اولین ماشین لباسشویی اتوماتیک در ایران

با تاریخچه ماشین لباسشویی بیشتر آشنا شوید

چند نسل قبل از ما هیچ تصوری از آشپزخانه‌های امروزی نداشتند. احتمالا وقتی که در سرما و گرما، کوه لباس‌ را با دست مشت می‌زدند و می‌شستند، نمی‌دانستند نوه‌هاشان به چه راحتی لباس‌ها را در ماشین می‌ریزند و بعد لباس شسته تحویل می‌گیرند. اما از دید ما قضیه به این سادگی‌ها هم نیست.

ساختمان | لباسشویی | لوازم خانگی

قبل از خرید لباسشویی باید جیب و کیف‌مان را روی میز خالی کنیم و ببینیم چقدر پول داریم. بعد از تعیین بودجه می‌رسیم به انتخاب برند و مدل ماشین لباسشویی. آرا سرویس قبلا در راهنمای خرید ماشین لباسشویی، از انواع مدل‌ها و نکته‌هایی که پیش از خرید لباسشویی باید توجه کنید، برای شما نوشته است. برای تعمیر انواع لباسشویی از جمله تعمیر لباسشویی ال جی لازم است در ابتدا با نمایندگی های آن تماس بگیرید.

تا پیش از این برندهایی مثل بوش، ال جی و سامسونگ اولین گزینه‌های خرید به‌حساب می‌آمدند. اما با نگاهی به قیمت‌ها و تفاوتی که با برندهای ایرانی دارند می‌بینید که احتمالا خارجی‌ها از سبد خرید بعضی‌ها خارج شده‌اند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مطلب از برندهای مختلف ایرانی برای شما بگوییم. انتخاب این برندها براساس چند عامل مختلف بوده:

کالای بعضی از شرکت‌ها در حال حاضر در بازار موجود نیست، یا تنها چند مدل محدود آن را پیدا می‌کنید. درحالی‌که هنگام خرید نیاز دارید مدل‌های مختلف با کارایی و ویژگی‌های متنوع را ببینید و بهترینش را به‌ خانه ببرید.

شرکت‌ها در تبلیغات‌شان ادعاهای زیادی دارند. یکی از راه‌های اطمینان از کیفیت محصول، بررسی نظر کاربرانی‌ است که آن محصول خاص را خریده‌اند. چه کسی بهتر از مصرف‌کننده می‌تواند به شما بگوید چقدر از خریدش راضی بوده و آیا محصول نسبت به قیمتش ارزش دارد یا نه؟

بودجه‌ای که برای خرید تعیین می‌کنید، نقش  پررنگی در انتخاب شما دارد. ضمن این‌که نگاه‌تان به کیفیت برند و محصول است، مراقب هستید که قیمت آن با اختلاف بالاتر از رقبا نباشد.

هیچ کس دوست ندارد بعد از مدت‌ها بررسی محصولی را به آشپزخانه‌اش ببرد که مدتی بعد خراب شود. اما گاهی پیش می‌آید که به‌هر دلیلی کالای خانگی شما نیاز به تعمیر، تعویض قطعه یا سرویس داشته باشد. این‌جاست که پای کارکنان خدمات پس از فروش شرکت به‌میان می‌آید. قبل از خرید دقت کنید راه‌های تماس با شرکت مشخص شده باشد و کارکنان آن پاسخگوی مصرف‌کنندگان باشند. در این مورد هم می‌شود به نظر و تجربه‌ی خریداران قبلی نگاهی انداخت.

