نقد و تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال تتر Tether به همراه نمودار قیمت لحظه ای

قیمت تتر، نمودار تکنیکال تتر

تتر یک رمز ارز مبتنی بر بلاک چین است که شرکت سازنده آن در ایالات متحده آمریکا قرار دارد. تتر (USDT) تاریخ بحث برانگیزی (به عنوان یکی از اولین ارزهای دیجیتالی که پشتوانه آن دلار است) دارد. در اصل، گفته شده که قیمت تتر برابر با ۱ دلار آمریکا و پشتوانه آن نیز دلار این کشور است؛ اما مشخص شد که این توکن پشتوانه کافی ندارد و کاملا شفاف نیست. اما با این حال، بیشتر معاملات دیگر رمز ارزها با این استیبل کوین صورت می‌گیرند.

ارز دیجیتال | تحلیل تکنیکال

ارز دیجیتال | تحلیل تکنیکال

گزارشی از سایت CryptoCompare نشان می‌دهد که تقریبا ۸۰ درصد معاملات بیت کوین با تتر صورت می‌گیرد، که نمایانگر این است که USDT یک منبع اصلی برای ایجاد نقدینگی در بازار کریپتوکارنسی هاست. با این که گفته شده که قیمت لحظه ای تتر همیشه برابر با ۱ دلار آمریکا خواهد بود، اما در سال ۲۰۱۹ این توکن نشان داد که کاملا توسط دلار پشتیبانی نمی‌شود؛ در آن سال، قیمت تتر به حدود ۰.۷۴ دلار ریزش کرد. تا سال ۲۰۲۱ در مجموع ۴ استیبل کوین تتر به وجود آمده است:

  • USDT: که پشتوانه آن دلار آمریکاست
  • EURT: با پشتوانه یورو
  • CNHT: با پشتوانه یوان چین
  • XAUT: با پشتوانه ۱ اونس طلا

موارد مهمی در استیبل کوین USDT وجود دارد:

  • شما نمی‌توانید بخش‌های کوچک تر تتر را بخرید (مثلا چند سنت)
  • تعداد ثابت و مشخصی از عرضه کل این استیبل کوین مشخص نیست
  • این توکن قابل استخراج نیست و توسط کاربران قابل تولید نیست
  • تمام تترها توسط شرکت سازنده آن تولید و عرضه می‌شود

قیمت تتر لحظه ای

از آنجایی که پشتوانه هر تتر یک دلار آمریکا است، قیمت لحظه‌ای تتر به طور پیش‌فرض یک دلار در نظر گرفته می‌شود. با این وجود، از آنجایی که ایرانیان باید برای خرید تتر دلار پرداخت کنند، قیمت تتر به تومان مدام در حال تغییر است.

به همین خاطر، برای اینکه بدانیم قیمت لحظه‌ای تتر به تومان چقدر می‌شود، باید در جریان قیمت دلار باشیم. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با تاریخچه قیمت تتر و عواملی که گاهی باعث افزایش یا کاهش قیمت این استیبل کوین شده‌اند، آشنا شوید.

تاریخچه قیمت تتر

شرکت صادرکننده توکن‌های تتر Tether Ltd است. این استیبل کوین در سال ۲۰۱۴ تحت عنوان Realcoin ایجاد شد و سپس به Tether تغییر نام داد. براک پیرس (Brock Pierce)، ریو کالینز (Reeve Collins) و کریک سلرز (Craig Sellars) بنیانگذاران این رمز ارز هستند. تتر در ابتدا بر روی لایه اومنی (Omni) بلاکچین بیت کوین راه‌اندازی شد و از سال ۲۰۱۵ وارد چرخه معاملات شد.

این استیبل کوین بدون مشکل نیست؛ در سال ۲۰۱۷، تتر هک شد و بیش از ۳۱ میلیون دلار تتر به سرقت رفت. پس از این اتفاق، این شرکت هیچ گونه حسابرسی برای اطمینان از این که ذخایر کافی برای USDT دارد، انجام نداد و حتی تیم حسابرسی خود را اخراج کرد. در ۱۵ اکتبر ۲۰۱۸ (۲۳ مهر ۹۷)، در طی قطع امید سرمایه‌گذاران از توکن USDT، قیمت این توکن به ۰.۹۰ دلار کاهش یافت.

