صفر تا صد ساخت سوله

سوله سازه‌ای است که برای ذخیره مواد خام یا برای ساخت محصولات ساخته می‌شود. در هنگام ساخت سوله با تیرآهن، شما به فضایی نیاز دارید که وسیع و باز باشد و ستون‌ها مانع رفت و آمد در بین آن نشوند.

ساختمان

از طرفی ساختمان باید به اندازه‌ای خوب و باکیفیت باشد که خطری افراد و تجهیزات داخل را تهدید نکند. موارد ذکر شده همگی به این بستگی دارند که شما روش ساخت سوله را به‌طور اصولی پیش ببرید.

ما در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درباره مراحل ساخت سوله صنعتی و مصالح مورد نیاز آن را با شما به اشتراک بگذاریم. در ادامه همراه وبلاگ باشید.

روش ساخت سوله

۱. تعیین هدف از ساخت سوله

اولین قدم ساخت سوله در اصفهان، تعیین کردن هدف ساخت سوله است. شاید برخی از مردم دقیقا بدانند هدف آنها از ساخت سوله چیست، ولی برخی دیگر هیچ ایده‌ای ندارند و با جزئیات کار آشنا نیستند.

عناصر زیادی وجود دارند که یک سوله را تشکیل می‌دهند، بنابراین مهم است که قبل از شروع کار، دقیقا بدانید به چه چیزی نیاز دارید و چگونه از سوله استفاده خواهید کرد. در اینجاست که مرحله تعیین هدف را به خوبی درک می‌کنید.

در ابتدا دقیقا مشخص کنید که سوله مورد نظر را برای چه کابردی می‌سازید و در آینده قرار است جهت چه منظوری استفاده شود. با این کار شما می‌دانید که به فکر ساخت سوله کوچک هستید یا باید سوله بزرگ باشد، آیا قرار است که در آینده آن را گسترش دهید یا خیر؟ زیرا ممکن است پس از ساخت دیگر امکان گسترش سوله وجود نداشته باشد.

مواردی مانند تعداد بخش‌های سوله، عرض سوله و تعداد دیوارهای محصور سوله، همه از عوامل مهمی محسوب می‌شوند که باید در ابتدا مورد بحث قرار گیرند.

با این کار سرمایه‌گذاری شما نیز در معرض خطر قرار نمی‌گیرد. برنامه‌ریزی مناسب و بحث در مورد جزئیات در ابتدا تضمین می‌کند که سوله‌ی مناسبی بسازید.

۲. بازرسی از محل ساخت سوله

شاید شما پیش از ساخت سوله صنعتی خود، دقیقا محل سایت را بررسی کرده باشید و تمام جزئیات منطقه را بدانید. در غیر این صورت پیشنهاد می‌کنیم که قبل از شروع هر کاری، سایت را بررسی کنید و مطمئن شوید این محل برای سوله مناسب است. اگر یک بازرسی کامل انجام شود، می‌توان از مسائل احتمالی مانند دسترسی راحت به محل سوله و زهکشی اطلاع پیدا کرد.

۳. طراحی اولیه

هنگامی که سایت شما بازدید و بررسی شد، حال نوبت به ساخت سوله با کمترین هزینه می‌رسد. البته هزینه کم به معنای بی‌کیفیت بودن کار نیست، بلکه شما باید با تحقیق در مورد ، ورق فولادی و …، بهترین قیمت را پیدا کنید تا در هزینه‌های شما صرفه‌جویی شود.

از تجهیزات مورد نیاز و رنگ سوله گرفته تا ورودی و بخش‌های مختلف آن را باید در این مرحله طراحی کنید. گزینه‌هایی مانند پوشش، تهویه، اتصالات داخلی و کف‌های نیم طبقه و … را در برنامه خود قرار دهید.