انواع ماشین‌لباس‌شویی

رایج‌ترین گونه‌های ماشین لباس‌شویی خانگی عبارتند از ۱- ماشین‌های لباس‌شویی سطلی که تنها دارای یک مخزن برای شستشوی لباس‌ها هستند ۲- ماشین‌های لباس‌شویی دوقلو (نیمه‌اتوماتیک دومخزنه) که دارای دو مخزن، یکی برای شستشو و دیگری برای آب‌گیری و خشک‌کردن، هستند. ۳- ماشین‌لباس‌شویی تمام اتوماتیک که درب مخزن آن‌ها ممکن است در جلو یا بالای ماشین باشد و پس از قرار دادن لباس و تعیین برنامه، کلیهٔ مراحل آب‌گیری، شستشو، آب‌کشی و خشک‌کردن به صورت خودکار مطابق برنامه انجام می‌شود.

اگر در منزل خود لباسشویی سامسونگ دارید، می توانید برای تعمیر ماشین لباسشویی سامسونگ تهران با آرا سرویس تماس حاصل فرمایید.

ساختار داخلی و اجزای درونی یک ماشین لباس‌شویی

موتور ماشین‌های سطلی ممکن است از نوع یا خازنی باشد که از موتور قطب‌چاکدار تنها در حالتی استفاده می‌شود که موتور به صورت مستقیم (بدون ) به دیگ وصل است و جهت چرخش آن قابل تغییر نیست (چپ‌گرد و راست‌گرد ندارد). برخی از ماشین‌های لباس‌شویی سطلی دارای برای گرم‌کردن آب نیز هستند، اما ماشین‌های لباس‌شویی دوقلو به علت اینکه معمولاً دارای دیگ در آن‌ها از المنت گرم‌کن استفاده نمی‌شود.

عمل خشک‌کردن در ماشین‌های دوقلو معمولاً به وسیلهٔ انجام می‌شود و دارای یک موتور جدا برای مخزن خشک‌کن هستند. موتورهای ماشین دوقلو هر دو از نوع تکفاز هستند و در برخی از آن‌ها یک موتور القایی قطب‌چاکدار برای الکتریکی استفاده می‌شود.

موتور شستشوی ماشین‌های دو قلو با تسمه به دیگ وصل می‌شود و می‌تواند لباس‌ها را در دو جهت بچرخاند که به تمیزتر شدن آن‌ها کمک می‌کند، اما موتور خشک‌کن به صورت مستقیم به مخزن خشک‌کن اتصال می‌یابد و به همین علت سرعت این قسمت بسیار بالاست و برای جلوگیری از خطرهای احتمالی یک ترمز مکانیکی که با فعال می‌شود در آن‌ها تعبیه شده‌است که با بازشدن در مخزن، موتور را خاموش و ترمز مکانیکی را فعال می‌کند.

 در ماشین‌های دوقولو با استفاده از دو برنامهٔ تغییر جهت ماشین را تعیین می‌کنند، به این صورت که اگر تایمر ۱ فعال باشد، ماشین مدت‌زمان چرخش ماشین در هر جهت بیشتر خواهد بود (مثلاً ۳۰ ثانیه چپ، ۴ ثانیه توقف، ۳۰ ثانیه راست، ۴ ثانیه توقف) اما اگر تایمر ۲ فعال باشد مدت زمان چرخش ماشین در هر جهت کمتر می‌شود (مثلاً ۵ ثانیه چپ، ۷ ثانیه توقف، ۵ ثانیه راست، ۷ ثانیه توقف). دور آرام ماشین برای لباس‌های ظریف در نظر گرفته شده‌است.

موتور ماشین‌های لباسشویی رایج عموماً ، یا است. موتورهای آسنکرون ممکن است دو سرعته و دارای دو سیم‌پیچ اصلی و فرعی باشند و برای راه‌اندازی نیاز به خازن راه‌انداز داشته باشند. در برخی از انواع ممکن است از موتورهای دی‌سی بدون زغال (روتور با آهن‌ربای دائمی) استفاده شود.

 در صورت استفاده از موتورهای اونیورسال امکان کنترل سرعت با استفاده از کنترل ولتاژ وجود خواهد داشت. به علت وجود همین مزیت (امکان کنترل دور آسان با کمک بردهای الکترونیکی)، در ماشین‌های لباس‌شویی اتوماتیک جدید از موتورهای یونیورسال بیشتر از موتورهای القایی استفاده می‌شود.

