علمی و پزشکیکسب و کار جدید

آیا دیابت با قهوه درمان میشود

آیا کافئین بر قند خون تاثیر می‌گذارد؟

تحقیقات زیادی در مورد تاثیر کافئین موجود در موادغذایی مختلف بر میزان قند خون و واکنش‌های بدن افراد مبتلا به دیابت نوع دوم صورت گرفته است. دریافت کافئین از مواد غذایی مختلف از جمله شکلات، قهوه، چای و غیره برای افراد سالم و بدون سابقه دیابت بدون عوارض گزارش شده است. اما وقتی که درگیر بیماری دیابت نوع دوم هستید، احتمالا باید کمی ‌بیشتر احتیاط کنید.

آیا قهوه اسپرسو قند دارد | آیا قهوه قند خون را بالا میبرد | آیا قهوه قند دارد

واکنش بدن افراد مبتلا به دیابت نوع دوم، در برابر دریافت میزان بالای کافئین متفاوت است. از طرفی تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف حدود 500 میلی‌گرم کافئین روزانه میزان قند خون را تا 8% کاهش می‌دهد. در حالی که برخی افراد واکنش بدنی کاملا متفاوتی را تجربه کرده بودند. اگر مبتلا به دیابت باشید، در نتیجه بدن شما به خوبی از هورمون انسولین استفاده نمی‌کند. به همین دلیل، سطح قند خون بعد از هر وعده غذایی بالاتر از حد نرمال خواهد بود. در این شرایط، مصرف کافئین باعث می‌شود که سطح قند خون فرد به سختی به سطح سالمی‌ برسد. این موضوع در طولانی مدت برای سلامت کلی فرد مضر است و ممکن است منجر به مشکلات عصبی، قلبی و پیشرفت بیماری دیابت شود.

چرا کافئین بر سطح قند خون تاثیر می‌گذارد؟

کافئین بر حساسیت افراد به انسولین تاثیر می‌گذارد. انسولین هورمونی است که ورود قند خون به سلول‌های بدن و آزاد کردن انرژی را تسهیل می‌کند. کافئین حساسیت افراد به انسولین را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و همین موضوع باعث می‌شود که بعد از خوردن یا نوشیدن هر چیزی، سطح زیادی از شکر در خون شما جذب نشود. علاوه بر این، کافئین به عنوان یک ماده محرک باعث گلوکززایی (تولید گلوکز از منابع دیگر به جز کربوهیدرات) می‌شود. این دو عامل باعث افزایش سطح قند خون افراد می‌شود و برای افراد دیابتی خطرناک و سمی ‌است. اگر مبتلا به دیابت هستید، باید از مصرف زیاد قهوه، خصوصا لاته و قهوه‌های ترکیبی با شیر، خودداری کنید. مصرف قهوه‌های ترکیبی با شیر یا سیروپ به دلیل سطح بالای شکر آن، برای افراد دیابتی گزینه مناسبی نیست.

پس چرا قهوه تاثیر مثبتی بر عدم ابتلا به دیابت دارد؟

تا اینجا در مورد تاثیر منفی کافئین بر سطح قند خون صحبت کردیم، شاید این سوال برای‌تان پیش آمده باشد که اگر کافئین سطح قند خون بدن را افزایش می‌دهد، پس چرا ادعا می‌شود که قهوه سوپریم دکتر بیز برای لاغری  مفید است؟ حقیقت این است که اثبات شده است زیرا قهوه حاوی ترکیبات دیگری از جمله مواد معدنی منیزیم، کروم و پتانسیم و انواع آنتی اکسیدان است که باعث کاهش التهاب در سیستم بدنی شما می‌شود و ریسک ابتلا به این بیماری را کاهش می‌دهد.

علاوه بر این، به این نکته هم توجه کنید که مصرف قهوه متابولیسم و سطح فعالیت فیزیکی را افزایش می‌دهد، همین موضوع به سوزاندن قند خون بیشتر در افراد کمک می‌کند. با توجه به اینکه اضافه وزن یکی از عوامل خطرساز در ابتلا به دیابت است، بنابراین همین خاصیت قهوه به دیابتی‌ها در کنترل سطح قند خون‌شان کمک می‌کند.  میتوانید از پک درمان دیابت دکتر بیز استفاده کنید . دقت کنید که واکنش افراد به کافئین متفاوت است اما به جهت احتیاط، افراد دیابتی باید مصرف قهوه گانودرما   را محدود و کنترل کنند یا قهوه بدون کافئین مصرف کنند تا دچار عوارض منفی دریافت کافئین بالا نشوند.

پیشگیری از دیابت با مصرف قهوه

تحقیقات زیادی نشان داده است که قهوه‌نوش‌ها کمتر دچار انواع بیماری‌های دیابت می‌شوند. برای مثال تحقیقاتی که در سال 2022 انجام شده است نشان می‌دهد که مصرف دو فنجان قهوه در طول روز خطر ابتلا به بیماری‌های زیادی از جمله دیابت نوع دوم، آلزایمر و مرگ زودرس را کاهش می‌دهد. بنابراین، احتمالا مصرف یا دیکف بهترین گزینه برای فرد مبتلا به دیابت است، چرا که با حذف میزان زیادی از کافئین قهوه تنها از ترکیبات مفید این نوشیدنی بهره‌مند می‌شود.

