لیزر موهای زائد چیست؟ + مزایای خرید دستگاه لیزر تیتانیوم
قبل از اینکه به یک کلینیک زیبایی بروید، احتمالا بهتر است اول تحقیق کنید تا ببینید لیزر موهای زائد چیست و چگونه انجام میشود. در سالهای اخیر لیزر موهای زائد بسیار رواج پیدا کرده و بسیاری از افراد با استفاده از این روش، خود را از شر اصلاح و اپیلاسیون مداوم موهای زائد راحت میکنند. در این روش نور بسیار متمرکزی از طریق سطح پوست به فولیکولهای مو تابانده میشود. رنگدانههای موجود در این فولیکولها نور را جذب کرده و در اثر گرمای بالا از بین میروند.
به عبارت دیگر، در طی جلسه لیزر موهای زائد، لیزر نوری از خود ساطع میکند که این نور توسط کیسههای لولهای شکل درون پوست که مو را به وجود میآورند، جذب میشود. انرژی نور به گرما تبدیل میشود و به این کیسهها یا همان فولیکولهای مو آسیب میرساند. این آسیب رشد موها را در آینده مهار کرده یا تا حد زیادی آن را به تاخیر میاندازد. در حال حاضر بسیاری از منابع پزشکی از لیزر موهای زائد بهجای حذف دائمی موهای زائد با عنوان حذف طولانیمدت موهای زائد استفاده میکنند. چون ممکن است تمام فولیکولها از بین نروند و بعد از چند ماه یا چند سال شاهد رشد مجدد بعضی از موهای خود باشید.
عملکرد لیزر موهای زائد چگونه است؟
حالا که فهمیدید لیزر موهای زائد چیست، احتمالا کنجکاو شدهاید که بدانید این روش چگونه انجام میشود. همانطور که گفتیم نور لیزر موهای زائد از سطح پوست به ساقه مو رسیده و با عبور از آن به سمت فولیکول مو میرود. اگر دقت کنید میتوانید فولیکولهای مو را حتی از روی سطح پوستتان هم مشاهده کنید.
قبل از درمان، باید ناحیه موردنظر را کاملا با تیغ اصلاح کنید. بعضی از نقاط بدن که دارای پوست حساستری هستند، به کرمها یا ژلهای بیحسی نیاز دارند. پس حدودا نیم ساعت قبل از لیزر آن ناحیه، باید از کرم بیحسی استفاده کنید تا در طول درمان، متوجه درد یا ناراحتی نشوید.
لیزر موهای زائد در اتاق مخصوصی برای همین کار انجام میشود و شما حین انجام لیزر، باید از عینکهای محافظ چشم استفاده کنید. لیزر با ایجاد گرما و تبخیر فولیکولها، موها را از بین میبرد. پس حین درمان ممکن است بویی مانند سوختن بوی گوگرد به مشامتان برسد. مدت زمان انجام لیزر موهای زائد بستگی به وسعت ناحیه تحتدرمان دارد. لیزر موهای زائد برای کل بدن حدودا ۴۵ دقیقه تا یک ساعت طول خواهد کشید.
لیزر موهای زائد چه کاربردهایی دارد؟
همانطور که تا اینجای مقاله گفتیم، لیزر موهای زائد یک روش عالی و موثر برای از بین بردن موهای زائد است. قسمتهای زیادی در بدن وجود دارند که با موهای زائد درشت یا نازک پوشیده شدهاند. با مراجعه به پزشک متخصص میتوانید از اینکه موهای کدام قسمت بدن خود را میتوانید با لیزر از بین ببرید، اطمینان حاصل کنید. اما در حالت کلی، لیزر برای تمام قسمتهای بدن میتواند کاربردی باشد. با یک معاینه کلی میتوانید بنا به نیاز خود، لیزر موهای زائد انجام دهید. لیزر میتواند موهای زائد ناحیههای زیر را از بین ببرد:
لیزر زیربغل
لیزر موهای زائد زیربغل یکی از محبوبترین روشهای موزدایی است؛ مخصوصا که موهای این ناحیه معمولا تیرهتر و ضخیمتر از سایر قسمتها بوده و در اثر اصلاح یا اپیلاسیون مداوم رنگ این ناحیه تیرهتر است. لیزر زیربغل معمولا در همان جلسات ابتدایی نتیجه قابلمشاهدهای برای شما به ارمغان می آورد. اما برای کاهش دائمی موهای زیربغل باید ۶ تا ۸ ماه بهصورت مداوم جلسات موزدایی خود را ادامه دهید.
لیزر دست
بیشتر افراد شاهد موهای زائد در دستهای خود هستند. این موها از مچ تا آرنج ضخامت بیشتری نسبت به موهای بازو دارند و لیزر روی آنها بهتر پاسخ میدهد. اما قسمتهایی از دست که موهای نازک، بور و کرکی دارد را نمیتوانید با لیزر موهای زائد از بین ببرید. پس بهتر است برای لیزر دست حتما با پزشک متخصص مشورت کنید و در صورت مناسب نبودن، از لیزر موهای این قسمت از دست خودداری کنید. چون نتیجه معکوسی دریافت خواهید کرد.