این موتورها دارای سرعت‌های بالا در حدود ۴۰۰۰ تا ۱۶۰۰۰ هستند. مهمترین عیب موتورهای اونیورسال از ناحیهٔ زغال آنهاست که به علت کوتاه‌شدن یا جمع‌شدن گرد و غبار بین زغال و کلکتور گیر مکانیکی رخ می‌دهد یا جرقه ایجاد می‌شود.

برای اندازه‌گیری سرعت، در انتهای موتورهای یونیورسال و گاهی در انتهای شفت موتورهای القایی یک استفاده می‌شود. تاکوژنراتور به یک برد الکترونیکی متصل است که وظیفهٔ کنترل دور موتور را بر عهده دارد.

برای محافظت موتور در برابر اضافه‌بار از یک استفاده می‌کنند. برای در نظر گرفتن گرمای استاتور رله را به صورت سری روی سیم‌پیچ استاتور نصب می‌کنند. در بعضی از موتورهای لباسشویی‌های ال جی از موتور بدون تسمه استفاده شده‌است که در فروشگاه راسته بازارها به آنها موتور گیربکسی نیز گفته می‌شود و در اصل اینورتر دایرکت درایو نامیده می‌شوند.

این نوع از موتورها خیلی بهتر از موتورهای یونیورسال است و در ساختارشان بر خلاف موتورهای قدیمی از زغال جاروسک و جارونگه دار استفاده نشده‌است و صدای خیلی کمی دارد. نسل جدید این موتورها به عنوان موتورهای بدون زغال یا BLDC امروزه توسط برخی از برندهای معروف دنیا به کار می‌رود از جمله شرکت شارپ که در بسیاری از لوازم خانگی خود از جمله ماشین لباسشویی از موتورهای (BLDC (Brushless DC Motor یا موتورهای بدون جاروبک (زغال) استفاده می‌کند.

در این موتور به دلیل حذف زغال عمر موتور را تا ده سال گارانتی و از جهتی کیفیت شستشو در سطح بالایی حفظ می‌شود و صدای موتور هم به میزان بسیار زیادی کاهش می‌یابد. موتورهای BLDC به دلیل حذف جاروبک یا زغال موتور مانع از جرقه زدن موتور می‌گردند. وجود این زغال در موتورهای DC معمولی سبب مستهلک شدن و کاهش عمر موتور می‌گردد. ماشین لباسشویی شارپ با استفاده از موتور BLDC (اینورتر پیشرفته) کیفیت شستشو را تا حد بسیار زیادی بالا برده و از طرفی از انرژی کمی هم استفاده می‌کند.

در ادامه به بررسی ارور های لباسشویی ال جی خواهیم پرداخت.

موتور پمپ

در ماشین‌هایی که دارای پمپ تخلیهٔ آب هستند، الکتروموتور پمپ می‌تواند از نوع موتور قطب چاکدار یا القایی با روتورِ آهن‌ربای دائم باشد.

جهت چرخش پمپ‌های قطب‌چاکدار ثابت است و به مکان و نحوهٔ قرارگرفتن حلقه‌های اتصال‌کوتاهشان بستگی دارد. باید توجه داشت که به علت وجود میدان نامتعادل مغناطیسی، این نوع موتورها گرمای بیشتری تولید می‌کنند و ممکن است نیاز به استفاده از یک رلهٔ اضافه‌بار برای حفاظت استاتور وجود داشته باشد.

موتور پمپ‌های القایی با روتور آهن‌ربای دائم می‌توانند در دو جهت گردش کنند. از این خاصیت برای زمان‌هایی که موتور بر اثر وجود مانع گیر کند می‌توان استفاده کرد.

