ایا پمپ وکیوم تعمیر میشود؟

تعمیر پمپ وکیوم به همراه آموزش عیب یابی

عیب یابی و تعمیر پمپ وکیوم

لوازم خانگی

عیب یابی و تعمیر پمپ وکیوم و برطرف کردن ایراد در پمپ ها از جمله پمپ های وکیوم را در این مطلب با ما همراه باشید. اینکه شما بتوانید سرویسکار خوبی برای پمپ وکیوم خود باشید بسیار پیچیده نیست. فراگیری سرویس و نگهداری از پمپ نکته ارزشمندی است که به شما در بهبود فرایند تولیدی خود کمک میکند. درمورد انواع پمپ ها و کاربرد های آنها به همراه مشخصات کلی آنها توضیحاتی داده شد. درباره ایراد های احتمالی که یک پمپ وکیوم ممکن است به آن دچار شود را برسی خواهیم کرد ونحوه تعمیر پمپ وکیوم را بررسی خواهیم کرد.

برای جلوگیری از معیوب شدن موتور وکیوم چه کنیم؟

سرویس های دوره ای برای جلوگیری از معیوب شدن پمپ وکیوم و جلو گیری از هر گونه افت وکیوم ضروری است. در زیر به سرویس های دوره ای لازم برای یک پمپ وکیوم اشاره میکنیم.

تعویض روغن دستگاه وکیوم

در شرایط عادی هر 700 ساعت کارکرد باید لازم است روغن دستگاه تعویض گردد. روغن های مورد استفاده حتما مخصوص پمپ های وکیوم باشند و استفاده از برندهای متفرقه و باعث ایجاد عیوب در پمپ وکیوم میگردد.

فیلتر روغن

فیلتر های موجود در پمپ های وکیوم وظایف مختلفی از جمله فیلتر کردن ذرات داخل پمپ دارند. در شرایط عادی فیلتر روغن هر 700 ساعت کار و همزمان با تعویض روغن ، تعویض گردد تا مشکلی برای پمپ ایجاد نشود.

فیلتر غبارگیر

وظیفه این فیلتر گرفتن ذرات موجود در محیط است. با توجه به میزان آلایندگی محیطی که دستگاه در حال کار است باید نسبت به تعویض فیلتر غبارگیر مبادرت نمود. این در حالی است که میانگین عمر مفید فیلتر های غبار گیر هر 500 ساعت کارکرد می باشد.

فیلتر های سپراتور

فیلتر های سپراتور دو وظیفه مهم را بر عهده دارند:

1- خروجی هوای پمپ تمیز

2- جدا کننده هوا از روغن

فیلترهای سپراتور به طور میانگین هر 3000 ساعت کارکرد نیاز به تعویض دارد. یکی از نشانه های معیوب بودن این فیلتر دود کردن دستگاه می باشد. با رعایت موارد بالا دستگاه شما بالاترین بازدهی را برای شما خواهد داشت و طبیعتا هر گونه تاخیر در سرویس پمپ وکیوم باعث ایجاد عیوب میگردد. در زیر برخی از عیوب احتمالی را با هم مورد بررسی قرار میدهیم.

پمپ وکیوم مکش کمتری دارد و اصطلاحا” ضعیف شده است، چه باید کرد؟

1-برای تعمیر پمپ وکیوم با این مشکل اولین پاسخ برای این مورد، پیشنهاد میشود که مسیر لوله کشی و اتصالات را برسی کنید

از روزنه ها و نشتی های احتمالی باخبر شوید و آنها را برطرف کنید

2-درقدم بعدی و برای حصول اطمینان از گیج وکیوم برای اندازه گیری میزان خلا پمپ در قسمت ورودی پمپ تست خلاء بگیرید.

