چند ترفند برای درمان سریع ریزش مو

6 ترفند برای درمان قطعی ریزش مو

تمام افراد در طول عمر خود کم و بیش ریزش مو را تجربه می کنند و این می تواند تجربه ای ناخوشایند برای آنها باشد. ریزش ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو در روز نرمال است؛ زیرا این عدد با وجود حدود ۱۰۰.۰۰۰ تار مو روی سر اصلا عدد قابل توجهی نیست. به صورت طبیعی موهای جدید جای موهای ریخته شده را می گیرند؛ اما همیشه این اتفاق نمی افتد. گاهی اوقات ریزش مو با گذر زمان بیشتر شده که البته این می تواند دائمی یا موقت باشد‌. غیر ممکن است که بتوانید تک تک موهای ریخته شده از سر را در طول روز بشمارید.

ممکن است بعضی روزها به دلایل مختلف هورمونی، شانه زدن محکم مو، استفاده از بعضی محصولات مویی، کمبود ویتامین های بدن و … موها بیش از حد طبیعی ریزش داشته باشند و یا حتی جاهای خالی کچلی را روی پوست خود مشاهده کنید. اما نگران نباشید؛ در این مقاله به دلایل مختلف ریزش مو، معرفی ویتامین های موثر در رشد و جلوگیری از ریزش مو، موثرترین راه های درمان سریع ریزش مو، معرفی بهترین محصولات ضد ریزش مو و … می پردازیم تا بتوانید ریزش موهای خود را تا حدود زیادی کنترل کنید.

برای جلوگیری از ریزش مو چه بخوریم | بهترین قرص ویتامین برای ریزش مو | درمان خانگی ریزش مو شدید در زنان

علت ریزش مو چیست؟

  • ژنتیک: شایع ترین دلیل ریزش مو، ویژگی های ارثی است که از خانواده به شما منتقل می شود. کچلی مو نیز معمولا به علل ژنتیکی اتفاق می افتد. اگر در خانواده خود سابقه کچلی یا ریزش مو داشته باشید، به احتمال زیاد شما نیز این ژن را دارید.
  • هورمون ها: تغییرات هورمونی به ویژه در زنان در دوران بارداری و پس از زایمان، استفاده از قرص های ضد بارداری، دوران قاعدگی و سنین بالا باعث تغییر در رشد مو و یا ریزش مو می شوند.
  • رسیدگی غلط به موهای وز: روش های غیراصولی و نااستاندارد برای از بین بردن وز موها شاید صافی و لختی را موقتی به شما هدیه دهد اما قطعا در ادامه ریزش موها را در پی دارد.
  • بیماری: بیماری هایی از جمله کرونا، مشکلات تیروئیدی، عفونت پوست سر، بیماری های مربوط به فولیکول مو، سرطان، فشار خون بالا، مشکلات قلبی و حتی افسردگی می توانند باعث ریزش مو شوند.
  • تغییرات جسمی یا روحی: عواملی مانند استرس شدید، فوت یکی از افراد نزدیک، کاهش وزن زیاد، تب شدید و … نیز می توانند باعث ریزش بیش از حد مو شوند.
  • کمبود مواد مغذی: کمبود ویتامین ها، پروتئین، آهن و دیگر مواد مغذی در بدن و رژیم غذایی شما تاثیر زیادی در میزان رشد و ریزش مو‌ دارد. توصیه میشود در صورت گیاهخوار بودن با یک پزشک مشورت کنید.
  • مراقبت نادرست از مو: موها برای سالم ماندن نیاز به مراقبت صحیح دارند. کشیدگی مو بر اثر شانه زدن های محکم یا بستن همیشگی مو به صورت دم اسبی، گوجه کردن، حتی بستن مو هنگام خواب می تواند باعث ریزش مو شود.
  • استفاده از محصولات مویی نامناسب: استفاده از محصولات فیک مراقبت از مو، شامپوهای بی کیفیت، محصولات ناسازگار با نوع مو علاوه بر اینکه باعث شوره سر شده، میتواند به سلامت موهای شما نیز آسیب زند. از شامپوها و محصولات مویی ملایم استفاده کنید و در هنگام شستشو از مالیدن و ماساژ محکم موها بپرهیزید.
  • رنگ کردن مداوم یا استفاده از وسایل گرمایشی: استفاده از سشوار، اتو مو، اتو مو شانه ای، محصولات رنگ و دکلره مو و … را تا حد امکان کاهش دهید. گرمای شدید و تاثیرات مواد شیمیایی باعث ضعیف شدن ریشه مو شده و به مرور زمان ریزش مو را در پی خواهد داشت. البته اگر رنگ کردن به صورت درست و اصولی و با مواد باکیفیت انجام شود، تاثیرات منفی نخواهد داشت.