هیدرواستات‌ها سطح آب داخل ماشین را واپایی می‌کند و قابل تنظیم هستند. برخی از هیدورستات‌ها برپایهٔ فشار هوای داخل دیگ سطح آب را کنترل می‌کنند. هیدروستات‌ها از ۲ نوع الکترونیکی و مکانیکی ساخته می‌شوند که در هر ۲ مدل تنظیم سطح آب از طریق شلنگ هوایی که از دیگ اصلی به هیدروستات متصل می‌شود که البته ابتدا یک کپسول هوا در مسیر وجود دارد که شلنگ به کپسول هوا متصل است و با پر شدن مخزن فشار هوا وارد کپسول شده و با تحریک هیدروستات و فرمان هیدروستات به برد برق شیر برقی قطع می‌شود و بدینوسیله سطح آب دستگاه کنترل می‌شود.

در هیدروستات‌های جدیدتر که همان الکرونیکی محسوب می‌شوند اکان تنظیم سطح آب نیز وجود دارد که با چرخش پیچ به سمت عقربه‌های ساعت سطح آب‌گیری بیشتر می‌شود.

در ماشین‌های تمام‌اتوماتیک در پایان مرحلهٔ آب‌کشی، از تهویهٔ هوا یا یک سامانهٔ برای خشک‌کردن لباس‌ها استفاده می‌شود. در پایان آبگیری آبکش به صورت چپ و راست حرکت می‌کند و هوای گرم از بین آن‌ها گذرانده می‌شود. تهویهٔ هوا با استفاده از فن و انجام می‌شود و برای بیرون‌راندن هوای مرطوب نیاز به یک لولهٔ تخلیهٔ هوای جداگانه خواهد بود. در مدل‌های کندانسوردار هوای مرطوب در داخل کندانسور سرد و رطوبت آن به مایع تبدیل و گرفته می‌شود. ساختمان یک کندانسور ساده می‌تواند از یک سطح یا دیوارهٔ آب‌پاش تشکیل‌شده باشد.

خشک‌کن خودش ممکن است دارای تایمر ثابت یا اتوماتیک باشید، در خشک‌کن‌های اتوماتیک میزان خشکی لباس‌ها توسط اندازه‌گیری می‌شود و در زمان مناسب دستگاه خاموش می‌گردد. برای چروک‌نشدن لباس‌ها، پیش از پایان مراحل، برای مدتی خشک‌کردن بدون حرارت انجام می‌شود. خشک‌کن‌های اتوماتیک با کنترل خودکار فرایند خشک‌کردن مانع مچاله‌شدن و درهم‌ریختگی لباس‌ها می‌شوند.

تعمیر و نگهداری هر دستگاهی شرایط خاص خود را دارد، بخصوص دستگاه‌هایی که دارای قسمت‌های مکانیکی بیشتر و همچنین قسمت‌هایی که با آب و رطوبت در تماس هستن. اولین نکته که حتماً باید دقت کرد جلوگیری از ورود هرگونه شی فلزی و اجسام سخت به داخل دیگ می‌باشد که بیشتر از جا ماندن کلید یا سکه داخل جیب اتفاق می‌افتد.

نگهداری ماشین لباسشویی در قسمت الکتریکی که توسط یک محافظ برق انجام می‌گیرد که دستگاه را در مقابل نوسانات برق محافظت می‌کند.

نگهداری قسمت‌های مکانیکی و قسمت‌های در تماس با آب:

شیر برقی:

شلنگ ورودی آب به شیر برقی دستگاه متصل می‌شود که این قطعه دارای یک فیلتر می‌باشد جهت جلوگیری از رسوبات و شن ریزه آب داخل دستگاه بسته به آب منطقه میانگین ۳ الی ۶ ماه یکبار فیلتر ورودی را تمیز کنید.

پمپ تخلیه:

تقریباً هر ۶ ماه یکبار فیلتر پمپ تخلیه را تمیز کنید در صورتی که دستگاه با ایراد عدم تخلیه مواجه شد ابتدا باید فیلتر تخلیه بررسی شود.

