چه کسانی شبکه اجتماعی ایکس را به خطار ترامپ ترک کردند؟

شبکه
آفتاب‌‌نیوز :

پلتفرمی که قبلاً به‌عنوان یک آرمان‌شهر برای تبادل اطلاعات به‌حساب می‌آمد، بزرگ‌ترین خروج کاربران را تا به امروز متحمل شده است. نکته جالب این است که کاربرانی که ایکس را ترک کرده‌اند به شبکه اجتماعی بلواسکای به‌عنوان جدیدترین رقیب آن، کوچ کرده‌اند.

همه‌چیز زیر سر ترامپ است؟

زمانی که ایلان ماسک در سال ۲۰۲۲ توییتر را به قیمت ۴۴میلیارد دلار خرید، نام این پلتفرم را به X تغییر داد، صد‌ها کارمند را اخراج کرد و موجی از خروج افراد مشهور را به راه انداخت. ۲ سال بعد از آن اتفاق، تاریخ با کمی تغییر در حال تکرار است. ترامپ به قدرت و همچنین ایکس بازگشته است و این بار یک فرار دسته‌جمعی دیگر در جریان است.

برخی از کاربران در جست‌وجوی جایگزین‌هایی هستند که باعث افزایش عضویت و مشارکت در پلتفرم‌هایی مانند بلواسکای، ماستادون، تردز و ردیت شده است. ممکن است این موج به موازات انتخاب ماسک از سوی ترامپ به‌عنوان ریاست وزارت کارایی دولت جدید راه افتاده باشد.

چه کسانی ایکس را ترک کردند؟

حساب کاربری و رسمی روزنامه انگلیسی گاردین چند روز پیش شبکه اجتماعی ایکس را ترک و به بلواسکای کوچ کرد. گاردین علت این تصمیم را نشر «تئوری‌های توطئه و نژادپرستی راست افراطی» در این شبکه اجتماعی عنوان کرد. از سوی دیگر برخی چهره‌های سرشناس صنعت سینما و موسیقی نظیر جیمی لی‌کرتیس و جیم کری، هنرپیشه‌های هالیوود و تونی برکستون، خواننده و همچنین دان لمون، خبرنگار و مجری تلویزیونی اعلام کردند؛ دیگر در این شبکه اجتماعی فعالیت نمی‌کنند. الکساندریا اوکاسیو کورتز، سیاستمدار دمکرات که به‌عنوان نماینده ایالات متحده برای منطقه چهاردهم کنگره نیویورک خدمت می‌کند، یکی از سیاستمدارانی است که تصمیم گرفت به بلواسکای بازگردد.

او نوشت: «من حتی نمی‌دانم چرا از اول استفاده از بلواسکای را متوقف کردم؟ خدایا خوب است که در یک فضای دیجیتال با انسان‌های واقعی دیگر حضور داشته باشی.» تیلور سویفیت، خواننده آمریکایی البته همچنان حساب کاربری X دارد، اما بیش از ۲ ماه است که هیچ محتوایی در آن پست نکرده است. جشنواره فیلم برلین که به‌عنوان یکی از معتبرترین جشنواره‌های فیلم جهان شناخته می‌شود، روز دوشنبه اعلام کرد که از ۱۵دسامبر دیگر در ایکس حسابی نخواهد داشت.

رز وانگ، مدیر اجرایی پلتفرم اجتماعی بلواسکای گفت که طی یک هفته پس از انتخابات ایالات متحده، یک میلیون کاربر جدید به آن‌ها اضافه شده است. طبق آمار، این شبکه اجتماعی شبیه به توییتر در حال حاضر ۱۴.۵میلیون کاربر دارد. عددی که با نتایج انتخابات ایالات متحده افزایش یافته است.

اعتقاد بر این است که هجوم پس از انتخابات عمدتاً از بریتانیا و آمریکای شمالی به این پلتفرم بوده است. بلواسکای ابتدا به‌عنوان زیرمجموعه توییتر راه‌اندازی شد، اما تا سال ۲۰۲۲ وضعیت تغییر کرد و بلواسکای به تیم مستقل خودش تبدیل شد. این پلتفرم را جک دوروسی، مالک سابق توییتر راه انداخت و اکنون متعلق به جی گرابر است.