در ۲۰ نوامبر همین سال (۱۹ آبان ۹۷) بلومبرگ گزارش کرد که دادستان‌های فدرال آمریکا در حال بررسی فرضیه دستکاری قیمت بیت کوین توسط تتر هستند. در سال ۲۰۱۹، استیبل کوین USDT از نظر حجم معاملات از بیتکوین پیشی گرفت و به بالاترین حجم مبادلات روزانه و ماهیانه در بین تمام کریپتوکارنسی‌ها دست یافت. در نهایت، در ماه ژوئن ۲۰۲۱ (خرداد ۱۴۰۰)، در مجموع ۶۲.۵ میلیارد توکن تتر در بازار در حال گردش بود.

شرکت Tether Ltd قبلا به دروغ اعلام کرده بود که هر توکن USDT با ۱ دلار آمریکا پشتیبانی می‌شود؛ اما در تاریخ ۱۴ مارس ۲۰۱۹ (۲۳ اسفند ۹۷) پشتوانه را تغییر داد تا شامل وام به شرکت‌های وابسته شود؛ صرافی بیتفینکس (Bitfinex) در این سال به دادگاه نیویورک، برای استفاده از دارایی های USDT خود برای سرپوش گذاشتن ۸۵۰ میلیون دلار تتر گم شده از اواسط سال ۲۰۱۸، احضار شد.

در طی این تحقیقات مشخص شد که شرکت iFinex اطلاعات و گزارشات دروغین درباره پشتوانه تتر ارائه داده و صدها میلیون دلار بین این شرکت و صرافی بیتفینکس رد و بدل شده، تا بر روی گم شدن این تترها سرپوش گذاشته شود. دادستان کل نیویورک در این باره گفت:

    تتر ادعا می‌کرد که کل رمز ارزهای USDT کاملا توسط دلار آمریکا پشتیبانی می‌شوند؛‌ اما همه این‌ها دروغ بود.

در ماه می ۲۰۲۱ (اردیبهشت ۱۴۰۰) شرکت تتر گزارشی منتشر کرد که نشان می‌داد تنها ۲.۹ درصد از USDTها پشتوانه دلاری دارند و بیش از ۶۵ درصد این توکن‌ها توسط برگه‌های تجاری پشتیبانی می‌شوند (برگه تجاری در بازارهای مالی جهانی، به معنی یک سفته بدون وثیقه با سررسید حداقل ۲۷۰ روزه است.

خریداران و فروشندگان آن را خرید و فروش می‌کنند؛ زیرا مطمئن هستند که بعدا می‌توانند آنها را درست مثل اوراق بهادار، با پول واقعی معاوضه کنند). شرکت و توکن تتر به خاطر ادعای دستکاری قیمت بیت کوین، بسیار جنجالی هستند.

روابط بین این شرکت و صرافی بیتفینکس شفاف نیست و بنیاد تتر نتوانسته یک حسابرسی دقیق برای اثبات پشتوانه خود ارائه دهد. نویسنده‌ای به نام دیوید جرارد (David Gerard) در روزنامه Wall Street Journal نوشته که:

    تتر به نوعی بانک مرکزی معاملات کریپتو است. اما خود را به اندازه‌ای که باید، مسئولیت‌پذیر و حساس مانند سازمان‌های مالی سنتی نشان نمی‌دهد.

جرقه‌های اولیه تتر

در وایت پیپری که در ژانویه ۲۰۱۲ (دی ماه سال۹۰) منتشر شد، جی. آر ویلت (J. R. Willet) توسعه‌دهنده لایه Omni بیت کوین، توضیح داد که قابلیت ایجاد رمز ارزهای جدید بر روی پروتکل بیت کوین وجود دارد. ویلت برای پیاده‌سازی این ایده، با پروژه Mastercoin‌ شروع به همکاری کرد تا استفاده از این لایه دوم جدید را تبلیغ کند.

مسترکوین بعدها نام خود را به سازمان اومنی (Omni Foundation) تغییر داد. پروتکل مسترکوین بعدها تبدیل به سازمان تکنولوژیکی برای رمز ارز تتر شد و یکی از اعضای اصلی این پروژه یعنی براک پیرس، تبدیل به یکی از بنیانگذاران Tether شد.