۴. دریافت مجوزهای لازم

یکی از عوامل بازدارنده بزرگ برای بسیاری از افرادی که به فکر ساخت سوله هستند، درخواست هرگونه مجوز ساختمانی و شورایی است. بنابراین شما باید این کار را یا خودتان انجام دهید یا از مشاوری مجرب کمک بگیرید تا تمام مجوزهای لازم را دریافت کند. زیرا در صورت عدم وجود هر کدام از این مجوزها، ممکن است بعدا به مشکل بربخورید. بنابراین پس از تعیین محل ساخت و پلان اولیه، طرح را به اداره‌های مربوطه ببرید و برای کسب جواز اقدام کنید.

۵. شروع به ساخت سوله

هنگامی که هرگونه مجوز مورد نیاز وجود دارد، می‌توانید به جزئیات نهایی مرحله طراحی و مهندسی بپردازید. اینجاست که طراحی سازه شما نهایی می‌شود و را برآورد می‌کنید. سپس در این مرحله از فرآیند ساخت همه چیز واقعا شکل می‌گیرند و مرحله نهایی ساخت و ساز است.

انواع مصالح مورد نیاز برای ساخت سوله

در ساخت سوله مصالح ورقه‌ای شکل به کار می‌روند. به طور معمول، ورق تیپ ST37 با ضخامت ۵ میلیمتر تا ۳۰ میلیمتر و در بعضی موارد دیگر از استفاده می‌شود. جوش‌های مصرفی نیز از ۴ میلیمتر تا ۳۰ میلیمتر تغییر می‌کنند.

از انواع مختلف پوشش و مصالح مورد استفاده در ساخت سقف و دیوار سوله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  
  • آلوزینک
  • آلومینیوم همراه با عایق پشم شیشه
  • ساندویچ پانل‌های سقفی و دیواری از نوع پلی یورتان (با ضخامت‌های ۴ و ۵ و۶ و۸ و ۱۰)
  • آجر و سیمان برای دیوارهای سوله و ورق سقفی برای پوشش سقف

سوله های پرکاربرد

۱. ساخت سوله umb

سوله umb از ورق گالوانیزه باکیفیت تولید می‌شود و آن را در زمان کوتاهی توسط فرآیند سرد می‌سازند. این نوع سوله به دلیل تولید و اجرای سریع بسیار مقرون به‌صرفه است. همچنین به دلیل نوع سازه‌ی قوسی خود، در برابر بارهای وارده مانند برف، باد، طوفان و زلزله مقاومت بالایی دارد. از کاربردهای این سوله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سالن‌های ورزشی
  • سالن‌های خط تولید
  • سوله‌های کشاورزی
  • سوله‌های انبار صنعتی
  • انبار مهمات
  • سالن بسته‌بندی

۲. ساخت سوله hss

سوله hss از طریق مقاطع ساختمانی طراحی و ساخته می‌شود، همین امر کیفیت سازه را بالا می‌برد و زمان ساخت سوله را کاهش می‌دهد. مقاطع توخالی و فولادی HSS به عنوان ستون‌ها و اعضای مهار در منازل مسکونی، تجاری، استادیوم‌ها، استخرها، سازه‌های فضایی، سکوهای دریایی، ایستگاه‌های مترو و سالن‌های فرودگاه نیز استفاده می‌شود.

هزینه ساخت سوله

قیمت ساخت سوله معمولا به عوامل زیادی بستگی دارد. زیرا سوله‌ها کاربردهای متفاوتی دارند و قیمت آنها نیز متفاوت است. مثلا اینکه شما به فکر ساخت سوله سبک و کوچک باشید یا سوله شما بزرگ باشد، همگی در قیمت نهایی تاثیر دارند. بنابراین هزینه ساخت سوله ۲۰۰ متری با هزینه ساخت سوله ۲۰۰۰ متری متفاوت است و این تفاوت به خاطر دلایل مختلفی اتفاق می افتد که در ادامه به مهمترین آنها اشاره کرده ایم:

  • نوع استفاده و هدف شما از ساخت آن چیست؟
  • ابعاد سوله و نوع سوله‌ای که قرار است بسازید.
  • آیا به جرثقیل نیاز دارید؟
  • شرایط آب و هوایی و نوع محل ساخت و ساز
  • مواد مورد نیاز برای پوشش دیوار
  • مصالح مورد استفاده برای سقف
  • مصالح مورد نیاز برای نمای سوله
  • پوشش کف سالن
  • تجهیزات مورد نیاز برای روشنایی
  • تجهیزات مورد نیاز برای تامین تهویه مطبوع

در صورت آگاهی از موارد فوق شما می‌توانید به راحتی هزینه مربوط به سوله مورد نظر را بررسی کنید. این هزینه بر اساس متر مربع حساب می‌شود. تخمین دقیق هزینه ساخت سوله کمی دشوار است، اما اگر موارد فوق را بدانید، می‌توانید راحت‌تر قیمت نهایی را حساب کنید.

