مزایای دکل مهاری

همه چیز درباره دکل های مهاری

دکل مهاری سازه ای سبک به وسیله سیمهای مهاری فولادی مهار می گردد. در ادامه به بررسی کامل دکل های مهاری از جمله دکل مهاری g45 چهار وجهی خواهیم پرداخت …

استاندارد نصب دکل مهاری | انواع دکل | تجهیزات نصب دکل مهاری

دکل های مهاری چیست؟

دکل‌ های مهاری سازه ای سبک به وسیله سیمهای مهاری فولادی مهار می گردد. این سازه ساخته شده از لوله و میلگرد می باشد و در مکانهایی که نیاز به ارتفاع برای برقراری ارتباط با دید مستقیم دارند بسیار مناسب است.

اجزای دکل های مهاری

دکل های مهاری از اجزای زیر تشکیل شده است :

  • بیس پلیت
  • سیم مهار فولادی
  • پیچ و مهره
  • صفحه تعادل
  • مهارکش فولادی
  • کلمپس فولادی
  • گوشواره
  • انکرراد
  • انکربولت

چرا دکل های مهاری؟

دکل‌ مهاری خصوصا دکل مهاری g35 سه وجهی به دلیل وزن کم و سهولت نصب و ارزان قیمت بودن دارای مزایا و کاربردهای زیادی می باشد و در مکان‌هایی که فضا با امکان زاویه بندی مناسب جهت نصب مهاری ها موجود باشد استفاده می‌گردد. اغلب در شبکه تلفن همراه جهت نصب آنتن ها و تجهیزات رادیویی ، بی سیم و شبکه‌های رایانه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.دکل‌های مهاری قابلیت نصب بر روی سازه های ساختمانی ،پشت بام منازل و ادارات و سوله های صنعتی را دارند.

در مناطق شهری با نصب دکل بر روی سازه که خود عامل افزایش ارتفاع دکل می گردد مزیت بسیار خوبی جهت نصب آنتن و تجهیزات رادیویی و وایرلس در ارتفاع بالا بدست می آید.این نوع دکل‌ها در صورتی که روی زمین نصب گردند نیاز به فضای زیادی جهت نصب سیم مهارها دارند. به خاطر سبکی وزن، بهای این دکل‌ها کمتر از دکل‌های دیگر بوده و نصب آنها ساده و کم هزینه بوده و سرعت نصب آن بسیار بالاست.البته شایان ذکر است که جهت نصب این دکل هاباید فونداسیون مناسبی با در نظر گرفتن ارتفاع دکل و محل نصب آن اجرا گردد.

دکل‌های مهاری به دلیل سبکی بیشتر در پشت بام‌ها نصب می‌شوند و در هر 9 متر (یا 6 متر) به وسیله سیم مهار فولادی از سه جهت با زاویه 120 درجه مهار می‌شوند.دكل های مهاری از تعدادی سكشن 3 متری كه به صورت نر و ماده بر روی یكدیگر سوار شده و هر سكشن از یک بدنه لوله ای و اتصالات میلگردی که از طریق جوش CO2 بهم متصل شده اند تشکیل شده است .سکشن ها (قطعات 3 متری) بصورت مثلثی شکل بوده و هر سکشن طبق استاندارد دارای 8 ردیف پله جهت افزایش مقاومت و ایستایی دکل و همچنین سهولت برای بالا رفتن از آن طراحی شده است .

مزایای دکل مهاری

دکل های مهاری به دلیل وزن پایین و سبکی وزن مزیت دارد و در مکان هایی که فضا به قدر کافی موجود باشد استفاده می گردد . اغلب در شبکه تلفن همراه ، رادیو و بی سیم و شبکه های رایانه ای مورد استفاده قرار می گیرد . دکل های مهاری قابلیت نصب در پشت بام منازل و ادارات را داشته و علاوه بر اینکه ارتفاع ساختمان به بلندی محل نصب آنتن ها کمک کرده ، در مناطق شهری مزیت فراوان دارد . دکل های مهاری در صورتی که روی زمین نصب گردد نیاز به فضای زیادی جهت نصب سیم مهارها دارد . به خاطر سبکی وزن ، بهای دکل مهاری کمتر از دکل های دیگر بوده و نصب آن ها ساده و کم هزینه است . دکل های مهاری بسته به ابعاد و نوع ساخت به چند دسته تقسیم می شوند .

