معرفی بهترین لباس آتش نشانی 2023

لباس آتش نشانی چیست؟

اولین نکته برای حفاظت از سلامت آتش نشان ها بعد از آموزش مناسب و مهارت های شخصی، لباس کار مناسب می باشد. آتش نشان ها در شرایط کار نه تنها ممکن است فقط با آتش سر و کار داشته باشند بلکه ممکن است در شرایط سخت دیگری هم قرار گیرند و به همین دلیل برای حفاظت از سلامت آن ها باید لباس آتش نشانی مناسب با شرایط عملیات را استفاده کنند. به همین دلیل لباس آتش نشانی در انواع مختلف برای شرایط کاری متفاوت موجود می باشد.

ساختمان

انواع لباس آتش نشانی

لباس آتش نشانی از جمله تجهیزات حفاظت فردی آتش نشانی می باشد که در انواع زیر تولید می شود:

در ادامه به معرفی هر یک از انواع لباس آتش نشانی می پردازیم.

لباس آتش نشانی عملیاتی مبارزه با حریق

لباس عملیاتی آتش نشانی مبارزه با حریق شامل بخش های زیر می باشد:

لباس عملیاتی آتش نشانی مبارزه با حریق در رنگ های سورمه‌ای، مشکی، قرمز، نارنجی، طوسی، زرد و خاکی موجود است. آتش نشان هایی که وارد حریق می شوند لباس قرمز و نارنجی و آتش نشان هایی که خارج از حریق قرار می گیرند لباس عملیاتی آتش نشانی با رنگ سورمه ای و خاکستری می پوشند. جنس لباس عملیاتی آتش نشانی معمولا از نومکس می باشد و معمولا از سه لایه تشکیل شده است و لایه های داخلی آن از جنس گورتکس می باشد.

لباس آتش نشانی عملیاتی تماس با آتش

 لباس آتش نشانی عملیاتی تماس با آتش شامل قسمت های زیر می باشد:

جنس خارجی لباس به دلیل بازتاب حرارت از جنس فایبرگلاس نسوز و آلومینیوم فایرتکس می باشد و لایه های داخلی از جنس پوشش ضد حرارت می باشد.

لباس عملیاتی آتش نشانی ورود و عبور از آتش

این لباس به صورت سرهمی و اورال همراه با دستکش و کلاه و از جنس فایبر گلاس و آلومینیوم نسوز می باشد.

لباس عملیاتی آتش نشانی ورود به محیط مرطوب و الکتریسیته

این نوع لباس عملیاتی آتش نشانی یکسره هستند و با چکمه و دستکش مخصوص استفاده می شوند. این لباس ها از جمله تجهیزات آتش نشانی هستند که معمولا عایق الکتریسیته هستند و در مکان های مرطوب و یا اسیدی و خورنده استفاده می شوند و مانع از برق گرفتگی و آسیب به آتش نشان می شوند.

لباس آتش نشانی ایستگاه آتش نشانی

منظور از لباس آتش نشانی ایستگاه آتش نشانی لباسی است که آتش نشان ها در ایستگاه آتش نشانی جهت آماده به کار برای عملیات به تن دارند و معمولا به صورت کت و شلوار از جنس نومکس یا کولار و یا ترکیبی از این دو می باشد.

ویژگی های لباس آتش نشانی

 استانداردهای لباس آتش نشانی

لباس های آتش نشانی باید دارای استاندارد های بین المللی زیر باشند:

لباس های آتش نشانی

همچنین آزمایشات زیر باید برای هر لباس آتش نشانی انجام شود:

الزامات استفاده لباس آتش نشانی

از اصلی ترین الزامات لباس  آتش نشانی این است که فرد باید درک مناسبی از لباس فرم آتش نشانی و سطح حفاظت آن داشته باشد. آتش نشان ها با پوشیدن این لباس از خود و سایرین در برابر آتش محافظت می کنند، به همین دلیل استفاده از پارچه های سبک، ضد حرارت و شعله و تنفس پذیر و با دوام لازم می باشد. لباس آتش نشانی نه تنها ایمنی بخش آتش نشان ها می باشد بلکه باید نشان دهنده وجهه اجتماعی آتش نشانان و نمادی از آن نیز باشد.

نکته قابل ملاحظه در لباس آتش نشانان عدم استفاده از لباس زیر جهت تناسب اندام می باشد زیرا این لباس ها نقطه ذوب پایینی دارند و هنگام عملیات امکان سوختگی را فراهم می کنند. یکی از اصلی ترین پارچه هایی که برای لباس فرم آتش نشانی استفاده می شود پارچه با مواد تشکیل دهنده نومکس (Nomex) می باشد. این ماده علاوه بر مقاومت در برابر حرارت، سبک، راحت و تنفس پذیری بالایی دارد. حتی از نومکس در لباس فضانوردان نیز استفاده می شود.

قیمت لباس آتش نشانی

همانگونه که در بالا ذکر شد لباس های آتش نشانی در انواع مختلف عرضه می شوند. برخی از لباس ها چند تکه و برخی یکسره هستند. همچنین لباس ها در تعداد لایه ها متفاوت می باشند. همچنین برخی از لباس آتش نشانی وارداتی و برخی از لباس آتش نشانی تولید ایران با پارچه و تجهیزات وارداتی می باشند. تمام این عوامل بر قیمت لباس آتش نشانی موثر می باشد.

خرید لباس آتشنشانی با قیمتی عالی

لباس آتشنشانی به عنوان تجهیزات فردی آتشنشانان در عملیات اطفای حریق نقشی اساسی دارد این لباس علاوه بر مقاومت بالا در برابر گرما باید از ویژگی هایی مانند نفوذ ناپذیری در برابر آب و مایعات , پوشش آسان و… برخوردار باشد همچنین برخی این لباس ها در برابر مواد مذاب , انواع مواد شیمیایی و.. مقاوم اند ایمن تیار تأمین کننده انواع لباس فرم آتشنشانی و لباس عملیاتی آتشنشانی این محصولات را با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت ها به شما عزیزان ارائه می دهد.

سازمان آتش نشانی

سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی از سیستمی یکپارچه تشکیل یافته و از نظر حقوقی و مالی و اداری مستقل بوده و در هر شهری به انجام وظایف خود می ­پردازد. از وظایف این سازمان می ­توان به آموزش اقشار جامعه در جهت بالا بردن فرهنگ عمومی و به طبع آن کاهش میزان حوادث اشاره کرد.

معمولا این سازمان زمانی که شهرواندان قادر به کنترل حادثه اتفاق افتاده نبوده و برای مهار آن نیاز به نیروی متخصص دارند وارد عمل می­‌شوند. با توجه به پیچدگی حوادث مهار آنها علاوه بر نیروی متخصص به تجهیزات ضروری امداد و نجات آتش نشانی هم نیاز دارد که این سازمان بدین منظور ارائه خدمات می­ کند. اهداف این سازمان با هدف کلی استقرار ایمنی پایدار در جامعه است و از دستیابی به چند هدف جزِئی تحقق می­ یابد:

خروج از نسخه موبایل