خرید تجهیزات برای ساخت سوله

با استفاده از این موارد کاربردی، شما می‌توانید مرحله به مرحله پیش رفته و سوله خوب و مناسبی را بسازید. جهت ساخت سوله ارزان، به تجهیزات مقرون به‌صرفه و باکیفیت نیاز دارید.

آیرومارت با سابقه‌ای درخشان در خدمت شماست، کارشناسان ما به شما کمک می‌کنند تا مصالح مورد نیاز را با قیمت خوبی تهیه کنید. در آیرومارت انواع مقاطع فولادی از جمله تیرآهن، میلگرد، ورق، نبشی و … به صورت آنلاین به فروش می‌رسند.

همانطور گفتیم، ورق فولادی در ساخت سوله بسیار پرکاربرد است و بخش عظیمی از هزینه های ساخت آن را در بر می‌گیرد. با مراجعه به صفحه ، به قیمت امروز این محصول فولادی در بازار، دسترسی خواهید داشت.

ساخت سوله از عملیات سازه‌ ای مهمی است که در سال‌ های اخیر کاربرد زیادی در صنایع ساختمانی داشته است. نیاز به مکانی مسقف با امکانات لازم برای انجام پروژه‌ های مختلف صنعتی، نظامی، ورزشی و بسیاری از موارد دیگر باعث شده ساخت سوله در همه جای دنیا به صنعتی پر رونق و محبوب تبدیل شود.

در این میان اجرای بهینه کلیه مراحل تا رسیدن به نتایج دلخواه بخش مهمی از این پروسه است که همه روزه در پروژه‌ هایی در سراسر دنیا صورت می ‌گیرد.

در این مطلب قصد داریم گام به گام مراحل کاربردی و مفید ساخت سوله را بیان کنیم. مراحلی که با یک مشاوره هوشمندانه آغاز شده و ضمن طی نمودن صحیح و اولویت‌ بندی شده مراحل کار، شما را به نتایج دلخواه و با صرفه اقتصادی در تهیه و تدارک سوله مناسب راهنمایی خواهد کرد.

در این نوشتار:

  • صفر تا صد ساخت سوله را با هم مرور می‌کنیم.

و نکات کلیدی برای ساخت اصولی و مقرون به ‌صرفه سوله را بیان می کنیم.

  • نقش مهم شرکت ‌های معتبر سازنده را در اجرای بهینه عملیات ساخت مورد بررسی قرار خواهیم داد.

با ما تا انتهای متن همراهی کنید.

۶ گام برای ساخت سوله: از مشاوره تا اجرا

برای آنکه ساخت سوله را تا حد ممکن با سهولت و موفقیت طی کنیم لازم است این مراحل را پشت سربگذاریم:

انتخاب و انجام یک مشاوره اصولی

سوله سازی و اجرای مراحل آن از مشاوره با کارشناسان مربوطه آغاز می ‌شود. شاید برخی این مرحله را چندان جدی نگرفته و تاثیر آن را در بهبود انجام مراحل کار و انتخاب صحیح نوع سوله دست کم بگیرند.

این درحالی است که انتخاب یک مشاور کارآزموده شما را در انجام بهینه کار و انتخاب نمونه مناسب و کارآمد سوله راهنمایی می ‌کند. همچنین به شما در زمینه انجام کامل و درست مراحل اداری کار برای دریافت مجوز و اقدامات قانونی مشاوره خواهد داد.
پس از این کار می‌توانید بخش‌ های مختلف پیش رو را به ‌ترتیب اولویت انجام دهید.