درمان سریع ریزش مو با 6 ترفند

به طور کلی ۶ راه درمانی سریع برای کاهش ریزش مو و بازیابی موهای آسیب دیده وجود دارد:

  • رژیم غذایی مناسب: رژیم غذایی سرشار از پروتئین، سبزیجات خام و تازه و ویتامین A در جلوگیری از ریزش مو بسیار موثر است. برای درمان قطعی ریزش مو حتما مواد غذایی مانند سبزیجات سالادی، ریحان، جعفری، تخم مرغ، آجیل، حبوبات، مرغ و ماهی، فلفل دلمه ای، اسفناج، سیب زمینی شیرین و … را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
  • استفاده از مکمل های تقویتی: استفاده از مولتی ویتامین های مخصوص مو می تواند در سلامت مو، پوست سر و فولیکول های مو موثر باشد. اره نخل و جینسینگ نیز دو ماده ای هستند که اثرات اثبات شده ای در کاهش ریزش مو و افزایش رشد مو دارند. مولتی ویتامین ها معمولا حاوی ویتامین D و بیوتین یا همان B7 هستند. مزایای کپسول های هیرتامین نسبت به سایر مکمل های دارویی، برخورداری از تمامی این ویتامین ها است.
  • مراقبت صحیح از مو: موها برای سالم ماندن نیاز به مراقبت درست دارند. شستشوی منظم موها با شامپوهای ضد ریزش، استفاده از محصولات مراقبت مویی حاوی مواد مفید از جمله روغن نارگیل، روغن زیتون، روغن آرگان و …، استفاده کمتر از ابزارهای حرارتی مانند سشوار و اتو مو و حالت دهی مو با روش های ملایم تر، استفاده کمتر از محصولات شیمیایی مانند رنگ مو یا دکلره روی موها و کف سر، تماما در حفظ سلامت مو و کاهش ریزش آن موثرند. البته اگر رنگ کردن به صورت درست و اصولی و با مواد باکیفیت انجام شود، تاثیرات منفی نخواهد داشت.
  • جراحی: برای زمانی که ریزش و کچلی مو ارثی بوده و با مراقبت های خانگی قابل درمان نیست، کاشت مو، تزریق پلاسمای غنی از پلاکت به کف سر (PRP)، لیزرتراپی برای تحریک رشد مجدد مو و … راهی موثر و کارآمد است.
  • استفاده از محصولات دارویی: داروهایی از جمله minoxidil، finasteride و phenylephrine باعث تقویت پوست سر و فولیکول ها، تحریک رشد مو و جلوگیری از ریزش می شوند اما گاها با عوارض جانبی همراه هستند.
  • استفاده از عصاره های طبیعی: استفاده از روغن های مو حاوی اسطوخودوس، رزماری، علف لیمو و نعناع فلفلی، روغن جوجوبا، عصاره دانه انگور و آب پیاز روی پوست سر، ماساژهای مخصوص کف سر برای تحریک رشد، ورزش و به خصوص یوگا برای کاهش استرس از دیگر روش هایی هستند که در سلامت مو اثربخشند.

بهترین ویتامین ها برای جلوگیری از ریزش مو کدامند؟

هرچند بعضی عوامل ریزش مو مانند بیماری های خاص، هورمون ها و ژنتیک درمان قطعی ندارند اما ریزش مو بر اثر کمبود ویتامین ها قابل درمان بوده و اهمیت زیادی دارد. اگر مقدار معینی از مواد معدنی و ویتامین در رژیم غذایی شما وجود نداشته باشد، دیر یا زود به این عارضه دچار خواهید شد. این 5 ویتامین بهترین نوع ویتامین برای جلوگیری از ریزش مو هستند که به صورت قرص نیز عرضه میشوند.