کمپانی تتر در سال ۲۰۱۴ اعلام کرد که وارد فاز بتای خصوصی (Private Beta) می‌شود، که توکن آن توسط یک تتر + توکن برای سه ارز (+US Tether (US و ین‌تتر (ین ژاپن) با علامت (+JP) و یوروتتر (+EUR) پشتیبانی می‌شود.

این شرکت اذعان داشت که هر توکن تتر+ به صورت ۱۰۰ درصد، توسط ارز اصلی خود پشتیبانی می‌شود و در هر زمانی می‌تواند با ارز اصلی معاوضه شود. وبسایت تتر گزارش کرد که دفتر اصلی آن در هنگ کنگ واقع شده و دارای شعبه‌هایی در سوییس است؛ اما جزئیات بیشتری اعلام نکرد. برای مدتی، USDT تراکنش های دلاری خود را از طریق بانک های تایوانی و بانک ولز فارگو (Wells Fargo) به خارج از کشور تایوان انتقال می‌داد.

در ۱۸ آوریل ۲۰۱۷ (۲۹ فروردین ۹۶) این انتقالات بین المللی توسط بانک‌های آمریکا بلوکه شدند و به همراه صرافی بیتفینکس، شرکت تتر نیز از بانک ولز فارگو در دادگاه آمریکا در شمال کالیفرنیا شکایت کرد، که البته این دادخواست یک هفته بعد پس گرفته شد. از ژانویه ۲۰۱۷ تا سپتامبر ۲۰۱۸ (از دی ۹۶ تا شهریور ۹۷) حجم معاملات تترهای در گردش از ۱۰ میلیون دلار به ۲.۸ میلیارد دلار رسید.

در اوایل سال ۲۰۱۸، مشخص شد که ۱۰ درصد از کل حجم معاملات بیت کوین با USDT انجام می‌شود؛ اما در طول تابستان این سال، این مقدار به ۸۰ درصد رسید! تحقیقات نشان می دهند که طرح دستکاری قیمتی که توسط تتر انجام شده، باعث رشد ۵۰ درصدی قیمت بیت کوین در اواخر سال ۲۰۱۷ شده است. در ماه آگوست ۲۰۱۸ (مرداد ۹۷) بیش از ۵۰۰ میلیون تتر عرضه شده بود.

انواع تتر

اکنون در سال ۲۰۲۱، تتر روی چندین شبکه مختلف وجود دارد:

  • شبکه اومنی بیت کوین با پشتوانه دلار آمریکا
  • یورو تتر بر روی شبکه اومنی با پشتوانه یورو
  • روی شبکه اتریوم با استاندارد ERC20
  • یورو تتر روی شبکه ERC20
  • روی شبکه ترون با استاندارد TRC20
  • شبکه سولانا
  • شبکه پولکادات
  • شبکه الگوراند
  • شبکه ایاس (EOS)
  • و روی شبکه Liquid Network

دستکاری قیمت بازار توسط تتر

تحقیقاتی که توسط جان گریفین (John Griffin) و امین شمس در سال ۲۰۱۸ انجام شده، نشان می‌دهد که تعداد معاملاتی که مربوط به USDT است، در صرافی بیتفینکس حدود ۵۰ درصد افزایش یافته و این باعث افزایش قیمت بیت کوین در اواخر سال ۲۰۱۷ شده است.

خبرنگاران بلومبرگ نیز اتهامات وارده به تتر را بررسی کردند و مدارکی پیدا کردند که قیمت گذاری تتر در صرافی کراکن (Kraken) دستکاری شده است؛ مانند سفارشات کوچکی که درست مثل سفارشات بزرگ، بر روی قیمت ارزهای دیجیتال تاثیر می‌گذاشتند؛ به حدی که قیمت برخی رمز ارزها تا ۵ رقم اعشاری جابجا می‌شدند و این دستکاری بر روی برخی کریپتوها مدام تکرار می‌شد. البته جی ال ون در ولد (JL Van Der Velde) مدیرعامل صرافی بیتفینکس و شرکت تتر، ادعای دستکاری قیمت را رد کرد و گفت:

    نه بیتفینکس و نه تتر، هرگز درگیر هیچ نوعی از دستکاری قیمت بازار نشده است. عرضه USDT نمی تواند برای دستکاری قیمت بیت کوین یا هر رمز ارز دیگری در صرافی بیتفینکس شود.