عملیات ساخت سوله و طی نمودن مراحل اداری و قانونی

این عملیات شامل دو بخش امور اداری و بخش ساختمانی است.

در بخش نخست لازم است نسبت به دریافت مجوزهای مربوطه برای این کار اقدام نمایید. مراجعه به مراجع قانونی و طی نمودن روال قانونی کار، نخستین قدمی است که اجرای صحیح کار سوله سازی را برای شما فراهم می‌کند.

پس از دریافت مجوزهای قانونی لازم، باید نسبت به تهیه زمین لازم برای این کار اقدام نمایید. در این مرحله انتخاب زمینی که مشخصات لازم برای انجام سوله سازی را داشته باشد از اهمیت بالایی برخوردار است و در نهایت زمین مورد نظر باید از طرف شرکت سازنده سوله مورد تایید قرار بگیرد.

در این مورد لازم است کاربری سوله پیش از انتخاب زمین مناسب تعیین شود. زیرا برای برخی مصارف نیاز به زمین‌ با ویژگی ‌های خاص وجود دارد. برای مثال اگر سوله را برای نگهداری اقلامی با وزن بالا بخواهید، یا قصد احداث کارخانه ‌ای با تجهیزات سنگین صنعتی یا کشاورزی را در آن داشته باشید، نیاز به ساختار محکم و منسجم در بخش کف داشته و همچنین باید کف ‌سازی لازم را نیز به انجام برسانید.

این در حالی است که سوله‌ های سبک (مانند » سوله خرپایی) یا مواردی که برای مصارف غیر سنگین کاربرد دارد، نیاز به انجام سنگین چنین مراحلی در این مقیاس نداشته و از نظر قیمت نیز بسیار ارزان ‌تر هستند.

آغاز عملیات ساختمانی سوله سازی با خاکبرداری

خاکبرداری نخستین گام از عملیات ساختمانی در مراحل ساخت سوله است. در این مرحله، وجود متخصصین کارآزموده و شرکت‌ های مهندسی معتبر سازنده، کمک زیادی به انجام مقرون به ‌صرفه و ایمن کار می ‌کند.

طی عملیات خاکبرداری اصولی و تراز کردن سطح، مراحل آزمایش خاک جهت تعیین شرایط ایده‌آل برای آغاز اجرای فونداسیون، عملیاتی می‌شود.

آزمایشگاه ‌های مهندسی خاک در این مرحله نقش مهمی داشته و به شما اطمینان لازم برای یک اجرای موفق با رعایت اصول علمی و ایمنی را می‌ دهند.

اجرای فونداسیون و مراحل آن

بخش مهمی از ساخت هر سوله، به فونداسیون ‌بندی سازه و آماده سازی بسترهای مناسب اجرا مربوط است. در این مرحله، نظارت بر اجرای صحیح فونداسیون متضمن انجام بهینه سایر مراحل کار نیز خواهد بود.

نصب سوله و اجرای مراحل دیگر کار، گام بعدی است که با حضور مهندسین مجری و ناظر انجام می‌شود. بسته به نوع کاربری که از سوله انتظار داریم و نیز فضای در دسترس، عملیات ساخت سوله تاحدودی متفاوت خواهد بود.

سقف سوله، تجهیزات به ‌کار رفته در آن، نوع دیوارها و پوشش آنها، عایق مصرفی در دیواره‌ ها و سقف سوله و از همه مهم‌تر تجهیزات و ماشین ‌آلات مورد نیاز نظیر جرثقیل، هر یک به نوبه خود نیازمند بررسی کارشناسی و انتخاب هوشمندانه هستند.

ساخت سوله فلزی و مراحل نصب

برای کسب موفقیت در ساخت و نصب یک سوله فلزیو ساخت اسکلت فلزی ، لازم است از یک مجموعه متخصص و کارآزموده کمک بگیرید. کلیه مراحل از طراحی سازه و تایید آن تا نصب و مونتاژ را می‌توانید در چنین مجموعه ‌هایی تجربه کنید.

