چگونه سیمان را ضد آب کنیم

رطوبت دائمی و قطرات کوچک آب اگر به صورت پیوسته روی یک سازه قرار گیرد، می‌تواند باعث تخریب آن شود. با توجه به این نکته بتن ضد آب و سیمان ضد آب در صنعت ساختمانی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و روش تهیه آن، منحصر به فرد می‌‌باشد. دقت کنید که روش ضد آب کردن سیمان و یا بتن زمانی حائز اهمیت است که طرح اختلاط اصلی آن ها کیفیت بالایی داشته باشد و سیمان و بتن توانایی ضد آب شدن داشته باشند.

ساختمان | سیمان

چگونه سیمان را ضد آب کنیم؟

به صورت کلی تکنیک ضد آب کردن سیمان با توجه به کیفیت اولیه سیمان و همچنین تکنولوژی نصب و ساخت آن مشخص خواهد شد. در ادامه سه روش اصلی ضد آب کردن سیمان را بررسی خواهیم کرد. البته برخی از سیمان ها به دلیل آب بندی و همچنین استفاده از روکش نانو نیاز به ضد آب کردن ندارند و انجام چنین کاری باعث از بین رفتن روکش نانو خواهد شد.

روش اول:

اولین روش ضد آب کردن سیمان در زمان ساخت و میکس آن می‌‌باشد. زمانی که سیمان داخل ماشین میکسر در حال آماده شدن است، 1 تا 2 درصد وزن آن از الیاف صنعتی و یا مواد روغنی مانند پارافین استفاده می‌شود. این کار علاوه بر بهینه ضد آب کردن سیمان، به بارگذاری بهتر سیمان نیز کمک خواهد کرد. در برخی از شهرهای شرجی این میزان تا 10 درصد نیز افزایش پیدا می‌کند، اما نکته بسیار مهم آن، مدت زمان میکس و همچنین شرایط نگهداری آن است که بررسی این موضوع در حوصله این پست آموزشی نمی گنجد.

روش دوم:

دومین روش ضد آب کردن سیمان با استفاده از محلول روغنی مانند محلول پارافین است که می‌تواند نفوذ پذیری سطح سیمان را تا 300 و یا 500 برابر کاهش دهد. البته اگر ملات ضد آب استفاده شده باشد، این روش گزینه مناسبی نخواهد بود و باید به دنبال یک روش دیگر بود. میزان زیاد مواد روغنی باعث تخریب عملکرد و بافت بتن خواهد شد. به همین دلیل دقت بسیار زیادی لازم است که سطح بتن عملکرد خود را حفظ کند.

روش سوم:

سومین روش ضد آب کردن بتن استفاده از مواد نانو و یا کریستالی برای پر کردن ترک های روی سطح سیمان و انواع دیوارپوش حیاط می‌‌باشد. چه سیمان را به صورت تایل تهیه کرده باشید و چه سیمان را در محل به صورت ملات بارگذاری نمایید، روی سطح آن شکاف و ترک‌های ریزی قرار خواهد داشت که می‌تواند انتقال دهنده آب و رطوبت باشد. با استفاده از یک روکش یک دست مواد کریستالی تمامی این سطوح پر می‌شود و آب گریزی سیمان به صورت قابل توجه افزایش پیدا خواهد کرد.

نحوه ساخت ملات ضد آب

اگر بخواهیم صادقانه در رابطه با ساخت ملات ضد آب صحبت کنیم، هیچ کارخانه ای فرمولاسیون اختصاصی خود را به صورت عمومی انتشار نخواهد داد. در ساده ترین حالت شرکت‌های تولید کننده مواد نانو فرمولاسیون عمومی سیمان را قرار میدهند و نسبت‌های لازم برای استفاده از مواد نانو در سیمان ضد آب را نیز به شما اطلاع خواهند داد. البته برای استفاده از این روش نیز حتما به یک دستگاه میکسر نیاز خواهید داشت تا به بهترین شکل ممکن، ملات شما کیفیت خود را حفظ کند. با توجه به تمامی این نکات برای درست کردن ملات ضد آب می‌توانید از روش زیر استفاده نمایید:

