اینترنشنال نیوز/همدان مسئول بسیج پیشکسوتان استان همدان اعلام کرد: برای نخستینبار توانستیم توربین بادی مقیاس کوچک را تولید کنیم و در سه منطقه باد دائمی در همدان نصب خواهد شد.
دکتر مرکزیمقدم سهشنبه ۲۸ آذر در جشنواره جهادگران علم و فناوری استان همدان در هفته پژوهش، با بیان اینکه خوشبختانه با تلاشهای مکرر توانستیم توربین بادی مقیاس کوچک را برای نخستینبار در استان تولید کنیم، افزود: این توربینهای بادی با همت فناوران جوان تولید شده که مشابه خارجی آن ۳۰ هزار دلار است اما سازه ساخته شده کمتر از یک ششم این مقدار سرمایه را نیاز دارد.
وی با بیان اینکه گشتاور این سازه سه برابر گشتاور خودروی پراید در باد ۱۲۰ کیلومتر برق تولید میکند، مطرح کرد: این سازه ۵۵۰ کیلویی در سه منطقه باد دائمی در همدان نصب خواهد شد که با تحقیقات انجام شده میزان قابل توجهی انرژی پاک برق تولید خواهد کرد و با دریافت مجوزهای لازم در آینده نزدیک تولید انبوه خواهد شد.
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان نیز گفت: اهداف جشنواره جهاگران علم و فناوری شناسایی نخبگان به جامعه، تجلیل از جهادگران برتر جریانسازی علم و فناوری و تقویت روحی خودباوری است.
سرهنگ ولی ابراهیمی افزود: این جشنواره در دو سطح استانی و کشوری در زمینههای ثبت اختراع، برترینهای علمی، برگزیدگان المپیادها و نویسندگان کتب علمی برگزار میشود که در سطح استانی برگزار شده و برگزیدگان آن در دهه فجر در سطح استان با هم به رقابت خواهند پرداخت.
وی با بیان اینکه امید به موفقیت، حرکت جهادی و خودباوری توانسته نیازهای کشور را تاحدودی برآورده کند، اظهار کرد: خوشبختانه در زمینههای مختلف جهادگران علم و فناوری ورود پیدا کردهاند و موفقیتهای آنها باعث بینیازی کشور از صادرات برخی فناوریها شده است بنابراین جهادگران باید به گونهای در زمینه فناوری حرکت کنند که ظرفیت عظیم مسائل و مشکلات کشور برطرف شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز گفت: بسیج میتواند به مسائل مسألهمحور ورود پیدا کند و بسیج و بسیجیان در راستای ارتقاء سلامت و تحقیقات مهم دانشگاه علوم پزشکی را بیش از پیش یاری کنند.
دکتر محمدمهدی مجذوبی با بیان اینکه بعد از انقلاب بسیج به عنوان یک برند برای جمهوری اسلامی مطرح شد، افزود: بسیج در تمام حوزهها خالصانه ورود پیدا کرد از جمله تحقیقات که به امنیت ملی کشور برمیگردد و هر جایی توانستیم توانمندیها را بومیسازی کنیم، به کمک بسیج بود.
وی با بیان اینکه توانستیم مجوز پارک علم و فناوری سلامت استان را بگیریم، مطرح کرد: خوشبختانه با تلاشهای مکرر مسئولان دانشگاه توانستیم پارک علم و فناوری علوم پزشکی را در همدان تأسیس کنیم و مجوز فعالیت بگیریم و در حال حاضر ۱۰ گروه در این مرکز تحقیقاتی در حال فعالیت هستند.
به گزارش اینترنشنال نیوز، در پایان این مراسم با حضور جمعی از مسئولان و فناوران از برگزیدگان پژوهش، علم و فناوری تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام