دلیل قطع شدن تلگرام چیست؟ آیا تلگرام فیلتر شده است؟
از ساعاتی پیش دسترسی به تلگرام و smm panel for telegram تقریبا غیر ممکن شده است و حتی با فیلترشکن هم نمی توان وارد Telegram شد. این در حالی است که مسئولان خبر از فیلتر شدن تلگرام در اردیبهشت ماه داده بودند. از بامداد روز یکشنبه 9 اردیبهشت، تلگرام بطور کل از دسترس خارج شده است و حتی با استفاده از VPN و فیلترشکن هم نمی توان به این سرویس و fast smm panel دسترسی داشت.
برای فیلتر شدن تلگرام روز خاصی مشخصی نشده بود و فقط اظهارات ضد و نقیضی در مورد مسدود کردن تلگرام به گوش می رسید؛ گویا ظاهرا فیلتر شدن تلگرام در اردیبهشت ماه به حقیقت پیوسته است. البته برخی منابع دلیل عدم دسترسی به تلگرام را فیلتر شدن آن نمی دانند، زیرا گفته می شود پاول دورف موسس تلگرام، در یک توئیت در مورد قطع شدن تلگرام واکنش نشان داده است و دلیل قطع شدن تلگرام را توضیح داده که با وجود بعضی از شایعات، فیلتر شدن تلگرام حقیقت ندارد.
مدیر تلگرام می گوید که دلیل قطع شدن تلگرام مشکل در یکی از سرورها می باشد. او با اعلام این بخر از کاربران این سرویس عذرخواهی کرد و قول حل شدن مشکل را در ساعات آینده داد. اما نکته این است که پاول دورف به وجود مشکل در برخی از سرورهای قاره اروپا اشاره کرده است و در این توئیت او اشاره ای به ایران نکرده است. او این مشکل را به دلیل گرم شدن زیاد برخی از سرورها که باعث شده است تلگرام با مشکل مواجه شود بیان کرده است. به هر حال اگر این مشکل از سمت سرورهای مرکزی تلگرام باشد پس بزودی مشکل رفع می شود. اما اگر موضوع فیلتر شدن و مسدودسازی تلگرام درست باشد، دیگر احتمال بازگشت تلگرام به حالت سابق نخواهد بود.
پی نوشت : تلگرام به دستور مقام قضایی فیلتر شد
مسنجر تلگرام بر روی خطوط ایرانسل مسدود شد.
دقایقی پیش به گزارش برخی خبرگذاریهای داخلی، حکم قضایی فیلتر تلگرام نهایی و صادر شده است. کلیهی ارائهدهندگان خدمات دسترسی به اینترنت کشور خصوصاً شرکت ارتباطات زیر ساخت و اپراتورهای تلفن و دارندگان پروانه ارائه خدمات ارتباطات ثابت مکلف هستند از تاریخ ۹۷/۰۲/۱۰ نسبت به اعمال مسدودسازی کامل وبسایت و اپلیکیشن شبکهی اجتماعی تلگرام اقدام کنند. از جملهی دلایلی که برای صدور دستور مسدودسازی پیامرسان تلگرام ذکر شده است، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اخلال در وحدت ملی و ایجاد اختلاف بین اقشار جامعه بهویژه ازطریق طرح مسائل نژادی، قومی در کنار تحریک و اغوای مردم به شورش و آشوب
- جمعآوری اطلاعات مردم و کشور و دسترسی بیگانگان به حریم خصوصی و دادههای شهروندان ایرانی و جاسوسی به نفع اجانب
- انتشار، توزیع و تجارت انواع محتوای مستهجن و خلاف عفت عمومی و گسترش فساد و فحشاء در جامعه
- اهانت به مقدسات وارزشهای اسلامی و تبلیغ به نفع فرقههای منحرف و مخالف اسلام
- نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی و لطمه به آسایش عمومی
- قاچاق کالا، ارز، مواد مخدر و سایر کالاهای غیرمجاز
- اقدام علیه امنیت کشور از طریق گروهکهای تروریستی
- کلاهبرداری، نقض مالکیت معنوی و سایر جرائم مالی
- تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران
- هتک حیثیت اشخاص
در متن خبر مسدودسازی تلگرام آمده است که پیش از اتخاذ تصمیم در این زمینه، موضوع در جلسات متعدد کارشناسی با حضور متخصصان امر و نمایندگان دستگاههای مرتبط، مطرح شده و مورد بررسی قرار گرفته است و آنها نیز نظر کارشناسی خود را مبنی بر لزوم مسدودسازی و جلوگیری از ادامهی فعالیت این پیامرسان محبوب، اعلام کردهاند.
بدین ترتیب، در اجرای مادهی ۱۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری، مادهی ۷۵۱ قانون مجازات اسلامی، به استناد اصل ۱۵۶ قانون اساسی و مواد ۴۹۸، ۵۰۰، ۵۱۲، ۵۱۳، ۵۱۴، ۶۰۹، ۶۱۰، ۶۳۹، ۶۹۷، ۶۹۸، ۷۰۰، ۷۲۹ الی ۷۳۱ و ۷۴۲ الی ۷۵۰ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات و مادهی ۶ قانون مطبوعات، دستور مسدودسازی پیامرسان تلگرام صادر میشود. در متن حکم مسدودسازی تلگرام آمده است که اِعمال مسدودسازی باید بهگونهای باشد که محتوای پیامرسان یادشده با هیچ نرمافزاری در کشور قابل دسترس نباشد، تخلف از اجرای این دستور موجب تعقیب کیفری خواهد بود.
بروزرسانی:
وبسایت تلگرام از دقایقی پیش روی برخی سرویس دهندگان اینترنت از دسترس خارج شد.
پاول دوروف دلیل قطعی تلگرام را اعلام کرد
پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام علت اختلال در این پیام رسان را مشکل گرمای بیش از حد در یکی از سرورهای تلگرام اعلام کرد. به نقل از فرارو، پاول دوروف – موسس و مدیر عامل تلگرام – ساعاتی پیش با انتشار پیامی در صفحه توییتر خود نوشت که اختلال بوجود آمده در اپلیکیشن پیام رسان تلگرام به دلیل مشکل گرمای بیش از اندازه یکی از سرورهای تلگرام است که ممکن است اتصال به این پیام رسان را برای تعداد زیادی از کاربران در منطقه اروپا و برخی کشورهای دیگر برای ساعات آینده مختل کند.
وی ضمن عذرخواهی در ادامه تاکید کرده است که متخصصان تلگرام به سرعت در حال بررسی و برطرف کردن مشکل مذکور هستند و اتصال کاربران تلگرامی ظرف چند ساعت آینده ممکن خواهد شد. بسیاری از کاربران ایرانی از ساعاتی قبل در صفحات مجازی خود از عدم اتصال به این پیام رسان خبر داده بودند اما حالا با انتشار این توییت از سوی تلگرام، احتمال فیلترینگ آن در کشور رد می شود. از بامداد یکشنبه پیام ریان تلگرام دچار اختلال فنی شده است.
این اختلال در اغلب نقاط دنیا از جمله قاره اروپا، آسیا و امریکا دیده می شود. نقشه زیر نشان دهنده نقاطی است که تلگرام از دسترس خارج شده است. جزئیات ماجرای قطعی گسترده تلگرام در ایران و اروپا و آمریکا به گزارش فرارو، از صبح امروز تقریبا تمامی کاربران در جهان با قطع شدن دسترسی خود به تلگرام مواجه شدند. به گفته برخی کارشناسان دلیل قطع شدن تلگرام در بسیاری از مناطق در کنار داغ شدن تعدادی از سرورها، حمله گسترده (DDoS (Distributed Denial Of Service (محروم سازی از سرویس توزیع شده) است که باعث شده تلگرام قادر به مسدود کردن تعداد بیشماری IP نباشد و به همین دلیل سرویس آن از دسترس خارج شود.
پاول دوروف اعلام کرد تلگرام در حال تلاش برای رفع این مشکل است اما درباره زمان قطعی برطرف شدن آن توضیحات بیشتری ارائه نکرده است. حمله ی DDoSچیست؟ رستورانی را در نظر بگیرید که اساس کار آن سفارشات تلفنی است، افراد مختلف روزانه با رستوران تماس گرفته و غذای مورد نظر خود را سفارش می دهند، رستوران نیز پس از دریافت سفارش غذا را آماده کرده و ارسال می کند، حال شخصی با هدف ایجاد اختلال در کار رستوران به طور مداوم از طریق تماس تلفنی (اساس کار رستوران ما) سفارشات دروغین برای رستوران ارسال می کند و در عین حال باعث اشغال شدن خطوط تلفن و در نتیجه مانع دریافت سفارشات واقعی می شود…
اساس کار حملات DDoS نیز مشابه مثال بالاست. سرورها خود کامپیوتر هستند، بنابراین توانایی پردازش تعداد خاصی از دستورات را در یک واحد زمانی مشخص دارند و اگر تعداد زیادی کاربر به صورت همزمان درخواست خود را به سرور ارسال کنند این احتمال وجود دارد که سرور توانایی پردازش تمامی دستورات را نداشته و در نهایت از دسترس خارج (Down) شود. ارسال درخواست های زیاد به طور همزمان به سرور می تواند باعث از دسترس خارج شدن آن شود، این درخواست ها می توانند به صورت عمد یا غیر عمد صورت بگیرند، فرض کنید یک سرور به طور همزمان توانایی پردازش و مدیریت ۲۰ کاربر را داشته باشد.
این بدین معناست که اگر در یک زمان مشخص ۳۰ کاربر به طور همزمان به وبسایت مراجعه کنند باعث ایجاد اختلال و در نهایت Down شدن سرور وبسایت می شوند. این امکان وجود دارد که هر ۳۰ درخواستی که به سرور ارسال شده از طرف کاربران واقعی بوده و حمله ای در کار نباشد و در نقطه ی مقابل این احتمال وجود دارد که شخص یا اشخاصی به صورت عمد قصد از کار انداختن سرور را داشته باشند و به همین دلیل به طور همزمان تعداد زیادی درخواست به سرور ارسال می کنند در این حالت اصطلاحا می گوییم حملات DoS یا DDoS بر روی سرور در حال انجام است.
اگر این حملات توسط یک سیستم انجام شود DoS و اگر به صورت هماهنگ و از طریق چندین سیستم انجام گیرد DDoS نامیده می شود، به کارگیری حملات DDoS این امکان را به مهاجم می دهد تا بتواند حمله ی خود را به مراتب مخرب تر و در ابعاد بزرگتری انجام دهد چرا که وجود چندین سیستم باعث می شود تا شناسایی و ردیابی مهاجم اصلی بسیار مشکل و تا حدودی غیر ممکن شود. گفتنی است بر اساس تازه ترین آمار منتشر شده، پیام رسان تلگرام بالغ بر ۲۰۰ میلیون کاربر در جهان را داراست که از این میزان، ۴۰ میلیون کاربر ایرانی در آن عضویت دارند.