ابتدا ماسه شسته شده و پودر سیمان را ترکیب کنید تا به یک بافت یک دست برسید. مرحله بعدی پودر سنگ را اضافه نمایید و مجدد میکس کنید. باید پودر سنگ در مواد اولیه شما گم شود. حال مواد نانو را در آب حل کنید و به صورت چند مرحله ای به ملات اضافه کنید تا به خوبی در ملات پخش شود. سپس آن را در میکسر قرار دهید و با سرعت متوسط ترکیب کنید. حداقل برای مدت زمان 15 تا 30 دقیقه میکس را ادامه دهید و سپس از آن به عنوان ملات استفاده کنید. پس از بارگذاری ملات نیز روی آن از یک محلول روغنی استفاده نمایید. در صورتی که از این ملات برای نصب کاشی و سرامیک استفاده می کنید، برای بند کشی آن حتما از مواد روغنی آب گریز نیز استفاده کنید تا خیال شما از ملات ضد رطوبت راحت شود.

بتن ضد آب و روش ساخت آن

همانطور که می دانید بتن از مخلوط آب و سیمان به وجود می آید. این مخلوط بعد از گذشت مدت زمانی بسیار سفت می شود. با این حال بتن به وجود آمده بسیار متخلخل است و آب می تواند به راحتی به داخل آن نفوذ کند و باعث خراب شدن مصالح ساختمانی و همچنین خود بتن شود.

ضد آب کردن بتن با روش کریستالی

روش کریستالی یکی از فناوری های جدید در زمینه ضد آب کردن بتن است. با استفاده از این روش می توانید هزینه های تعمیر و نگهداری از بتن را کاهش دهید. همچنین می توانید در مقابل مواد شیمیایی و آب از بتن محافظت کنید. در فناوری کریستالی شکاف ها و شیارهای موجود در بتن را توسط مواد شیمیایی مخصوصی می پوشانند که بسیار مقاوم هستند و در مقابل آب حل نمی شوند. این مواد شیمیایی یا کریستال ها هنگامی که در برابر آب یا رطوبت قرار بگیرند دچار یک تغییر شیمیایی می شوند و به کریستال هایی سفت و غیر قابل نفوذ تبدیل خواهند شد. این پوشاننده کریستالی در مکان هایی دچار تغییر شیمیایی می شود که آب به آن جا نفوذ کرده باشد و در مکان هایی از بتن که آب نفوذ نکرده است، بدون تغییر باقی می ماند. نحوه عملکرد این کریستال ها و مواد شیمیایی به این شکل است که روی بتن مخلوط شده با آب از این مواد شیمیایی می ریزند و این مواد طبق نظریه انتشار جابه جا می شوند.

در واقع می توان گفت مواد با چگالی بالا میان مواد با چگالی پایین حرکت می کنند تا به تعادل برسند. با توجه به موارد گفته شده می توان گفت بتن مخلوط شده با آب قبل از به کار بردن ماده ضد آب کریستالی یک ماده با دانسیته کم است. مواد شیمیایی و ضد آب کریستالی نیز محلولی با چگالی شیمیایی بالا هستند که طبق قانون انتشار روی بتن حرکت و به تعادل می رسند. به این طریق فناوری کریستالی شدن یا ضد آب کردن بتن اتفاق می افتد.

استفاده از فناوری واتر پروف برای ضد آب کردن بتن

واتر پروف به ماده ای می گویند که باعث آب گریز شدن سطح بتن می شود. این مواد دو حالت پودری و مایع دارند. از نوع مایع واتر پروف برای نفوذناپذیر کردن سطح های دوغاب کاری شده و ملات ها استفاده می کنند. از نوع پودری نیز برای پر کردن فضاهای خالی استفاده می شود که در اثر دانه های سنگ در بتن به وجود آمده است

ویژگی های واتر پروف

از سولفاته و قلیایی شدن بتن جلوگیری می کند.
به راحتی با بتن مختلط می شود.
نفوذپذیری آب در بتن را کاهش می دهد.
از خورده شدن بتن توسط کلرایدها جلوگیری می کند.
تمام نقاط را که در اثر سنگدانه ها به وجود آمده اند، از بین می برد.

خروج از نسخه موبایل