چنانچه عدد نمایشگر گیج خلا با عدد تعریف شده در روی پلاک دستگاه تفاوت چشمگیری دارد به شرح زیر اقدام کنید:

چنانچه پس از انجام کارهای فوق عیب پمپ وکیوم رفع نگردید:

دلایلی از جمله:

در این موارد بهتر است با ارائه دهنده خدمات پمپ خود تماس بگیرید و موضوع را مطرح نمایید تا متخصصین به صورت حرفه ای تعمیر و عیب یابی کنید.

پمپ وکیوم روغنی دود میکند ایراد از کجاست؟

در پمپ های وکیوم روغنی به دلیل ایجاد حرارت بالا به دلیل سایش بالایی که در استاتور وجود دارد. از روغن به عنوان عاملی روانکننده و خنک کننده بکارگیری میشود که این حرارت باعث ایجاد دود در پمپ میشود.

1- در قسمت خروجی فیلتر هایی وجود دارد که نقش حذف دود ها را در قسمت خروجی دارند. یکی از نشانه های دود کردن پمپ خرابی فیلتر هاست که در بخش فیلتر پمپ وکیوم به آن پرداخته شده است

2- از دیگر عوامل ایجاد دود در پمپ خلا روغنی استفاده از روغن های بی کیفیت میباشد،داغ کردن بیش از حد پمپ نکته دیگریست که میتواند به دود کردن بیانجامد.

3-مستحلک شدن قطعات داخلی پمپ نیز از عوامل ایجاد دود میباشد.

تعمیر و سرویس انواع پمپ وکیوم به صورت کاملا تخصصی

این مجموعه با بیش از پنج هزار مشتری و همچنین تجربه در زمینه طراحی، ساخت و تعمیر ماشین آلات صنعتی یکی از مبتکرین این صنعت می باشد. این مجموعه صنعتی در جهت رفع نیاز روز صنعت ایران قدم در راه تولید و تعمیر انواع پمپ وکیوم گذاشته است با بهره گیری از فن آوری روز دنیا و تجهیزات پیشرفته صنعتی بر بسیاری از موانع ساخت، تعمیر و پشتیبانی صنعت وکیوم فائق آمده است و آن ها را بومی سازی کرده است.

    ساخت و اصلاح روتور، سیلندر، سرسیلندر، تیغه و …

    تهیه و تامین قطعات مستهلک مانند اورینگ، برینگ، کاسه نمد، مکانیکال سیل

    انواع روغن و ….

    تغیرات ساختاری از جمله تغیرات دبی، دور پمپ، ظرفیت و .. بر اساس استانداردهای کارخانه سازنده

شرکت ما با بازارهای جهانی، ارتباط با دانشگاههای داخلی و خارجی و موسسات عالی توانایی تامین قطعات، خرید و فروش، طراحی، ساخت، تعمیر و باز سازی پمپهای وکیوم و بلوئر در تمامی رنجهای کاری را دارد و برای رضایتمندی کامل مشتریان این صنعت، تعمیرات و فروش پمپهای وکیوم و بلوئر همراه با گارانتی می باشد.

تعمیرات اساسی و بازسازی کامل پمپها شامل:

تعمیرات پمپهای وکیوم و بلوئر مارکهای مشهور جهان

متخصصان ما توانایی تعمیر و سرویس انواع پمپ های قدیمی و به روز برندهای مختلفن دنیار را دارند

که را از جمله میتوان به برند های زیر اشاره کرد:

    Edwards

    Oerlikon

    Pfeiffer

    Adixen

    Aerzen

    Varian

    Robuschi

    Becker

    Alcatel

    Nash

    Simens

    Sterling

    Sihi

    Dekker

    Welch

    Dresser

و …

با گارانتی و خدمات انجام می پذیرد.

آشنایی با نحوه تعمیر پمپ وکیوم

پمپ وکیوم با توجه به تعدد مصرف آن از لوازم خانگی گرفته تا در آزمایشگاه‌ها و صنایع ریخته‌گری، کالایی ضروری و با اهمیت تلقی می‌شود. با توجه به عمری بودن این دستگاه، احتمال خرابی آن به مرور زمان وجود دارد. مطلب حاضر، ضمن ارائه تعریف و کاربرد پمپ وکیوم ، روش‌های تعمیر این وسیله ضروری را نیز به شما ارائه می‌کند.