محفظه اصلی:

همیشه در پایان کار لاستیک دور درب با یک دستمال نرم باید خشک و تمیز شود و درب دستگاه حتی‌الامکان تا ۲ ساعت باز گذاشته شود جهت خشک شدن داخل دیگ که با اینکار از بو گرفتن محفظه جلوگیری می‌شود.

در فاصله هر ۵ ماه یکبار ترکیب ۱ قاشق غذاخوری جوش شیرین و ۱ پیمانه سرکه سفید را با هم مخلوط و داخل دیگ دستگاه ریخته و یکی از برنامه‌هایی را که دمای آب ۶۰ درجه دارد، انتخاب کنید تا دستگاه یک دور کامل خالی کار کند.

فناوری چرخش دوگانه

در برخی ماشین‌های رخت‌شویی پروانه‌های جداگانه‌ای نصب شده که باعث ایجاد جریان تند آب در جهات گوناگون می‌شوند و این تأثیر شستشو را دو برابر می‌کند. به این نوع کارکرد، فناوری چرخش دوگانه گفته می‌شود. در این فناوری چرخش پروانه‌های درونی و بیرونی با سرعت‌های گوناگون باعث ایجاد جریانی گرداب‌مانند می‌شود که این جریان نیرومند تمیزی جامه‌ها را افزایش می‌دهد.

ماشین لباسشویی هوشمند

ماشین لباسشویی‌های هوشمند قابلیت شستشوی هوشمند و کنترل از راه دور را از طریق وای فای را دارند. با این امکان جدید به راحتی می‌توان از خارج از منزل و با تلفن همراه، دستور آغاز شستشو را داد و بر تمام مراحل شستشو نظارت کرد.

یکی دیگر از ویژگی‌های جالب در ماشین لباسشویی‌های هوشمند، برنامه شستشوی هوشمند یا Auto Optimal Wash است. با فعال شدن برنامه «بهترین شستشوی اتوماتیک»، ابتدا چهار حسگر، اطلاعات مربوط به البسه موجود در ماشین، شامل اندازه، میزان چرک و آلودگی، مقدار آب و مواد پاک‌کننده لازم را ارزیابی می‌کند. سپس بر اساس اطلاعات جمع‌آوری شده، مناسب‌ترین برنامه شستشو شامل دما، میزان آب، زمان، تعداد آبکشی و سرعت گردش به‌طور خودکار تعیین می‌شود. همچنین مخزن شوینده Auto Dispenser، به‌طور خودکار و به مقدار لازم، مواد پاک‌کننده و نرم‌کننده را در فرایند شستشو وارد می‌سازد و دیگر نیازی به پر کردن مخزن مواد شوینده برای هر بار شستشو نیست.

صفحه تمام لمسی و رنگی و برنامه‌های کاربردی مختلفی که روی آن نصب شده از جذابیت‌های ماشین لباسشوی هوشمند است. ضمن این که فناوری Eco bubble به حل مواد پاک‌کننده و ایجاد کف غلیظی که با سرعت بیشتر در پارچه نفوذ کند، کمک کرده و به خاطر نیاز کم‌تر به آب گرم، انرژی کمتری را در هر شستشو مصرف می‌کند.