ابعاد سوله از دهانه تا ارتفاع تاج و کناره و نیز میزان متریال و فولاد مصرفی را باید پیش از آغاز به کار محاسبه کرده و با توان مالی خود قیاس کنید. در این صورت با انتخاب‌ های مناسب، سوله ‌ای مقرون به ‌صرفه و متناسب با نیاز و توان اقتصادی خود تهیه می‌کنید.

نصب سوله آماده چه به‌ شکل پیش ساخته، مونتاژ یا ساخت در محل می‌تواند انجام گیرد. در این صورت لازم است محاسبه هزینه‌ های حمل و جابجایی سوله و ادوات مربوط به نصب را نیز در برنامه خود بگنجانید.

یکی از حساس‌ ترین و دشوارترین مراحل ساخت سوله، نصب آن است. نیاز به دقت بالا در این مرحله و انجام اصولی و اولویت ‌بندی شده مراحل کار در این بخش، نقش مهم و کلیدی در اجرای موفق این سازه دارد.

نصب و راه‌اندازی تاسیسات در سوله

تاسیسات بخش مهمی از ساخت یک سوله را تشکیل می‌دهد که اجرای موفق آن می ‌تواند تاثیر بالایی در تدارک فضای مناسب و کارایی بهینه آن داشته باشد.

نصب درب و پنجره در یک سوله تا تاسیسات برق و به ‌دنبال آن سیستم ‌های سرمایشی و گرمایشی و تهویه، نخستین و اصلی‌ترین تاسیسات مورد نیاز هر سوله به ‌شمار می‌آیند.

در سوله های صنعتی و ایمن، نصب سیستم اطفای حریق استاندارد و دوربین‌ های مدار بسته نیز از الزامات اجرایی به ‌شمار می‌آیند.
نیاز است تا این مرحله برای اجرای مطمئن و تکمیل بهینه کارها به دست متخصصین خبره و کار بلد سپرده شود.

سپردن مراحل مهم نصب و راه‌ اندازی تاسیسات سوله به افراد آماتور و فاقد تخصص با خطر بروز مشکلات اصولی در کار ‌همراه بوده و ایمنی سوله را به خطر می اندازد.

چند توصیه مهم و کاربردی در ساخت سوله

سوله‌ سازی کاری دشوار، طولانی و هزینه ‌بر است که اجرای اصولی و گام به گام آن نیازمند داشتن اطلاعات لازم و کافی و صرف زمان و انرژی بالایی است. از این جهت و با توجه به نیاز کاربری که سوله برای آن ساخته می‌شود، لازم است تا در انتخاب مجری این پروژه دقت و حساسیت بالایی به خرج دهید.

در این صورت زحمات و مخارج شما بی‌ نتیجه نمانده و پروسه انجام کار با موفقیت و رضایت شما به پایان خواهد رسید.
همچنین پیشنهاد می‌شود مخارج کار را با دقت و توجه کامل محاسبه و از ابتدا برای موارد خاص و پیش ‌بینی نشده احتمالی نیز آماده باشید.

جمع بندی

با اجرای بهینه کلیه مراحل کار و سپردن آن به یک مجموعه مهندسی خلاق و کارآزموده، ساخت سوله ‌ای زیبا، ایمن و مقرون ‌به ‌صرفه را در حالی تجربه کنید که با کاربری مورد نظر شما هماهنگی لازم را داشته و می ‌تواند نیازهای کاری شما را به بهترین شکل تامین نماید.

همواره صرفه اقتصادی کار را در نظر داشته باشید و با انتخاب بهینه کلیه اجزای کار از زمین مورد نظر تا ساخت سوله و اجرای تاسیسات و در نهایت پایان کار از هدر رفت هزینه و متریال مورد استفاده پیشگیری کنید.

سوالات متداول

مراحل 6 گانه ساخت سوله

در ساخت سوله 6 گام اساسی وجود دارد. برای اطلاع از مراحل 6 گانه ساخت سوله و توضیحات آن ها به متن مقاله مراجعه کنید.