درباره پمپ وکیوم

در صنایع و ابزارهای مختلف به دستگاهی نیاز است که گاز یا مایع را از محیطی تخلیه کند. وکیوم پمپ که به آن نوع پمپ خلاء هم گفته می‌شود؛ برای ایجاد همین خلاء به کار می‌رود. این پمپ‌ها بر اساس نوع مصرف خود در انواع و مدل‌های مختلف طراحی می‌شوند. این دستگاه، مولکول‌های هوا را در خلاء می‌مکد و امکان رسیدن به فشار بسیار پایین بین صفر مطلق و اتمسفر را فراهم می‌کند.

با توجه به اینکه تخلیه گازها و مایعات با درجات مختلف انجام می‌شود؛ درجه وکیوم نیز برای کارهای مختلف، متفاوت است. در مواقعی که نیاز به وکیوم بالا احساس می‌شود، ترکیبی از پمپ‌ها به کمک ما می‌آیند تا بیشترین مقدار وکیوم بدست آید. تکنولوژی‌های مختلف پمپ‌های وکیوم موجب شده است که کاربردهای متنوعی نیز داشته باشد.

کاربردهای پمپ وکیوم

پمپ وکیوم، دستگاهی ضروری تلقی می‌شود که کاربردش از موارد کوچک و خانگی همچون جاروبرقی‌ها تا صنایع بزرگ مثل خودرو سازی و فلزی متنوع است. در مراکز درمانی همچون بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌ها نیز از این دستگاه استفاده‌های فراوانی می‌شود. برای مثال، دستگاه وکیوم در اتاق عمل و زایمان به شدت حیاتی است. در صنایع ریخته‌گری نیز برای مکش از وکیوم پمپ استفاده می‌شود. ما در یک مقاله به موضوع نقش کمپرسور ها در بیمارستان پرداختیم که می توانید آن را مطالعه کنید.

انواع پمپ وکیوم

پمپ وکیوم به انواع مختلفی تقسیم می‌شود. مثلا بر اساس فشار، نوع پمپ اولیه و پمپ تقویت کننده یا ثانویه موجود است. بر اساس مراحل وکیوم نیز دو نوع پمپ یک مرحله‌ای سوپاپ دار و دو مرحله‌ای داریم. در نهایت بر اساس ساختار، پمپ‌ها به دو دسته پمپ وکیوم آبی و روغنی تقسیم می‌شوند.

پمپ آبی که در صنایع بزرگ مورد استفاده است، از راندمان بالایی برخوردار بوده و در عین حال هزینه نگهداری آن پایین است. پمپ‌ وکیوم روغنی که با روغن یا هوا خنک می‌شود؛ خود به دو مدل تک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای دسته‌بندی می‌شود که ما در یک مقاله به موضوع تفاوت پمپ وکیوم تک مرحله ای و دو مرحله ای پرداختیم که می توانید آن را مطالعه کنید.

خراب شدن پمپ وکیوم

هنگام خرید پمپ وکیوم حتما دقت کنید که در هر شیفت کاری به چه میزان خلاء نیاز دارید. علت خرابی پمپ وکیوم می‌تواند خرابی بلبرینگ‌ها، خوردگی پروانه یا سوراخ شدن آن و همچنین خوردگی سر سیلندر باشد. یکی از دلایل دیگری که ممکن است موجب اشکال شود؛ سوختن الکتروموتور پمپ وکیوم آب در گردش است. زمانی که پروانه پمپ وکیوم آبی دچار خوردگی شود؛ فشار وکیوم افت کرده و در نتیجه فشار نهایی مکش کاهش می‌یابد.

