یافتههای جدید محققان نشان داد افرادی که دارای مقادیر کافی از اسید چرب امگا ۳ از نوع دوکوزاهگزانوئیک اسید DHA هستند نسبت به افرادی که سطح DHA پایینی در خون خود دارند، ۴۹ درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر هستند.
این یافتهها اهمیت خوردن غذاهایی مانند ماهی تن، ماهی سالمون و گردو را تقویت میکند. همه این مواد غذایی، منابع سرشار از امگا ۳ DHA هستند. البته آلزایمر شایعترین شکل زوال عقل محسوب شده و این مطالعه جدید، شواهد گذشته را تأیید میکند که نشان دهنده اهمیت امگا ۳ DHA با سلامت مغز است.
دکتر ویلیام اس. هریس، از پژوهشگران ارشد این تیم مطالعاتی در رابطه با موضوع فوق میگوید: مطالعه ما با پژوهشهای گذشته، مطابقت دارد که ارتباط مقطعی با RBC DHA را در عملکرد شناختی و اندازه گیریهای حجم مغز نشان میدهد.
متاسفانه باید این موضوع را پذیرفت که بیماری آلزایمر هیچ درمانی ندارد. با این حال، مطالعه حاضر نشان میدهد که امگا ۳ DHA ممکن است اثرات پیشگیرانهای در ابتلا به آلزایمر داشته باشد که به ویژه برای افرادی که ژن ApoE۴ را دارند، مهم است. داشتن این ژن شانس ابتلا به زوال عقل را دو برابر میکند.
در این پژوهش، ۱۴۹۰ فرد بدون زوال عقل را که ۶۵ سال یا بیشتر داشتند و خونگیری و معاینه شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. محققان سطح DHA در خون و ارتباط آن با آلزایمر یا افرادی که دارای جهش ژنتیکی ApoE۴ هستند را بررسی کردند. آنها سطوح DHA را در افرادی که بعداً به آلزایمر مبتلا شدند را با سطح DHA افرادی که هرگز این مشکل را نداشتند مقایسه کردند.
بر این اساس مشخص شد احتمال ابتلا به آلزایمر در افرادی که سطح DHA امگا ۳ بالایی دارند، ۴۹ درصد کمتر است. این تیم تخمین میزند افرادی که سطح DHA بالایی دارند، ۴.۷ سال دیگر بدون آلزایمر زندگی خواهند کرد.
در خاتمه گفتنی است تأثیر پیشگیری از آلزایمر نه تنها برای سلامتی افراد مفید است، بلکه هزینههای اقتصادی زندگی این بیماری را نیز کاهش میدهد. در حال حاضر، هزینه درمان آلزایمر و زوال عقل در ایالات متحده حدود ۳۵۵ میلیارد دلار است. به گزارش سیناپرس، شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله Nutrients منتشر شده است.