در سال ۲۰۱۷ احضاریه‌هایی از طرف کمیسیون معاملات آتی کالای آمریکا (CFTC) برای کمپانی تتر و اکسچنج بیتفینکس ارسال شد؛ نوبل بانک پورتوریکو که نقل و انتقالات تتر را انجام می‌داد نیز به دادگاه فراخوانده شد. در سال ۲۰۱۸، مدیران این بانک، آن را برای فروش گذاشتند و اعلام کردند که دیگر با شرکت تتر و بیتفینکس هیچ گونه روابط بانکی ندارند؛ اما با وجود این که صرافی Bitfinex با هیچ بانکی ارتباط نداشت و نمی‌توانست واریز دلاری انجام دهد، ورشکست نشد و به فعالیت خود ادامه داد.

در نوامبر ۲۰۱۸ (آبان ۹۷) شرکت Tether اعلام کرد که روابط بانکی جدیدی با بانک دلتک (Deltec) واقع در باهاماس ایجاد کرده است. این شرکت نامه‌ای را از طرف این بانک منتشر کرد که در آن گفته شده بود تتر یک حساب با ۱.۸ میلیارد دلار در آن افتتاح کرده است.

این نامه دو پاراگراف بود و امضای آن خوانا نبود و نام صادر کننده نامه نیز در آن ذکر نشده بود؛ سخنگوی بانک دلتک به خبرنگاران بلومبرگ اعلام کرد که اطلاعات درج شده در نامه صحت ندارد. برخی مطالعات دیگر نیز نشان می‌دهند که معاملات USDT در صرافی های مختلف در سراسر جهان، برای طراحی استراتژی های معاملاتی آربیتراژ بین کشورهای مختلف به کار می رود.

امنیت و نقدینگی Tether

تتر ادعا می کند که تمام توکن‌ها دارای پشتوانه ۱۰۰ درصدی هستند؛ بنابراین مشتریان می توانند هر زمان که خواستند، رمز ارز خود را با دلار آمریکا معاوضه کنند. اما در سال ۲۰۱۷ این شرکت قادر نبود به نیازهای معاوضه تتر با دلار کاربران پاسخ دهد. کمپانی Tether اعلام کرده که منابع خارجی ذخایر دلاری آن را حسابرسی و شفاف‌سازی کرده‌اند؛ اما هرگز این حسابرسی‌های خارجی را منتشر نکرده است.

در سال ۲۰۱۸ نیز اعلام کرد که دیگر هیچ ارتباطی با حسابرس‌های خود ندارد. تحلیل‌هایی بر روی بلاک چین بیت کوین نشان داده‌اند که ارتباط نزدیکی بین هک تتر در سال ۲۰۱۷ (که منجر به سرقت رفتن ۳۱ میلیون تتر شد) و هک صرافی بیت استمپ (Bitstamp) در سال ۲۰۱۵ وجود دارد. پس از هک USDT در سال ۲۰۱۷، معاملات این توکن به تعلیق در آمد و شرکت تتر اعلام کرد که می‌خواهد یک نرم افزار جدید راه‌اندازی و یک هارد فورک ایجاد کند، تا تمام توکن‌های به سرقت رفته را دوباره تولید کند.

در ۱۹ دسامبر ۲۰۱۷ (۲۸ آذر ۹۶) تتر اعلام کرد که خدمات کیف پول‌هایی که محدود و تعلیق شده‌اند را دوباره فعال کرده و تمام تراکنش‌های در انتظار تایید، در حال پردازش هستند و به زودی همه آنها تایید خواهند شد. استوارت هوگنر (Stuart Hoegner) مشاور ارشد شرکت تتر گفت:

    مسئله اصلی این است که هیچ گونه حسابرسی نمی‌تواند انجام شود؛ چهار شرکت بزرگ تتر نمی‌توانند این حد از ریسک را بپذیرند. ما کاری را انجام دادیم که به نظرمان درست بود.

