علمی و پزشکیکسب و کار جدید

چرا باید به تاثیر بازی بر یادگیری کودک اهمیت داد؟

یادگیری از طریق بازی

نقش بازی در یادگیری کودکان یا یادگیری با بازی بسیار حیاتی است. آموزش از طریق بازی باید براساس بازی و باشد. کودکان تمایزی بین کار و بازی و یا بازی و یادگیری قائل نمی شوند. تا زمانی که کودک از آنچه انجام می دهد لذت می برد، یادگیری و آموزش را کاملاً با آغوش باز می پذیرد. از طریق بازی متناسب با رشد کودکان می‌توان دایره یادگیری در آنها را به طور چشمگیری ارتقا داد.

از طریق بازی کودکان با فرآیند حل مسئله، تخیل و خلاقیت آشنا می‌شوند و دنیای اطراف خود را کشف  می‌کنند بنابراین بازی اساس یادگیری سال‌های اولیه کودکی است که از طریق مشارکت مربیان و والدین در محیط کودک دست یافتنی است.در بازى هاى گروهى انسان ضمن شناخت نقش و هویت خود، به نقش دیگران هم پى مى برد. او در بازى هاى دسته جمعى فارغ از اختلافات نژادى، قومى و سطوح اجتماعى، فقط بازى می کند.

اهداف طرح بازی و یادگیری | بازی و یادگیری ابتدایی | تاثیر بازی بر رشد اجتماعی کودکان

جهت خرید لباس ارتشی پسرانه، لباس پلیس بچه گانه در اصفهان و خرید جلیقه پلیس بچه گانه به سایت آسنا شاپ مراجعه نمایید.

انسان همان‌قدر که به احتیاج دارد، نیازمند تفریح و بازى است و چه شگفت‌انگیز می شود اگر آموزش از طریق بازی انجام شود؛ چرا که زندگى، وقتى تازگى خود را حفظ مى کند که سرشار از لحظه‌هاى گوناگون باشد. یادگیری اثربخش از طریق مشارکت و هدایت غیر مستقیم مربی یا والد در محیط ایمن می‌تواند خلاقیت کودک را به همراه داشته و باعث افزایش مسئولیت پذیری، تعامل مثبت با دیگران، زبان آموزی، اعتماد سازی، خود تنظیمی و خودکارآمدی در کودکان شود.

و مربیان نقش بسیار حائز اهمیت در فرآیند رشد و پرورش کودکان دارند و مسئولیت پذیری آنها سبب شده تا با ایجاد انگیزه و توانایی پیش بینی پذیری نیازهای کودک، شرایط یادگیری را در محیط منزل و مهدکودک‌ها فراهم و تسهیل کنند تا بتوانیم کودکانی شاد و سالمی داشته باشیم.

یادگیری با بازی موجب می شود که کودکان دنیای پیرامون خود را از طریق بازی کشف می کنند، ولی نمی توانند همیشه خودشان بازی هایش را سازماندهی و اداره کنند. به همین دلیل، کودک بهشما نیازمند است. آموزش ممکن است جدی باشد، ولی بازی  ها لذت بخش و سرگرم کننده اند.

در نخستین سالهای زندگی یک انسان پایه و اساس یادگیری، منطق و دیگر زوایای ذهنی در او شکل می گیرد. برای رشد کودک اهمیت دارد. پس همان طور که بازی می کنید، با هم حرف بزنید، بخندید و در مواقع لزوم کودکتان را راهنمایی کنید.

کودکان ترجیح می دهند این طرف و آن طرف بدوند و انرژی خود را تخلیه کنند و به طور عملی یاد بگیرند، تا این که یک جا ساکت و آرام بنشینید و روی کاری که می خواهند انجام دهند تمرکز کنند.

نقش بازی در یادگیری کودکان موجب باعث تقویت مهارت های اجتماعی کودک می شود. در بازی است که شکل می گیرد و کمک می کند بتوانند مهارت های دوستیابی و حفظ رابطه را یاد بگیرند. کودک در هنگام بازی در مواجهه با انواع محرکات قرار گرفته و ارتباطات فراوانی در ذهنش شکل می گیرد.

نقش بازی در یادگیری کودکان ابتدایی

بازی مهمترین شکل فعالیت کودک در سنین پیش از دبستان است که می تواند بر کل شخصیت کودک و رشد و شکوفایی او در تمام زمینه ها موثر باشد. از نیازهای اساسی کودک نیاز به بازی است خصوصا در دوران هفت ساله ی اول زندگی. نیاز به بازی درحیطه ی تقویت و فراگیری تعامل اجتماعی، اعتماد به نفس، و برای بازکردن عقده های دوره ی کودکی و تخلیه ی انرژی زاید، نمود بیشتری پیدا می کند.