نشتی هوا نیز می‌تواند یکی از دلایل دیگر معیوب شدن پمپ باشد. برای مثال نشتی هوا در لوله مکش و کاسه نمد در کار پمپ وکیوم اختلال ایجاد می‌کند. گاهی نیز دهانه مکش به اندازه کافی درون مایع نیست و موجب ایراد در کار می‌شود.

برای همین لازم است که همواره سرویس‌های دوره‌ای برای جلوگیری از خرابی پمپ صورت گیرد. تعویض روغن دستگاه و همچنین بررسی مداوم فیلترهای روغن، غبارگیر و سپراتور موجب می‌شوند تا عمر پمپ وکیوم شما افزایش یابد. حال در صورت خرابی، چگونه می‌توان اقدام به تعمیر پمپ وکیوم کرد؟

تعمیر پمپ وکیوم

خرابی پمپ وکیوم معمولا بعد از یک سال کار کشیدن از دستگاه ایجاد می‌شود؛ در این شرایط راندمان پمپ پایین آمده و سرعت و عملکرد آن کاهش می‌یابد. یادگیری تعمیر پمپ، کار پیچیده‌ای نیست و با رعایت چند نکته ساده به راحتی از عهده آن بر خواهید آمد.

ابتدا پمپ را روشن کرده و وضعیت برقی الکتروموتور را بررسی کنید. شما می‌توانید با استفاده از آمپرمتر، آمپر مصرفی را اندازه‌گیری کنید و با گیج وکیوم دیجیتال، مقدار فشار را بسنجید و آن را با مقادیری که روی پلاک درج شده مقایسه کنید؛ اگر بالاتر بود، نیاز به تعمیر خواهید داشت.

شستن قطعات پمپ وکیوم نیز در تعمیر نقش ویژه‌ای دارد، این کار را با گازوییل، بنزین یا تینر انجام دهید تا رسوبات از بین برود. گاهی نیز لازم است برخی قطعات همچون اورینگ‌ها، بلبرینگ و یا تیغه‌های پمپ تعویض شوند. در ادامه، روش‌های تعمیر دو نوع پمپ وکیوم آبی و خشک را به صورت مجزا بررسی می‌کنیم.

تعمیر پمپ وکیوم آبی

برای تعمیر پمپ وکیوم آبی باید ببینید که آیا ورودی پمپ گرفته است یا خیر. همچنین باید میزان ورودی و کیفیت آب و البته خنک بودن آن را بررسی کنید. در صورتی که پروانه پمپ وکیوم دچار خوردگی شده بود؛ اگر پره‌ها سوراخ نشده باشند، می‌توانید با عملیات ماشین‌ کاری آن را تعمیر کنید. در صورتی که پروانه‌ها خراب شده باشند، بهتر است یا آن را تعویض کنید و یا اقدام به ساخت پروانه استیل نمایید.

تعمیر پمپ وکیوم خشک

تعمیرات پمپ خلا خشک با غبارگیری و تمیز کردن ورودی پمپ به راحتی ممکن است؛ علت غبار حرارت بالای دستگاه می‌باشد که موجب ایجاد دود در پمپ می‌شود. همچنین همواره باید روغن پمپ را بررسی کنید. به یاد داشته باشید، استفاده از روغن بی‌کیفیت خود در مستهلک شدن قطعات داخلی پمپ و ایجاد دود نقش بسزایی دارد.

از دیگر دلایل خرابی پمپ می‌تواند، خرد شدن تیغه گرافیتی باشد که علت آن نیز استفاده از دستگاه به مرور زمان و طی چند سال است. گاهی ورود براده چوب به داخل وکیوم پمپ خشک، ایجاد خرابی می‌کند. برای جلوگیری از این اتفاق، فیلتری در مسیر ورودی پمپ قرار داده شده؛ بهتر است این فیلترها دائما بازدید شوند تا نیازی به تعمیر پمپ وکیوم نباشد.

برای استفاده از مشاوره رایگان در خصوص انتخاب انواع پمپ وکیوم میتوانید به این سایت مراجعه کنید.

خروج از نسخه موبایل