قیمت تتر به ریال

کاربران ایرانی، علاوه بر پیگیری قیمت رمز ارزها، باید به قیمت لحظه ای تتر نیز توجه کنند؛ زیرا قیمت تتر بر روی قیمت کلی رمز ارزها تاثیر می‌گذارد. مثلا اگر قیمت تتر ۱۰ هزار تومان و قیمت بیت کوین ۵۰ هزار دلار، ما برای هر واحد بیتکوین باید ۵۰۰ میلیون تومان بپردازیم؛

اما اگر قیمت لحظه ای تتر به ۲۰ هزار تومان برسد و بیت کوین در همان قیمت باقی بماند، ما باید ۱ میلیارد تومان برای هر BTC پرداخت کنیم. اکنون در زمان نگارش این مقاله و در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۴۰۰، قیمت تتر ۲۴۲۰۰ تومان است، که می‌توانید این قیمت را از همین صفحه دنبال کنید.

جمع بندی

ادعا شده که قیمت تتر همواره برابر با ۱ دلار آمریکا خواهد بود؛ اما در این مقاله مشاهده کردیم که در برخی موارد، قیمت لحظه ای تتر می‌تواند دستخوش تغییر شود. به علاوه، این توکن پشتوانه ۱۰۰ درصدی ندارد و در طول این سال‌ها، بارها تلاش کرده که این شفاف‌سازی را انجام ندهد. تتر مانند بیت کوین غیرمتمرکز نیست؛ یک شرکت مالک این توکن‌هاست، آنها را تولید می‌کند و عرضه این استیبل کوین را مدیریت می‌کند. USDT

کمیاب و محدود نیست؛ زیرا حداکثر تعداد توکن برای آن مشخص نشده است. شرکت Tether Ltd که تولیدکننده این توکن هاست، هر تعداد تتری که اراده کند را می‌تواند تولید کند و از آنجایی که مالکیت USDT‌ کاملا با این شرکت است، می‌تواند دیگر رمز ارزها را با آن خریداری کند، معاملات غیرقانونی انجام دهد، قیمت‌ها را دستکاری کند و حتی پولشویی کند.

برخی اعتقاد دارند که تتر بخشی از یک کلاهبرداری بزرگ است که از رمز ارز بومی خود برای خرید بیت کوین استفاده می‌کند و این خرید باعث دستکاری قیمت بیتکوین و در مجموع بازار کریپتوکارنسی‌ها می شود.

پرسش و پاسخ قیمت تتر (FAQ):

    چه عواملی روی قیمت تتر به تومان تاثیر می‌گذارند؟ وضعیت اقتصادی کشور بیشترین تاثیر را بر روی قیمت دلار می‌گذارد و اگر قیمت دلار تغییر کند، قیمت تتر نیز تغییر می‌کند. در کنار وضعیت کلی اقتصادی، نرخ تورم، مبادلات خارجی کشور، بدهی دولت، شاخص نسبت قیمت کالاهای صادراتی به وارداتی، ثبات سیاسی و غیره نیز بر روی نرخ دلار و تتر تاثیرگذار هستند.

    چرا قیمت لحظه ای تتر در صرافی‌های ایرانی متفاوت است؟ قیمت تتر در صرافی های ایرانی نسبت مستقیم با میزان نقدینگی آنها دارد؛ صرافی هایی که نقدینگی تتر بالایی دارند، معمولا با قیمت بهتری USDT را خرید و فروش می‌کنند؛ اما ممکن است یک اکسچنج با نقدینگی پایین هم قیمت مناسبی ارائه دهد. در مجموع باید بدانیم که زمانی که حجم نقدینگی در یک صرافی کم باشد، به راحتی می‌توان قیمت را دستکاری کرد.

    چطور می‌توان قیمت تتر به تومان را محاسبه کرد؟‌ از طریق سرویس ماشین حساب ارزهای دیجیتال، می‌توانید به راحتی قیمت تتر به تومان را در لحظه محاسبه کنید.

ارز دیجیتال تتر

ارز دیجیتال تتر (Tether) یک استیبل کوین وابسته به ارزهای فیات است که توسط دلار آمریکا و یورو پشتیبانی می شود و علامت آن (₮) می باشد. این ارز دیجیتال با نماد (USDT) توسط شرکت Tether صادر شده است و تتر از نظر ارزش، نوعی دلار دیجیتال محسوب می شود. به طوری که هر واحد تتر دقیقا معادل یک 1 دلار آمریکا می باشد.

