با رشد دانش‌بنیان‌ها راهی جز تامین مالی از طریق بورس و فرابورس و بازار سرمایه نداریم

بازار سرمایه | بورس | تامین مالی

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: ما نهادهای متعددی در کشور داریم، اما در ابزارها همچنان عقب هستیم و نیاز داریم که نوآوری‌هایی در ابزارها ایجاد شود تا دارایی‌های نامشهود شرکت‌ها بتوانند به عنوان پشتوانه ضمانت و حد اعتباری آنها در نظر گرفته شوند.

به گزارش اینترنشنال نیوز، رضا اسدی‌فرد در حاشیه بازدید از شانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی و رویداد فنامد به اهمیت نوآوری در نظام‌های تامین مالی و ابزارهای تامین مالی اشاره و اظهار کرد: با گذشت ۱۵ سال از بحث دانش‌بنیان در کشور و شرکت‌های دانش‌بنیان خوشبختانه هم تعداد شرکت‌ها به یک عدد قابل قبولی رسیده است و ما اخیراً رویداد ۱۰ هزار تایی شدن شرکت‌های دانش بنیان را داشتیم و تعداد نسبتا خوبی از شرکت‌ها رشد کردند و به ابعاد اقتصادی بزرگی رسیدند.

وی گفت: طبیعتاً نیازهای این‌ شرکت‌ها در زمینه تامین مالی رشد کرده است. زمانی صندوق نوآوری و شکوفایی با همان سرمایه‌ای که داشت و وام‌هایی که می‌داد مشکل بسیاری از شرکت‌ها رفع می‌شد، اما امروز منابع صندوق نوآوری و شکوفایی، کفاف کار بسیاری از شرکت‌های بزرگ ما را نمی‌دهد و به تامین مالی در ابعاد بزرگتر نیاز دارند.

اسدی فرد گفت: مسیرهایی همچون انتشار اوراق و همچنین ورود به بورس و فرابورس فراهم شده که مسیر بسیار آسانی نیست و شرکت‌ها به صورت روان نمی‌توانند از آن استفاده کنند. ما به نوآوری‌های بیشتری در حوزه تامین مالی به ویژه برای شرکت‌های دانش‌بنیان نیاز داریم و البته باید توجه داشت که بخش عمده‌ای از دارایی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان هم دارایی‌های دانشی یا اصطلاحا دارایی‌های نامشهود است که از جنس ملک و تجهیزات نیست.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از نهادهای مالی سنتی همچون بانک‌ها یا حتی صندوق‌های پژوهش و فناوری که امروز اختصاصاً برای شرکت‌های دانش‌بنیان طراحی شده‌اند، این دارایی‌ها را به عنوان دارایی‌های قابل توثیق یا اعتباردهی در نظر نمی‌گیرند و به همین دلیل شرکت‌ها در حد اعتباری که از بانک‌ها یا از صندوق‌ها دریافت می‌کنند یا در توثیقی که به عنوان تضامین تسهیلات نیاز دارند، دچار مشکل می‌شوند.

وی ادامه داد: یکی از بحث‌های بسیار مهم که در چنین رویدادهایی باید به آن پرداخته شود، نوآوری در نظام‌های تامین مالی و ابزارهای تامین مالی است چون ما نهاد به اندازه کافی در کشور داریم، اما در ابزارها همچنان عقب هستیم و نیاز داریم که نوآوری در ابزارها ایجاد شود، با هدف اینکه این دارایی‌های نامشهود شرکت‌ها بتواند به عنوان پشتوانه ضمانت و حد اعتباری آنها در نظر گرفته شود.

اسدی فرد گفت: امیدوارم با توسعه بازار نوآفرین شاهد حضور هر چه بیشتر شرکت‌های کوچک  باشیم که البته مسیر آن کند پیش می‌رود. اگر شرکت‌ها بتوانند وارد این بازار شوند، به عنوان یک دریچه ورود به بورس نیز در آینده کمک شایانی به ما خواهد کرد. تامین مالی از طریق بورس و فرابورس و بازار سرمایه یک مسیر بسیار خوب برای تامین مالی‌های بزرگ و بلند مدت است که می‌تواند باعث رشد شرکت‌ها شود.

انتهای پیام