ویتامین و مواد مغذی مزایا عوامل و نشانه های کمبود مواد غذایی
ویتامین A تولید سبوم مورد نیاز پوست سر، مرطوب نگه داشتن پوست سر، سلامت موها، ضد ریزش مو خشکی پوست سر، ریزش مداوم مو سیب زمینی شیرین، هویج، کدو حلوایی، اسفناج، کلم، شیر، تخم مرغ، ماست
ویتامین B و بیوتین کاهش ریزش مو، تولید سلول های قرمز خون برای اکسیژن رسانی بهتر به پوست سر و فولیکول های مو ریزش مو، بثورات پوستی، ناخن های شکننده، بارداری یا شیردهی، مصرف آنتی بیوتیک ها زرده تخم مرغ، گوشت، غلات، ماهی، غذای دریایی، سبزیجات تیره، بادام
ویتامین C آنتی اکسیدان قوی، کمک به رشد مو، کمک به جذب بهتر آهن، تولید کلاژن مورد نیاز مو، محافظت از پوست سر و مو در مقابل عوامل محیطی آسیب دیدن پوست و مو، ترمیم کند آسیب ها، پیری زودرس پوست، رشد کند موها مرکبات، توت فرنگی، فلفل دلمه ای، گواوا، سبزیجات برگ دار
ویتامین D رشد سریع تر مو، کاهش ریزش مو، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت استخوان ها ریزش شدید مو، آسیب پذیر بودن بدن در مقابل بیماری، ترمیم کند زخم ها شیر غنی شده، قارچ، ماهی چرب، روغن کبد ماهی کاد
ویتامین E آنتی اکسیدان قوی، محافظت از پوست سر و فولیکول های مو در مقابل آسیب های محیطی، رشد سریع تر مو بافت ناسالم پوست و مو، آسیب پذیر بودن پوست و مو و ترمیم کند آنها تخمه آفتابگردان، بادام، اسفناج، آووکادو
آهن اکسیژن رسانی به پوست سر و فولیکول ها، تقویت بدن علاوه بر بهبود رشد مو رنگ پریدگی، خستگی، ریزش مو، قاعدگی سنگین، گیاهخواری گوشت قرمز، سبزیجات برگ دار، حبوبات، صدف، تخم مرغ، اسفناج، عدس
زینک رطوبت رسانی به فولیکول های مو، کاهش ریزش مو، حفظ سلامت مو و ناخن ها ریزش مو، ترمیم کند زخم ها، حس چشایی و بویایی ضعیف، بارداری یا شیردهی، بیماری های کلیوی یا روده صدف، گوشت گاو، اسفناج، جوانه گندم، تخم کدو، عدس، آجیل و تخمه
پروتئین رشد سریع تر مو، سلامت پوست، مو و بدن، کاهش ریزش های شدید، تقویت و ترمیم ماهیچه و استخوان ها بیماری های طولانی، بافت ناسالم پوست و مو، ضعیف بودن ماهیچه های بدن سفیده تخم مرغ، گوشت سفید، شیر و ماست کم چرب، حبوبات، گوشت گاو، پنیر

جمع بندی

عوامل ژنتیکی و بالا رفتن سن 2 عامل انکار ناپذیر در ریزش مو هستند. اینکه صبحت را با جمع کردن موهای روی بالشتت شروع کنی یا در حمام به موهای ریخته شده ات نگاه کنی و غصه بخوری چیزی رو تغییر نمیده. ریزش مو درمان دارد. پس جای هیچ گونه نگرانی نیست. استرس فقط باعث تشدید آن میشود. ریزش مو در بانوان و آقایان کاملا طبیعی است. با شناخت و بررسی دلایل می توان آنرا درمان کرد. درمان ریزش مو فقط به استفاده از یک محصول خاص منتهی نمیشود. نتیجه رعایت چندین و چند کار از جمله ترک عادت های غلط، رسیدگی مرتب به موها، تغذیه درست، توجه به سلامت و بهداشت مو و پوست سر؛ درمان ریزش مو را در پی خواهد داشت.