بروکر های معتبر فارکس برای ایرانیان

راهنمای یافتن بروکر مناسب فارکس

اگر قصد ورود به بازار فارکس را داید، یا در فکر کسب درآمد از این راه هستید، باید بگوییم که جای درستی آمده اید. جهت ورود به این بازار معاملاتی لازم است چند گام طی کنید؛ اولین قدم انتخاب بروکر یا همان کارگزاری است. مکان سکونت شما نیز در انتخاب بروکر اهمیت دارد چون برخی بروکرها در کشورهای خاصی امکان ارائه خدمات دارند. این مطلب می تواند به شما در یافتن بروکر مناسب فارکس کمک کند.

ارز دیجیتال

همه چیز درباره بروکرهای فارکس

در کل ما دو نوع شخص داریم، اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی: اشخاص حقیقی یعنی انسان هایی مانند من و شما و افرادی که اسم و شناسنامه شخصی دارند. اشخاص حقوقی همان سازمان ها و شرکت ها هستند که مجموعه ای از افراد را شامل می شوند.  هر شرکت یا سازمان نام و اطلاعات هویتی مخصوص به خود را دارد (مانند آدرس، پروانه یا لیسانس فعالیت، و چنین موارد).

به عنوان مثال دنیای ترید نوعی شخص حقوقی است.

بروکر فارکس شخصی حقوقی و در واقع یک شرکت است که بین شما و بازار مالی که می خواهید در آن فعالیت کنید واسطه می شود. در بورس ایران این گونه شرکت ها کارگزار نامیده می شوند ولی در معاملات خارجی به آنها بروکر می گوییم.

خود شما نمی توانید مستقیما به فارکس یا دیگر بازارهای مالی وصل شوید و دست به خرید و فروش بزنید چون برای این کار نقدینگی و اعتبار کافی ندارید. بروکر شرکتی است که می تواند حجم زیادی نقدینگی فراهم کند و از طریق قراردادهایی به استخرهای اصلی دارایی وصل شود، سپس به عنوان واسطه از طرف شما و دیگران این معاملات را انجام دهد. خود کلمه بروکر در انگلیسی به معنای «واسطه» است.

نکات مهم انتخاب بروکر فارکس

آیا بازار مالی که بروکر در آن فعالیت می کند همان بازاری است که شما می خواهید؟

از نظر گستره فعالیت، کارگزاران یا بروکرها هر کدام ویژگی های خود را دارند یا بهترین بروکر فارکس برای ایرانیان چیست؟ مثلا ممکن است بروکری زمینه فعالیت محدودتری داشته باشد و فقط در زمینه سهام یا فقط در زمینه فارکس فعالیت کند. بروکرهایی هم هستند که در انواع بازارهای مالی (فارکس، سهام، ارز دیجیتال، طلا، نقره، نفت، گاز، کالاهای نرم و انواع کالاهای دیگر) فعالیت می کنند و به قول معروف می توان در آنها از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را معامله کرد. پس نوع بازارهای مالی که یک بروکر پوشش می دهد یکی از ویژگی های آن است.

طبیعتا شما باید ببینید که در کدام بازار قصد فعالیت دارید و بروکری را انتخاب کنید که می تواند در آن بازار خدمات خوبی به شما ارائه دهد. انتخاب بازار مالی خود به تنهایی مرحله ای است و داستانی دارد چون ممکن است شما در اولین مرحله با خود فکر کنید که «در فارکس وارد شوم؟ در بورس سرمایه گذاری کنم؟ در ارز دیجیتال معامله کنم؟» ممکن است مطمئن نباشید که در کدام یک از این بازارهای مالی سودآوری بهتری خواهید داشت یا کمتر ضرر خواهید کرد و ریسک پایینتری در انتظار شما خواهد بود و از این رو در همین مرحله دچار سرگشتگی باشید.

اکثر بروکرهایی که در این صفحه معرفی شده اند برای معامله در فارکس، ارز دیجیتال، سهام و فلزاتی مانند طلا و نقره یا حتی حامل های انرژی و غیره کار شما را به خوبی راه می اندازند.

امکان افتتاح حساب آزمایشی یا دمو نزد بروکر فارکس

حساب آزمایشی یا دمو، حسابی است که در آن نمودار واقعی معاملات مثلا نمودار واقعی جفت ارز EUR/USD را در اختیار دارید. در حساب آزمایشی می توانید از انواع اندیکاتورها و تحلیل تکنیکال و بنیادی استفاده کنید و استراتژی های مختلف را امتحان کنید (بدون این که پول واقعی معامله کنید). طبیعتا وقتی پول واقعی در این حساب معامله نمی شود، شما نه سود واقعی دارید نه ضرر واقعی. حساب دمو دقیقا برای آزمایش استراتژی ها و تکنیک های معاملاتی و به ویژه یادگیری مهارت معامله است که خود کاربرد بسیار مهمی دارد.

 اگر تازه وارد معاملات شده اید، حتما به حساب آزمایشی نیاز دارید تا کم کم در حینی که آموزش اکسپرت نویسی می بینید و راه و چاه بازاری مانند فارکس را یاد می گیرید بتوانید با حساب آزمایشی خود کار کنید و دانش جدید خود را امتحان کنید، بدون این که ریسک زیان مالی داشته باشید. بهتر است بعد از این که مدتی با حساب آزمایشی کار کردید حسابی واقعی خود را افتتاح کنید. ابتدا با مقادیر و اهرم های نسبتا پایین دست به معامله بزنید و کم کم با افزایش میزان مهارت و تجربه خود، معاملات بزرگتری انجام دهید.

البته حتی معامله گران حرفه ای و باتجربه نیز گاهی از حساب آزمایشی استفاده می کنند. برای آنها حساب آزمایشی راهی برای آزمودن استراتژی هایی است که قصد دارند در معاملات واقعی به کار بگیرند. اینطور فکر کنید که حساب آزمایشی نوعی شبیه سازی بی خطر است که شما را برای ورود به دنیای واقعی معاملات و فارکس (جایی که ریسک واقعی نیز وجود دارد) آماده می کند.

منابع آموزش، اخبار و تقویم اقتصادی

آموزش برنامه نویسی mql5 در بازارهای معاملاتی اخبار بازار و رویدادهای اقتصادی روی روندها، قیمت و رفتار قیمت یا اصطلاحا پرایس اکشن تاثیر بسیاری دارند. این رویدادها و اخبار معمولا در جدولی که به آن تقویم اقتصادی یا Economic calendar می گوییم جمع آوری می شوند. دنیای ترید به عنوان رسانه فارکس و ارز دیجیتال و با هدف ارائه اطلاعات مستند و دقیق در خصوص بازارهای مالی مخصوصا بازار مالی فارکس، تصمیم به ارائه اخبار در بخش و ارائه رویدادهای اقتصادی در بخش گرفته است. در ضمن شما می توانید جهت محاسبه سود و ارز پیپ معامله خود وارد بشوید.

در فارکس و دیگر بازارها شما از تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال استفاده می کنید تا تصمیم بگیرید چه زمانی و به چه میزانی دست به خرید یا فروش بزنید. پس بهتر است که بروکر بتواند اخبار و مقالاتی درباره رویدادهای سیاسی و اقتصادی موثر بر بازار را به شما ارائه دهد. البته این گزینه ضروری نیست چون می توانید از منابع دیگری نیز اخبار و تحلیل ها را تهیه کنید، اما یکی از نشانه های اعتبار و عملکرد خوب یک بروکر همین است که تیم هایی مخصوص اخبار و تحلیل بازار در اختیار داشته باشد و در این زمینه به شما اطلاعات بدهد.

تیم کارشناسان بازار فارکس دنیای ترید، علاوه بر انتشار و تحلیل اخبار و رویدادهای فارکس (در بخش اخبار و مقالات) تصمیم گرفته جهت رفاه حال و همینطور کاهش ریسک معاملات، جفت ارزهای مهم فارکس را تحلیل و سیگنال دهی کند. شما می توانید با مراجعه به بخش از تحلیل ها و سیگنال های منتشر شده استفاده کنید.

منابع آموزشی نیز بسیار مهم هستند. باز در اینجا نیز ممکن است بگویید که لزوما قرار نیست فلان بروکر خودش امکانات آموزشی  را به مشتریان ارائه دهد و می توانید از منابع دیگر استفاده کنید. این حرف درست است اما وقتی کارگزاری منابع آموزشی خوبی به شما ارائه دهد اعتبار آن نزد شما بالاتر می رود و همچنین حاکی از تخصص تیم موسسه و اهمیت دادن به مشتریان است. در نهایت منابع آموزشی به شما در افزایش مهارت معاملاتی کمک می کند.