عملیات ساختمانی سوله سازی با کدام مرحله آغاز می شود

خاکبرداری نخستین گام از عملیات ساختمانی در مراحل ساخت سوله است. طی عملیات خاکبرداری اصولی و تراز کردن سطح، مراحل آزمایش خاک جهت تعیین شرایط ایده‌آل برای آغاز اجرای فوسوله نوعی سازه‌ی فولادی با سقف فلزی است که در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سوله‌های ساخته شده در ابعاد مختلف، کاربردهای متفاوتی دارند؛ بنابراین مراحل ساخت سوله با سایر سازه‌های فلزی متفاوت بوده و توجه به آن از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر می‌خواهید در مورد سوله سازی و مراحل مختلف آن اطلاعات بیشتری به دست آورید؛ تا انتهای این بخش با پیوان همراه باشید. به علاوه، امکان اطلاع از و به صورت کاملاً به‌روز و آنلاین هم در وب‌سایت ما وجود دارد.

سوله چیست؟ به چه سازه‌ای سوله گفته می‌شود؟

سوله‌ها در حقیقت سازه‌های فلزی هستند که بدون استفاده از ستون میانی ساخته می‌شوند. پوشش سقف سوله‌ها معمولاً به شکل شیبدار است؛ اما انواع سوله با سقف گرد به نام سوله‌ی قوسی نیز وجود دارد.

تاریخچه‌ ساخت سوله

رونق‌گرفتن استفاده از سوله به انقلاب صنعتی اروپا باز می‌گردد. بعد از آن با گسترش سوله سازی، بسیاری از کشورها به ساخت آن روی آورند. اولین موارد سوله سازی در ایران به حدود ۷۵ سال پیش باز می‌گردد. در آن زمان این فرآیند با الگوبرداری از کشورهای اروپایی انجام می‌گرفت. در حال حاضر تعداد بیشماری سوله در سطح کشور ساخته شده‌اند که هرکدام از آن‌ها کاربردهای مختلفی دارند.

اجزای تشکیل‌دهنده‌ی سوله

اجزای تشکیل‌دهنده‌ی سوله شامل موارد زیر هستند:

۱. بادبند

۲. سایه‌بان

۳. پرلین

۴. پیچ و مهره

۵. ستون

۶. استرات

۷. نبشی سینه‌بند

۸. ستون وال پست

۹. سگراد

۱۰. رفتر

بیشتر بخوانید:

تفاوت مراحل ساخت سوله در مقایسه با سایر سازه‌ها

همانطور که در ابتدای مطلب هم به آن اشاره کردیم، مراحل سوله سازی در مقایسه با سایر سازه‌های فولادی متفاوت و به صورت زیر است:

۱. تفاوت قاب‌های مورد استفاده در ساخت سوله: در زمان سوله سازی از قاب‌های شیبدار فولادی که امکان فضاسازی با دهانه وسیع را فراهم می‌کنند، استفاده می‌شود. در صورت پایین بودن نسبت ارتفاع سقف به عرض دهانه باید از مهار برای پایه‌ها استفاده کرد تا نیروی افقی رانش در زمان ساخت به کمترین میزان ممکن برسد.

۲. ساخت سقف به صورت شیب‌دار و عدم استفاده از ستون‌های میانی

۳. هدف اصلی ساخت سوله، فراهم‌کردن فضایی است که در آن تجهیزات صنعتی بزرگ بدون هیچ‌گونه مانع و به‌راحتی مورد استفاده قرار بگیرند؛ بنابراین معمولاً دهانه‌ی سوله‌ها بزرگ‌تر از سازه‌های دیگر است.

نحوه‌ی طراحی و مدل‌سازی مراحل ساخت سوله

تا پیش از گسترش نرم‌افزارهای معماری، فرآیند طراحی سوله که کار پیچیده و دشواری است، به صورت دستی انجام می‌شد. توسعه‌ی نرم‌افزارهای طراحی مزایای مختلفی به همراه داشتند که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به افزایش دقت طراحی و بالا رفتن سرعت سوله سازی اشاره کرد. نرم‌افزارهای مختلفی برای مدل‌سازی سوله به کار می‌روند که مهم‌ترین آن‌ها شامل تکلا، سپ و ای‌تبس است.