لیزر پاها
پاها از دیگر قسمتهای بدن هستند که میتوانید با خیال راحت آنها را با استفاده از لیزر، موزدایی کنید. چون موهای پا معمولا ضخیمتر و تیرهتر از موهای سایر نواحی بدن است. به همین خاطر در همان جلسات ابتدایی از نتیجه لیزر پاها شگفتزده خواهید شد.
لیزر بیکینی
موهای ناحیه بیکینی هم مانند موهای پاها و زیربغل اغلب تیره و ضخیم هستند و همین باعث میشود که این ناحیه هم به یکی از قسمتهایی که بهترین نتیجه را در لیزر موهای زائد میگیرد، تبدیل شود. بیشتر بیماران تقریبا بعد ۴ تا ۶ جلسه موزدایی بیکینی با لیزر نتایج قابلتوجهی به دست میآورند.
لیزر صورت
موهای زائد صورت میتواند ظاهر ناخوشایندی برای ما ایجاد کند. هرچند موهای این قسمت بسیار نازک، ظریف و کمرنگ هستند؛ با این حال تاثیر خود را روی صورت نشان میدهند. با توجه به اینکه برای گرفتن بهترین نتیجه از لیزر موهای زائد بهتر است موها ضخیم و تیره باشند، پس برای رسیدن به بهترین نتیجه در لیزر صورت باید صبر بیشتری به خرج دهید. علاوه بر این، فاز استراحت موهای صورت طولانیتر از سایر موها هستند و ممکن است شما مجبور باشید فاصله هر دو جلسه لیزر را از حالت عادی بیشتر کنید.
لیزر شکم
موزدایی از شکم از دیگر کاربردهای لیزر موهای زائد است. البته برای انجام لیزر روی این ناحیه هم باید دقت زیادی به خرج دهید. چون موهای شکم هم در بیشتر موارد آنقدر ظریف و کمرنگ هستند که لیزر روی آنها جواب ندهد.
لیزر کمر
اگر موهای کمرتان درشت و تیره است، میتوانید با استفاده از لیزر از آن موزدایی کنید. اما اگر کمر شما مو ندارد یا موهای آن حالت کرکی و بور است، لیزر را برای این ناحیه توصیه نمیکنیم.
چه کسانی میتوانند لیزر موهای زائد انجام دهند؟
همانطور که گفتیم لیزر موهای زائد در واقع نوری است که توسط رنگدانههای موجود در فولیکولها جذب میشود. پس افرادی که پوست روشن و موهای تیره دارند، بهترین کاندیدا برای لیزر موهای زائد هستند. با این حال، از این روش موزدایی میتوان برای انواع پوستها استفاده کرد. لیزر موهای زائد برای موزدایی از قسمتهای مختلف بدن مانند صورت، پاها، دستها، شکم، کمر، زیربغل و بیکینی کاربرد دارد، ما پلکها و ناحیه اطراف آن ناحیههای مناسبی برای انجام لیزر نیستند؛ چون ممکن نور لیزر به چشمها آسیب وارد کند.
چه کسانی نمیتوانند لیزر موهای زائد انجام دهند؟
نور لیزر باید تنها توسط رنگدانههای مو جذب شود، نه رنگدانه پوست. پس کسانی که دارای خالکوبی هستند، نمیتوانند ناحیه خالکوبیشده را لیزر کنند. همانطور که گفتیم تضاد رنگی بین پوست و رنگدانههای مو بهترین نتیجه را برای فرد به ارمغان میآورد. با این حال، کسانی که پوست تیره دارند و موهای آنها سفید، خاکستری، بلوند یا قرمز است، نتیجه خوبی از لیزر موهای زائد نخواهند گرفت. اما گزینههای لیزر درمانی برای موهای رنگ روشن همچنان در حال توسعه است.
انواع دستگاه های لیزر موهای زائد
دستگاههای لیزر موهای زائد انواع مختلفی دارند که برای دو مصرف خانگی و حرفهای ایجاد شدهاند. محصولاتی که برای مصارف خانگی به وجود آمدهاند، معمولا به اندازه دستگاههای کلینیکال حرفهای موثر نیستند. پنج نوع مختلف دستگاه لیزر موهای زائد عبارتاند از:
- دستگاه لیزر الکساندرایت: دستگاه الکساندرایت یکی از سریعترین دستگاههای موزدایی است اما میتواند در افرادی با پوستهای تیره باعث ایجاد لکههای پوستی شود. الکساندرایت یکی از محبوبترین دستگاههای لیزر موهای زائد در جهان به شمار میرود.
- دستگاه لیزر دایود: دستگاههای لیزر موهای زائد دایود نسبت به دستگاه الکساندرایت طول موج نور بیشتری تولید میکنند و به عمق پوست نفوذ میکنند.
- دستگاه لیزر روبی: لیزر روبی از قدیمیترین فناوریهای لیزر موهای زائد است که طول موج آن میتواند باعث تیره شدن پوست شود.