تعمیر ماشین لباسشویی

مشکلاتی که ممکن است برای ماشین لباسشویی پیش آید
  • به محض حرکت دادن ولوم به‌طرف بیرون، لامپ خبر روشن‌شده اما ماشین آبگیری نمی‌کند
  • لباسشویی عمل آبگیری را به اتمام رسانده، اما عملیات بعدی انجام نمی‌شود
  • درحالی‌که ماشین خاموش است، با بازشدن شیر آب، ماشین شروع به آبگیری می‌کند
  • لباسشویی مرتباً در حال آبگیری است و عمل آبگیری قطع نمی‌شود
  • علت نشت آب از ماشین لباسشویی در حین کار
  • Heater لباسشویی آب را گرم نمی‌کند
  • لباسشویی آبگیری کرده اما موتور شستشو کار نمی‌کند
  • لباسشویی عمل شستشو را انجام می‌دهد اما آب کثیف تخلیه نمی‌شود
  • دور تند ماشین عمل نمی‌کند و درنتیجه آب لباس‌ها گرفته نمی‌شود
  • علت حرکت زیاد ماشین لباسشویی به هنگام شستشوی لباس
  • علت صدای زیاد ماشین لباسشویی به هنگام کار
  • علت حل نشدن پودر در ماشین لباسشویی

ماشین لباسشویی بست

بست، یکی از برندهای ایرانی در تولید لوازم خانگی است که از سال ۱۳۸۷ شروع به فعالیت کرده و مدعی است محصولات خود با باکیفیت، زیبا و با قیمتی مناسب روانه بازار می‌کند. این برند در واقع زیرمجموعه‌ای از گروه صنعتی انتخاب است. این برند محصولاتی با قیمت رقابتی و طراحی ساده تولید می‌کند به‌طوری‌که افراد جامعه از هر قشری بتوانند از محصولات تولیدی بست خریداری کنند.

نظر کاربران

بیشتر خریداران لباسشویی‌های بست از خرید خود راضی هستند و این محصول را باکیفیت و قابل رقابت با برندهای خارجی می‌دانند. آنها معتقدند این برند از لباسشویی نه‌تنها از طراحی خوبی برخودار است، بلکه قیمت مناسبی هم دارد. البته برخی از خریداران هم نگران‌ نبود تایمر، نداشتن صدای زنگ اتمام شستشو و نبود نمایشگر در برخی از ماشین‌های لباسشویی شکایت دارند.

اولین خانه‎های شستشو

شستشوی البسه با دست یکی از سخت ترین کارهای خانگی بوده و هست. Washer women (زنانی که جهت شستشو البسه استخدام میشدند) البسه را جمع آوری کرده لب رودخانه می‎بردند و برای تمیز کردن آن از صابون استفاده می‎کردند و لباس را روی تخته سنگ یا تخته چوبی مالش می‎دادند.

گاهی برای حذف لکه ها و لکه برداری کمی خاک، یا شن و ماسه روی البسه میریختند.

قبل از وجود خانه شتسشو

سالیان قدیم زنان شستشو (washer woman) ازمواد طبیعی برای پاکسازی البسه استفاده می‎کردند، مثل: دمنوش های نعناع و پونه که هم خاصیت چربی بری داشتند و هم لباس ها را خوشبو می‎کردند.

تکنیک فرانسوی‎ها

فرانسوی ها برای پاکسازی البسه از خاکستر درخت غوشه استفاده می‎کردند که این روش به ۲۸۰۰ سال پیش باز می‌گردد.

در نسل های بعدی کریستال های جوش شیرین جایگزین قوی تری برای خاکستر زغال درخت شد.

تکنیک رومی‎ها

رومی ها، اولین تمدنی بودند که رختشویخانه های عمومی (public laundries) را ساختند و کارگذارانی استخدام کردند.

نوعی گیاه به نام (Fuller’s grass)، که از سوریه وارد شده بود، بیش از حد گران بود، رومی ها از ادرار انسانی برای سفید کردن البسه استفاده می‎کردند زیرا ادرار حاوی آمونیاک بوده و قابلیت سفید کنندگی پارچه را دارد.

در این روش ادرارهای جمع آوری شده درون یک مخزن ریخته شده و washer woman  البسه را درون آن قرار می‎داد.

پس از چرخیدن مخزن البسه را از آن خارج کرده و با آب می‌شستند.

ادرار باقی مانده برای شستشوهای بعدی استفاده می‎شد.