ین روزها فارکس به عنوان بزرگ ترین بازار جهانی، فرصتی طلایی برای طرفداران کسب سود به شمار می رود. اولین گام برای ورود به این بازار، انتخاب یک بروکر مناسب است. بروکرها به عنوان واسطه انجام معاملات در این بازار عمل می کنند. انتخاب بروکر به دلیل شرایط تحریمی کشور، برای کاربران ایرانی امری دشوار خواهد بود. در این مقاله 5 مورد از شناخته شده ترین بروکرهایی که به ایرانیان خدمات ارائه می دهند را معرفی خواهیم کرد.

پشتیبانی بروکر چگونه است؟

اگر تا کنون از فروشگاه های آنلاین خرید کرده باشید می دانید که در مراحل قبل و بعد از خرید پشتیبانی طریق تلفن و اینترنت واقعا مهم است. بروکر نیز با پول و سرمایه شما سر و کار دارد. همیشه ممکن است پیش از افتتاح حساب یا هنگام انجام معاملات سوالات یا مشکلاتی داشته باشید.  یکی از نشانه های بروکر مناسب این است که درست و به موقع به شما پاسخ دهد.

بسیاری از بروکرها از زبان های مختلف پشتیبانی می کنند و اغلب بروکرهایی که در بالا لیست کرده ایم دارای پشتیبانی به زبان فارسی هستند. حتی برخی از این بروکرها وبسایت خود را به زبان فارسی نیز ارائه می دهند. اگر بروکر به سوالات یا درخواست های به حق شما پاسخ مناسبی ندهد، برای آن نوعی امتیاز منفی محسوب می شود. البته اگر با مقداری تاخیر پاسخ سوالات یا درخواست های خود را بگیرید می تواند به سبب مواردی مانند بالا بودن ترافیک کاری بروکر هم باشد و لزوما به معنای بی اعتباری آن نیست.

ساعات کاری بروکر

بعضی بروکرها ممکن است به علت موقعیت جغرافیایی خود در ساعات یا روزهای مشخصی از هفته به شما برخی خدمات را ارائه ندهند. پس هنگام انتخاب بروکر به این مسئله دقت کنید.

آیا بروکر هشدارهای لازم درباره ریسک معاملات را به شما می دهد؟

معامله در هر بازاری ریسک هایی دارد. یکی از علایم تشخیص بروکر معتبر، این است که در هنگام افتتاح حساب یا در وبسایت خود شما را از برخی ریسک های معاملات آگاه کند. اکثر بروکرهای معتبر در وبسایت خود به معاملات پرریسک اشاره می کنند و برخی از آنها نیز در منابع آموزشی یا پشتیبانی خود راه هایی برای مدیریت ریسک فارکس ارائه می کنند. در کل مدیریت ریسک در فارکس و باقی معاملات مبحثی کلیدی و مهم است، چون به هیچ وجه نمی توانید این ریسک را کاملا حذف کنید و همانطور که از کلمات این عبارت مشخص است، در بهترین حالت می توانید این ریسک ها را «مدیریت» کنید.

میزان کمیسیون در بروکرهای فارکس

کمیسیون به درصدی گفته می شود که بروکر از سود معاملات شما برای خود بر می دارد و در واقع بدین طریق هزینه خدماتی که به شما ارائه می دهد را دریافت می کند. برخی بروکرها ادعا می کنند که از شما کمیسیون نمی گیرند، اما آنها نیز تحت عناوین و به روش های دیگر هزینه خدمات خود را از شما دریافت می کنند. پس دنبال بروکر واقعا رایگان نباشید و فکر نکنید هر بروکری که کمیسیون یا دستمزد پایینتری بگیرد بهتر است، به جای آن حواستان باشد که هزینه ای که از شما می گیرند با کیفیت خدماتی که به شما ارائه می دهند متناسب باشد.

میزان اسپرد

اسپرد (spread) به تفاوت قیمت خرید و فروش یک دارایی گفته می شود. در فارکس شما همیشه با خرید یک ارز، ارز مقابل را می فروشید و بالعکس. مثلا در جفت ارز یورو-دلار آمریکا (EUR/USD) شما یا یورو می خرید و دلار می فروشید، یا یورو می فروشید و دلار می خرید.