انواع دکل مهاری

از انواع دکل های مهاری می توان به دکل های سری G اشاره کرد که با انواع G35,G45,G55,G65,G80 تولید می شوند .این دکل ها به صورت سه ضلعی و به صورت سکشن های سه متری که پایه ها از لوله نمره 3 بوده که به وسیله میلگردهای نمره 8 یا 10 به صورت خرپایی به هم متصل می شود . دکل های مهاری با باربری بسیار کم و تنها برای نصب آنتن های بی سیم و یا دیش های کوچک اینترنت استفاده می گردد .

 نصب دکل مهاری

دکل های مهاری به دلیل سبکی ، بیشتر در پشت بام ها نصب می شوند و در هر 9 متر و گاهی در هر 6 متر به وسیله سیم مهار از سه جهت با زاویه 120 درجه مهار می شوند . هر سکشن از یک بدنه لوله ای و اتصالات میلگردی که از طریق جوش CO2 به هم متصل شده اند تشکیل شده است . سکشن ها ( قطعات 3 متری ) به صورت مثلثی شکل بوده و هر سکشن طبق استاندارد دارای 8 ردیف پله جهت افزایش مقاومت و ایستایی دکل و همچنین سهولت برای بالا رفتن از آن طراحی شده است . جهت جلوگیری از فرسودگی و زنگ زدگی ، دکل ها دارای پوشش گالوانیزه گرم 90 میکرون هستند .

دکل مهاری و انچه باید بدانید

دکل مهاری یکی از انواع دکل که عرض آن در تمام طول دکل به یک اندازه می باشد و تغییر نمی کند و توسط سیم های مهار نگه داری و مهار می شود. این دکل ها برای نصب، نیاز به فضای زیادی دارند، از مزیت های این دکل ها می توان به مقرون به صرفه بودن و سرعت نصب بالای آن اشاره کرد.

اجزای دکل مهاری

گوشواره:

جهت افزایش شعاع خم سیم مهاری و عدم اتصال مستقیم آن به انکر راد استفاده می شود و باعث افزایش طول عمر سیم مهار می گردد و از آسیب رسیدن به سیم مهار در محل اتصال سیم مهار جلوگیری می کند.

کرپی:

برای نصب کرپی، سیم مهار خم خورده و اورلپ به طول ۵۰ سانتی متر برای آن در نظر گرفته می شود سپس سیم مهار در این فاصله به وسیله ۲ یا ۳ کرپی به خودش متصل و محکم می شود. کرپی ها باید طبق تصویر زیر و به روش صحیح به طوری که هرسه در یک جهت باشند نصب شوند.

سیم مهار:

جهت حفظ پایداری دکل های مهاری در هنگام وزش باد از سیم مهار استفاده می شود، سیم مهارها از جنس فولاد پرمقاومت است که مقاومتش حدود ۵۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع می باشند و مدل های بافته شده ی آن در سایز های ۶ تا ۱۶ موجود می باشد. جهت دکل های عادی با ظرفیت های کم سیم های مهاری در سایز های ۶ تا ۸ پاسخگوی طراحی هستند.

نکته قابل توجه در خصوص سیم های مهار کشش اولیه معادل ۱۰درصد مقاومت آن است که در هنگام نصب باید به آن توجه شود.

 سکشن:

سکشن های دکل مهاری از لوله, میلگرد و پیچ تشکیل شده اند و میلگرد های دکل مهاری از نوع بدون آج ساده اند. ارتفاع هر سکشن در دکل های مهاری سه متر می باشد. ضخامت لوله و میلگردها بنا به ارتفاع دکل متغیر است اما بعنوان یک طرح کلی لوله سایز ۳۲ و میلگرد سایز ۱۰ می تواند پاسخگوی نیازهای سازه ای باشند. اتصال لوله و میلگرد دکل های مهاری توسط جوشco2 انجام می شود.

انکر راد:

انکر راد ها جهت اتصال سیم های مهار به فونداسیون مورد استفاده قرار می گیرند، سایز انکر راد ها بنا به تعداد سیم های مهاری تغییر می کند. جهت عدم خوردگی انکر راد ها نیز از گالوانیزه گرم بهره گرفته می شود.

انکر بولت:

جهت اتصال دکل مهاری به فونداسیون از انکر بولت استفاده می شود، تعداد انکر بولت ها بر اساس ارتفاع و وزن دکل از ۱ تا ۳ عدد متغیر است. در انکربولت نیز گالوانیزه شدن قسمت های بیرون زده الزامیست.