امپراطوری که برای جمع آوری ادرار مالیات تعیین کرد!

امپراطور Vespasian امروزه هنوز هم مشهور است، وی برای جمع اوری ادرار و بردن آن به رختشویخانه های عمومی مالیاتی برای مردم تعیین کرد که در تاریخ سر و صدای عجیبی کرد.

وقتی پسرش تیتوس به او در مورد این شکایت کرد، وسپاسیان نخستین رسید این مالیات را در زیر بینی تیتوس داد و از او پرسید که آیا بوی این پول ها به نظرت بدهست؟

از مکالمه این دو ضرب المثل ( پول بو ندارد یا money has no smelt ) زاییده شد. قرنها بعد، اولین توالت عمومی به نام Vespasians نامگذاری شد.

در اواخر سال ۱۹۰۹ ادرار انسان برای ضد عفونی کردن پشم به کار رفته در تختخواب ارتشی‎ها استفاده می‎شد.

مشاغلی که همه آنها جای خود را به لباسشویی دادند!

در میان حرفه هایی که در آن سال ها رواج یافته بود میتوان به چند مورد اشاره کرد: زنان مخصوص بخش شستشو، که البسه را کنار رودخانه برده و روی تخته های چوبی مشستند، زنان بخش پهن کردن البسه و جمع آوری و اطو کردن آن و در آخر زنانی که مسئول لکه برداری از البسه بودند.

نقش خانه‎های شستشو دربهداشت

قبل ازینکه خانه های شستشو در مناطق غیر شهری احداث شود، روستاییان از آب کثیف و روش های غیر اصولی برای شستن البسه خود استفاده می‎کردند. این امر موجب از بین رفتن افراد زیادی در اثر بیماری‎های پوستی و شیوع بیماری های ویروسی شد. بنابراین بخشی از یارانه دولتی در هر شهر و روستایی به احداث خانه های شستشو اختصاص یافت. و حتی در این بین قوانین بهداشت هم اعلام شد.

رفته رفته البسه خاص برای پرسنل در نظر گرفته شد و تجهیزات نیز بهتر شد. واحدهای لباسشویی نقش مهم اجتماعی پیدا کرده بودند. زنان حداقل هفته ای یکبار به آنجا رفته و به هنگام شستن البسه اخبار محلی را ردو بدل میکردند. تا جایی که صدای آواز زنان گوش روستا را کر میکرد.

ناپدید شدن خانه های شستشو

شستشوی خانه به تدریج ناپدید شد، زیرا آب به خانه ها وارد شد و تکنیک های شستشوی لباس فراگیر شد.

اختراع ماشین لباسشویی

ما اختراع ماشین لباسشویی را به Jacob Christian Schaffer (1767) مدیونیم. ۳۰ سال بعد یک آمریکایی بنام ناتانیل بریگز، نخستین ایده برای یک ماشین لباسشویی را به دست آورد و آن را اختراع کرد.

عملکرد این ماشین شامل ریختن آب گرم به مخزن، چرخش به وسیله یک اهرم برای شستن لباس‎ها و سپس بین دو غلطک آنها را در می‎کرد تا آب البسه گرفته شود. سپس مخزن با استفاده از یک شیر آب تخلیه میشد.

۲۱۰ سال بعد، ماشین لباسشویی دستی اختراع شد.

در سال ۱۹۰۵ اولین دستگاه شستشوی درام ظاهر شد. آنها هنوز به صورت دستی بودند، اما مخزن فولادی برای مشعل زغال سنگ داشتند.

تولد لباسشویی الکتریکی- نیمه اتومات

در سال ۱۹۲۰ اولین ماشین الکتریکی متولد شد که در فرایند انجام کار آن تنها مکانیسم چرخش لباسشویی الکتریکی بود. کنترل های باقی مانده هنوز دستی بودند که شامل ورود و خروج آب به مخزن می‎شدند.