به قیمتی که بروکر حاضر است ارزی را به شما بفروشد قیمت درخواست (ask) می گوییم. در مقابل قیمتی که همان ارز را از شما می خرد قیمت پیشنهاد (bid) است. فرض کنید که در معامله EUR/USD قیمت درخواست (ask) برابر با 1.1250 باشد. این یعنی بروکر حاضر است هر یورو را 1.1250 دلار به شما بفروشد. اگر هم قیمت پیشنهاد (bid) برابر 1.1200 باشد یعنی بروکر حاضر است هر یورو را 1.1200 دلار از شما بخرد.

هر چه میزان اسپرد کمتر باشد برای شما بهتر است چون اگر ارزی را از بروکر بخرید و بعد بخواهید همان را بفروشید باید تفاوت قیمت کمتری بپردازید. میزان اسپردی که یک بروکر در نظر می گیرد ممکن است بر حسب عواملی مانند نوع کالا و نوع جفت ارز، زمان و رخدادهای اقتصادی و نوع حساب معاملاتی شما تغییر کند. به همین علت در برخی حساب های معاملاتی این اسپرد ممکن است در بازه ای مشخص نوسان کند و اصطلاحا شناور باشد.

روش های پرداخت و واریز

فارغ از این که نزد کدام بروکر حساب باز می کنید، در وهله اول باید بتوانید به حساب شرکت پول واریز کنید و در واقع حساب کاربری خود را شارژ کنید تا وارد معاملات شوید. به خصوص با توجه به تحریم ها و شرایط خاص ایران، روش های پرداخت و واریز برای ایرانیان داخل کشور دردسر بیشتری دارد.

برای شارژ حساب خود نزد بروکرها می توانید از صرافی های فیزیکی و آنلاین و شرکت های پرداخت ارزی استفاده کنید. برخی بروکرها حتی امکان پرداخت مستقیم ریالی را نیز به شما می دهند. بسیاری بروکرها امکان پرداخت با ارز دیجیتال را نیز ارائه می دهند. در قسمت معرفی هر بروکر برای شما توضیح داده ایم که شرکت از چه روش هایی امکان واریز و برداشت وجه را برای مشتریان فراهم می کند. توجه کنید که روش پرداخت و برداشت پول نزد یک بروکر ممکن است یکسان نباشند، یعنی مثلا ممکن است بتوانید به یک بروکر از طریق ارز دیجیتال واریزی داشته باشید اما نتوانید از همین طریق پول را برداشت کنید.

نکته مهم دیگر ارزهایی است که بروکر برای واریز و پرداخت قبول می کند. ممکن است یک بروکر فقط دلار از شما قبول کند و بروکری دیگری علاوه بر دلار، ارزهایی مانند یورو و ین ژاپن و غیره را نیز بپذیرد.

میزان اهرم یا لوریج

در ادبیات روزمره اهرم به معنای چیزی است که اجازه می دهد بتوانید نیروی خود را چند برابر کنید.  مثلا اگر بخواهید وزنه ای سنگین را بردارید، با استفاده از یک میله بلند به عنوان اهرم می توانید راحت تر آن را جابجا کنید. در فارکس نیز اهرم دقیقا همین معنا را دارد، یعنی میزان توان مالی شما را چند برابر می کند.

فرض کنید که شما در حساب خود 100 دلار دارید، و با اهرم 1:10 (یک به ده) معامله می کنید. این یعنی بروکر 10 برابر مبلغی که در حساب دارید را به شما قرض می دهد و عملا شما می توانید تا سقف 1000 دلار معامله انجام بدهید. بروکرهای مختلف میزان های مختلفی از اهرم را ارائه می دهند. همچنین هر بروکر ممکن است برای حساب های معاملاتی مختلف  اهرم های متفاوتی را ارائه کند و مثلا برای معامله با یک نوع حساب به شما  حداکثر اهرم 1:100 و برای حسابی دیگر حداکثر اهرم 1:1000 را ارائه دهد.

