معرفی الگوهای هارمونیک در فارکس

آموزش الگوهای هارمونیک

الگوهای هارمونیک در متاتریدر چیست؟ این الگوها با تلفیق اشکال هندسی و اعداد  شکل‌گرفته‌اند و اغلب به شکل M،W و یا ترکیبی از هر دو نمایان می‌شوند. الگوهای هارمونیک، با استفاده از شکل هندسی که در نمودارهای قیمت در بازارهای مالی و بروکر ایجاد می‌شود سعی در پیش‌بینی کردن نقاطی (PRZ) دارند که قیمت در آینده به سمت آن‌ها بازخواهد گشت.

ارز دیجیتال | فارکس

درواقع ایده اصلی پشت الگوهای هارمونیک به این نکته اشاره دارد که روندها با به وجود آوردن موج‌های قیمتی بزرگ و کوچک در یک هارمونی و هماهنگی کامل در مسیر خود به‌پیش می‌روند. همراهی این موج‌ها در ترکیب با نسبت‌های فیبوناچی که خود برگرفته از نظم موجود در طبیعت است، اصول بنیادین الگوهای هارمونیک را تشکیل می‌دهند. این الگوها در تحلیل تکنیکال نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند و در پیدا کردن بهترین نقاط ورود به معامله به تریدرها کمک می‌کنند. به همین دلیل، آموزش الگوهای هارمونیک در اهمیت بسیار زیادی دارد.

همان‌طور که گفته شد الگوهای هارمونیک اغلب به شکل حرف انگلیسی M یا W و یا ترکیبی از هر دو دیده می‌شوند. این الگوها انواع متفاوتی دارند و هرکدام از آن‌ها دارای دو نوع صعودی و نزولی است. طول‌موج هرکدام از این الگوها متفاوت است و بر اساس همین تفاوت در طول‌موج‌های این الگوها، انواع مختلفی از آن‌ها وجود دارد که به‌کرات در نمودارهای قیمتی دیده می‌شوند. درواقع الگوهای هارمونیک در پیش‌بینی قیمت در آینده کمک زیادی به معامله گران می‌کنند. در این مقاله چند نوع از پرکاربردترین این الگوها در بازارهای مالی شرح داده خواهد شد. ۱۰ الگوی هارمونیک پرکاربرد که در این مقاله شرح خواهیم داد عبارت‌اند از:

2- الگوی هارمونیک گارتلی

3- الگو هارمونیک پروانه

4- الگو هارمونیک خفاش

5- الگو هارمونیک خرچنگ

6- الگو هارمونیک خرچنگ عمیق

7- الگو هارمونیک سایفر

8- الگو هارمونیک کوسه

10- الگو تری درایو

فیبوناچی و نسبت های آن

فیبوناچی بازگشتی

فیبوناچی بازگشتی ابزاری در پلتفرم معاملاتی است که  معمولاً با وصل کردن قله (High) و دره (Low) در نمودار قیمت ترسیم می‌شود و سطوحی را نمایش می‌دهد که معامله گران به‌وسیله آن می‌توانند پیش‌بینی کنند قیمت تا کدام سطح به حرکت اصلاحی خودش ادامه می‌دهد. رایج‌ترین این سطوح عبارت‌اند از: 23.6٪، 38.2٪، 50٪، 61.8٪ و 100.

فیبوناچی گسترشی

یکی دیگر از ابزارهای موجود در پلتفرم معاملاتی برای رسم فیبوناچی، فیبوناچی گسترشی است که با وصل کردن سه‌نقطه در نمودار نسبت‌هایی را به دست می‌دهد که به‌وسیله آن معامله گران قادر به‌پیش بینی حرکت آینده قیمت بعد از اتمام یک حرکت اصلاحی خواهند بود. پرکاربردترین این سطوح عبارت‌اند از:1.272، 161.8٪،200٪ و 261.8٪.

چرا الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال مهم هستند؟

الگوهای هارمونیک جز الگوهای بازگشتی هستند که با توجه به تکرارشان در بازارهای مالی باعث می‌شوند تا در لحظه تشکیل معامله گران بتوانند نقطه ورود مناسبی برای وارد شدن به معامله پیدا کنند.
وجود سطوح فیبوناچی در الگوهای هارمونیک نقطه قوت مهمی است که به تشخیص نقاط برگشتی در بازار کمک می‌کند.

ساختار الگوهای هارمونیک

این الگو ساده‌ترین نوع از انواع الگوهای هارمونیک به شمار می‌رود چراکه تشخیص آن در نمودار (چارت) قیمت آسان‌تر از انواع دیگر است.