در حقیقت کودک از طریق بازی آموزش می بیند.  تاثیر بازی بر یادگیری بسیار چشمگیر است. چیزهای تازه ای کشف می کند و به خاصیت اشیا پی می برد، رفتار بزرگ ترها را تقلید می کند، دنیای اطراف خود را می شناسد،به کارها می دهد. کودکان ضمن بازی تجارب زیادی به دست می آورند و متوجه ی بسیاری از مسایل و پدیده های طبیعی می شوند، و با برعهده گرفتن نقش های مثالی در بازی، خود را برای ایفای هرچه بهتر نقش های واقعی در اجتماع آماده می کنند.

تاثیر گذاری بازی بر یادگیری کودکان

بازی کردن پررنگ‌ترین فعالیت روزمره کودکان است. بازی مختص دوره ای خاص از زندگی نمی‌باشد و در تمامی دوران‌های زندگی خودش را به نحوی نشان می‌دهد و نمی توانیم تاثیر بازی بر یادگیری را نادیده بگریم. اگر بخواهیم یک تعریف ساده از بازی کردن بگوییم، آن را می‌توان همان فعالیت‌هایی در نظر گرفت که کودکتان در طول روز با اشیای غیر جاندار خودش را سرگرم می‌کند.

بسیاری از والدین بر این باورند که بازی کردن کودک با یادگیری در تناقض است. این افراد معمولا نمی‌خواهند تمام وقت کودک به بازی و تفریح بگذرد. ما در این مقاله می‌خواهیم این باور غلط را به چالش بکشیم و ثابت کنیم، یادگیری و بازی کردن در کودکان در یک راستا هستند، بازی تاثیر فراوانی بر یادگیری کودک دارد و والدین باید از بازی های متنوع جهت آموزش به کودکان بهره ببرند. اگر مایلید از تاثیری که  بازی کردن بر یادگیری کودکان می‌گذارد، مطلع شوید تا انتهای این مطلب با تیم آموزشی رایاد همراه  باشید.

بازی کردن علاوه بر آنکه لذت بخش‌ترین فعالیت برای کودکان است، طبیعی‌ترین راه هم برای یادگیری آنها می‌باشد. اگر نگران یادگیری فرزندتان هستید، بهترین روشی که می‌توانید به پیشرفت کودکتان کمک کنید، سرمایه گذاری روی بازی او است. یادگرفتن و بازی کردن برای کودکان در یک راستا قرار دارد و از هم جدا نیستند. به عنوان مثال با استفاده از اسباب بازی‌های پازلی، ساختمان سازی، جورچین‌ها و … او را تا حد زیادی برای خواندن و نوشتن آماده می‌کنید.

بازی کردن، یکی از بهترین فعالیت‌هایی است که می‌توانید در راستای آموزش مهارت ارتباط موثر با کودکتان انجام دهید. فعالیتی آرامش بخش و دلچسب که تعامل بین شما و کودکتان را تا حد بسیار زیادی بالا می‌برد و او به شما اعتماد می‌کند و از شما یادمی‌گیرد.

    توجه به تاثیر بازی بر یادگیری کودک به شما کمک می‌کند تا فرزندتان را با موفقیت از سنین حساس و سرنوشت ساز کودکی عبور دهید.

آگاهی از تاثیر بازی بر یادگیری کودک بر انتخاب‌های شما تاثیر زیادی می‌گذارد. شما به عنوان پدر یا مادر فرزندتان، باید برای خرید انواع اسباب بازی دقت داشته باشید تا بهترین بستر را برای کسب مهارت‌های اکتسابی فراهم کنید.

کودکان چگونه از بازی کردن یاد می‌گیرند؟

کودکان تفاوتی بین یادگیری و بازی کردن قائل نیستند! تا زمانی که آنها از انجام کاری که مشغول آن هستند لذت ببرند، تمامی آموزش‌ها را با آغوشی باز می‌پذیرند. برخی از والدین فکر می‌کنند با پرکردن مغز کودکان از اطلاعات سطحی، می‌توانند به کشف استعدادها و پیشرفت مهارت‌هایشان کمک کنند. به‌جای صحبت‌کردن که کودک هیچ درکی از آنها ندارند، بیایید نقش بازی‌ها به خصوص بازی های ارزان قیمت که هزینه زیادی هم برای شما ندارند را جدی بگیرید و برای آن اهمیت زیادی قائل شوید.

شناخت نقش بازی بر یادگیری کودک به شما کمک می‌کند تا آموختن برای او تبدیل به یک غول بزرگ نشود! یادگرفتن را برای کودکتان ساده و لذت بخش کنید تا همیشه مشتاق دانسته‌های جدید باشد. بازی‌ها تا حد بسیار زیادی قوه تخیل و خلاقیت بچه‌ها تقویت می‌کنند و دنیای درون و اطرافشان را کشف می‌کنند.

