سر باطری برنجی و آنچه باید بدانید
سر باطری شمش برنجی یکی از قطعات لوازم یدکی خودرو است که جزء ابزار های بسیار مهم در سیستم خودرو به شمار میرود.برای پی بردن به اهمیت بالای این قطعه کافی است بدانید که در صورت عدم وجود سر باطری یا مشکل خوردن آن ، استارت خودرو شما دچار مشکل خواهد شد و ماشین روشن نمیشود.سر باطری در همه خودرو یکی میباشد و تنها درنوع جنس سر باطری انواع متفاوتی وجود دارد که شامل :
- برنجی
- مسی
- سرب (که خود دو مدل دارد : سرب نرم و سرب خشک)
هستند.طبق اطلاعات به دست آمده و تجربیات مصرف کنندگان یکی از بهترین نوع این قطعه سر باطری برنجی میباشد که به دلایل مختلفی نسبت به سایر جنس های سر باطری از کیفیت بالاتری برخوردار است.برخی از این دلایل :
- جلوگیری از رسوب گیری
- جلوگیری از چسبیدن سر باطری به باطری
هستند.
سرباتری برنجی
یکی از مشکلات رایجی که ممکن است برای سر باطری رخ بدهد سولفاته شدن سر باطری است که این اتفاق زمانی می افتد که باطری به صورت کامل شارژ نشده باشد.سولفاته شدن سرباطری خود انواع مختلفی دارد که برای اطلاع از آنها و روش بهبود آن لازم است با تعمیرکار مشورت کنید. سر باطری شمش برنجی باعث میشود شما بتوانید به کمک آن با استفاده از باطری خودرو را روشن کنید. نام دیگر سرباتری برنجی، بست باتری نیز میباشد. سر باتری برنجی دو قطب منفی و مثبت دارد که باعث میشود خوردو دجار اختلال نشود یا برق خودرو اتصالی نکند.
خرید سرباطری
سرباتری شمش برنجی یکی از پرفروش محصولات در زمینه لوازم یدکی خودرو به شمار میرود. برای خرید سرباطری برنجی از طریق سایت بست سرا اقدام و یا برای خرید حضوری این محصول میتوانید به فروشگاه بست سرا به آدرس درج شده در سایت مراجعه کنید.
علت سولفاته شدن باتری ماشین و راه حل رفع این مشکل
سولفاته شدن باتری ماشین یعنی چه؟ بسیاری از مواقع پیش میآید که خودروی شما برای روشن شدن و حرکت کردن با مشکل روبهرو میشود. یا میبینید که چراغ خودروی شما به درستی روشن نمیشود. در این مواقع گاهی در هنگام بررسی باتری ماشین متوجه شورههای سفید روی سر باتری میشوید. این ماده سفید رنگ با نام سولفاته شناخته میشود که به دلیل واکنشهای شیمیایی روی سر باتری ایجاد میشود و علت مشخصی دارد. شاید این شورهها در ابتدا چندان جدی گرفته نشوند، اما میتوانند انتقال جریان برق باتری را مختل کرده و خودرو و تجهیزات برقی را با مشکلات جدی روبهرو کند.
در این بخش قصد داریم شما را با دلایل سولفاته شدن سر باتری ماشین آشنا کنیم. اگر دوست دارید درباره این موضوع بیشتر بدانید، اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید و عمر مفید باتری ماشین خود افزایش دهید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
سولفاته شدن یا شوره زدن باتری یعنی چه؟
زمانی که برای مدت زمان خاصی از باتری ماشین استفاده میکنید، به مرور زمان بلورهای کوچکی روی سر باتری ایجاد میشوند که با نام سولفاته یا شوره شناخته میشوند. این سولفاته شدن در اغلب اوقات طبیعی و قابل پاک کردن است. سولفاته و یا شورههای سر باتری باعث کاهش ماده فعال آن میشوند و در طول زمان کارایی باتری خودرو را دچار اختلال میکنند. این اختلال عملکرد کلی اتومبیل را تحت تاثیر قرار میدهد.
انواع سولفات
سولفاته شدن در دو نوع وجود دارد که هر نوع با ویژگیهای خاصی بروز میکنند. سولفات سر باتری یا شوره زدن سر باتری ماشین را میتوان به دو نوع زیر تقسیم کرد:
-
سولفات برگشتپذیر یا نرم
زمانی که باتری خودرو به شکل مرتب و به موقع سرویس شود، بار اضافی روی آن اعمال شود، باتری به طور کامل شارژ شده و به صورت جریان تنظیم شده در حدود ۲۰۰ میلیآمپر باشد، سولفات برگشتپذیر یا نرم تشکیل میشود.