ورود ماشین های اتوماتیک

در سال ۱۹۳۰ ماشین آلات اتوماتیک تولید شدند. سوئیچ های فشار، ترموستات و تایمر در مدل های جدید گنجانده شد. از دهه ۱۹۸۰ به بعد، پیشرفت در زمینه الکترونیک به این معنی بود که ماشین های شستشو واکنش پذیر و اکولوژیکی شد:

  1. تنظیم پارامترها توسط حسگرها: سطح آب، سرعت، چرخش …
  2. حساسیت به وزن
  3. چرخه های مختلف: رنگ، سفید، پشم، مصنوعی و…
  4. صرفه جویی در انرژی و آب
  5. و…

کاهش زمان شستشو

در سال ۱۹۹۰، یکی از مخترعان بریتانیایی، بنام جیمز دیسون، یک ماشین لباسشویی با دو سیلندر تولید کرد که در جهت مخالف قرار گرفت، که نتیجه این امر و این خلاقیت کاهش زمان شستشو و ارائه نتایج بهتر بود.

ماشین لباسشویی امروزی توام با تکنولوژی

امروزه ماشین های شستشو از طریق Wi-Fi به اینترنت متصل میشوند و ازین طریق برنامه های شستشو خود را میگیرند.  مثلا قابل تنظیم در در زمان های کم مصرف در روز که هزینه های برق پایین ترین آنها باشد هستند.

بعضی از مدل ها بدون مواد شوینده، به لطف الکترولیز، که یون های مثبت و منفی را جدا می کند، کار می کنند. بعضی از ماشین ها به صفحه نمایش لمسی مجهز هستند و…

زمانبندی یک اختراع انقلابی از زمان خلق آن تا امروز

تا قرن هجدهم، شستشو با استفاده از یک ضربه گیر ، یک صابون کوچک و در برخی موارد خاکستر انجام می‎شد.  شستشو یک کار چالش انگیز و لوکس بود. اما با اختراع لباسشویی شستشو حالا یک یاز ابتدایی ترین امور روز مره ماست.

سلسه مراتب ماشین لباسشویی مکانیکی

۱۷۶۷

یک آلمانی، یعقوب مسیحی شافر، ماشین لباسشویی را اختراع کرد.

دارنده مدارک فلسفی و الهیات، عضو بسیاری از جوامع آموخته، از جمله آکادمی علوم در پاریس، یعقوب مسیحی شافر کتابچه گیاهی برای داروسازان و پزشکان را تهیه کرده است، روشهای طبقه بندی جدیدی را طراحی کرده و کار مهمی را در زمینه میکروسکوپ و انستولوژی انجام داده است و همچنین آزمایشات شامل اپتیک و برق است. در سال ۱۷۸۶، گوته شخصا این کابینه کنجکاوی محقق بزرگ را دید.

۱۷۹۷

در ۳۱ مارس سال جاری یک آمریکایی ناتانیل بریگز نخستین اختراع برای یک ماشین لباسشویی را به ثبت رساند.

۱۸۳۰

اولین دستگاه های ماشین لباسشویی مکانیکی در انگلستان در چرخه تولید وارد شد.

۱۸۴۳

یک آمریکایی چندی بعد ماشین لباسشویی غلتکی را اختراع کرد.

۱۸۵۱

جیمز کینگ برای اولین دستگاه درام ثبت اختراع کرد. این مدل، با این حال، هنوز مکانیکی بود و موتور با یک اهرم فعال شد. اعمال انرژی مکانیکی کمی کاهش یافت.

۱۸۶۱

دستگاهی که توسط جیمز کینگ ساخته شده بود، شامل یک سیلندر بود، در نتیجه شستشو را تسهیل کرد.

۱۸۷۰

یک فرانسوی توانست دیگ بخار را تولید کند و فهمید که بخار برای استریل کردن بسیار مناسب بوده بنابراین آن را وارد سیستم لباسشویی کرد.