حالت تعلیق درآوردهاند، این اتفاق شامل فرودگاه بینالمللی Gaziantep Oguzeli (غازی عینتاب) میشود که به روی همه پروازهای غیرنظامی بسته است، اما به پروازهای امدادی ادامه می دهد. رسانههای ترکیه گزارش دادهاند بیش از ۲۶۰۰ نیروی امداد از ۶۵ کشور وارد ترکیه شدهاند.
غازی عنتپ در منطقه آناتولی در جنوب شرقی این کشور، محل زلزله ۷.۸ ریشتری بود و یکی از مشهورترین مکانهای دیدنی آن، قلعه باستانی غازی عینتاب Gaziantep به شدت آسیب دیده است.
نیویورک تایمز نیز گزارش داد که در مالاتیا، یک مسجد تاریخی و هتل بلندمرتبه فروریخت و در دیاربکر، شهری در ۳۰۰ کیلومتری مرکز زمین لرزه، یک مرکز خرید در پی زلزله فرو ریخت.
آسیب شدید باند فرودگاه هاتای، مرکز مسافرانی که به آنتاکیا و اسکندرون میروند، نیز منجر به تعلیق ترافیک هوایی تجاری در این مسیر شد. فرودگاه «آدانا ساکیرپاشا» در استان جنوبی آدانا نیز بسته شده، اما فرودگاه بینالمللی آدانا همچنان باز است.
از ایران نیز پروازهای ترکیه بیآنکه از زلزله تاثیر بپذیرند، برقرار است و تا کنون تغییر در برنامه سفرهای هوایی از ایران اعلام نشده است.
ترکیه در سال ۲۰۲۳ در مسیر تبدیل شدن به چهارمین مقصد اروپایی پرطرفدار است. دادههای اخیر شورای جهانی سفر و گردشگری نیز نشان میدهد: رزرو پرواز به ترکیه برای سال گذشته از سطح قبل از همهگیری کرونا فراتر رفته است و مسافران مقصدهایی مانند استانبول و سواحل آنتالیا، بدروم و دالامان را ترجیح میدهند.
دادههای مؤسسه آمار ترکیه نشان داده است درآمد گردشگری این کشور در سال ۲۰۲۲ به رکورد ۴۶.۳ میلیارد دلار رسیده است.
انتهای پیام