- دستگاه لیزر IPL: این دستگاه چندین طول موج نور را از طریق پوست به فولیکولهای مو در سطوح مختلف میرساند و آنها را هدف قرار میدهد.
- دستگاه ND Yag: دستگاههای لیزر ND Yag دو نوع مختلف نور تولید میکنند. یکی از این نورها فولیکولهای مو در عمق بیشتری از پوست را هدف قرار میدهد و دیگری روی فولیکولهای نزدیک به سطح پوست اثر میگذارد.
مقایسه اثرگذاری لیزرهای موی زائد
انواع دستگاههای مختلف میتوانند روی انواع پوستها تاثیرات مختلفی داشته باشند. پس توجه به نوع دستگاه و اثرگذاری آن میتواند موضوع مهمی در انتخاب دستگاه لیزر موهای زائد باشد. در مرحله اول اگر بخواهیم اثرگذاری دستگاههای لیزر خانگی را بررسی کنیم باید بگوییم که این دستگاههای از لیزر دایود یا فناوری IPL استفاده میکنند و بیشتر این دستگاهها فقط برای افرادی با پوست روشن و موهای قرمز، خاکستری یا بلوند توصیه میشود. دستگاههای لیزر خانگی معمولا به ۶ تا ۸ ماه درمان برای موزدایی کامل نیاز دارند.
اثرگذاری دستگاههای الکساندرایت برای افرادی با پوست روشن و موهای تیره به بیشترین حد خود میرسد. اما دستگاههای دایود که طول موج نور بیشتری تولید میکنند، برای افرادی با پوست تیره و موهای قهوهای یا مشکی مناسب هستند. البته که این دستگاهها روی وسیعترین طیف افراد با انواع رنگ پوست و مو قابلاستفاده است.
دستگاههای روبی برای استفاده در افراد با پوست روشن توصیه نمیشود. چون طول موج نور این دستگاهها ممکن است باعث تیره شدن پوست در این افراد شود. اما این دستگاهها نسبت به سایر دستگاههای لیزر درد کمتری ایجاد میکنند.
نوع دیگر دستگاهها لیزر IPL است که میتواند ناحیه وسیعی از پوست را در زمان کوتاهتری نسبت به سایر دستگاهها پوشش دهد. دستگاههای IPL برای انواع زیادی از پوستها بیخطر است، اما به اندازه سایر دستگاهها روی موهای رنگ روشن تاثیر نمیگذارد. و در نهایت افرادی که پوست تیرهتری دارند، میتواند با خیال راحت از دستگاههای لیزر موهای زائد ND Yag استفاده کنند.
بهترین لیزر موهای زائد بدن کدام است؟
همانطور که در بالا گفتیم، انواع دستگاهها میتوانند تاثیرات مختلفی روی انواع پوستها و موها داشته باشند. پس نمیتوانیم یک دستگاه را بهعنوان بهترین لیزر موهای زائد انتخاب کنیم. برای انتخاب لیزر مناسب با رنگ پوست و موی خود باید به پزشک مراجعه کرده و از او مشورت بگیرید تا بتوانید به نتیجه دلخواه خود برسید.
هزینه لیزر موهای زائد چقدر است؟
هزینه لیزر موهای زائد مانند سایر عملهای زیبایی به عوامل مختلفی بستگی دارد و تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرد. از جمله مهمترین عوامل تاثیرگذار روی قیمت لیزر موهای زائد میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
نوع دستگاه
نوع دستگاه و پیشرفته یا قدیمی بودن آن در قیمت نهایی لیزر تاثیر دارد. چون لیزرهای مدرنتر تاثیرگذاری بیشتر، درد کمتر و نتیجه بهتری به همراه دارند. پس مراجعه به کلینیکی که دستگاه پیشرفتهتری داشته باشد، بهنوعی سرمایهگذاری روی زیبایی به حساب میآید و تجربه بهتری را برای شما به ارمغان میآورد.
ناحیه لیزر
قیمت لیزر موهای زائد هر قسمت از بدن بهطور خاص تعیین میشود. هرچقدر ناحیه تحتدرمان از حساسیت بیشتری برخوردار باشد و همچنین وسعت بیشتری داشته باشد، قیمت آن ناحیه هم بیشتر خواهد بود. شما میتوانید از تکنسین بخواهید تا هر قسمت از بدنتان را که نیاز به موزدایی دارد، لیزر کند. در نهایت مجموع قیمت این نواحی، قیمت کل جلسه را تعیین خواهد کرد. البته کلینیکهای زیبایی معمولا بستههای بهصرفهتری برای نواحی پرکاربرد در نظر میگیرند.
تعداد جلسات
از دیگر عوامل تاثیرگذار روی هزینه لیزر موهای زائد تعداد جلساتی است که باید برای رسیدن به نتیجه نهایی بگذرانید. تعداد جلسات را میتوانید از پزشک خود بپرسید و او با توجه به نوع و تراکم موهای شما تعداد جلسات موردنیاز را به شما خواهد گفت.