پس باید اشاره کنیم که طراحی سوله فرآیندی کاملاً تخصصی است؛ بنابراین باید توسط افراد حرفه‌ای انجام شود. هرگونه بی‌توجهی به فاکتورهای مهم در مراحل ساخت سوله می‌تواند خسارات جانی و مالی جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشد. در‌نتیجه برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی باید به چهار پارامتر مهم توجه کنید:

۱. ارتفاع سوله

 برای تعیین ارتفاع سوله باید به نوع کاربری و تجهیزات صنعتی که قرار است در آن استفاده شود، توجه کنید. بعد از مشخص کردن نیاز مشتری، ارتفاع سوله که معمولاً بین ۶ تا ۱۲ متر متغیر است، تعیین می‌شود. نکته‌ی مهمی که وجود دارد این است که ارتفاع نهایی سوله به اندازه‌ی برش ورق‌ها وابسته است.

۲. دهانه سوله

برای تعیین دهانه‌ی سوله هم باید به کاربری آن توجه ویژه‌ای داشته باشید. ابعاد دهانه‌ی سوله برای صنایع مختلف بین ۲۰ تا ۶۰ متر متغیر است.

۳. شیب سوله

عرض دهانه‌ی سوله و شیب آن با یکدیگر رابطه‌ی عکس دارند؛ بنابراین با افزایش عرض دهانه، باید شیب سوله کاهش یابد. برای تعیین شیب سوله که معمولاً بین ۱۰ تا ۳۰ درصد متغیر است؛ به دو پارامتر بار برف و بار باد توجه کنید.

بیشتر بخوانید:

۴. طول سوله

اسکلت سوله متشکل از تعدادی ستون است که فاصله‌ی بین آن‌ها ۶ تا ۹ متر است. ترکیب ستون‌ها و تیرهای نصب شده در بین آن‌ها طول نهایی سوله را مشخص می‌کند. مطابق با شواهد موجود، بهترین طول ممکن برای سوله ۹۰ متر است. اگر طول سوله از این عدد بیشتر شود، میزان آسیب‌پذیری آن در برابر تغییرات دمایی نیز افزایش می‌یابد.

سایر موارد مهم در مراحل ساخت سوله شامل موارد زیر است:

۱. بارگذاری بار مرده، بار برف و بار نامتقارن

۲. در نظر گرفتن بار دینامیکی جرثقیل

۳. طراحی اتصالات

۴. محاسبه ضریب طول موثر

۵. طراحی میل مهار

۶. در نظر گرفتن پوشش مناسب برای سقف سوله (ساندویچ پانل، ورق گالوانیزه و توری مرغی)

۷. تنش مجاز خاک منطقه تأسیس سوله و نوع زمین آن

۸. طراحی سوله با حداقل دور‌ریز ممکن

مراحل مختلف سوله سازی را می‌توان به صورت زیر خلاصه کرد:

۱. طراحی نقشه

در این مرحله نقشه‌ی قطعات مختلف طراحی می‌شوند. نکته‌ی مهم این است که طراحی نقشه باید بسیار دقیق انجام شود؛ به دلیل اینکه برش قطعات از روی این نقشه‌ها انجام می‌شود.

۲. برش و سوراخ‌کاری

در این مرحله به سراغ برش قطعات مورد نیاز و سوراخ‌کاری آن‌ها مطابق با نقشه‌های طراحی شده می‌رویم. برش قطعات به دو روش سرد و گرم انجام می‌شود.

۳. مونتاژ

در این مرحله مونتاژ اتصالات پیش از انتقال سازه به محل نصب انجام می‌شود. برای این منظور با استفاده از ماشین‌آلات و دستگاه‌های مخصوص، قطعات در کنار یکدیگر نصب می‌شوند.

بیشتر بخوانید:

۴. جوشکاری

 بعد از کنار هم قرار گرفتن قطعات و اطمینان از محل صحیح آن‌ها، باید با استفاده از روش‌های مختلف جوشکاری، آن‌ها را به هم متصل کرد. بعد از آن با توجه به استاندارهای مشخص، کیفیت جوش مورد تست و بررسی قرار می‌گیرد.

