چه مدارکی برای مهاجرت به قبرس شمالی درخواست می‌شوند؟

چه مدارکی برای مهاجرت به قبرس شمالی درخواست می‌شوند؟

کشور قبرس کشوری در شرق دریای مدیترانه است که سومین جزیره پرجمعیت این منطقه به شمار می‌آید. این کشور به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم می‌شود که بخش شمالی آن تحت حاکمیت ترکیه و بخش جنوبی تحت حاکمیت یونان است. جمهوری دموکراتیک ترکی قبرس شمالی برخلاف همسایه جنوبی خود، از واحد پولی لیر ترکیه پیروی کرده و هزینه‌های زندگی نیز در آن بسیار پایین است. در واقع مقرون به صرفه بودن زندگی در قبرس شمالی و تحصیل در این کشور یکی از مهم‌ترین دلایل مهاجرت به این کشور است. همچنین واحدهای پولی یورو و دلار نیز در این کشور به عنوان واحد پول غیر اصلی رایج هستند.

گردشگری

در طی سال‌های اخیر مهاجرت به قبرس شمالی طرفداران بسیاری پیدا کرده است. از آنجایی که قبرس جنوبی جزئی از اتحادیه اروپا به شمار می‌آید، اخذ ویزای آن سخت‌تر و زندگی در آن گران‌تر است، به همین دلیل اغلب افراد قبرس شمالی را ترجیح می‌دهند. همچنین ورود به این کشور همچون ترکیه برای شهروندان ایرانی نیازی به ویزا نداشته که این امر فرآیند مهاجرت را ساده‌تر می‌سازد. در ادامه این مقاله با ما همراه شوید تا با انواع روش‌های مهاجرت به قبرس شمالی آشنا شوید.

 در سال 1960 کشور قبرس از بریتانیا استقلال یافت و به عنوان یک کشور مجزا شناخته شد. طبق نخستین توافقنامه میان یونانی‌ها و ترک‌های قبرس، قرار شد تا حکومتی متشکل از هر دو گروه تشکیل یابد. پس از گذشت سه سال، اختلافات مختلفی در زمینه قوانین و حکمرانی پدید آمد و موجب شکاف در دولت شد. پس از آنکه ترک‌ها الحاقیه‌های پیشنهادی دولت به قانون اساسی را نپذیرفتند، آن را خلاف حقوق اساسی خود دانسته و شکایتی نزد دادگاه عالی قضایی قبرس بردند. دادگاه عالی این الحاقیه را غیرقانونی خوانده، اما رئیس جمهور وقت آن را لازم‌الاجرا ندانست. سپس قوانینی را به اجرا گذاشت که ترک‎‌ها را از هر جایگاهی در حکومت محروم می‌ساخت.

با بالا گرفتن اعتراضات و درگیری‌ها، نیمه شمالی از ارتش ترکیه طلب کمک کرده که با مداخله آن‌ها، وضعیت بغرنج‌تر شد. سرانجام در سال 1983، پس از به نتیجه نرسیدن توافقات، نیمه شمالی به عنوان جمهوری دموکراتیک ترکی قبرس شمالی اعلام استقلال کرد. از آن تاریخ تاکنون تلاش‌های متعددی جهت اتحاد دوباره قبرس توسط سازمان ملل صورت گرفته، اما هیچکدام موفقیت‌ آمیز نبوده است. در حال حاضر کشور قبرس شمالی توسط جامعه بین‌المللی به رسمیت شناخته نشده است. اکنون کشور قبرس شمالی تحت حاکمیت دولت ترکیه بیش از چهار دهه است که به عنوان کشوری مستقل و آباد و یکی از گزینه‌های عالی برای تفریح، تحصیل، کار و زندگی می‌باشد.

 با فاکتور گرفتن دیگر روش‌های فرعی و غیر مستقیم، مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری و مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری متداول ‌ترین روش‌های مهاجرت به قبرس شمالی هستند. از بین روش‌های ذکر شده نیز مهاجرت تحصیلی از دیگر روش‌ها بیشتر توصیه شده و ارجحیت دارد. پس در کل روش‌های اصلی مهاجرت به قبرس شمالی عبارتند از:

قبرس از جمله معدود مقاصد محبوب در جهان است که همچنان از طریق خرید ملک امکان اخذ اقامت دائم را به مهاجران می‌دهد.