توجه داشته باشید که هر چه از اهرم بالاتری استفاده کنید در صورت سودآور بودن معامله سود بیشتری خواهید داشت ولی اگر هم معامله زیانده باشد زیان بیشتری خواهید دید. پس هر چه اهرم بالاتر باشد ریسک معامله نیز بیشتر است. پیشنهاد ما این است که اگر از نظر مالی تحمل ریسک بالا را ندارید، تازه کار هستید یا دارید استراتژی یا روش جدیدی را امتحان می کنید از اهرم های پایینتر (مثلا 1:10) استفاده کنید. با اهرم پایینتر سود شما کمتر خواهد بود اما ریسک کمتری نیز خواهید داشت و زیان های احتمالی را ساده تر مدیریت خواهید کرد.

مشخصات انواع حساب های معاملاتی

هر بروکر حساب های معاملاتی مختلفی را به شما ارائه می دهد. این حساب ها می توانند از این نظرها با یکدیگر متفاوت باشند:

نوع کالاهایی که می توانید با آن حساب معامله کنید: یعنی فارکس (معامله ارز)، معامله فلزات مانند طلا و نقره، معامله ارز دیجیتال مانند بیتکوین و اتریوم، معامله سهام، معامله کالاهای انرژی مانند نفت و گاز و دیگر موارد.

میزان اهرم: برخی حساب ها اهرم بیشتر و برخی اهرم کمتری را ارائه می دهند.

میزان مارجین یا حداقل موجودی: مارجین حداقل پولی است که باید در حساب واقعی خود داشته باشید تا مجاز باشید در معاملات شرکت کنید. ممکن است حساب هایی تحت عنوان نانو یا عناوین مشابه به شما اجازه بدهند که با مبالغی بسیار کم (مثلا 10 دلار) حساب باز کنید و معامله کنید.  حساب هایی هم وجود دارند که کمتر از هزار یا ده هزار دلار موجودی را نمی پذیرند.

نوع ارز برای واریز و برداشت وجه: ممکن است مثلا یک حساب فقط با دلار شارژ شود و حسابی دیگر را بتوانید با ارزهای دیگر از قبیل یورو یا غیره هم شارژ کنید.

حجم معاملات: حساب های مختلف میزان مختلفی از حجم معاملاتی را مجاز می دانند که بر حسب لات سنجیده می شود. هر لات به معنای صد هزار واحد از ارز مد نظر است. مثلا یک لات دلار به معنای 100.000 دلار است.

تعداد موقعیت های باز: ممکن است حسابی به شما اجازه بدهد مثلا 50 موقعیت را همزمان باز نگه دارید و حسابی دیگر تعداد کمتر یا بیشتری را مجاز بداند.

امکان کپی تریدینگ یا کپی معاملات: با فراگیری معاملات آنلاین، قابلیتی به نام کپی تریدینگ یا همان کپی معاملات نیز فراهم شده است. به زبان ساده، شما می توانید با پرداخت حق اشتراک حساب معاملاتی خود را به حساب شخصی دیگر وصل کنید و به صورت خودکار حرکات معاملاتی او در حساب شما نیز انجام می شود (عملا حساب شما معاملاتی که در حساب آن فرد انجام می شود را کپی می کند). مثلا در جفت ارز EUR/USD اگر تصمیم بگیرید حسابی دیگر را کپی کنید هر زمان که حساب مرجع دست به خرید یا فروش بزند، در حساب شما نیز این کار تکرار می شود.

امکان معامله الگوریتمی: معامله الگوریتیمی از برنامه های کامپیوتری یا اصطلاحا ربات هایی استفاده می کند که به طور خودکار روی حساب شما کار می کنند. این الگوریتم ها معمولا پولی بوده و بر حسب نیاز و اهداف شما قابل تنظیم هستند.

پلتفرم های معاملاتی: به نرم افزاری که شما با استفاده از آن معامله می کنید پلتفرم معاملاتی می گویند. امروزه پلتفرم های معاملاتی مختلفی وجود دارند که برخی از آنها به صورت وب اپلیکیشن و در وبسایت بروکر یا دیگر وبسایت ها مانند Trading View قابل دسترسی هستند. پلتفرم هایی هم هستند که می توانید آنها را روی رایانه یا موبایل خود نصب کنید. یکی از محبوب ترین پلتفرم های معاملاتی متاتریدر است.