چه نتیجه‌ای می‌توان گرفت؟

اگر از قبل بیماری دیابت دوم یا سابقه ابتلا به آن را ندارید، نیازی نیست که نگران مصرف قهوه روزانه (یا کافئین دریافتی از مواد غذایی مختلف) باشید. تحقیقات ثابت کرده است که مصرف قهوه کافئین دار یا دیکف، خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش می‌دهد. اما، اگر از قبل بیماری دیابت نوع دوم را دارید یا سابقه ارثی این بیماری را داشواهد در حال رشدی وجود دارد که قهوه می تواند در برابر انواع خاصی از سرطان ها، بیماری های کبدی و حتی افسردگی محافظت کند، در مورد دیابت هم این موضوع صادق است!

بر اساس تحقیقات دانشگاه هاروارد، نتایج قانع کننده ای وجود دارد که نشان می دهد افزایش مصرف قهوه می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد. نوشیدن قهوه کافئین دار در مدت زمان طولانی نیز ممکن است تأثیر آن را بر گلوکز و حساسیت به انسولین تغییر دهد. مصرف طولانی مدت ممکن است چیزی باشد که باعث ایجاد اثر محافظتی می شود. یک تحقیق جدیدتر که از منبع معتبر سال 2018 انجام شده، نشان داد که اثرات طولانی مدت قهوه و کافئین ممکن است با کاهش خطر ابتلا به پیش دیابت و دیابت در ارتباط باشد.

قند خون و انسولین ناشتا

یک مطالعه دیگر در سال 2004، تأثیر “متوسط” را بر افراد مبتلا به دیابت که روزانه 1 لیتر قهوه معمولی فیلتر شده با کاغذ می نوشیدند، یا کسانی که رای ممتنع داشتند، مورد بررسی قرار داد. در پایان مطالعه چهار هفته ای، افرادی که بیشتر قهوه مصرف کرده اند، مقدار بیشتری در خون خود داشتند. این حتی در هنگام روزه گرفتن نیز صادق بود. اگر مبتلا به دیابت نوع 2 هستید، بدن شما قادر به استفاده مؤثر از انسولین برای مدیریت قند خون نیست. اثر “مقاومت” که در مصرف طولانی مدت قهوه دیده می شود، بیش از چهار هفته طول می کشد.

راه حل منطقی

هیچ ماده غذایی یا مکمل آن، محافظت کامل در برابر دیابت نوع 2 ندارد. اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید یا در معرض خطر ابتلا به دیابت هستید، کاهش وزن، ورزش و مصرف یک رژیم متعادل و متراکم از نظر مواد مغذی بهترین راه برای کاهش خطر است. نوشیدن قهوه البته به روش درست آن به منظور جلوگیری از دیابت نتیجه خوبی را برای شما می تواند داشته باشد.

سعی کنید مقدار قند یا چربی که همراه قهوه خود می نوشید را کاهش دهید. همچنین با پزشک خود در مورد گزینه های رژیم غذایی، ورزش و تأثیراتی که ممکن است نوشیدن قهوه داشته باشد صحبت کنید. پرسش و پاسخ: چند فنجان؟ سوال: من دیابت نوع 2 دارم. چند فنجان قهوه در روز می توانم داشته باشم؟ جواب: این بستگی به شخص دارد، زیرا هیچ توصیه ای با اندازه یکسان برای همه وجود ندارد. به طور کلی، مصرف قهوه بدون شیرینی در حد اعتدال برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 خوب است.

توصیه اصلی این است که بیش از 400 میلی گرم کافئین در روز مصرف نکنید. این برابر با 4 فنجان قهوه است. اگر خلق و خو، خواب، قند خون و انرژی شما تحت تأثیر قرار گیرد، لازم است مصرف خود را محدود کنید! مهمترین چیز هنگام انتخاب قهوه برای مبتلایان به دیابت یا افرادی که اضافه وزن دارند، توجه به میزان کربوهیدرات های موجود در شیر و افزودن شیرین کننده ها به قهوه است. قطع یا از بین بردن شیرین کننده های مصنوعی توصیه می شود زیرا این موارد باکتری های روده را مختل می کند، باعث هوس و پرخوری می شود و بر وزن و مدیریت قند خون تأثیر منفی می گذارد.

لاته های سنتی، کاپوچینو و قهوه های با سطح سفید، همه حاوی شیر هستند و برای بدست آوردن طعم مطلوب، ممکن است شیرین کننده ها را به آن اضافه کنند. نوشیدنی های کافئین دار که فاقد کربوهیدرات هستند شامل قهوه های آمریکایی، اسپرسوها و قهوه سیاه است. این که آیا شما دانه های قهوه یا پودر قهوه فوری را ترجیح می دهید تغییری در تغذیه ایجاد نمی کند، با این وجود، طعم، طراوت و میزان کافئین ممکن است متفاوت باشد.

در عوض، از عسل به عنوان شیرین کننده استفاده کنید. این کار چربی اشباع و کربوهیدرات اشباع شده و در عین حال طعم را کاهش می دهد. به 1 قاشق غذاخوری عسل یا کمتر نیاز دارید که حاوی 15 گرم کربوهیدرات است. نوشیدنی های قهوه سنتی می توانند حاوی 75 گرم کربوهیدرات باشند. ، واکنش بدن‌تان به کافئین دریافتی را تحت کنترل داشته باشید. بدن افراد مختلف نسبت به کافئین واکنش متفاوتی نشان می‌دهد. همچنین، جهت احتیاط مصرف کافئین و قهوه را محدود کنید.

لیلا بنی نعمتی

من لیلا هستم، خبرنگاری که با نگاهی به آینده، مسائل امروز را تحلیل می‌کنم. در این سایت، با بررسی روندهای اجتماعی و اقتصادی، به دنبال درک بهتر چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی جامعه در آینده هستم.