 کشور قبرس شمالی یکی از مهم‌ترین مقاصد مهاجرت تحصیلی در بین ایرانیان به شمار می‌آید. هزینه‌‌های پایین زندگی به همراه شهریه‌های مقرون به صرفه دانشگاه‌های آن از دلایل اصلی محبوبیت قبرس شمالی در میان دانشجویان است. همچنین این کشور مقصد متقاضیانی است که به دلایل مالی یا آموزشی، امکان تحصیل در کشورهای اروپایی و آمریکایی را نداشته و بدین ترتیب از طریق مهاجرت به قبرس شمالی از چنین امکانی بهره‌مند خواهند شد. بسیاری از دانشگاه‌های این کشور، برنامه‌های تبادل دانشجویی با دانشگاه‌های مطرح دنیا را برگزار کرده و به دانشجویان اجازه می‌دهند تا به مدت یکسال از دوران تحصیلشان را در کشوری دیگر سپری کنند. این امر به رزومه تحصیلی دانشجویان کمک شایانی کرده و شانس آن‌ها را برای اخذ پذیرش در مقاطع بالاتر، افزایش می‌دهد.

از طرف دیگر، مهاجرت به قبرس شمالی از طریق تحصیل می‌تواند مزایای بیشتری را نیز در بر داشته باشد؛ با تحصیل در برخی از رشته‌ها در کشور قبرس شمالی همچون هتلداری و گردشگری، دانشجویان می‌توانند به طور مستقیم با بازار کار ارتباط گرفته و از همان دوران دانشجویی، با انجام کارآموزی در هتل‌ها و آژانس‌های گردشگری، سابقه کار کسب کنند و همچنین درآمد خوبی داشته باشند. همچنین بعد از فارغ‌التحصیلی، از امکان استخدام در شرکت‌ها و هتل‌های ترکیه نیز بهره‌مند شده و بدین ترتیب فرصتی برای کار در یکی از قطب‌های گردشگری جهان را خواهند داشت. رنج شهریه تحصیل در دانشگاه‌های قبرس شمالی از سالی 1400 تا 12000 دلار تنوع دارد که این هزینه اعمال بورسیه 50 درصدی ویژه دانشجویان بین‌المللی است. اما شهریه تحصیلی رایج در این کشور بین 2000 تا 4500 دلار می‌باشد.

دانشگاه مدیترانه شرقی یکی بهترین دانشگاه قبرس شمالی و یکی از موسسات آموزشی بین‌المللی به رسمیت شناخته شده این کشور و چه بسا در سطح جهان می‌باشد که مورد تایید وزارت علوم ایران نیز می‌باشد. بیش از هزار نفر از کارکنان این دانشگاه از کشورهای مختلف جهان بوده و بیش از 20 هزار دانشجو نیز در آن تحصیل می‌کنند. دانشگاه مدیترانه شرقی و دانشگاه خاور نزدیک تنها دانشگاه‌های قبرس شمالی هستند که به عنوان اعضای انجمن دانشگاه‌های اروپایی به شمار می‌آیند. دانشگاه مدیترانه شرقی به عنوان یکی از 500 دانشگاه برتر اروپا نیز محسوب می‌شود. قبرس شمالی بارها در مسابقات بین‌المللی روبوکاپ شرکت کرده و حتی به کمک سوپر کامپیوترهای خود در آزمایشاتی که منجر به کشف هیگز بوزون شد، نیز حضور داشت. برترین دانشگاه‌های قبرس شمالی به همراه مختصر اطلاعات هر کدام از قرار زیر هستند:

برای کسب اطلاعات در مورد شمالی بیشتر بخوانید.