به دو نوع: پروانه صعودی که به شکل حرف M و الگو پروانه نزولی که به شکل حرف W در الفبای انگلیسی است شباهت دارد، تقسیم می‌شود.

الگو پروانه شباهت زیادی به الگوی گارتلی دارد و تفاوت مهم بین این دو الگو در این است که در الگوی گارتلی صعودی نقطه D پایین‌تر از نقطه X قرارگرفته و نقطه D در الگوی پروانه نزولی از نقطه X فراتر می‌رود. به همین دلیل قیمت اصلاحات بیشتر و نوسانات عمیق‌تری نسبت به الگوی گارتلی خواهد داشت. همان‌طور که در شکل مشخص‌شده نسبت‌های فیبوناچی در الگوی پروانه با آنچه پیش‌تر در مورد الگوی گارتلی گفته شد، متفاوت است.
همانند الگوی هارمونیک قبلی، در نسخه صعودی این الگو نیز در نقطه D انتظار حرکت رو به بالا برای قیمت و در نسخه نزولی آن انتظار حرکت رو به پایینی را خواهیم داشت.

خوب است به خاطر داشته باشید که در نمودارهای واقعی، یافتن همه قواعد الگو به‌طور کامل، کار دشواری است. به‌ویژه در شناسایی الگوی خرچنگ عمیق بایستی انعطاف بیشتری داشته باشید. در غیر این صورت ممکن است به‌ندرت آن را بیابید.

یکی دیگر از الگوهای هارمونیک که کمتر در نمودارهای قیمتی دیده می‌شود، است. بااینکه تشخیص این الگو کمی سخت به نظر می‌رسد ولی به‌محض رؤیت آن، می‌توان منتظر برگشت‌های قوی درروند قیمت بود. همچون سایر الگوهای هارمونیک، الگو تری درایو دارای دو نوع صعودی و نزولی است که نوع نزولی آن درست برعکس نوع صعودی‌اش است.

الگو تری درایو صعودی از ۵ موج، ۳ قله و ۳ دره تشکیل‌شده که با نسبت‌های فیبوناچی مشابهی مشخص می‌شوند.

در الگو تری درایو صعودی، قیمت با موج نزولی X1 رو به پایین شروع به حرکت می‌کند (این موج به‌عنوان اولین درایو در نظر گرفته می‌شود). بعدازآن قیمت به‌اندازه ۶۱.۸٪ موج X1  در یک حرکت اصلاحی رو به بالا می‌رود اما دوباره در دومین موج نزولی (دومین درایو) به‌اندازه ۱۲۷.۲٪ فیبوناچی گسترشی موج X1 پایین می‌رود.

سخن پایانی

الگوهای هارمونیک، الگوهای بازگشتی بسیار دقیقی هستند که بر اساس ریاضیات پایه‌گذاری شده‌اند اما تشخیص درست این الگوها به صبر، تمرین و مطالعه فراوانی نیازمند است. نکته مهمی که در اینجا باید به آن اشاره‌کنیم این است که تنها با دیدن شکل شماتیک این الگوها نمی‌توان وارد معامله شد و باید آن‌ها را در کنار سایر سیگنال‌های معاملاتی، همانند استراتژی جامع معاملاتی () استفاده کرد.

به‌عنوان نکته پایانی در نظر داشته باشید که اگر نسبت‌های دقیق فیبوناچی مربوط به هر الگو در رابطه بین موج‌ها برقرار نباشد، الگو فاقد اعتبار خواهد شد. وجود همین نکته، اعتبار خاصی به الگوهای هارمونیک می‌بخشد.

برای آشنایی بیشتر با الگوهای هارمونیک می‌توانید از مقالات «حساب اسپرد صفر چیست و چه مفهومی دارد» استفاده کنید.

سوالات متداول

الگو‌های هارمونیک چگونه شکل می‌گیرند؟

الگوهای هارمونیک با استفاده از شکل هندسی که در نمودارهای قیمت در بازارهای مالی ایجاد می‌شود سعی در پیش‌بینی کردن نقاطی (PRZ) دارند که قیمت در آینده به سمت آن‌ها بازخواهد گشت.

آیا استفاده از الگوهای هارمونیک مفید است؟

سیگنال‌هایی که توسط الگوهای هارمونیک به وجود می‌آیند، می‌توانند بسیار دقیق باشند؛ بنابراین، اگر در شناسایی و ترسیم آن‌ها مهارت کافی داشته باشید، قطعاً بهترین معاملات را در زمان درست انجام خواهید داد.

خروج از نسخه موبایل