بازی‌های گروهی به کودکان کمک می‌کند تا با نقش‌ها خود و دیگران به خوبی آشنا شوند. همین موضوع به برقراری ارتباط بهتر در جامعه واقعی به آنها کمک می‌کند. این روزها درعصر تکنولوژی زندگی می‌کنیم و معمولا بهترین تفریح کودکان بازی‌ها کامپیوتری با موبایل است. نکته ای جالب در رابطه با این بازی‌ها وجود دارد!

بازی‌های ویدیویی کمک زیادی به افزایش تمرکز فرزندتان می‌کند. می‌دانیم که باورش سخت است؛ اما این بازی‌ها آنقدر‌ها هم که فکر می‌کنید بد و مخرب نیستند. در بسیاری از آنها، مفاهیمی اساسی مانند کار تیمی آموزش داده می‌شود. در این گونه بازی‌ها، کودک قدرت رهبری و هدایت کردن دیگران را به خوبی آموزش می‌بیند.

البته قابل ذکر است که تاثیرات مثبت و سازنده بازی های فکری به مراتب بسیار بیشتر از بازیهای ویدیویی می‌باشد. اسباب بازی های فکری زمینه ساز رشد و پرورش مهارت‌های فردی و اجتماعی کودکان می‌شوند و در قالب بازی و به طور غیرمستقیم در آموزش و یادگیری کودکان اثر می‌گذارند. برای آشنایی بیشتر با اسباب بازی های فکری کلیک کنید: خرید بازی فکری کودکان

نقش بازی در پیشرفت تحصیلی

پیشرفت تحصیلی همواره یکی از دغدغه‌های والدین است. نقش بازی در پیشرفت تحصیلی به خوبی دیده می‌شود و می‌توانید در کنار لذت بردن فرزندتان، شاهد موفقیت‌های او هم باشید. این در حالی است که تعداد زیادی از والدین بازی‌ها را دست کم می‌گیرند و به دنبال کلاس‌های تقویتی افراطی هستند.

    انتخاب بازی‌های هوشمندانه، نه تنها خود باعث یادگیری، بلکه سبب کاهش استرس و عملکرد بهتر در مدرسه هم می‌شود.

جالب است بدانید، تحقیقاتی در بین دو کلاس یک مدرسه انجام شد. نتیجه از این قرار بود که دانش آموزان کلاسی که بین دروس بازی می‌کردند، نمرات بیشتری را نسبت به کلاس دیگر کسب کرده بودند. تاثیر بازی بر یادگیری کودک در دوراندبستان بسیار پررنگ است و کمکی برای دانش آموزان ضعیف تر هم می‌باشد. ادغام‌کردن بازی و درس در کنار هم، روشی بسیار مثبت است، که حتی بسیاری از نرم افزارهای آموزشی مقطع ابتدایی از آن استفاده کرده‌اند.

نقش بازی در یادگیری کودکان پیش دبستانی

معمولا زیاد می‌شنویم که هفت سال اول زندگی، مهم‌ترین دوران زندگی است. سنین پیش از دبستان دقیقا در این دوران قرار دارد. دورانی که تاثیری ماندگار بر روی شکل گیری شخصیت و سرنوشت فرزندان می‌گذارد. در این بازه زمانی بیشترین فعالیت کودکان، بازی کردن است؛ پس والدین آگاه از نقش بازی در یادگیری کودکان پیش دبستانی غافل نمی‌شوند.

    اصلی‌ترین نیاز کودک در هفت سال اول زندگی بازی کردن است.

انتخاب بازی درست به او اعتماد به نفس، خلاقیت، تعامل اجتماعی، ارتباط موثر، هوش و … می‌آموزد. او در حین بازی کردن با اشیا و خاصیت آنها آشنا می‌شود، استعدادهای ذاتی اش شکوفا می‌شود و نظم را فرا می‌گیرد. تاثیر بازی بر یادگیری کودک غیر قابل انکار است. در این بین نباید نقش مهم والدین را از یاد برد. مربیان و والدین  تاثیر  بسیاری بر  پرورش کودکان می‌گذارند. شما باید با کسب آگاهی بیشتر، شرایط را برای رشد فرزندتان آسان کنید و به روش بازی کردن یادگیری را به فرآیندی دلنشین تبدیل کنید.

دقت داشته باشید که بازی کردن تنها با اسباب بازی‌ها و وسایل فیزیکی نیست! در واقع یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید در حق فرزندتان و یادگیری آینده اش انجام دهید، بازی با او در خانه است. ایده های بازی با کودک در خانه را فرا بگیرید و آینده درخشان کودکتان را تضمین کنید.