-
سولفات دائمی یا سخت
سولفات دائمی که نوع دیگری از شوره زدن سر باتری است، در حالتی به وجود میآید که باتری برای مدت زمان طولانی در حالت شارژ اندک باقی بماند. اگر باتری به این مرحله برسد، هیچ راهی برای ترمیم و حل شدن آن موجود نیست. در این حالت به اصطلاح گفته میشود که باتری با سولفات دائمی یا سخت روبهرو شده است.
دلایل سولفاته شدن باطری ماشین
دلایل متعددی برای خوردگی باتری وجود دارد که هر کدام از یک منبع مشخص شروع می شوند. باتریها ترکیبی از اسید سولفوریک و آب هستند. هنگامی که گاز یا مایع خورنده از داخل باتری با فلز خارجی باتری تماس پیدا می کند، واکنش شیمیایی ایجاد میشود. به زبان ساده، این واکنش شیمیایی است که باعث خوردگی می شود. از مهمترین علتهای این اتفاق میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تولید گاز هیدروژن
در بسیاری از موارد دلیل مهم سولفاته شدن سر باتری ماشین تولید گاز هیدروژن از سوی باتری است. گاز هیدروژنی که باتری خودرو تولید میکند، واکنشهای شیمیایی خاصی را انجام میدهد. واکنش شیمیایی حاصل از گاز هیدروژن و ترکیب آن با مواد زائد باتری خودرو، جرم و رسوبات ریزی را به وجود میآورد که در نهایت به سولفاته شدن یا شوره زدن سر باتری خودرو منجر میشود.
خروج گازها و مایعات
سر باتریها جزء مهمی از سیستم الکتریکی خودرو شما هستند. آنها از فلز بسیار رسانا مانند مس ساخته شدهاند و باتری را به سیستم الکتریکی متصل میکند. متأسفانه، گاهی اوقات خروج گازها یا مایعات خورنده میتوانند با پایانه ها تماس پیدا کرده و باعث خوردگی آنها شوند.
شارژ ناقص باتری ماشین
اگر باتری وسیله نقلیه شما، به طور کامل شارژ نباشد، افزودن بیش از حد آب مقطر به آن میتواند باعث نشت مخلوط اسید به قسمت خارجی باتری شود. این اتفاق نیز میتواند باعث خوردگی شود.
محل قرارگیری دریچهها
گاهی، باتریهای بدون تعمیر نیز دارای دریچههای کوچکی هستند که اجازه خروج گاز سولفوریک اضافی را میدهد. بسته به محل قرارگیری این دریچه ها، ممکن است اجازه دهند گاز خروجی به سر باتری برخورد کرده و به خوردگی منجر شود.
شارژ بیش از حد باتری
شارژ بیش از حد باتری شما می تواند باعث گرم شدن آن شود. این گرمای اضافی باعث انبساط مایع داخل باتری شده و به مایع خورنده اجازه میدهد از سوراخهای تهویه وارد کابلهای باتری شود.
به پایان رسیدن عمر مفید باتری ماشین
عمر مفید هر باتری نهایتا ۳ الی ۴ سال است. اگر عمر باتری به سالهای پایانی خودش نزدیک شود، به مرور زمان سولفاته شده و شوره میزند.
کارکرد زیاد باطری
یکی دیگر از دلایل سولفاته شدن سر باتری خودرو کارکرد زیاد آن است. زمانی که باتری خودرو بیش از اندازه کار میکند، شروع به تولید اسید سولفوریک میکند. این اسید سولفوریک به مرور زمان رسوب و جرمهای سفید رنگی را به وجود میآورند و سولفاته شدن سر باتری خودرو را به دنبال دارد.
وجود مخلوط آب و بخار آب
وجود آب و بخار آب سپس ترکیب آنها با یکدیگر سولفاته شدن سر باتری ماشین را به دنبال دارد. بنابراین باید دقت داشته باشید که پس از هر بار شستوشوی باتری ماشین، از خشک بودن محل اتصال باتری به کابلهای مثبت و منفی مطمئن شوید. برای جلوگیری از این اتفاق در باتری خودرو میتوانید از درپوشهای پلاستیکی مناسب سر باتری هم استفاده کنید و امکان سولفاته کردن آن را به حداقل برسانید.
شارژ ناقص
همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، ناقص بودن شارژ باتری ماشین به مروز زمان به ایجاد جرم و رسوب و شوره شدن منجر میشود. این حالت عمر مفید باتری خودرو را بسیار کاهش میدهد و علاوهبر باتری، به دیگر قطعات خودرو نیز آسیبهای جدی وارد میکند.