۵. تمیزکاری

با انجام جوشکاری، مواد مختلفی مانند چربی روی سطح قطعات باقی می‌مانند که باید آن‌ها را تمیز کنیم.

۶. رنگ و سندبلاست

در صورت وجود هرگونه نقص ظاهری در قطعات باید آن‌ها را به منظور عیب‌یابی به واحد سندبلاست ارسال کرد. بعد از آن با توجه به استانداردهای رنگ و بر‌اساس سفارش مشتری رنگ‌آمیزی انجام می‌شود.

دسته‌بندی انواع سوله از نظر طراحی و ساخت

سوله‌ها از نظر مدل طراحی و ساخت در گروه‌های مختلفی قرار می‌گیرند:

۱. سوله دو دهانه

این نوع سوله دارای دو دهانه به شکل ۸ بوده که یا فاقد ستون میانی هستند یا اینکه با استفاده از یک ستون میانی از هم جدا شده‌اند. برای ساخت سوله‌های چند دهانه باید از دهانه‌های بیشتر از دو عدد استفاده کنیم.

۲. سوله تک‌ دهانه یا هشتی

یکی از رایج‌ترین انواع سوله با یک دهانه به شکل عدد ۸ که در بین صنایع و کارگاه‌های تولیدی به صورت گسترده استفاده می‌شود.

۳. سوله مدور و چندضلعی

انواعی از سوله هستند که در موارد خاص مثل نمایشگاه و فرودگاه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید:

مراحل ساخت سوله در کوتاه‌ترین زمان ممکن

بعد از ساخت قطعات مورد نیاز باید مراحل زیر را دنبال کنید:

۱. بررسی شرایط محیط کار

در اولین مرحله باید با کمک نیروی انسانی و استفاده از ابزار آلات مختلف زمین را به طور کامل پاکسازی کرده و قسمت‌های نامنظم را صاف کنید. در نهایت به زمینی می‌رسیم که برای تاسیس سوله کاملاً مناسب است.

۲. نصب پایه و مهاربند

در این قسمت پایه‌ها و مهاربندها توسط تیم مربوطه نصب می‌شوند. نقش پایه‌ها محافظت از عناصر مختلف سوله و انتقال وزن سازه به زمین است.

۳. ساخت اسکلت

در بیشتر موارد اسکلت ساختمان‌های صنعتی با استفاده از پروفیل‌های فولادی یا بتن ساخته می‌شود. در هر صورت در زمان سوله سازی استفاده از سازه‌های فولادی به دلیل مقاومت بالا، وزن پایین و امکان ساخت سریع در اولویت قرار دارد.

۴. ساخت محفظه سازه

محفظه محل اتصال عضلات و پوسته به اسکلت فلزی سوله است. در بین مراحل ساخت سوله در این قسمت در، ورودی، پنجره و خروجی نصب می‌شوند.

۵. نصب و راه‌اندازی

در این بخش مقاوم‌سازی سوله و راه‌اندازی قسمت‌های خدماتی آن انجام می‌شود:

  • تهویه
  • روشنایی
  • سیم‌کشی
  • لوله‌گذاری
  • شبکه اینترنت

۶. اتمام پروژه

در آخرین مرحله سوله سازی، ضمن نصب تجهیزات مورد نیاز روی پروژه، تست‌های مربوط به کیفیت بخش‌های خدماتی نیز انجام می‌شود.

جمع‌بندی

سوله سازه‌ای فلزی است که بدون ستون میانی ساخته شده و بیشتر کاربرد صنعتی دارد. برای رسیدن به نتیجه‌ی دلخواه و مناسب باید همه‌ی مراحل ساخت سوله با دقت بالا، توسط افراد متخصص و با استفاده از مصالح باکیفیت انجام شود. شما می‌توانید پرسش‌های خود را پیرامون سوله سازی و میزان مصالح لازم برای ساخت آن را با کارشناسان پیوان در میان بگذارید.

نداسیون، عملیاتی می‌شود.