 شهروندان ایرانی به منظور مهاجرت کاری به قبرس شمالی می‌توانند از ایران به دنبال کارفرما و مجوز کار بوده و یا مستقیما بدون نیاز به ویزا وارد این کشور شده و مستقیما در این کشور به جست و جور کار، کارفرمای مناسب و در نهایت اخذ مجوز کار بپردازند. اما به طور کلی ویزای کاری قبرس شمالی به مدت یک ماه اعتبار داشته و تنها به افرادی اعطا می‌گردد که موفق به کسب مجوز کاری شده باشند که این ویزا در صورت مهیا بودن شرایط، قابل تمدید می‌باشد. با وجود اینکه قبرس شمالی از نیروی کار متخصص و ماهر برای جبران کمبود نیروی کار کشور استقبال می‌کند، اما مهم‌ترین دلیل افراد برای دریافت ویزای کاری قبرس شمالی، تاسیس یک بیزنس است. در واقع این کشور به دلیل خلاء‌های اقتصادی که کم و بیش همچنان در دل خود دارد، مکان مناسب و به صرفه‌ای برای به راه اندازی یک کسب و کار نوپا به حساب می‌آید.

متوسط درآمد در قبرس شمالی در بازه‌ی ماهانه 300 تا 650 دلار (یا 5500 الی 12000 لیر) می‌تواند باشد اما اکثر مشاغل در این کشور متوسط درآمد 450 الی 500 دلار در ماه را داشته که معادل حدود 9000 تا 9500 لیر در ماه یا حدود 114 هزار لیر در سال می‌گردد. درآمد نزدیک به بالای رنج یعنی 12 هزار لیر یا بیشتر، اغلب در نیکوزیا و مراکز شهرهای اصلی معمول است. بیشترین حقوق در این کشور ماهانه تا 19 هزار لیر ترکیه (نزدیک هزار دلار) و همچنین برای مشاغل خیلی تخصصی و بسیار پر درآمد نیز می‌تواند به ماهیانه بیش از 30000 لیر برسد. کلیه این درآمدها پس از کسر مالیات حساب شده است. مالیات در کشور قبرس شمالی نیز بین 10 درصد (برای درآمد بیش از 5 هزار لیر) تا 37 درصد (برای درآمد بیشتر از 30 هزار لیر) می‌باشد.

 علاوه بر ایجاد یک کسب و کار جدید که یکی از مشهورترین روش‌های سرمایه‌گذاری در قبرس شمالی است، متقاضیان می‌توانند به خرید ملک در این کشور بپردازند. هزینه‌های پایین بازار املاک در نیمه شمالی قبرس و نرخ پایین مالیات سرمایه‌گذاران بالقوه‌ای را برای خرید ملک در این کشور ترغیب کرده است. دارندگان ملک که از درآمد کافی برای ساپورت خود و خانواده‌شان برخوردار هستند، می‌توانند پس از مدتی برای دریافت اقامت دائم قبرس شمالی اقدام کنند. برای مهاجرت به قبرس شمالی از طریق سرمایه‌گذاری در ملک و در واقع خرید خانه، متقاضی می‌بایست خانه‌ایی را به ارزش حداقل 250 هزار دلار را خریداری نماید و به مدت حداقل 5 سال نگه دارید. در کل قبرس از جمله معدود مقاصد محبوب در جهان است که همچنان از طریق خرید ملک امکان اخذ اقامت دائم را به مهاجران می‌دهد.

 کشور قبرس شمالی نیز همانند دیگر مقاصد محبوب مهاجرتی، پیچیدگی و مراحل خاص خودش را برای اخذ اقامت دائم دارد. افرادی که به منظور تحصیل به این کشور می‌روند، پس از پایان تحصیلاتشان می‌توانند ویزای پس از فارغ‌التحصیلی قبرس را دریافت کنند که به مدت یک ماه اعتبار داشته و فارغ‌التحصیلان باید در این مدت موقعیت شغلی مناسبی برای استخدام پیدا کنند تا مجوز کاری قبرس را دریافت کنند. متقاضیان ویزای کاری نیز باید از ابتدا از کارفرمایی معتبر داخل این کشور جاب آفر دریافت کنند تا بتوانند مجوز کاری قبرس شمالی را اخذ کنند. این مجوز یک ساله قابل تمدید چندباره بوده و در نهایت پس از گذشت 10 سال می‌توان برای اخذ اقامت دائم قبرس شمالی اقدام کرد. البته توجه داشته باشید که یکی از ساده‌ترین روش‌های اخذ اقامت دائم قبرس از طریق خرید ملک بوده که زیر مجموعه مهاجرت سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود. خریداران ملک در قبرس نیز می‌توانند ویزای اقامت یک ساله دریافت کنند و پس از گذشت مدت زمان 10 ساله برای دریافت اقامت دائم این کشور اقدام کنند. همچنین متقاضیان می‌توانند از طریق ازدواج با یکی از تبعه قبرس اقامت دائم این کشور را به دست آورند که نیازمند اثبات واقعی بودن ازدواج و زندگی به مدت پنج سال در این کشور است.