میزان مارجین کال یا استاپ اوت (برداشت پول شما توسط بروکر)

در هر بروکر، ما چیزی به نام مارجین یا حاشیه حساب داریم. این مارجین حداقل موجودی است که شما باید در حساب خود داشته باشید تا بتوانید در معاملات شرکت کنید. در واقع مارجین میزان پول واقعی است که در حساب خود دارید. حال اگر سطح مارجین کال بروکر 500 دلار باشد، وقتی که موجودی واقعی حساب شما از 500 دلار کمتر شود بروکر اجازه خواهد داشت که مقداری از دارایی های شما نزد بروکر را بفروشد (اصطلاحا نقد یا liquidate کند) تا دوباره موجودی واقعی شما به 500 دلار برسد.

امنیت پول شما نزد بروکر فارکس

در کنار تمامی مسائلی که عنوان کردیم، بروکر باید معتبر باشد و به حقوق و سرمایه مشتریان احترام بگذارد. بروکر باید طبق قرار سود معاملات شما را پرداخت کند و همچنین بهتر است پول شما در برابر مسائلی مانند مشکلات مالی احتمالی خود شرکت در امان باشد. برای تضمین امنیت و اعتبار یک بروکر به مسائل زیر دقت کنید.

آیا بروکر تحت نظارت سازمان های معتبر (رگولاتور) قرار دارد؟

در بازارهای مالی سازمان هایی دولتی و غیردولتی وجود دارند که به آنها رگولاتور یا ناظر می گوییم. وظیفه اصلی این ناظران این است که اطمینان حاصل کنند بروکرها و شرکت های فعال در بازارها و معاملات دست به تخلف و کلاهبرداری نمی زنند. یک بروکر کلاهبردار ممکن است در پرداخت پول شما ایجاد مشکل کند یا به صورت پنهانی روش ها و ابزارهایی غیرقانونی را در معاملات به کار بگیرد به صورتی که شما متضرر شوید. هر چه بروکر تحت نظارت سازمان های معتبرتری قرار داشته باشد می توانید با خیال راحت تر نزد آن حساب معاملاتی باز کنید.

بروکرهایی که در اینجا معرفی شده اند تحت درجات مختلفی از نظارت و رگولاتوری قرار دارند و بهتر است هنگام مطالعه مشخصات هر یک به لیست سازمان های ناظر بر آن بروکر نیز دقت کنید. می توانید نام سازمان های ناظری که هر بروکر برای خود ذکر می کند را در گوگل جستجو کنید تا ببینید که خود آن ناظر چه مقدار اعتبار دارد و چه قوانین و مقرراتی را بر بروکرها اعمال می کند.

سابقه و مدت فعالیت بروکر چگونه است؟

با جستجو در اینترنت و فروم ها می توانید ببینید که اکثر کاربران و مشتریان یک بروکر درباره آن چه نظری دارند. هر چه بروکری کاربران راضی بیشتری داشته باشد طبیعتا می توانید با اطمینان بیشتری نزد او حساب باز کنید. به علاوه باید سابقه فعالیت را نیز در نظر بگیرید. سابقه فعالیت طولانی یک بروکر به تنهایی دلیل نمی شود که آنرا معتبر بدانیم اما قطعا امتیازی مهم و مثبت است.

آیا بروکر منابع مالی خود را در حسابی جداگانه از حساب مشتریان قرار می دهد؟

همانطور که گفتیم بروکر در اصل یک شخص حقوقی است. اشخاص حقوقی و شرکت ها در معرض ریسک های مالی قرار دارند و در بدترین حالت ممکن است حتی دچار ورشکستگی شوند. اگر مثلا شرکتی سهامی دچار مشکلات مالی یا ورشکستگی شود درباره امنیت سرمایه سهامداران آن نگرانی ایجاد می شود و همین مسئله نیز درباره بروکرها صادق است.

وقتی بروکری دچار مشکلات مالی و یا ورشکستگی شود، اگر پول شما در همان حسابی نگهداری شود که از محل آن شرکت مجبور به جبران بدهی های خود است در عمل پول شما نیز دچار خطر خواهد شد. در چنین شرایطی بروکر ممکن است بر حسب سازمان های نظارتی و قوانینی که ملزم به پیروی از آنها است مسئول باشد که پول شما را پس بدهد. ممکن هم است که این گونه نباشد یا امکان آن را نداشته باشد. در کل با توجه به این گونه ریسک ها، بهتر است به این موارد دقت کنید:

بررسی کنید که آیا سازمانی که ناظر (رگولاتور) بروکر است از آن درخواست می کند که از پول مشتریان در برابر زیان ها و ریسک های احتمالی که متوجه دارایی های خود بروکر هست محافظت کند؟

بررسی کنید که آیا بروکر بیمه مالی دارد و یک سازمان بیمه گر از آن در برابر زیان ها و خسارات محافظت می کند؟

به علاوه بررسی کنید که آیا بروکر پولی که مشتریان در حساب معاملاتی خود دارند را به صورتی جداگانه از دارایی های خود شرکت نگهداری می کند تا ریسک کمتری متوجه سرمایه مشتریان باشد؟

برخی از باسابقه ترین بروکرهای فارکس مناسب ایرانیان

در عرصه جهانی، برخی از باسابقه ترین بروکرهای آنلاین شرکت هایی مانند آی جی (IG)، فارکس دات کام (FOREX.COM) و آی فارکس (iForex) هستند. اما به دلایل تحریم ها ممکن است کار با این بروکرها برای مشتریان ساکن ایران دشوار باشد. در لیست ما از بروکرهای فارکس مناسب ایرانیان، بروکرهایی معتبر از قبیل آی سی ام (ICM)،  آلپاری (Alpari)، روبوفارکس (Roboforex) و ویندسور (Windsor) حضور دارند.

برای مثال بروکر ویندسور در 1988 شروع به کار کرد و اکنون بیش از 30 سال سابقه دارد، یا بروکر روبوفارکس و بروکر آی سی ام از سال 2009 برای بیش از 13 سال فعال بوده اند. این بروکرها در سطح بین المللی فعالیت و اعتبار داشته و مشتریان زیادی از کشورهای مختلف دارند.

بهترین بروکرهای فارکس برای ایرانیان در سال 2022

برای ایرانیانی که در سال 2022 قصد ورود به معاملات فارکس و انتخاب بروکر دارند، بروکرهایی که در اینجا معرفی شده اند از نظر کلی مناسب هستند. طبیعتا همه ی آنها به یک اندازه ممکن است مناسب شرایط شما نباشند و امتیاز یکسانی نگیرند. برای این که از میان بروکرهای معرفی شده توسط دنیای ترید بتوانید گزینه ی مناسب خود را انتخاب کنید می توانید مقاله مربوط به هر یک از آنها را بخوانید تا از مشخصات بروکر، سوابق کاری ، سازمان های ناظر یا رگولاتور، حساب های معاملاتی و بازارهای مالی، نوع پشتیبانی، میزان اهرم و اسپرد، و دیگر جزئیات مهم آگاهی بیشتری کسب کنید. همچنین پیشنهاد ما این است که وبسایت خود بروکر را نیز به دقت مطالعه کنید چون در بسیاری موارد آیتم هایی مانند میزان اهرم و اسپرد در انواع حساب ها و بازارها متغیر هستند.

بروکرهای کلاهبردار فارکس و چگونه آنها را تشخیص دهیم؟

متاسفانه بروکرهای کلاهبردار در معاملات فارکس و دیگر بازارهای مالی کم نیستند. این بروکرها ممکن است از چند طریق از شما کلاهبرداری کنند. ساده ترین روش کلاهبرداری این است که پول شما را ندهند و مثلا اگر سودی هم در معاملات داشته اید آن را به حساب شما واریز نکنند. روش دیگر این است که از شما پرداختی های غیرقانونی طلب کنند و از حساب شما کسر کنند یا به صورت پنهانی و غیرمجاز اسپردها را دستکاری کنند.

اولین چیزی که می تواند اعتماد شما به بروکر را بیشتر کند، نظارت (رگولاتوری) سازمان های معتبر بر آن بروکر است. هر چه سازمان ناظر معتبرتر باشد و مقررات و نظارت های مالی بیشتری بر بروکرها اعمال کند شما می توانید با خیال راحت تری نزد آن بروکر حساب باز کنید.

البته نظارت به تنهایی تعیین کننده خوب یا بد بودن یک بروکر نیست چون ممکن است بروکرهایی تحت نظارت نباشند اما در عین حالت خدمات قابل قبولی به شما ارائه دهند. سازمان های نظارتی همچنین از بروکرها هزینه دریافت می کنند و برخی بروکرها ممکن است برای کاهش هزینه های خود و هزینه ای که از کاربران دریافت می کنند و یا برای این که بتوانند به مشتریان کشورهای خاصی خدمات ارائه دهند، سراغ سازمان های ناظر نروند. اما به عنوان یک قاعده کلی نظارت معتبر بر بروکر امتیاز مهمی است.