اگر چه ارز دیجیتال تتر یک استیبل کوین است و تحت تاثیر نوسانات قیمتی قرار نمی گیرند، اما در صورتی که قیمت دلار کاهش یابد، میزان دارایی دارندگان ارز دیجیتال تتر نیز به همان میزان کاهش می یابد. تتر دو کاربرد اصلی برای کاربران خود دارد که شامل: انتقال راحت پول به کیف پول ها و صرافی ها به صورت دلار و همچنین محافظت از سرمایه در برابر نوسانات شدید قیمت ها می باشد.

مزایای ارز دیجیتال تتر

با وجود این که ارز دیجیتال تتر سود مالی چندانی برای دارندگان خود ندارد اما به دلیل شباهت هایی که با ارزهای سنتی دارند، طرفداران مخصوص خود را دارد. از جمله مزایای این ارز دیجیتال می توان به این موارد اشاره کرد:

1- سرعت انجام تراکنش ها

دریافت و پرداخت ارزهای فیات در صرافی ها به شکل معمول، کاری زمان بر است و به صورت متوسط ممکن است 1 الی 4 روز کاری طول بکشد. در صورتی که این مبادلات توسط تتر در کمترین زمان ممکن صورت می گیرد. بنابراین سرمایه گذاران و معامله گران می توانند از نوسانات قیمتی، بیشترین بهره و سود را دریافت کنند.

2- کارمزد پایین تراکنش ها

کارمزد تراکنش ها در شبکه سوییفت بسیار زیاد (به طور متوسط 30 دلار) می باشد. همچنین اگر کاربر از پولی استفاده کند که توسط صرافی مورد نظر ساپورت نمی شود، بانک درصد بالایی کارمزد بابت تبدیل و انتقالات، از پول کاربر برداشت می کند. در صورتی که تتر تمامی این فعالیت ها را بدون هیچگونه کارمزدی انجام می دهد و فقط ممکن است کارمزد بسیار کمی در حد یک دلار توسط بلاک چینی که تراکنش بر بستر آن صورت گرفته است، از کاربر دریافت شود.

3- وجود ثبات قیمتی

بر عکس سایر ارزهای دیجیتال، تتر بدون ریسک و پیچیدگی می باشد و برای سرمایه گذارانی که به دنبال یک ارز دیجیتال با ثبات قیمت هستند، گزینه بسیار مناسبی است.

تکنولوژی تتر

ترکیب ارزش تکنولوژی رمز ارزها و ارزهای فیات، ویژگی های جذابی را در آلت کوین های جدید ایجاد کرده است. بر خلاف تصور عمومی، ارز دیجیتال تتر توسط دولت آمریکا کنترل نمی شود و کاملا آزادانه و بدون حمایت و پشتیبانی دولت ها عمل می کند. این ارز دیجیتال توسط صرافی های معتبر و مشهور دنیا مانند صرافی بایننس، Bittrex، Bitfinex و Poloniex پشتیبانی می شود.

انواع ارز دیجیتال تتر

3 نوع ارز دیجیتال تتر وجود دارد که هر سه به بلاک چین های مختلفی متصل می شوند. این 3 نوع تتر در عمل مشابه هم عمل می کنند اما در هنگام استفاده از USDT، نوع تتری که به کار گرفته شده است، اهمیت دارد.

نوع اول: این تتر Omni Layer USDT نام دارد و مبتنی بر بلاک چین بیت کوین می باشد. Bitcoin Omnilayer بلاک چین این نوع تتر می باشد و آدرس کیف پول آن با عبارت های «۱»، «۳» و «bc1» آغاز می شود.

نوع دوم: این نوع تتر با نام ERC20 USDT یا eUSDT  از بلاک چین اتریوم ERC20 بهره می برد و آدرس کیف پول آن با عبارت (۰ x) آغاز می شود.

نوع سوم: این نوع تتر با عنوان TRC20 USDT از بلاک چین رمز ارز ترون با الگورتیم TRC20 بهره می برد و آدرس کیف پول آن با عبارت «TX» آغاز می شود.