 هزینه‌های جدای از تحصیل در قبرس شمالی عموما شامل محل اقامت (که خوابگاه ارزان‌ترین گزینه و اجاره خانه تک نفره گرانترین گزینه است)، هزینه‌های تسهیلات، تعمیرات، قبوض و دیگر هزینه‌های جانبی محل اقامت (در صورت عدم تهیه خوابگاه)، هزینه خورد و خوراک، البسه و پوشاک، لوازم و کتب تحصیلی، حمل و نقل شهری، سرگرمی و دیگر مخارج می‌گردد. متوسط هزینه زندگی یک دانشجو در قبرس شمالی سالانه 4200 تا 7200 دلار است که یک هزینه ایده‌آل و کاملا میانگین است. در جدول زیر هزینه‌های کلی و کلیدی زندگی در قبرس شمالی ذکر شده است:

 بخش عمده‌ای از اقتصاد قبرس شمالی معادل 69% از تولید ناخص داخلی، بر محور بخش خدمات همچون بخش دولتی، حمل و نقل، گردشگری و آموزش می‌چرخد. پس از آن، تولید و صنایع 22% و کشاورزی 9% از سهم تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده‌اند. رویکرد اقتصادی این کشور بر اساس اقتصاد بازار آزاد بوده و در سال 2014 نیز به عنوان یکی از برترین کشورهای جهان برای کارآفرینی انتخاب شد.

این کشور تحت تحریم‌های بین‌المللی قرار داشته و از نظر اقتصادی به ترکیه وابسته است. با این حال میزان سرانه ملی برابر با 15 هزار دلار بوده و نرخ بیکاری نیز زیر 7% می‌باشد. صنعت توریسم و گردشگری بخش قابل توجهی از درآمد ملی را تامین می‌کند و شهر کایرنیا پایتخت توریسم قبرس شمالی است. طبیعت بکر این کشور، موجب رونق اکوتوریسم شده و هزینه‌های پایین آن نیز، گردشگران بسیاری را به خود جذب کرده است.

 یکی دیگر از منابع درآمدی قبرس شمالی، بخش آموزش است. در واقع این بخش یکی از اصلی‌ترین نقاط اتصال این کشور با جامعه بین‌الملل و یکی از مهم‌ترین دلایل مهاجرت به قبرس شمالی است. آموزش در این کشور به چهار بخش پیش از دبستان، ابتدایی، متوسطه و دانشگاه تقسیم می‌شود. جذب دانشجویان بین‌المللی در این کشور اهمیت زیادی داشته و دانشگاه‌هایی چون دانشگاه مدیترانه شرقی، دانشگاه خاور نزدیک، دانشگاه آمریکایی گیرنه، دانشگاه فنی خاورمیانه، دانشگاه اروپایی لفکا، دانشگاه بین‌المللی قبرس، دانشگاه فنی استانبول، دانشگاه مدیترانه کارپاسیا و دانشگاه کایرنیا همگی در این کشور قرار دارند. رنج شهریه تحصیل در دانشگاه‌های قبرس شمالی از سالی 1400 تا 12000 دلار تنوع دارد که این هزینه  اعمال بورسیه 50 درصدی ویژه دانشجویان بین‌المللی است. اما شهریه بین 200 تا 4500 دلار در سال، رایج‌ترین شهریه در این کشور است.

از میان ده‌ها موسسه آموزشی در قبرس و 19 دانشگاه اصلی و با اعتبار رسمی آن، 6 دانشگاه زیر از دیگر دانشگاه‌ها معمولا در اکثر رتبه‌بندی‌ها از اعتبار، شهرت و محبوبیت بیشتری برخوردار هستند:

 قبرس شمالی به عنوان یکی از بهترین کشورهای توریستی برای گذراندن تعطیلات، نه صرفا از این روش بلکه امروزه با پیشرفت‌های روز افزون در زمینه‌های اقتصادی و صنعتی دیگر، فرصت‌های شغلی خوبی را برای فارغ‌التحصیلان و نیروهای کار ماهر در این کشور فراهم ساخته است. البته کشور قبرس شمالی در کل یک کشور فعال اقتصادی در سطح متوسط محاسبه می‌شود و در واقع صنعت توریستم و گردشگری آن، خود به تنهایی نقش کلیدی در این کشور را ایفا کرده و می‌توان گفت که موقعیت‌های شغلی بسیار زیاد و خوبی در زمینه گردشگری و مهمان ‌نوازی را در این کشور ایجاد کرده است. اما در کل قبرس در زمینه‌های صنعتی مختلف در طی 5 دهه اخیر، پیشرفت زیادی داشته و بنابراین موقعیت‌های شغلی متنوع در آن فراهم است. نرخ بیکاری در قبرس شمالی مطابق با آخرین آمار در سال جاری میلادی، معادل 6.2 درصد است.

متوسط درآمد در قبرس شمالی در بازه‌ی ماهانه 300 تا 650 دلار (یا 5500 الی 12000 لیر) می‌تواند باشد اما اکثر مشاغل در این کشور متوسط درآمد 450 الی 500 دلار در ماه را داشته که معادل حدود 9000 تا 9500 لیر در ماه یا حدود 114 هزار لیر در سال می‌گردد. درآمد نزدیک به بالای رنج یعنی 12 هزار لیر یا بیشتر، اغلب در نیکوزیا و مراکز شهرهای اصلی معمول است. بیشترین حقوق در این کشور ماهانه تا 19 هزار لیر ترکیه (نزدیک هزار دلار) و همچنین برای مشاغل خیلی تخصصی و بسیار پر درآمد نیز می‌تواند به ماهیانه بیش از 30000 لیر برسد. کلیه این درآمدها پس از کسر مالیات حساب شده است. مالیات در کشور قبرس شمالی نیز بین 10 درصد (برای درآمد بیش از 5 هزار لیر) تا 37 درصد (برای درآمد بیشتر از 30 هزار لیر) می‌باشد.

 کشور قبرس شمالی نیز پوشش خدمات درمانی دولتی را برای درمان‌های پزشکی ضروری شهروندانش به صورت رایگان ارائه می‌دهد. دانشجویان بین‌المللی نیز به عنوان بخشی از شهریه خود، حق بیمه را پرداخت کرده و تحت پوشش این بیمه قرار می‌گیرند. به طور کلی سه بیمارستان دولتی و چندین بیمارستان خصوصی در این کشور قرار دارند. افراد می‌توانند با مراجعه به بیمارستان‌ها و کلینیک‌های دولتی به صورت رایگان ویزیت شده و حتی تحت عمل جراحی مورد نیاز قرار گیرند. بیمارستان‌های خصوصی نیز هزینه خیلی بالایی نداشته و مراقبت‌های بهداشتی به صورت شخصی ارائه می‌شوند. از آنجایی که کارکنان بیمارستان‌ها به زبان انگلیسی نیز مسلط هستند، برای مهاجرت به قبرس شمالی ضرورتی برای یادگیری زبان ترکی وجود ندارد.

 کشور قبرس شمالی به 6 بخش اصلی لفکوشیا، ناحیه غازی ماغوسا، گیرنه، گوزل یورت، ناحیه اسکله و لفکا تقسیم می‌شود. سیستم سیاسی این کشور به دو قسمت تقسیم می‌شود؛ حکومت که در راس آن رئیس جمهور است و دولت که در راس آن نخست‌وزیر است. قدرت اجرایی کاملا در دست دولت بوده ولی قدرت قانونگذاری در میان ریاست دولت و مجلس تقسیم می‌شود. قوه قضائیه نیز به صورت مستقل از دیگر قوا عمل می‌کند. در قبرس شمالی رئیس جمهور برای مدت 5 ساله انتخاب شده و نخست‌وزیر نیز از میان اکثریت مجلس برگزیده می‌شود. نقش ترکیه در اوضاع سیاسی کشور قبرس شمالی نیز بسیار پررنگ و در واقع مستقیم است. مهاجرت به قبرس شمالی از طریق پناهندگی پس از سال 2010 و با ایجاد نا آرامی‌ها در خاورمیانه افزایش یافته بود.

خروج از نسخه موبایل