بروکرهایی که فقط از طریق ارز دیجیتال (کریپتو) حساب شما را شارژ می کنند چندان قابل اعتماد نیستند چون معاملات ارز دیجیتال قابل ردگیری نیستند و نمی توانید بعدها درخواست بازگشت پول خود را بکنید. اما اگر از طریق کارت های اعتباری مانند مستر و ویزا و یا سیستم هایی مانند پی پال و برخی سیستم های پرداخت الکترونیک (که اصطلاحا به آنها کیف پول آنلاین یا والت می گویند) این پرداخت ها را انجام دهید، در صورت بروز مشکل با بروکر امکان پیگیری و بازپرداخت پول (اصطلاحا ریفاند) به شما بیشتر خواهد بود. پس بروکری که فقط واریزی از طریق ارز دیجیتال را قبول کند و روش پرداخت دیگری برای شارژ حساب فراهم نکند مشکوک است.

برخی بروکرها از سایتشان مشخص است که کلاهبردار یا scam هستند و ممکن است آدرس و ظاهر سایت یک بروکر واقعی را تقلید کنند تا شما را فریب دهند. مثلا فرض کنید بروکری واقعی و معتبر در سایت abcbroker.com داشته باشیم. ممکن است کلاهبرداری سایتی با آدرس abdbroker.com ایجاد کرده و ظاهر سایت اصلی را هم کپی کند و بدین طریق سعی در فریب مشتریان کند (در این نمونه فقط حرف c در اسم بروکر واقعی با حرف d در سایت جعلی جایگزین شده است).

یک راهکار ساده سنجش میزان اعتماد به بروکر این است که در اوایل با مبالغی کم با بروکر شروع به کار کنید و اگر شاهد رفتار نامناسب از سوی آن بودید، دیگر به آن اعتماد نکنید و بروکر را عوض کنید. اما اگر مشکل جدی مشاهده نکردید می توانید به تدریج با مبالغ بیشتری نزد آن بروکر فعالیت کنید.

سایت هایی در اینترنت وجود دارند که بر حسب مجموع نظرات کاربران به وبسایت های گوناگون  از جمله بروکرهای آنلاین امتیاز می دهند. یکی از این وبسایت ها  است.

البته متاسفانه برخی وبسایت ها و کاربران وجود دارند که به طور عمدی درباره بروکرهای مشخص اطلاعات نادرست ارائه می کنند. برای مثال علیه یک بروکر مقالات منفی می نویسند و سپس از او درخواست می کنند تا برای حذف آن مقالات به آنها پول پرداخت کند، یا در ازای دریافت پول از یک بروکر تعریف کرده و به آن امتیازات مثبت می دهند. به همین علت بهتر است هنگامی که در مورد بروکری مشخص تحقیق می کنید تنها به یک منبع اکتفا نکنید.

جمع بندی

این راهنما نکات کلیدی انتخاب بروکر فارکس را برای شما عنوان کرد و با اینکه بدون نقص نیست بدون شک به شما در انتخاب بروکر مناسب معاملات فارکس کمک خواهد کرد. چون اکثر این بروکرها فعالیت خود را به فارکس محدود نمی کنند اگر قصد دارید در سهام، ارز دیجیتال، کالاها و دیگر ابزارها یا اینسترومنت های تجاری نیز وارد معامله شوید این بروکرها می توانند برای شما گزینه هایی قابل ملاحظه باشند.

فراموش نکنید که معامله در فارکس مانند معامله در هر بازار دیگری ریسک دارد، پس بهترین راهکار این است که همراه با یادگیری مهارت معامله راهکارهای مدیریت ریسک را نیز فرا بگیرید و تمرین کنید، وگرنه خطر این وجود دارد که در همان اوایل ریسک های بیش از حد بزرگ بکنید، دچار زیان زیادی شوید و کلا از شرکت در معاملات سرخورده و نومید شوید. با مدیریت ریسک می توانید سود و زیان خود را کنترل کنید و با آهنگی آهسته و پیوسته در کل از معاملات فارکس نتیجه مثبتی بگیرید.

خروج از نسخه موبایل