بهترین نوع تتر

اولین USDT به دلیل این که مبتنی بودن بر شبکه بیت کوین می باشد، هزینه ی انجام تراکنش های بالایی دارد. برای کاهش این هزینه ها USDT_ERC20 مبتنی بر شبکه اتریوم راه اندازی شد که هزینه ی تراکنش ها را کاهش داد. کاربران برای افزایش سرعت انتقال دارایی و کاهش هزینه تراکنش ها و همچنین اطمینان از پشتیبانی و حمایت کیف پول ها و صرافی باید از تتر مبتنی بر شبکه اتریوم USDT_ERC20 استفاده کنند. کاربران با توجه به آدرس کیف پول توکن USDT_ERC20 که با «۰ x » شروع می شود، می توانند USDT_ERC20 را شناسایی و از هدر رفتن دارایی ها و سرمایه‌های دیجیتالی خود جلوگیری کنند.

پشتوانه تتر

در ابتدای ایجاد این ارز دیجیتال، توسعه دهندگان آن ادعا کردند که تتر توسط بانک مرکزی آمریکا پشتیانی می شود. در حالیکه با بروز رسانی که در وبسایت تتر در رابطه با عملکرد ذخایر خود انجام داد، مشخص شد که این ارز دیجیتال به صورت ۱۰۰ درصدی توسط دلار آمریکا حمایت و پشتیبانی نمی شود. بنابراین نمی توان گفت که این ارز دیجیتال از پشتوانه بانک مرکزی آمریکا برخوردار است.

شرکت بیتفینکس

مالک تشکیلات تتر و صرافی ارز دیجیتال بیتفینکس (Bitfinex)، شرکت آیفینکس (iFinex) می باشد. تتر با نام «Realcoin» در سال ۲۰۱۴ شروع به کار کرد، اما بعد از مدتی به نام فعلی خود یعنی تتر، تغییر نام داد. «تتر گلد» یا Tether Gold یک ارز دیجیتال با ثبات تر از تتر می باشد که در سال ۲۰۱۹ عرضه شد و دارای پشتوانه طلا می باشد.

درآمد شرکت آینفینکس

شرکت آینفینکس از دو روش درآمد کسب می کند:

۱- درآمد ناشی از کارمزدهای بیتفینکس

۲- سود پشتوانه ذخیره شده در حساب های بانکی

برای دریافت تترهای جدید، کاربران می توانند از طریق صرافی بیتفینکس اقدام کنند. همچنین کاربران می توانند در صرافی بیتفینکس تترهای خود را تبدیل به پول نقد و دلار واقعی کنند. ارز دیجیتال تتر یک منبع تامین نقدینگی برای صرافی های می باشد که از آن پشتیبانی می کند.

کاربران با واریز دلار به حساب این صرافی می توانند به صورت مستقیم از بیتفینکس تتر خریداری نمایند و همچین می توانند تترهای خود را از طریق صرافی بیتفینکس به دلار تبدیل کنند. کارمزد برداشت و واریز دلار واقعی در این صرافی معادل ۰.۱ دلار می باشد. کاربران همچین برای برداشت USDT از صرافی بیتفینکس باید کارمزد پرداخت کنند که همان درآمد شرکت بیتفینکس از عملکرد صرافی بیتفینکس می باشد نه تتر. ضمنا این شرکت از طریق سپرده گذاری دلارها می تواند از بانک ها سود بانکی دریافت کند.

کیف پول های مناسب ارز دیجیتال تتر

برای نگهداری ارز دیجیتال تتر علاوه بر کیف پول های سخت افزاری مانند، لجر و کیف پول ترزور، کیف پول های نرم افزاری مانند کوینمی و اگزودوس نیز گزینه های مناسبی هستند. همچنین ارز دیجیتال تتر یک کیف پول اختصاصی تحت وب به نام تتر دارد که فقط می تواند برای نگهداری همان ارز دیجیتال مورد استفاده قرار بگیرد.

نتیجه گیری

با توجه به این که تتر یک استیبل کوین است و با انواع ارزهای دیجیتال متفاوت می باشد، به عنوان پول و وسیله ای برای پرداخت هزینه کالاها و خدمات مورد استفاده قرار نمی گیرد، اما همچنان تجار از آن بجای مبادلات دلاری خود استفاده می کنند و جزء محبوب ترین ارزهای دیجیتال به حساب می آید. تتر ضمن حفظ ارزش دارایی ها و سرمایه های کاربران، به سرمایه گذاران مبتدی و حرفه ای برای خرید و فروش در سریع ترین زمان ممکن کمک می کند.